H
Hummen23
Guest
Tudom, hogy sok mindent nem mondhatsz el, vagy veled sem osztanak me.Magyarázó numero 3. (de csak mert kurvára nem tetszik érteni és nem néztétek meg mi van a lengyel példában)
- Könnyű gyalogos harcászati alapok (nem abban nincs 105-ös)
- a könnyű zászlóaljaknak nincs köze a jelenlegi alakulatokhoz (max de jure esetleg hozzá csapják)
- ezek nem fognak crevalozni 2028-ig mert nem ajánlottunk fel ilyen alakulat jelenlegi állás szerint
- Jelenleg egy koncepció lett bemutatva, mire az első zászlóalj akkor még valószínüleg régi/nem végleges technikai állománnyal feláll az még évek kérdése
- az ár/érték arány nagy kérdés ebben ( és én nem szeretem szeretem annyira a 4x4-es terepjárókat azért mondtam fuchsot.) ezért látom én ebben az esetben a használt könnyebb APC-t mint lehetőséget, fentebb nem annyira.
Esélyesebb a mindefajta könnyű lófüttyfene terepjárótól kezdve a platós teherautón át a szenvedés amíg át nem tudjuk szerelni valami újra (ami lehet török 4x4, vagy RM 8x8 majd évek távlatában)
De a következőre tudnál válaszolni?
Ennek a könnyű lövész koncepciónak a rehabilitálása, ugy nem azt jelenti, hogy nem számíthatunk további nehéztechnikára?
Gondolok itt harckocsikra, önjáró tüzérségre...
Tudom milliószor le lett írva, hogy most az alapok lefektetése zajlik. Viszont az soha nem lett kimondva sem, hogy van szándék a darabszámok növelésére. Márpedig mindenki tisztában van vele, hogy a megrendelt mennyiségek mindössze a képességek megteremtésére, és a nato felajánlásoknak való megfelelésre elegendőek, országvédelemre nem.
Személy szerint a másik nagy szívfájdalmam a létszám kérdése. Ezzel az új szittya koncepcióval, új alegységek létrehozásával úgy tűnik ennek a megoldására van szándék. Viszont továbbra is ott van az első kérdésem, és félek ha ember lesz is, technika nem.
Lehet ez ostoba rettegés, de nézd el nekem, civil szemszögből szemlélem csak az eseményeket.