[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 841
65 494
113
Az ENSZ jelentése szerint Oroszország fogadta be a legtöbb ukrán menekültet. Összesen több mint 6,3 millió ukrán állampolgár hagyta el az országot. Oroszország csaknem 1,97 millió embert fogadott be. A második helyen Lengyelország áll - több mint 1,25 millióan. Németországban 915 ezer embert regisztráltak.

Az ENSZ azon dolgozik, hogy elhárítsa az orosz műtrágyaexport előtt álló akadályokat

⚡Oroszország és a DPR csapatai ostromolják az ukrán fegyveres erők megerősített területét Peskiben, az ellenséget kiütötték a falu feléből A Donyeck melletti Peski falu fele a DPR ellenőrzése alatt áll. Feltehetően a másik feléből az Ukrán Fegyveres Erők nagyrészt elmenekültek. A szövetséges erők a teljes front mentén, Avdijivka, Szoledar és Artemovszk térségében aktívan rombolják az ukrán megszállók erődítményeit - jelentik a köztársasági hatóságok.
Azert ezt erdekes lesz megmagyarazni Z csapatanak hogy miert Oroszorszagba menekultek a legtobben... Errol ugye nagyon nincs szo errefelé "nyugaton".


Hm-hm... de hat az aramot is gazbol csinaljak...


Kisse szetszort Hummwee


Marinkanal irtjak az erdot.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 841
65 494
113
Preciz csapas az ukran erukre.

Zelenszkij estére megint elintezte magat.


Visszakerik a Javelinokat?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Állítólag a videóban egy ukrán tonk figyelhető meg természetesen élőhelyén:


Ajvé, már sorosék is. Friendship ended with ukraine, my new best friend is Taiwan.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
‼️Ukrajnai csapatok lőtték a Drámai Színház épületét, ahol az elhunyt Olga Kachura, a DNR Népi Milícia egyik rakétatüzérségi részlegének parancsnokának temetése zajlik
--
Szokásos hohol férgeskedés.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 464
17 794
113
Preciz csapas az ukran erukre.

Zelenszkij estére megint elintezte magat.


Visszakerik a Javelinokat?
Kár azért a kastélyért, szép volt :(
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93

Csúnya lebukás: végig kamuzott és sosem járt Ukrajnában az egyik leghíresebb külföldi önkéntes​


 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
Tűz ütött ki a Berlin és Potsdam közötti grunewaldi erdőben, miután robbanások történtek egy lőszerraktárban – közölte a német főváros tűzoltósága.

„Jelenleg tűz és robbanások vannak Grunewaldban. A kiérkező mentőszolgálatok megerősítették a tüzet” – számol be a berlini tűzoltóság.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint szerda éjjelről csütörtökre történt az első robbanás, ami miatt tüzet okozott egy raktár, ahol a régi lőszereket tárolják. A tűz átterjedt a közeli erdős területre.

A tűzoltóság legfrissebb jelentése szerint jelenleg 15 ezer négyzetméternyi erdő ég, a raktárban folytatódnak a robbanások, emiatt a tűzoltóság nem tudja közvetlenül megközelíteni a gyújtóforrást. A rendőrség és a tűzoltóság egy kilométeres körzetben lezárta az összes utat és a tűz megközelítését.

Korábban Olaf Scholz német kancellár azt mondta, hogy Ukrajna megkapja a legújabb fegyvereket Németországtól, a rendszerek egy része még a Bundeswehrnél sem került szolgálatba. Scholz elmondta, hogy a Németország által birtokolt összes fegyvert Kijevbe szállították: „páncéltörő rendszereket és légvédelmi rendszereket”, „aknákat, ágyúkat”, „több tonna lőszert” és „nem halálos segítséget”.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93

Resperger István: az új orosz fegyverrel szemben a NATO tehetetlen​


 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 841
65 494
113
Petal szórás.


Donyecki hotel kilovese.

Cserkassziban az Azov jatszik szinhazasdit a gyerekekkel.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 372
45 710
113

Lengyel sajtó: Oroszország elnöke nemcsak az orosz gáztól teszi függővé a világot​


A Money.pl lengyel internetes portál közölt egy cikket, amelyben nem keserűség nélkül arról számol be, hogy az egész nyugati világ nem csak az orosz gáztól és olajtól függ. Putyinnak vannak olyan nyersanyagai, amelyeket semmilyen szankcióval nem lehet törölni – ez a nukleáris üzemanyag, amely számos európai és amerikai atomerőmű működéséhez szükséges. A kiadvány szerint ezért a Roszatom orosz állami vállalat továbbra sem szerepel a szankciós listán, és ez valószínűleg a belátható jövőben sem fog megtörténni.

...

Ami még rosszabb, állítja a lengyel újságíró, hogy az orosz Roszatom teljes mértékben átveszi az irányítást az első törökországi akkuyu atomerőmű építése felett. A cég már 20 milliárd dollárt fektetett be a projektbe, és a jövőben a Rosatom átveszi az első földközi-tengeri atomerőmű építésének minden finanszírozását is. Válaszul Ankara 25 évre teljes ellenőrzést ad az orosz állami vállalatnak az atomerőmű felett, emellett jelentős adókedvezményeket, valamint tengeri kikötő építésének jogát is biztosítja a Roszatom számára, amely a Földközi-tenger első orosz kikötője lesz.

...

Valójában ma a Rosatom biztosítja a világ reaktorainak működéséhez szükséges dúsított urán akár 35%-át.

...

Összességében a Roszatom külföldi projektek portfóliójában jelenleg 35 blokk található a megvalósítás különböző szakaszaiban, és további három atomerőművi blokk épül Oroszországban. Ennek megfelelően az orosz nukleáris üzemanyag iránti kereslet visszaesése a következő évtizedekben biztosan nem várható.

 
T

Törölt tag 1711

Guest

Csúnya lebukás: végig kamuzott és sosem járt Ukrajnában az egyik leghíresebb külföldi önkéntes​



Én bírtam, olyan kamu szövegeket tolt amit minden értelmes ember körberöhögött, a wilson félék meg redditen egymást taposták az éljenzésében :D

Ezek a katonák viszont nem tűnnek ukránnak, a szakállas “Oszétia” patchet hord, meg mindenkin fehér szalag van. Mire föl ez a nagy nyugi akkor egy ukrán tank közelében?

Fehér karszalag elég árulkodó. Eredeti felirat az volt, hogy orosz felderítők és ukrán tank találkozása. Lehet annyira "vak" az ukrán személyzet, hogy nem vették észre őket és lőnek a távolban valamit (meg szerintem jobbról beköszönt egy orosz tank és menekülni kezdett.