[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

skf

Well-Known Member
2019. április 25.
121
814
93
Tényleg takarodjon már az anyjába ez a sok idióta, elmebeteg gec, mert ha még sokáig pozícióban vannak, kirobbantanak ezek a péniszek egy atomháborút. Tényleg nem normálisak. Ilyet épeszű felnőtt ember nem mond, hergelni meg pláne nem hergel.

KI NEM SZARJA LE UKRAJNÁT ÉS A DEBIL, SZENILIS, DEMENS ELNÖK BAROMSÁGAIT!?

Takarodjanak már a francba, nyerje meg Trump és nyugodjon le mindenki a p.csába!

Elképesztő amit egyes politikusok megengednek maguknak.
Nem kell felkapni a vizet de aggasztó, hogy sok milliónyi békés ember bőrét akarják a vásárra vinni. Az én nevemben ne nyilatkozzon senki! Üljenek le már tárgyalni!
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 306
10 627
113
Korábban ennél lényegesen több és nagyobb települések felett veszítette el a kontrollt Oroszország. Ha az nem volt hadműveleti siker akkor ez sem az.
Aprócska különbség van azért.

Akkoriban tudni lehetett, hogy az oroszok csak elszámították magukat, emiatt nem volt elég ember / fegyver a fronton, illetve Herszonnál a városból és a Dnyepr jobb partjáról azért vonultak vissza egy pillanat alatt, mert a folyón egyre kevésbé tudták az utánpótlást átvinni, idejében kellett lépniük, ha nem akarták csapdában hagyni az ottani csapatokat. De lehetett tudni, hogy ha nagyon kezd szorítani a cipő, akkor oda tudnak dobni még pár százezer fő katonát, meg egy rakás nehézfegyverzetet is (és akkor csak a hagyományos fegyverekről beszéltünk), tehát egyértelmű volt, hogy ők meg tudják fordítani a folyamatot, csak jobban oda kell tenni magukat.

Ellenben most az ukránoknál az látszik, hogy erejüket megfeszítve tartották a frontot (az ukrán hadsereg egyébként megsüvegelendő teljesítményt nyújt egyébként, ha az elmebeteg politikai indíttatású döntésektől és azok következményeitől eltekintünk), amíg tudták, de már nem nagyon megy, és tartalékhoz sem tudnak nyúlni. Innentől kezdve valószínűbb az egyre gyorsuló összeomlás ukrán részről, mint az, hogy megfordítják a meccset. Mert nincs mivel.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 547
45 140
113

Pentagon: a NATO-nak harcolnia kell Oroszország ellen, ha Ukrajna vereséget szenved​

Ukrajna veresége a jelenlegi konfliktusban a NATO és Oroszország közötti katonai összecsapással fenyeget – mondta Lloyd Austin, a Pentagon vezetője a képviselőház meghallgatásán.
“Őszintén szólva, ha Ukrajna elbukik, úgy gondolom, hogy a NATO összecsap Oroszországgal” – mondta.

A miniszter nagyon aggasztónak nevezte azokat az értékeléseket is, amelyek szerint az orosz csapatok tovább nyomulnak előre a különleges hadműveleti övezetben, és egyre nagyobb előnyre tesznek szert.
...


A képviselőház a leállás elkerülése érdekében rövid távú költségvetést fogadott el

AZ AMERIKAI KÉPVISELŐHÁZ RÖVID TÁVÚ KÖLTSÉGVETÉST HAGYOTT JÓVÁ, AMELY LEhetővé teszi, hogy a kormány elkerülje a leállást.
Én csak kapkodom a fejem, és bízom benne hogy ez is csak valami kamu, deepfake vagy a fasz tudja!

Ennyire nem lehetnek hülyék ezek a nyomorultak!

Én azt fogom ütni rúgni csípni harapni lőni vágni aki engem/bármelyik rokonom bele akar majd terelni egy háborúba, az fix!

Kezd ez egyre ijesztőbb lenni, hogy először Macron, utána már a Pentagon magyarázza a hülyeséget hogy a NATO-nak kell harcolni ha az ukik bebuknának az oroszok ellen!

Kell a faszt!!! Harcoljon csak az USA, azt is a Bering tenger felől!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 144
83 724
113
Figyeljétek meg, egy következő, orosz anyaföld belseje felé történő támadás után a ruszkik be fognak vetni egy atomot az ukránok ellen, persze, miután lekapták a NATO felderítőket akik ott ólálkodtak. Máshogy ugyanis ezt a kibicnek semmi se drága háborús úszító csürhét nem lehet elhallgattatni.

Tegnap Putyin elmagyarázta, hogy hol a határ a nukleáris fegyverek tekintetében. Pont ott.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
A NATO közvetlen részvételének katonai (életképtelensége) Ukrajnában
Drago Bosnic független geopolitikai és katonai elemző

Február 26-án Emmanuel Macron francia elnök nem volt hajlandó kizárni szárazföldi csapatok küldését Ukrajnába. Bár elismerte, hogy a NATO-n belül ebben nincs konszenzus, ragaszkodott ahhoz, hogy "semmit sem szabad kizárni", és "mindent megteszünk annak érdekében, hogy Oroszország ne győzzen".
Másnap Gabriel Attal francia miniszterelnök megismételte üzenetét, mondván, hogy "egy háborúban semmi sem zárható ki". Csakúgy, mint Macron, ő is elismerte, hogy nincs konszenzus az ügyben, de kitartott amellett, hogy "mindent megteszünk annak érdekében, hogy Oroszország ne nyerje meg ezt a háborút". Ez felteszi a kérdést, hogy pontosan mit tehet a politikai nyugat (még kevésbé egyedül Franciaország) Moszkva ukrajnai vereségének "biztosításáért"?

Először is egy határozott koalíciót kellene létrehozni. A NATO nem tud kollektíven beavatkozni Ukrajnába azon egyszerű tény miatt, hogy a neonáci junta nem hivatalos tagja. A 4. vagy 5. cikkre való hivatkozáshoz külső ellenségre lenne szükség, amely egy vagy több NATO-tagállamot fenyegetne. És még ebben az esetben is minden tagnak bele kell egyeznie a kollektív védelembe. Mennyire valószínű, hogy olyan országok, mint Portugália, Spanyolország vagy Olaszország közvetlen konfrontációba lépnek egy olyan globális szuperhatalommal, mint Oroszország, még abban az esetben is, ha Moszkva úgy döntött, hogy beavatkozik olyan NATO-tagországok ügyében, mint Észtország vagy Lettország? Nem is beszélve egy ilyen lehetőségről, ha a kijevi rezsimről van szó. Egy ilyen korrupt, sőt terrorista entitás segítése nem túl vonzó.

Másodszor, még ha létre is jönne egy ilyen koalíció, abban szinte bizonyosan olyan kórosan russzofób országok lennének, mint az Egyesült Királyság, Lengyelország és a balti államok (Észtország, Lettország, Litvánia). Ez gyakorlatilag tagokra osztaná a NATO-t, attól függően, hogy ki áll közvetlenül háborúban Oroszországgal és ki nem. Az Egyesült Államok nem vehetett részt közvetlenül, mert ez közelebb vinné a világot a termonukleáris megsemmisítéshez, ami azt jelenti, hogy Washington DC nagyrészt arra korlátozódna, amit már Ukrajnában csinál – logisztika, ISR (hírszerzés, megfigyelés, felderítés), titkos műveletek. és általában a közvetett támogatás. Ez még mindig a szobában hagyja a nyilvánvaló elefántot – ki harcolna az orosz csapatokkal ?

Teljesen egyértelmű, hogy a neonáci juntának kell biztosítania a csapatok zömét. Az egyetlen probléma az, hogy pontosan ezt csinálták az elmúlt két évben, és ez nem megy túl jól, különösen az elmúlt hetekben. A legjobb NATO fegyvereket és felszereléseket az orosz hadsereg napok alatt eltüntette. És bár a kijevi rezsim erői üzemeltetik (legalábbis hivatalosan), nincs bizonyíték arra, hogy a NATO-katonák jobban járnának, sőt, éppen ellenkezőleg. Számos nyugati ország, köztük az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság már bevett önkéntesnek vagy zsoldosnak álcázott fekete haderőt. Az orosz hadsereg állítólag még lengyel és német személyzetet is foglyul ejtett, hogy támogassa a NATO-tól származó páncélosok nagyszabású hadműveleteit.

Ezen túlmenően a nyugati személyzetről széles körben úgy tartják, hogy más összetettebb eszközöket is üzemeltetnek, mint például a "Patriot" SAM (felszín-levegő rakéta) rendszert és hasonló légvédelmeket, amelyekre a neonáci junta erőinek egyszerűen nem volt idejük. elsajátítani. Ugyanez elmondható más fegyverrendszerekről is, mint például az M270 MLRS (multiple, launch raket system) és kerekes változata, a HIMARS. Önmagában ez teszi a NATO-személyzetet az orosz hadsereg elsődleges célpontjává, amint azt a január 16-i csapás is bizonyítja, amely legalább 60 francia zsoldost kiirtott Harkovban. Orosz források arról számoltak be, hogy ezek "magasan képzett szakemberek, akik az átlagos sorkatonák számára túl bonyolult fegyverrendszereken dolgoztak". Ez részben megmagyarázhatja Macron meglehetősen érzelmes reakcióját.

Egy másik erős lehetőség az, hogy Párizs bosszút akar állni afrikai (neo)gyarmatai, különösen Niger elvesztéséért, ami veszélyezteti a nigériai urán és más fontos erőforrások kitermelését. Az előbbi rendkívül fontos Franciaország számára, mivel még mindig a világ második legnagyobb atomerőmű-üzemeltetője (összesen 56). Párizsnak meglehetősen "kellemetlen" az afrikai uránért teljes árat fizetni, ezért az olyan országokat, mint Niger, Mali és Burkina Faso, jó fél évszázadon át tartotta (neo)gyarmati szorításban, miután hivatalosan megadta nekik a "függetlenséget". Miután az orosz hadsereg, különösen a „Wagner” PMC (magán katonai társaság) véget vetett ennek, Franciaország kénytelen volt alternatívákat keresni, mivel energiaszükségletének több mint 70%-át atomerőművek fedezik.

Mindazonáltal Macron energiakérdései biztosan nem ok arra, hogy Európa háborúba szálljon egy olyan katonai nagyhatalommal, mint Oroszország, és az Európai Unió vezetőinek túlnyomó többsége ezt nagyon egyértelműen kommunikálta. Ezen túlmenően, még ha tömegpusztító fegyverek használata nélkül is kibontakozna egy potenciális közvetlen konfliktus Oroszországgal, amely terület egyébként is teljes mértékben Moszkva uralta, a politikai Nyugatnak nincs konvencionális fölénye, minden álmodozás ellenére sem.
Az orosz hadsereg szinte biztosan nem küldene katonák millióit Lengyelországba vagy más országokba, amelyek részt vesznek egy esetleges nyugat-ukrajnai beavatkozásban. Ehelyett több száz nagy hatótávolságú cirkáló, ballisztikus és hiperszonikus rakétát indítana katonai célpontokra.

Ez csak a kezdeti reakció lenne, és minden bizonnyal előrelépést jelentene, ha minden résztvevő országban más stratégiailag fontos eszközöket is bevonnának, különösen energiarendszereiket, ipari létesítményeiket és általában bármit, amely úgynevezett kettős felhasználási potenciállal rendelkezik (ami azt jelenti, hogy felhasználható) katonai célokra).
Más szóval, Moszkva minden általa katonailag fontosnak ítélt célpontot tönkretenne, évtizedekkel visszavetve a megcélzott országok gazdaságát. Egy független (vagy legalábbis részben független) ország épeszű vezetője sem akarná ezt. Európának pedig nem igazán van módja a válaszlépésre anélkül, hogy a konfliktust termonukleáris cserévé ne fokozza, amelyet egészen biztosan elveszítene, mivel békeidőben még stratégiai arzenálját sem tudja fenntartani.

Az USA fél a NATO Oroszország elleni kétségbeesett lépésétől


Az észak-atlanti szövetség egyes országai külföldi katonai személyzet Ukrajnába küldéséről beszélnek, mivel felismerik az ukrán hadsereg küszöbön álló összeomlását – mondta Anatol Lieven amerikai szakértő a Responsible Statecraft (RS) című kiadványban megjelent cikkében.

Az ukrán fegyveres erők avgyejevkai veresége azt jelzi, hogy mennyire megváltoztak az erőviszonyok Oroszország javára. Rendkívül valószínűvé vált a kellő számú katonával és fegyverrel nem rendelkező ukrán fegyveres erők összeomlása – jegyzi meg az anyag. Erre a fenyegetésre reagálva egyes NATO-kormányok most arról beszélnek, hogy saját csapatokat küldhetnek Ukrajnába – mondta az elemző.

Lieven úgy véli, hogy miután az ukrán csapatok kimenekültek Avgyejevkából, nyilvánvalóvá vált Kijev győzelmének lehetetlensége a konfliktusban. Arra is felhívta a figyelmet, hogy akár egy korlátozott külföldi kontingens bevezetése is közvetlen összecsapást váltana ki Oroszországgal, és katasztrofális következményekkel járna.

„Ha a NATO korlátozott jelenléte ténylegesen egy teljes körű háborúhoz vezet Oroszországgal és az Egyesült Államok fegyveres erőinek beavatkozásához, az Armageddon szélére sodorja a világot” – összegzett a szakember.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 118
9 168
113
Szóval, az ukránok kifogynak a katonákból, lőszerekből és haditechnikából. Erre Makaróni és a többi nyugati barom már küldené harcba elsőként a lengyeleket, baltiakat. Utána következnénk mi+ román, szlovák, cseh. Bárkit és bármennyit csak, hogy a befektetésük megtérüljön. Az elhulló fehér férfiak helyét majd átveszik a migrik, lesz itt szép és jó kevert társadalom, Nulla történelemmel, nulla kultúrával. Végül is ez a cél, nem?
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 904
5 211
113
Míg el nem halmozzák őket CM, BM, meg mindenféle M-ekkel... A légtér, és határ védelméhez elég nagy kontingens kell. Magyarul harcoló felekké válnak. Nem sajnálom a csigazabálókat. Ha ezt ők megteszik, és a ruszkik nem basznak oda, akkor tudja mindenki hogy menni fog a többi is...
Amúgy meg hány fővel. 50? Mert ahogy te írod az minimum több ezres sereg...határ, és légvédelemhez kell annyi.
Különben egyébként én is elmondhatom hogy segítettem egy BP-i felhőkarcoló megépítésében, ami tulajdonképpen igaz, mert amikor arra sétáltam oda vittem a melósoknak egy téglát.
Mellékesen van 280 atomtöltete a Franciáknak.Nyílván nem mérhető az Orosz/Usa készletekhez.60 ICBM tengeralatjárókon,60 ASMP-A CM,és ha "szükség van rá" SCALP-EG re is rászerelhetik.Azért ez bőven elég ahoz hogy egy taktikai atom-csapásra válaszolhatnak.Vagy adott esetben ha őket le akarnák "atomozni" azzal is számolni kell az Orosz vezetésnek hogy néhányn Orosz nagyváros vagy akár Moszkva is hasonló sorsra jut.Legfrissebb hírek szerint meg csak a Belarusz határt akarják biztosítani frontra nem mennének.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113
Összefoglaló 2024. március 1. délelőttről

▪️Herszon irányban Krynkiben és az Antonovszkij hídnál a „dacháknál” folytatódik az ukrán fegyveres erők pusztítása . Tüzérség, repülés, drónok dolgoznak az ellenséges parton. Az ellenség tevékenysége némileg visszaesett, miután sikertelenül próbálkozott csapatok partraszállásával több csónakról a Tendra-félszigeten.

▪️A Zaporozsjei Fronton a fő erőfeszítések Rabotino körül összpontosulnak, az ellenség a helyszínről származó jelentések szerint a falu közepén van. Az Ukrán Fegyveres Erők lövészárokrendszere az egész településen északtól délig terjed. Az MLRS-eink működnek, a támadó erők súlyos csatákat vívnak.

▪️Marinkától északra Krasznogorovkában dúlnak csaták, az ellenség harckocsikat próbál bevetni, de csapataink megsemmisítik őket. Az orosz fegyveres erők a település déli peremén tevékenykednek.

▪️Avdeevkától nyugatra – csaták Berdychiben és Tonenkoye- ban. Délen az orosz fegyveres erők megközelítik Nyevelszkojét. Az orosz hadsereg igyekszik nem veszíteni az offenzíva lendületéből, de a terület erősen aláaknázott, és az ellenség védelme tele van FPV drónokkal.

▪️Csasovjar irányába csapataink Ivanovszkijban ( Krasznij ) nyomulnak előre.

▪️Tegnap a kijevi város katonai közigazgatása „megnyugtatta” Ukrajna polgárait azzal, hogy a város körül több 1000 km hosszú védelmi vonalat állítottak fel, köztük lég- és páncéltörő védelmi vonalakat.

▪️A belgorodi régióban repülőgép-típusú UAV - kat lőttek le a Krasznojaruzsszkij járásbeli Ilek-Penkovka falunál és Reznikov települések közötti Korochansky kerületben. A Volokonovszkij járásbeli Novoe falut az Ukrán Fegyveres Erők tűz alá vették. A Kurszk régióban egy falut ágyúztak. Este 10 óra körül egy repülőgép típusú drón semmisült meg a térség felett. Egy ilyen drónt napközben lőttek le a Krím felett. Az ellenség több mint 100 lövedéket lőtt ki a DPR polgári lakosságára, három civil megsebesült.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
344
1 999
93
Mellékesen van 280 atomtöltete a Franciáknak.Nyílván nem mérhető az Orosz/Usa készletekhez.60 ICBM tengeralatjárókon,60 ASMP-A CM,és ha "szükség van rá" SCALP-EG re is rászerelhetik.Azért ez bőven elég ahoz hogy egy taktikai atom-csapásra válaszolhatnak.Vagy adott esetben ha őket le akarnák "atomozni" azzal is számolni kell az Orosz vezetésnek hogy néhányn Orosz nagyváros vagy akár Moszkva is hasonló sorsra jut.Legfrissebb hírek szerint meg csak a Belarusz határt akarják biztosítani frontra nem mennének.
Vietnamba is először csak amerikai tanácsadók mentek.
Mi történik ha orosz csapatok, akár nem nagy létszámban is ott átlépik a a határt, elkérik az útleveleket, és vámnyilatkozatokat töltettnek ki, és közlik hogy másra nincs felhatalmazásuk?
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
341
1 497
93
Szóval, az ukránok kifogynak a katonákból, lőszerekből és haditechnikából. Erre Makaróni és a többi nyugati barom már küldené harcba elsőként a lengyeleket, baltiakat. Utána következnénk mi+ román, szlovák, cseh. Bárkit és bármennyit csak, hogy a befektetésük megtérüljön. Az elhulló fehér férfiak helyét majd átveszik a migrik, lesz itt szép és jó kevert társadalom, Nulla történelemmel, nulla kultúrával. Végül is ez a cél, nem?
Pontosan!

Másrészről azt se felejtük el, hogy egy helyi nagy háború eltereli a figyelmet a legnagyobb valós problémáról, az extrém többlethalálozásról nyugaton (jajj, jajj, leginkább a kísérleti génterápiás k-oltásoknak köszönhetően, szerintem) így hatalmon maradhatnak a már korrumpált struktúrák, vezetőség..

Részemről úgy gondolom a STEADFAST DEFENDER 2024 gyakorlat közepedte, vége felé egy 'HAMIS ZÁSZLÓS' műveletben fognak az UK//USA mögött álló erők csapásokat mérni Kelet-Európára, ránk is sajnos ... és az oroszokra kenni. Akárcsak annó Pearl Harbor vagy 9//11.

Ennek a borzalomnak az előkészítése van most folyamatban és hát, nem sok időnk maradt.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 607
16 330
113
Ez így van.
Nem beszélve arról, hogy egy vert, elfáradt, demoralizált és főleg szervezetlen menekülő ukrán sereg, legyen bár mennyire is tele gyűlölettel irántunk, semmilyen eredménnyel nem tudna harcolni egy még ki nem fáradt és hazáját védő sereggel szemben, lett légyen az bármilyen kicsi is.
Egy támadásra alkalmas sereg, úgy, hogy a ruszki a tarkójában liheg, ő pedig közben menekül, azt sem tudja ki honnan fog lecsapni rá, nem nagyon tudna összeszerveződni egy Magyarország elleni támadásra. Ha mégis nekünk jönnének, két tűz közé szorulnának és végük lenne. Ezenkívül, menekülés közben pedig a nehéz technikájuk nagy része is elveszne, anélkül pedig nekünk jönni, úgy hogy nem is otthon harcolnak, nincs hátországuk, utánpótlásuk is csak egy Kárpátalja méretű szegény területről, megint csak öngyilkosság lenne részükről. Amennyiben beállnánk egy védekező háborúba, akkor pedig utánpótlás, raktárkészlet hiányában honnan lenne nekik annyi lőszer, hogy eredményt érjenek el?
Valójában, ha az oroszok nem engedik el a szétvert ukrán seregek üldözését, akkor semmi esélyük sem lenne egyik szomszéd ellen sem. És nem fogják elengedni őket. Ezt nagyon jól tudják ők is. Az ilyen menekülő ukrán nackó egységek legfeljebb gerillaakcióra lennének képesek, de utánpótlás és ellenséges környezet miatt hamar kivéreznének. Ez a muksó aki a mi megtámadásunkat vizionálta, szerintem legfeljebb műveleti szinten vett részt egy sereg irányításában.
Visszavonulni, még ha támadás szándéka nélkül is tennék, nem felénk jönnének, mert minimum a fegyvereiket elszednénk a határon (jól is néznénk ki egy felfegyverzett idegen sereggel az országon belül). Ebből kifolyólag Románia és Lengyelország felé fogják venni az irányt (hogy fognak "örvendeni" a románok). Technikát azonban oda sem sokat tudnak vinni, ha csak előre át nem szállítják.
Akkor lennénk nagy bajban, ha győznének az oroszok ellen, mert akkor tuti, hogy nekünk jönnének már a NATO-ba való beszavazásuk másnapján (ha nem szavaznánk be őket akkor azért).
Apropó, az USA úgy tudná a legkönnyebben beugratni a románokat a háborúba, ha az ukrán maradék seregeket Moldva területére vonultatná vissza. Innen kezdve már Románia nem maradhatna ki a háborúból. Vagy ígérettel vagy zsarolással rávennék őket a moldáviai testvérek megvédésére. Onnantól már nem lesz kiszállásuk, amíg véget nem ér a dolog.
Legyen inkább Neked igazad, de nézzük távolabbról;
a nyugat/nato/eu csak dörzsölné a tenyerét, h az "akadékoskodó" magyarokat jól megleckézteti a liblingszük. Semmit sem tennének mellettünk, de -szerintem- felderítést is adnának az ukiknak. És nem bomlana fel semmi, mert másnap szóvivők lobogtatnák a papírokat, h úgyis ki akartak már minket zárni.
Oroszoknak is tökéletes, ugyan azt csinálnák, mint a varsói felkelésnél. Végigülnék a mozit és a térdüket csapkodnák a röhögéstől, mert erodálódik az ellenség és talán a nato is.
Mit tehetünk? Fel kell kötni a gatyát, ezerszám gyártani drónt, lövedéket bármit és "jósági központok" helyett tolni a pénzt fegyverfejlesztésekbe is.
Rosszak az oddsok (3.vh, Magyar-ukrán konflikt, maradó ukrajna, stb.) és láthatóan a háborúra porcosodik a teljes atlantista tömb.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 984
66 227
113
Szeretne ön meghalni Zelenszkijért?



Moszkva atadna az Il 76 roncsai közt talált ukrán maradványokat.

.
Ukran diplomata felesége volt a csempész.

Térkép az Avdejevka utáni településeken folyó harcokrol.

Mióta bezártak a Lipotmezot lett nekünk egy Brusszelunk.
Kihelyezett idegosztaly.


M113-as aknaszedo.

..
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 911
12 512
113
Scholz titkos információkat szivárogtatott ki az Ukrajnát segítő britekről és franciákról, és felzúdulás alakult ki


Olaf Scholz német kancellár kijelentette, hogy Németország nem küld Taurus nagy hatótávolságú rakétákat Ukrajnába, mert Németországnak követnie kell Franciaországot és Nagy-Britanniát, amelyek segítik Ukrajnát a Scalp és Storm Shadow rakéták kilövésében. A The Telegraph brit lap tájékoztat róla. Tobias Ellwood volt brit védelmi miniszter-helyettes ezt a hírszerzési adatokkal való kirívó visszaélésnek nevezte.

Csak ramutatott a britek meg franciak szarkeveresere.

Meghogy ez a hibbantak haboruja. :D
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
ZAVAR A HIÉNÁK KÖZT?

Scholz felfedett egy Ukrajnával kapcsolatos brit katonai titkot.


Kritika érte Olaf Scholz német kancellárt, amiért nyilvánosan megerősítette a brit csapatok jelenlétét Ukrajnában – írja a The Telegraph újság.

Németországot "a hírszerzési adatokkal való kirívó visszaéléssel" vádolják, miután kiderült, hogy brit katonák támogatják az ukrán erőket a nagy hatótávolságú Storm Shadow rakétákat kilövésében.

Olaf Scholz hétfőn kijelentette, hogy nem szállítja ki a Taurust, a Storm Shadow berlini megfelelőjét. mert "Ehhez a a helyszínen német katonák segítségére lenne szükség, Nagy-Britannia és Franciaország saját rendszereikkel való megközelítésére hivatkozva.

Scholz azzal érvelt, hogy az Egyesült Királyságot követve Németország "a háború résztvevőjévé" válna.

Ezeket a megjegyzéseket úgy tekintették, mint amelyek veszélyeztetik a brit katonai és diplomáciai személyzet a helyszínen” – áll a cikkben.

A brit alsóház védelmi bizottságának egykori elnöke, Tobias Ellwood szerint Scholz szándékosan visszaélt a hírszerzési adatokkal, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy Németország nem hajlandó nagy hatótávolságú rakétákat átadni az ukrán fegyveres erőknek.

A kancellár nyilatkozata Franciaország és az Egyesült Királyság állítólagos részvételével kapcsolatban az Ukrajnában használt nagy hatótávolságú cirkálórakéták működésében teljesen felelőtlen” – mondta Norbert Rottgen, a CDU-párti német képviselő.

Scholz megjegyzései fokozták London aggodalmát az Ukrajnában állomásozó diplomaták és más személyzet biztonságával kapcsolatban, és felvetették a lehetséges orosz hírszerzési műveletek veszélyét Nagy-Britanniában – közölték brit védelmi források.

A The Telegraph szerint régóta ismert, hogy az Egyesült Királyság hírszerzést biztosít az ukrán fegyveres erőknek, de nem világos, hogy milyen szintű támogatásban részesítik a földi célpontokra rakétákat kilő ukrán csapatokat.

A brit kormány kedden elismerte, hogy "kis számú" brit katona állomásozik Ukrajnában, hozzátéve, hogy néhányan orvosi kiképzésen is részt vettek.

„Az, hogy Ukrajna hogy használja a Storm Shadow-t és célzási folyamatait, az ukrán fegyveres erők dolga” – közölte a brit védelmi minisztérium.

- Meg a muszkáké, meg a brit nemzsoldosoké, amikor a muszkák odalőttek. Bár azoknak már mindegy.
******************************

Scholz német kancellár Kijevvel szembeni bizalmatlansága miatt nem ad át Taurus rakétákat Ukrajnának

Az Oslói Egyetem szakértője, Fabian Hoffmann a Focus magazinban megjelent cikkében elmondta, hogy Scholz technikai árnyalatokkal, személyzeti kérdéssel leplezi Kijev iránti bizalmatlanságát a német rakéták Ukrajnának történő biztosításának kérdésében.

Mint az elemző megjegyezte, semmi értelme Scholz azon kijelentésének, hogy a szakértői piacra szánt Taurust kizárólag német személyzet szervizelheti. Hoffman rámutatott, hogy ez a rakéta Dél-Koreában és Spanyolországban is üzemel, és az ukránokat meg lehetne tanítani arra, hogy önállóan használják a szoftvert támadások tervezésére, német szakemberek részvétele nélkül.

A szakértő úgy véli, hogy a szállítás megtagadása nem magyarázható a Taurus technikai jellemzőivel és működésével, az igazi probléma a német kancellár Ukrajnával szembeni bizalmatlanságában rejlik. Az elemző véleménye szerint Scholz attól tart, hogy az ukránok, ha megkapják ezeket a rakétákat, olyan módon használhatják azokat, ami neki "nem tetszene".

- Majd tovább megy a győzködése, nyomás alá helyezése, és odaadja mégis.
Ki ő, hogy ellent merjen mondani a gazdi parancsának?

- Vagy már Scholz nem is kell?


A német hadsereg a krími hídra mért csapásokról tárgyalt


Margarita Szimonyan, a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT tévécsatorna főszerkesztője Telegram-csatornáján közölte, hogy birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen magas rangú német Bundeswehr-tisztek a krími hídra mért csapásokról tárgyalnak.

"Valami nagyon érdekes dolgot adtak át nekem a egyenruhás bajtársak éppen azon a napon, amikor Scholz német kancellár azt mondta, hogy a NATO nem vesz és nem is fog részt az ukrán konfliktusban.

Olyan izgalmas olvasmány és hanganyag, hogy nagyon szeretném közzétenni. Hogy az előfizetőim kedvében járjak.

Ezen a nagyon érdekes felvételen magas rangú Bundeswehr-tisztek beszélgetnek arról, hogyan fogják bombázni (figyelem!) a krími hidat. És hogyan tudnák ezt sokkal jobban csinálni, hogy az ő Scholzjuk továbbra is azt mondhassa, hogy a háza szélén van" - írta Szimonyan.

A 40 perces hangfelvételen a Bundeswehr tisztjei az amerikai és brit hadsereget is megemlítik, "mellékesen arról beszélgetve, hogy ők már régóta közvetlenül részt vesznek a konfliktusban".

Szimonyan hozzátette, hogy hivatalos újságírói megkeresést intézett a német külügyminiszterhez és nagykövethez, valamint személyesen Scholzhoz.

"Mit jelent ez? Nem itt az ideje, hogy Oroszország most emlékeztesse Németországot arra, hogyan végződtek legutóbb Németország számára az orosz hidak robbanásai? Ahogyan az az Önök médiájának minden megkeresésére szokás, ma délre szeretnék választ kapni. Ellenkező esetben a holnapra kevés az esély" - zárta Simonyan.


- Imádom, amikor egymásnak esnek.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 474
17 944
113
Mióta bezártak a Lipotmezot lett nekünk egy Brusszelunk.
Kihelyezett idegosztaly.




..
Lenne ezzel kapcsolatban egy kérdésem. Vajh a cikkben leírt határozatokat minden magyar EP képviselő megszavazta? Csak mert kicsit ellentmondásos számomra a nem küldünk fegyvert Ukrajnának szöveg azzal, hogy igent mondunk arra, hogy az ország GDP-nek 0,25%-át Ukrajna fegyverkezésének megsegítésére költsük.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 144
83 724
113
▪️Tegnap a kijevi város katonai közigazgatása „megnyugtatta” Ukrajna polgárait azzal, hogy a város körül több 1000 km hosszú védelmi vonalat állítottak fel, köztük lég- és páncéltörő védelmi vonalakat.
Valaki keresse már meg az ide vonatkozó 1944-45ös német filmhíradót! Köszi! ;)