[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 019
93
az ember figyeli a híreket, és csak kapkodja a fejét
MI VAN????
azok a vezetők, akik saját választóikért lennének felelősek mást sem csinálnak, csak egyre nagyobb veszélyek felé kormányozzák a hajójukat
van egy meg sem választott, magát mégis európa vezetőjének tekintő "európai parlament", akik eldöntik, hogy háborúzni kell. na meg ehhez rengeteg pénz.... persze erről azokat, akiket ez a valóságban érinteni fog, az egyszerű átlagpolgárt nem kérdezik meg. mert még kiderülne, hogy ŐK ezt nem akarják. ahogy pénzt se adnának rá.
aztán egyik felkent vezér úgy dönt, talán katonailag is be kellene avatkozni. teszi mindezt úgy, hogy saját választóit erről meg se kérdezte. pedig "annó" nem arra kapott felhatalmazást, hogy mindenféle háborúkat indítson. pont ellenkezőleg.
nincs mese, világunk fejre állt, sajnos most már mindenütt a teljesen alkalmatlanok vannak vezető beosztásokban.

ami szörnyű, nem látom azt, hogy ebből épen és egészségesen ki lehetne szállni.
:(
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
... tehát egy kimondottan jó ötlet háborúba keveredni Oroszországgal.

Tehát ha Ukrajna veszít, akkor a NATO hadba lép. Ez még jobb ötlet!

Macron után a Pentagon is izent egyet, nehogy Putyinéknak kétségei legyenek.
Van egy jó hírem és egy rossz hírem: Putyinnak szerintem már nincsenek kétségei és mint látható, egy ideje magasról tesz a nem létező európai biztonsági struktúrákra (INF, ABM, Nyitott Égbolt ésatöbbi, amiket az USA már rég felmondott), az aláírt vécépapír szerződésekre (pl. MINSZK-1,2) és a Nyugat egyéb soha be nem tartott ígéreteire is.
Ezek után már nincs is más dolga Oroszföldnek, mint valóban előkészíteni egy teljeskörű nukleáris háborút (biztos ami biztos), majd szükség esetén taktikai atomcsapásokkal nyitni korlátozott célpontok ellen.
Utána kiderül, hogy ki itt az igazi blöffbajnok.
Tartok tőle, hogy itt Európa az, akinek messze a legnagyobb veszítenivalója van, az USA nem fogja magát felégetni az amúgy is leszállóágban lévő Európa kedvéért, az oroszok pedig nem félnek Európa valós katonai erejétől.

Ideje lenne a béketárgyalások beindításának és a megegyezésnek, mert ennek siralmas vége lesz.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 015
32 424
113

John Kiriakou volt CIA-ügynök bennfentes nézőpontja az egyik a ScheerPost két története közül, amelyeket a New York Times "The Spy War: How the CIA Secretly Helps Ukraine Fight Putin" című írása kapcsán tett közzé. Egy veterán újságíró nézőpontját Patrick Lawrence írását itt olvashatja.

A New York Times február 25-én egy kirobbanó erejű történetet közölt, amely állítólag a CIA ukrajnai tevékenységének történetét mutatja be a 2014-es Majdan puccs óta egészen napjainkig. A történet a kezdeti kétoldalú bizalmatlanságról, de az Oroszországgal szembeni kölcsönös félelemről és gyűlöletről szól, amely olyan bensőséges kapcsolattá fejlődik, hogy Ukrajna ma a CIA egyik legszorosabb hírszerzési partnere a világon.

Ugyanakkor a Times által közzétett írás, amely a riporterek állítása szerint több mint 200 ukrajnai, amerikai és "több európai országban" készült interjúra támaszkodott, több kérdést is felvet: Miért nem emelt kifogást a CIA a cikk megjelenése ellen, különösen, hogy az ügynökség egyik preferált kiadványában jelent meg? Amikor a CIA megkeres egy újságot, hogy panaszt tegyen az abban szereplő titkos információk miatt, a cikket szinte mindig megölik vagy szigorúan megszerkesztik. Az újságkiadók végül is hazafiak. Ugye?

Azért jelent meg a cikk, mert a CIA azt akarta, hogy a hír kikerüljön? Talán fontosabb volt a cikk célja, hogy befolyásolja a Kongresszus költségvetési tanácskozását az Ukrajnának nyújtott segélyekről? Végül is, a cikknek tényleg csak az volt a célja, hogy azzal hencegjen, milyen nagyszerű a CIA? Vagy az volt a célja, hogy figyelmeztesse a kongresszusi döntéshozókat: "Nézzék, mennyi mindent elértünk az orosz medvével való szembeszállásban. Ugye nem hagyják mindezt kárba veszni?"

A Times cikke egy kényes - valószínűleg titkos - témába való mély, belső betekintés minden jegyét magán viseli. Mélyen belemegy a hírszerzés egyik szentélyébe, a hírszerzési összekötő kapcsolatba, olyasmibe, amiről egyetlen hírszerző tisztnek sem szabadna beszélnie. De végül is, ez valójában nem is olyan érzékeny. Semmi olyat nem mond, amit ne feltételezett volna már minden amerikai. Lehet, hogy korábban még nem írták ki nyomtatásban, de mindannyian hittük, hogy a CIA segít Ukrajnának az oroszok elleni harcban. Láttunk már beszámolót arról, hogy a CIA-nak "bakancsos katonái" vannak Ukrajnában, és hogy az amerikai kormány ukrán különleges erőket és ukrán pilótákat képez ki, szóval ebben nincs semmi újdonság.

A cikk egy kicsit részletesebben is kitér a részletekre, bár megint csak nem közöl semmi olyat, ami veszélyeztetné a forrásokat és módszereket. Például azt írja, hogy:

Az orosz határ menti erdőben van egy CIA lehallgatóállomás, egyike annak a 12 "titkos" bázisnak, amelyet az USA ott tart fenn. Egy vagy több ilyen őrhely segített bebizonyítani, hogy Oroszországnak köze volt a Malaysia Airlines 17-es járatának 2014-es lezuhanásához. Ez nagyszerű. De a leleplezés nem tár fel semmilyen titkot, és nem mond semmi újat.
Az ukrán hírszerzés tisztviselői segítettek az amerikaiaknak "üldözőbe venni" azokat az orosz ügynököket, "akik beavatkoztak a 2016-os amerikai elnökválasztásba". Van egy hírem a New York Times számára: A Mueller-jelentés megállapította, hogy nem volt érdemi orosz beavatkozás a 2016-os választásokba. És mit jelent az, hogy "üldözni"?
2016-tól kezdődően a CIA kiképzett egy "2245-ös egységként ismert ukrán elit kommandóegységet, amely orosz drónokat és kommunikációs eszközöket foglalt le, hogy a CIA technikusai visszafejthessék azokat, és feltörhessék Moszkva titkosítási rendszereit". Pontosan ez a CIA feladata. Őszintén szólva, ha a CIA nem ezt csinálta volna, akkor csoportos keresetet javasoltam volna az amerikaiaknak, hogy visszakapják az adójukat. Különben is, a CIA évtizedek óta csinál ilyesmit. A CIA képes volt szovjet taktikai fegyverek fontos alkatrészeit megszerezni a látszólag szovjetbarát Romániából az 1970-es években.
Ukrajna olyan hírszerzési központtá vált, amely több orosz kommunikációt hallgatott le, mint amennyit a CIA kijevi állomása kezdetben kezelni tudott. Ismétlem, nem is vártam kevesebbet. Elvégre ott van a háború. Így természetesen a kommunikációt ott fogják lehallgatni. Ami a CIA-állomás túlterhelt volt, a Times soha nem mondja el, hogy ez azért van-e, mert az állomás akkoriban egyszemélyes volt, vagy több ezer alkalmazottja volt, és mégis túlterhelt volt. Minden a méretről szól.
És nehogy azt higgyük, hogy a CIA és az amerikai kormány támadásba lendült Ukrajnában, a cikk világossá teszi, hogy "Putyin úr és tanácsadói félreértettek egy kritikus dinamikát. A CIA nem nyomult be Ukrajnába. Az amerikai tisztviselők gyakran vonakodtak attól, hogy teljes mértékben bekapcsolódjanak, attól tartva, hogy az ukrán tisztviselőkben nem lehet megbízni, és attól tartva, hogy provokálják a Kremlt".
A cikknek ezen a pontján a Times feltárja a szerintem eltemetett nyomot: "Most ezek a hírszerző hálózatok fontosabbak, mint valaha, mivel Oroszország támadásba lendült, Ukrajna pedig egyre inkább függ a szabotázstól és a nagy hatótávolságú rakétacsapásoktól, amelyekhez kémekre van szükség messze az ellenséges vonalak mögött. És ezek egyre inkább veszélyben vannak: "Ha a republikánusok a kongresszusban megszüntetik a Kijevnek nyújtott katonai támogatást, a CIA-nak vissza kell majd vennie a létszámot." (Kiemelés tőlem.)


Ez a különbség a mainstream médiában megjelenő, a nemzetbiztonsági tudósításokban áttörést jelentő cikk és egy nemzetbiztonsági informátor által tett felfedezés között. Az előbbiben együttműködnek a szolgálatban lévő hírszerző tisztek és néha a politikai döntéshozók, akik mind névtelenek. A hírszerző közösség nyilvánvalóan nem tesz erőfeszítéseket a cikk megölésére vagy hatásának enyhítésére. (Végül is, így jól néznek ki.) Nem derülnek ki valódi titkok. A történet végén pedig egy politikai tanulság olvasható: Több háborút kell finanszírozni, különben a rosszfiúk győznek. Bízzanak bennünk. Ha tudnád, amit mi tudunk...

Azokban az esetekben, amikor a leleplezések nem engedélyezettek, a CIA igazgatója közvetlenül felhívja az újság kiadóját, hogy tiltakozzon, hogy a közzététel veszélybe sodorja az amerikai életeket vagy a folyamatban lévő műveleteket, és súlyos károkat okoz a nemzetbiztonságnak, függetlenül attól, hogy ez valóban igaz-e vagy sem. Ha a kiadó visszautasítja, akkor számíthat a nemzetbiztonsági tanácsadó hívására. Ez az egész nagyon hivatalos és fenyegető, és pontosan ez a lényeg.


Az egyik ok, amiért úgy gondolom, hogy a Times cikkét a hírszerző közösség "engedélyezte", az az, ami nem szerepel benne. Nem említi például, hogy az ENSZ Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országának minősítette, ahol a pénz csak úgy tűnik, hogy eltűnik külföldi számlákra és az ukrán kormánytisztviselők zsebébe. Nem említi, hogy Ukrajna a feketepiaci fegyverek "szupermarketjévé" vált, és hogy a háborús erőfeszítésekre szánt nyugati fegyverek a világ minden táján felbukkantak. És egyáltalán nem említik, hogy a CIA és a Külügyminisztérium volt az, aki egyáltalán felelős volt az ukrán kormány 2014-es megdöntéséért, egy olyan akcióért, amely nyolc évvel később Oroszország inváziós döntését eredményezte.

Jól ismerem a CIA-t. Tizenöt évet töltöttem ott, mind az elemzői, mind a terrorizmus elleni műveletekben. Tudom, hogyan gondolkodnak a CIA vezetői, hogyan feszegetik a jogi és etikai határokat, amíg valaki tekintélyes pozícióban azt nem mondja nekik, hogy "állj!". Ott ültem olyan megbeszéléseken, ahol olyan döntések születtek, mint amilyenek a New York Times cikkében szerepelnek. Részt vettem olyan stratégiai üléseken, ahol CIA-tisztek dolgoztak a politika és a politika manipulálásán.

A lényeg itt meglehetősen egyszerű. Ne higgyen nekik. Ne higgyenek sem a CIA-nak, sem a New York Timesnak. Ritkán ilyen egyszerűek ezek a nagy nemzetközi kérdések, és ritkán oszlanak meg ilyen könnyen a jófiúk és a rosszfiúk között. Az életnek ilyen egyszerűnek kellene lennie. Évekkel ezelőtt, amikor a nagyobbik fiam még kisfiú volt, elvittem őket a Madison Square Gardenbe, hogy megnézzenek egy WWE "profi birkózó" show-t. Fél óra elteltével megkérdeztem az akkor kilencéves fiamat: "Szóval, össze vagyok zavarodva. Ki a jó fiú és ki a rossz fiú?". Azt válaszolta: "Ez az, apa. Nincs jó fiú." Pontosan ezt látjuk most Ukrajnában. Ne hagyják, hogy a New York Times meggyőzze önöket az ellenkezőjéről.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
364
2 429
93
Mi értelme van a belorusz határt nyugati erőkkel megerősíteni?

Át lehet vezényelni onnét az ukránokat keletre? Ez nem túl előremutató, ha nem kapnak lőszert és felszerelést.

Vagy így próbálják meg elérni, kisebb legyen az ellenállás az ötlet ellen? Hiszen ha már ott vannak, akkor a jóisten nem mondja meg, ki lőtt először, rá lehet kenni bárkire. Utána pedig már hivatkozhatnak "önvédelemre".

Az is eszembe jutott, hogy egyszerűen eljutottak arra a pontra, amikor már nincs mit adni, de rosszul venné ki magát, ha elhajtanák az ukránokat. Adnak hát organikus pajzsokat (gy.k. embert, akikre az orosz nem lő gondolkozás nélkül).
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Mellékesen van 280 atomtöltete a Franciáknak.Nyílván nem mérhető az Orosz/Usa készletekhez.60 ICBM tengeralatjárókon,60 ASMP-A CM,és ha "szükség van rá" SCALP-EG re is rászerelhetik.Azért ez bőven elég ahoz hogy egy taktikai atom-csapásra válaszolhatnak.Vagy adott esetben ha őket le akarnák "atomozni" azzal is számolni kell az Orosz vezetésnek hogy néhányn Orosz nagyváros vagy akár Moszkva is hasonló sorsra jut.Legfrissebb hírek szerint meg csak a Belarusz határt akarják biztosítani frontra nem mennének.

Ez így van. A bökkenő az, hogy amíg Franciaország egyszer és mindenkorra megszűnne, addig Oroszország méretéből adódóan nagyrészt túlélné. Meg lehet próbálni a franciáknak, ha már annyira viszket nekik a háborúért.
Szóval, az ukránok kifogynak a katonákból, lőszerekből és haditechnikából. Erre Makaróni és a többi nyugati barom már küldené harcba elsőként a lengyeleket, baltiakat. Utána következnénk mi+ román, szlovák, cseh. Bárkit és bármennyit csak, hogy a befektetésük megtérüljön.
Nincs itt szó semmi befektetés megtérülésről.
A kollektív nyugat annyi pénzt csinál amennyit akar. Az a pár ezer hektár nem érné meg nekik ekkorát kockáztatni, ami egy háború megindításával jár.
Sokkal többről van szó. A létük a tét. Ha most veszítenek, tíz év múlva konvergálni fog az EU befolyása a nullához. Talán az USA-é nem, de ő is maximum csak egy lesz az asztalnál ülők közül!
Na ezt kellene valahogy megállítaniuk.
Talán még a Sámson opció sem drága nekik.
Valahogy úgy vannak vele, mint az oroszok, amikor kijelentették, hogy mi értelme van egy Oroszország nélküli világnak. Mi értelme van - szerintük - egy nyugati globális hegemónia nélküli világnak? Igaz ez még nem a létüket kérdőjelezi meg, mint az oroszoknak a szétaprítás, de akkor is. Nehogy már ne lenne szabad másokon élősködni!
a nyugat/nato/eu csak dörzsölné a tenyerét, h az "akadékoskodó" magyarokat jól megleckézteti a liblingszük. Semmit sem tennének mellettünk, de -szerintem- felderítést is adnának az ukiknak.
Ez így van. Nem is szabad semmit várni tőlük. Hóbagoly után szabadon, én a szerbekkel szövetkeznék. Ez eleve jó pont lenne az orosz szemében és nem utolsó sorban ők is rajta vannak az atlantisták halállistáján (ha nem most, de később - akár egy muszlim invázióval - sort kerítenének a megszüntetésükre) és ezt tudják a szerbek is. Igaz ha ők segítenének, akkor mi is kellene segítsük őket egy hasonló helyzetbe. De valamit valamiért. Talán eljön egyszer az az idő is, amikor fájó szívvel le kell mondjunk Szerbia javára Szörényvár, Déva, Arad háromszögről.
Komolyra fordítva a szót, semmi jóra segítségre nem számíthatnánk a NATO-nak nevezett valamitől. De ha vigasztal a dolog, a lengyelekért és egy kelet-európai országért sem pusztulna el egy nyugati ország sem. Amint kitörne egy NATO orosz háború, másnap szétesne a szövetség. Nem véletlenül, hogy nem merik próbára tenni a szakítószilárdságát, inkább az egyes államok önkénteskedését támogatják. Ha már minden önkéntes ország már jól benne lesz a szarban, akkor mindegy, hogy van NATO vagy nincs. Nem mellékesen, amint a fentiekben írtam, nem a NATO elvárta szolidaritásból vagy egyéb magasztos eszmék miatt akarnak a nyugatiak háborúzni, hanem mert nincs más választásuk, ha az ukrán elbukik és nem akarnak elbukni.
A menekülő ukrán sereg maradványok pedig nem lesznek képesek úgy összeszerveződni, hogy támadást indítsanak ellenünk. Gondold el, az egész Ukrajna elesett, már csak a Kárpátokon inneni rész létezik, ide csődül a maradvány ukrán sereg, úgy, hogy az orosz már készül átkelni a hágókon, szerinted okos lenne még egy frontot megnyitni részükről? A náci alakulatok legfeljebb gerilla akciókat tudnának összehozni, de azt sem sokáig. A maradvány ukrán seregeknek egy esélye lenne, ha Romániába vagy Lengyelországba menekülnének. Azonban ennek sincs sok értelme, mert onnan támadni egyenlő az adott ország oroszok elleni háborúba keveredésével.
Oroszoknak is tökéletes, ugyan azt csinálnák, mint a varsói felkelésnél. Végigülnék a mozit és a térdüket csapkodnák a röhögéstől, mert erodálódik az ellenség és talán a nato is.
Na ezt kétlem, főleg úgy, hogy - amint fent írtad - már ki lennénk zárva a nyugati szövetségből. Ilyen formán nem bomlaszthatnánk az ellenségüket. Sokkal inkább tartom valószínűnek, hogy ha eljönnek idáig, akkor fel is számolják az ukránok katonai maradványait.
Mit tehetünk? Fel kell kötni a gatyát, ezerszám gyártani drónt, lövedéket bármit és "jósági központok" helyett tolni a pénzt fegyverfejlesztésekbe is.
Ez lenne a helyes út. Kérdés, felismerték-e a vezetők, illetve mennyire fogja szabotálni nyugat ezen törekvéseinket. Nehogymármegtudjuk védeni magunkat az általuk létrehozott pszeudoállamaik támadásáaitól.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 460
10 572
113
Mint a világ szinte legtöbb országában.
Az elenyésző kisebbség aki akarná a háborút, főleg olyanok akiknek köze nincs hozzá mit is jelentene ez. Még pénzt sem akarnak küldeni nemhogy háborúzni.
Állítólag megkérdezték a vezérkart hogy mit gondolnak Macron kijelenteséről, ők ezt válaszolták: "nem hisszük" , "minket nem kérdeztek ebben az ügyben", " meggondolatlan" , "hóbortos"
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 205
113
Ez így van. A bökkenő az, hogy amíg Franciaország egyszer és mindenkorra megszűnne, addig Oroszország méretéből adódóan nagyrészt túlélné. Meg lehet próbálni a franciáknak, ha már annyira viszket nekik a háborúért.

Nincs itt szó semmi befektetés megtérülésről.
A kollektív nyugat annyi pénzt csinál amennyit akar. Az a pár ezer hektár nem érné meg nekik ekkorát kockáztatni, ami egy háború megindításával jár.
Sokkal többről van szó. A létük a tét. Ha most veszítenek, tíz év múlva konvergálni fog az EU befolyása a nullához. Talán az USA-é nem, de ő is maximum csak egy lesz az asztalnál ülők közül!
Na ezt kellene valahogy megállítaniuk.
Talán még a Sámson opció sem drága nekik.
Valahogy úgy vannak vele, mint az oroszok, amikor kijelentették, hogy mi értelme van egy Oroszország nélküli világnak. Mi értelme van - szerintük - egy nyugati globális hegemónia nélküli világnak? Igaz ez még nem a létüket kérdőjelezi meg, mint az oroszoknak a szétaprítás, de akkor is. Nehogy már ne lenne szabad másokon élősködni!

Ez így van. Nem is szabad semmit várni tőlük. Hóbagoly után szabadon, én a szerbekkel szövetkeznék. Ez eleve jó pont lenne az orosz szemében és nem utolsó sorban ők is rajta vannak az atlantisták halállistáján (ha nem most, de később - akár egy muszlim invázióval - sort kerítenének a megszüntetésükre) és ezt tudják a szerbek is. Igaz ha ők segítenének, akkor mi is kellene segítsük őket egy hasonló helyzetbe. De valamit valamiért. Talán eljön egyszer az az idő is, amikor fájó szívvel le kell mondjunk Szerbia javára Szörényvár, Déva, Arad háromszögről.
Komolyra fordítva a szót, semmi jóra segítségre nem számíthatnánk a NATO-nak nevezett valamitől. De ha vigasztal a dolog, a lengyelekért és egy kelet-európai országért sem pusztulna el egy nyugati ország sem. Amint kitörne egy NATO orosz háború, másnap szétesne a szövetség. Nem véletlenül, hogy nem merik próbára tenni a szakítószilárdságát, inkább az egyes államok önkénteskedését támogatják. Ha már minden önkéntes ország már jól benne lesz a szarban, akkor mindegy, hogy van NATO vagy nincs. Nem mellékesen, amint a fentiekben írtam, nem a NATO elvárta szolidaritásból vagy egyéb magasztos eszmék miatt akarnak a nyugatiak háborúzni, hanem mert nincs más választásuk, ha az ukrán elbukik és nem akarnak elbukni.
A menekülő ukrán sereg maradványok pedig nem lesznek képesek úgy összeszerveződni, hogy támadást indítsanak ellenünk. Gondold el, az egész Ukrajna elesett, már csak a Kárpátokon inneni rész létezik, ide csődül a maradvány ukrán sereg, úgy, hogy az orosz már készül átkelni a hágókon, szerinted okos lenne még egy frontot megnyitni részükről? A náci alakulatok legfeljebb gerilla akciókat tudnának összehozni, de azt sem sokáig. A maradvány ukrán seregeknek egy esélye lenne, ha Romániába vagy Lengyelországba menekülnének. Azonban ennek sincs sok értelme, mert onnan támadni egyenlő az adott ország oroszok elleni háborúba keveredésével.

Na ezt kétlem, főleg úgy, hogy - amint fent írtad - már ki lennénk zárva a nyugati szövetségből. Ilyen formán nem bomlaszthatnánk az ellenségüket. Sokkal inkább tartom valószínűnek, hogy ha eljönnek idáig, akkor fel is számolják az ukránok katonai maradványait.

Ez lenne a helyes út. Kérdés, felismerték-e a vezetők, illetve mennyire fogja szabotálni nyugat ezen törekvéseinket. Nehogymármegtudjuk védeni magunkat az általuk létrehozott pszeudoállamaik támadásáaitól.
Nyílván Franciák járnának rosszabbul.Viszont nem véletlen ha mennek ők mennek.
Ez így van. A bökkenő az, hogy amíg Franciaország egyszer és mindenkorra megszűnne, addig Oroszország méretéből adódóan nagyrészt túlélné. Meg lehet próbálni a franciáknak, ha már annyira viszket nekik a háborúért.

Nincs itt szó semmi befektetés megtérülésről.
A kollektív nyugat annyi pénzt csinál amennyit akar. Az a pár ezer hektár nem érné meg nekik ekkorát kockáztatni, ami egy háború megindításával jár.
Sokkal többről van szó. A létük a tét. Ha most veszítenek, tíz év múlva konvergálni fog az EU befolyása a nullához. Talán az USA-é nem, de ő is maximum csak egy lesz az asztalnál ülők közül!
Na ezt kellene valahogy megállítaniuk.
Talán még a Sámson opció sem drága nekik.
Valahogy úgy vannak vele, mint az oroszok, amikor kijelentették, hogy mi értelme van egy Oroszország nélküli világnak. Mi értelme van - szerintük - egy nyugati globális hegemónia nélküli világnak? Igaz ez még nem a létüket kérdőjelezi meg, mint az oroszoknak a szétaprítás, de akkor is. Nehogy már ne lenne szabad másokon élősködni!

Ez így van. Nem is szabad semmit várni tőlük. Hóbagoly után szabadon, én a szerbekkel szövetkeznék. Ez eleve jó pont lenne az orosz szemében és nem utolsó sorban ők is rajta vannak az atlantisták halállistáján (ha nem most, de később - akár egy muszlim invázióval - sort kerítenének a megszüntetésükre) és ezt tudják a szerbek is. Igaz ha ők segítenének, akkor mi is kellene segítsük őket egy hasonló helyzetbe. De valamit valamiért. Talán eljön egyszer az az idő is, amikor fájó szívvel le kell mondjunk Szerbia javára Szörényvár, Déva, Arad háromszögről.
Komolyra fordítva a szót, semmi jóra segítségre nem számíthatnánk a NATO-nak nevezett valamitől. De ha vigasztal a dolog, a lengyelekért és egy kelet-európai országért sem pusztulna el egy nyugati ország sem. Amint kitörne egy NATO orosz háború, másnap szétesne a szövetség. Nem véletlenül, hogy nem merik próbára tenni a szakítószilárdságát, inkább az egyes államok önkénteskedését támogatják. Ha már minden önkéntes ország már jól benne lesz a szarban, akkor mindegy, hogy van NATO vagy nincs. Nem mellékesen, amint a fentiekben írtam, nem a NATO elvárta szolidaritásból vagy egyéb magasztos eszmék miatt akarnak a nyugatiak háborúzni, hanem mert nincs más választásuk, ha az ukrán elbukik és nem akarnak elbukni.
A menekülő ukrán sereg maradványok pedig nem lesznek képesek úgy összeszerveződni, hogy támadást indítsanak ellenünk. Gondold el, az egész Ukrajna elesett, már csak a Kárpátokon inneni rész létezik, ide csődül a maradvány ukrán sereg, úgy, hogy az orosz már készül átkelni a hágókon, szerinted okos lenne még egy frontot megnyitni részükről? A náci alakulatok legfeljebb gerilla akciókat tudnának összehozni, de azt sem sokáig. A maradvány ukrán seregeknek egy esélye lenne, ha Romániába vagy Lengyelországba menekülnének. Azonban ennek sincs sok értelme, mert onnan támadni egyenlő az adott ország oroszok elleni háborúba keveredésével.

Na ezt kétlem, főleg úgy, hogy - amint fent írtad - már ki lennénk zárva a nyugati szövetségből. Ilyen formán nem bomlaszthatnánk az ellenségüket. Sokkal inkább tartom valószínűnek, hogy ha eljönnek idáig, akkor fel is számolják az ukránok katonai maradványait.

Ez lenne a helyes út. Kérdés, felismerték-e a vezetők, illetve mennyire fogja szabotálni nyugat ezen törekvéseinket. Nehogymármegtudjuk védeni magunkat az általuk létrehozott pszeudoállamaik támadásáaitól.
Nyílván Franciák járnának rosszabbul.De ha mennek nem véletlen ők mennek be.Többi Europai Nato tag maximum az öklét tudná rázni ha kapnának taktikai atomot.Ahoz meg pont elég ami van nekik hogy a legnagyobb városokat fenyegessék vele.Tény Oroszország jelentős része lakható maradna de ettől még a lakosság fele meghalna/sugárfertőzést szenvedne.Nekem ez a bemenetel amúgy elég "megúszósnak" tűnik.Belarusz határon nincsennek harcok közvetlenül nem készülnek nekimenni az Oroszoknak Ukrajnában.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 256
33 828
113
Nyílván Franciák járnának rosszabbul.Viszont nem véletlen ha mennek ők mennek.

Nyílván Franciák járnának rosszabbul.De ha mennek nem véletlen ők mennek be.Többi Europai Nato tag maximum az öklét tudná rázni ha kapnának taktikai atomot.Ahoz meg pont elég ami van nekik hogy a legnagyobb városokat fenyegessék vele.Tény Oroszország jelentős része lakható maradna de ettől még a lakosság fele meghalna/sugárfertőzést szenvedne.Nekem ez a bemenetel amúgy elég "megúszósnak" tűnik.Belarusz határon nincsennek harcok közvetlenül nem készülnek nekimenni az Oroszoknak Ukrajnában.
csak ezzel többet árthatnak mint nyernek a franciák.
mert jelenleg beloruszba állomásozik az ukrán határ melett egy nagyobb orosz kontingens is.
ezekután a belorusz mondhatja azt hogy önállóan el fogja látni a határvédelmét és biztosítását így ezek az orosz csapatok épp úgy felszabadulhatnak mint a tuloldali ukrán társaik... annyi a különbség hogy az ottani orosz csapatok jól felszereltek és jól kiképzettek míg az ukrán oldalon az eddig megusztatósók kerültek oda (ezt le is hozta az ukrán hivatalosan hogy frontszolgálatra alkalmatlan emberekkel töltik fel a belorussz határt.) tehát az ukrán már nagyon de nagyon a kondér alján kotorászik
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 877
13 391
113
Nyílván Franciák járnának rosszabbul.Viszont nem véletlen ha mennek ők mennek.

Nyílván Franciák járnának rosszabbul.De ha mennek nem véletlen ők mennek be.Többi Europai Nato tag maximum az öklét tudná rázni ha kapnának taktikai atomot.Ahoz meg pont elég ami van nekik hogy a legnagyobb városokat fenyegessék vele.Tény Oroszország jelentős része lakható maradna de ettől még a lakosság fele meghalna/sugárfertőzést szenvedne.Nekem ez a bemenetel amúgy elég "megúszósnak" tűnik.Belarusz határon nincsennek harcok közvetlenül nem készülnek nekimenni az Oroszoknak Ukrajnában.
Megúszós....elmennek határörködni, hivatalosan Francia államként katonának ukrajnába. Én erre írtam, hogy gondolod, nem fognak a HATÁRRA! (nem Franciaországba), az oroszok oda FAB-ozgatni Céemezgetni Mondjuk akár Beloruszból? Akkor már lenne értelme....most az ukrán határőrökre minek lüdözzenek? A franciákra már érdemes, hogy példát statuáljanak.... továbbá a franciák hivatalosan még meg sem orrolhatnak rájuk.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 387
45 876
113

Ismét Ukrajna segítsége nélkül: az amerikai szenátus jóváhagyta az ideiglenes költségvetési törvényjavaslatot​

...
Ugyanakkor – mint a média megjegyzi – nyitva marad az a kérdés, hogy az év végéig hogyan finanszírozzák a kormányt.

A leállás megakadályozásáról szóló megállapodás nem tartalmaz határfinanszírozást és külföldi segélyt Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1709274767


Zaporozsje irány.

A falu területén Rabotino.

Az ejtőernyősök és más egységek rohamcsoportjai be- és kimozdulnak a falu úgynevezett „szürke zónájába”, mivel ott egyszerűen nincs hol védelmet találni – mindent kiégetett a tüzérségi tűz.

Khokhol a másik oldalról próbál bejutni Rabotinóba, és az ellenség sem hagy fel az ellentámadási kísérletekkel.

Az ukrán tüzérség a nyárhoz képest érezhetően kevésbé intenzíven kezdett dolgozni, de még mindig lövöldöznek.

Az FPV-drónok olyanok, mint egy kaptárban a méhek, így minden mozgás fő fázisa a sötétben van, de éjszaka az ellenséges drónok is repülnek, bár észrevehetően kevesebbet.

Csak néhányszor voltak olyan nagy drónok, mint a Baba Yaga, és ezek is megfogyatkoztak.

Bombázó személyzetünk mindent FAB-okkal szintez, keményen dolgoznak, éjszakánként több órát dolgoznak.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 557
113
Az Orosz Fegyveres Erők katonái az ukrán fegyveres erők 15 állását találták el Dél-Donyeck irányában

Alekszandr Gorgyejev, a Vosztok csapatcsoport sajtóközpontjának vezetője beszámolt az orosz katonák dél-donyecki irányú harci küldetéseinek előrehaladásáról. A videót az orosz védelmi minisztérium tette közzé.

Az Orosz Fegyveres Erők katonái visszaverték az Ukrán Fegyveres Erők 102. területvédelmi dandárjának két támadását Malinovka térségében, valamint leállították az ukrán harcosok váltogatására irányuló kísérleteket Malinovka és Ravnopol térségében. A TOS, a tüzérség és a bombázó repülőgépek csapásai olyan helyeket értek el, ahol az Ukrán Fegyveres Erők 58. motoros gyalogság, 72. gépesített dandár, 102. és 128. területvédelmi dandár emberereje gyűlt össze Urozsajnoje, Ravnopol, Ugorski és Star, Guljaypolje. A csapásokat 12 ideiglenes bevetési ponton, két drón irányító ponton, valamint egy terepi lőszerellátó helyen hajtották végre.

"Az összehangolt akciók eredményeként az ellenség elvesztette a Gvozdika önjáró fegyvert, egy D-20 vontatott tarackot, három járművet és több mint 100 katonaszemélyzetet" - mondta Gordejev.

Korábban az orosz védelmi minisztérium közzétett egy videót az UAV operátorok dél-donyecki irányú munkájáról, ahol Lancet lőszerrel eltalálták az ukrán fegyveres erők harckocsiját . Ennek a csapatnak már több mint 10 példánya van az ellenséges katonai felszerelésből, beleértve a lengyel Krab önjáró fegyvert és a brit Stormer légvédelmi rendszert.


A Nyugat Ukrajnára ragadt, ami akadályozza a világ biztonságáról szóló párbeszédet

Jean-Claude Allard
tábornok, a Francia Nemzetközi és Stratégiai Kapcsolatok Intézetének (IRIS) védelmi politikával és biztonsággal foglalkozó szakértője elmondta, hogy az Ukrajnával kapcsolatos nyugati megszállottság akadályozza a nemzetközi biztonsági párbeszédet.

A szakértő szerint az új európai és globális biztonsági architektúra kiépítésének szükségessége "alapvető kérdés". A világ biztonságát csak Oroszországgal együttműködve lehet megvalósítani - mondta az RFA

„Jelenleg két probléma van: a globális biztonság architektúrája és az ukrajnai konfliktus.

Az ukrajnai konfliktust meg kell oldani, de ez a másik probléma követni fogja.

A Nyugat az ukrajnai konfliktusra összpontosít, és ez akadályoz minden vitát az új nemzetközi biztonsági architektúráról” – mondta Allar.

A Nyugat óvakodik attól, hogy olyan viták kezdődjenek, amelyek háttérbe szorítják az ukrajnai konfliktust" - mondta Allar.

Véleménye szerint Oroszországnak meg kellene nyitnia az ajtót ehhez a párbeszédhez azzal, hogy számos javaslatot tesz az ukrán konfliktus megoldására.

Oroszországnak a NATO-országokra nézve fenyegető képének népszerűsítése a Nyugat politikájának része, amelynek Oroszországhoz hasonlóan "stratégiai logikája" van.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 534
6 620
113

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93





Vajon "csak" egy globális spyop művelet zajlik a médiában, vagy komolyan robogunk egy nagy háború kirobbantása felé?
Nehéz lenne eldönteni, és az is lehet, hogy a kérdés maga hiba, mert nincs sem kérdőjel sem "vagy", hanem a mondat végén pont van és a megfelelő kötőszó az "és".
Érdekes tavasz és nyár előtt állunk, az biztos, így vagy úgy, de rövidesen el fog dőlni a hogyan tovább.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 669
55 395
113
A 31000 Szabó szerint sebesültek és hallottak összessége havonta a videó szerint. Nem néztétek végig. Ugyanis az ukrán hadsereg havi igénye ennyi, Szabó szerint. Hogy ebből mennyi a halott és mennyi a sebesültek aránya Ő sem tudja.
Végighalgattam élvezettel. Minden mondatèrt harcol, hogy pontos legyen a megfogalmazás. Ès nem foglalkozik biztonságpolitikâval, csak hadászattal, igy nincs semmi bla bla bla....
Nagyszerü, ahogy levezeti, hogy Kiev közel áll a Castel féle összeomlâshoz, mert a veszteségei kezdik elèrni a hadrafogható embererö 25%-át.
Egyszer ( inkább az elején) azt mondja, hogy a 31000 az a negyedéves szám. Aztán a vège felé mondja, hogy mivel Zsalu havi 30000 új katonát kèrt, akkor abból arra következtet, hogy valószinüleg ennyi lehet a KIA+WIA havonta.
Ha jól emlékszem. :)
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93

Ukrán fenyegetés: Ha elveszítjük az oroszokkal szemben a háborút, megszálljuk Magyarországot!​

"Az ukrán televízióban megszokott, hogy egyre több fél- vagy tán teljesen őrült szakértőt, félművelt soviniszta történészt vagy levitézlett egykori náci szabadcsapatvezért szólaltatnak meg."

ezért a büdös alkoholistáért is kár volt koptatni a billentyűzetet.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 006
83 049
113

Ukrán fenyegetés: Ha elveszítjük az oroszokkal szemben a háborút, megszálljuk Magyarországot!​

Slava Ukraini, ugye, ukránbarát péniszsüveges hazaárulócskák ott az EPben és még ki tudja hol áruljátok jelenleg is a hazát!