• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1586

Guest
Ezt csak azért teszem ide hogy hátha a Rheinmetallon keresztül eljut hozzánk is a UVision - Hero család...
Bild-3-Hero-301-e1642151900641.png


A Rheinmetall és az UVision Air Ltd. közösen kívánja kiszolgálni a kamikaze drónok piacát

"...A düsseldorfi székhelyű Rheinmetall AG nagy lehetőségeket lát abban, hogy az izraeli UVision skálázható technológiájával bővítse megoldási portfólióját az úgynevezett kamikaze drónok területén, mivel Jan-Phillipp Weisswange, a Rheinmetall sajtó- és PR-vezető-helyettese január 12-én Bonnban tartott sajtótájékoztatóján kifejtette.
....
Az UVisionnal kötött stratégiai partnerséget operatív módon a Rheinmetall leányvállalata, az RWM Italia SpA valósítja meg azzal a céllal, hogy megnyissa a piacot ezeknek a precíziós lőszereknek Európában és a NATO-ban, amint azt Romano Ricca, az RMW Italia üzletfejlesztési vezetője egy sajtótájékoztatón kifejtette. Ebbe szerinte beletartozik az uniós és a NATO-normák adaptálása is. Az RWM Italiával közösen közös gyártásra és továbbfejlesztésre kerül sor egy jövőbeli vegyes vállalatban, valamint lehetséges szárazföldi és tengeri platformokon történő integráció, például a Rheinmetall Lynx páncélozott szállítókocsijának platformján. A penzbergi dróngyártó EMT felvásárlásával együtt a cégcsoport bővíti a különféle – fegyveres és fegyvertelen – célú repülő rendszerek portfólióját.
.."
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 580
8 189
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 871
91 392
113


Mintegy 350 millió forintos beruházással készült el a zalaegerszegi ZalaZONE Járműipari Tesztpálya irányítóközpontja, ahonnan mintegy 60 kamera és műholdas nyomkövetők segítségével ellenőrzik a teljes létesítményt - tájékoztatta az üzemeltető Autóipari Próbapálya Zala Kft. (APZ) szerdán az MTI-t.

Hamar Zoltán, az APZ cégvezetője a jelképes átadás kapcsán arról beszélt, hogy a 400 négyzetméteres, 350 millió forintból kialakított Control Center a tesztpálya üzemeltetéséért felelős 40-50 fős személyzet munkabázisát jelenti.

A beruházás keretében elkészült a pályairányítási rendszer, amely mintegy 60, kerítésvédelmi-, illetve nyomkövető rendszerrel ellátott kamerát tartalmaz, amelyekkel a 250 hektáros tesztpálya teljes területe ellenőrizhető.

A fejlesztés egy légiirányítási központhoz hasonlítható. A kamerákkal, valamint műholdas alapon minden jármű mozgását és azok rendszámát is látják, de azt is, hogy ki vezeti az adott járművet, milyen céllal, illetve milyen jogosultságai vannak. Ezzel az eddigi ideiglenes megoldások helyett világszínvonalú és biztonságos pályairányítás valósult meg a tesztpályán - összegezte Hamar Zoltán.

Vigh László országgyűlési képviselő, a pálya miniszteri biztosa szerint a 45 milliárd forintból épült járműipari tesztpálya számára jelentős a most megvalósult beruházás. A technikai épület mellett található új épületegységbe a fogadóépületből költöztek át a dolgozók, akik a lehető legmodernebb és legkomfortosabb körülmények között, egy csaknem 8 méteres LED-fal előtt végzik a munkájukat.

A most elkészült irányítóközpont, illetve a teljes tesztpálya nemcsak a város, a térség és a megye, hanem az ország fejlődéséhez, a gazdasági és az innovációs mutatók növekedéséhez is.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 829
30 445
113

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Gyalogsági harcjárművekre vonatkozó ajánlatot tett Szlovákiának Magyarország kormánya.


Hmmm nem is rossz. Felpörgetjük a helyi fegyverkezési versenyt, és felkínáljuk gyáraink termékeit a szomszédoknak. Ha bejön jó lesz. Ha máshonnan vásárolnak már kevésbé. Kockázatos játszma, de bejöhet.