[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
343
2 293
93
Ami a legnagyobb talány nekem ,az elkövetők személye.Bedrogozhatták őket hogy kegyetlenül ölni tudjanak?A felvételeken pár beszart analfabéta tádzsik paraszt látható.És igen.Ahhoz hogy ezek kolhozparasztok működni tudjanak jo szervezés kellett.És igen.Eszembe jutott a Szépművészeti Múzeum kirablása."Totya mondta lesz nagy balhé.."Szóval biztonsági szervek is benne vannak hogy idáig juthattak..
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 365
113
Nekem az a gyanús, hogy ezeknek a terroristáknak rubelt igértek és nem mondjuk grivnyát.
Akkor nem ismered Ukrajnát - sem. Az ott élők egymás közt, jelentősebb üzletet kötve (nem bolti kenyérvásárlás) nem grivnyában állapodnak meg, hanem pld dollárban. Ilyen az ingatlan eladás , és gépkocsi vásárlás is.. Ez így volt a gengszterváltás előtt is, személyesen tapasztaltam..

Hogy most épp rubelben üzleteltek, annak egy oka lehet: az elkövetők előleget kaptak, és csak rubeles számláik voltak Moszkvában ...
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 714
15 498
113
Európa értékei.Csak remélni tudom,hogy az oroszok megtalálják ezt a litván szrrakást,egy ilyen vödörbe nyomják a fejét,és megetetik vele. https://x.com/MyLordBebo/status/1771885090827645049?s=20
Avagy ha egy kreált "népcsoport" 0 önállóan értelmezhető kreatív/vezetői/értéktermtő/kultúrteremtő erővel bír (mert igazán csak helyi németekről/oroszokról/lengyelekről/zsidókról van szó), akkor a kisebbségi komplexusukat ilyen beteges módon élik meg (lásd felvidéki csehek és regáti albánok).
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Ukrán állampolgár vezette a péntek esti terrortámadást – nyugati szervezés áll mögötte?

Tömeges lövöldözés színhelye volt pénteken a Moszkva melletti Krasznogorszkban a Crocus City Hall nagy koncerthelyszín. A mészárlásban több mint 140 ember vesztette életét, köztük gyerekek is.

Közvetlenül a tragédia után már nyugati álhírek kezdtek keringeni a világhálón, miszerint a terrortámadást az „Iszlám Állam” végezte. A mészárlás résztvevőinek magas felkészültsége azonban inkább a nyugati és/vagy ukrán titkosszolgálatok részvételét jelzi

A terrortámadás vezetője a hírek szerint – az orosz erők által elfogott – Rusztam Magomedovics Azsijev, más nevén Abdul-Hakim Sisani volt, aki egy ukrán állampolgársággal is rendelkező csecsen.
Azsijev az orosz-ukrán háborúban ukrán oldalon harcoló OBON csecsen zászlóalj főparancsnok-helyettese, összekötő kapocs az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatósága és az általa Szíriában irányított radikális fegyveresek között.
Az orosz biztonsági szervek őt beazonosították, tehát a kaprok minden tagadása ellenére a kijevi szervek érintettek a terrorista akcióban. Ezt az is megerősíti, hogy a menekülő terroristákat már várták egy átkelési pont létrehozásával az ukrán-orosz határon.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője. Alekszandr Bortnyikov az orosz televízióba kijelentette, hogy a CIA-nak sok bázisa van Ukrajnában. Valószínűsíthető, hogy az orosz-ukrán határon, a terroristák számára egy ilyen bázis lehetett a menekülő út végén.

Ugyan egyes nyugati politikusok és a nyugati sajtó (főleg a CNN) igyekezett az ISIS-re terelni a felelősséget.

Az ISIS akcióira oly jellemző momentumok hiányoznak a támadásból. ISIS támadások során a terroristák mindig „Allahu Akbar” kiáltásokat hallatnak, az ISIS zászlaját is magukkal viszik, és nem menekülnek el.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy ukrán tisztviselők és más országok emberei, netán politikusai támogatásával vagy ötletére szervezték meg a merényletet, az egy olyan folyamatot indíthat el, amely teljesen kiszámíthatatlan következményekkel járhat.

Vlagyimir Putyin szombati videóüzenetében világossá tette, hogy le fogják vadászni az elkövetőket, és azokat is, akik a háttérből megszervezték a terrorakciót.

Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök Telegramon közzétett bejegyzésében kijelentette, hogy azoknak is pusztulniuk kell, akik a háttérből segédkeztek.

Ismerve az orosz hagyományokat, nem lehet kétséges, hogy Oroszország a bosszúja nem fog késni, még akkor sem, ha állami vezetőkről lesz szó.
Ha nyugatiak azt képzelik, hogy bármit és bármikor megúszhatnak, akkor valószínűleg tévednek.

Az orosz civilek ellen elkövetett gaztett a teljes világ többsége megerősíti Oroszország iránti szimpátiáját.

A nyugati birodalom minden kapálózása ellenére, egyre nagyobb sebességgel rohan az összeomlás felé.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
A CIA részt vehetett a moszkvai terrortámadásban

„Az oroszországi terrortámadás elkövetői Oroszországból Ukrajnába menekültek Belgorod közelében, és közvetlenül az UA nevében harcoló muszlim elemekhez kötődnek.
Ők eredetileg az ISIS vagy valami más?
Fogalmam sincs, de kevés kétség van afelől, hogy az MI-6/CIA is részt vett benne.”

A Pentagon volt tanácsadója, Douglas Macgregor nyugalmazott ezredes felvetette, hogy nyugati hírszerző ügynökségek – a CIA és az MI6 – is részt vehettek a Moszkva környéki Crocus City Hall elleni terrortámadásban.

Macgregor szerint a terrortámadás feltételezett elkövetői „közvetlenül az Ukrajna oldalán harcoló muszlim elemekkel állnak kapcsolatban”.

A nyugalmazott ezredes emellett arra is kíváncsi, hogy kapcsolatban álltak-e az ISIS-szel. Ugyanakkor erre a kérdésre nem talál választ.

Az FSZB KBF szerint a terroristák által a Crocusban használt fegyvereket előre előkészítették egy rejtekhelyen. A terrortámadás után a bűnözők autóval próbáltak elmenekülni, az orosz-ukrán határ felé tartva, a határon akartak átjutni, az ukrán oldalon megfelelő kapcsolataik voltak. Az FSZB Központi Bizottságának tájékoztatása szerint a különleges szolgálatok és a rendfenntartók akcióinak eredményeként 11 embert vettek őrizetbe, köztük a 4 terroristát, akik közvetlenül részt vettek a támadásban.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 781
113

Itt a szöveg nem állítja, hogy Belorussziába tartottak. Mindkét opciót kérdőjelesen említi. Én egyébként azt olvastam, hogy annál a kanyarnál kapták el őket, amely Ukrajna felé vezet. De egyelőre kevés dolog tudható biztosan a négy terroritáról. Ezért ne állítsunk olyat, amit a forrás sem állít!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 781
113

„Nem akart lemászni a fáról” – beszélt egy biztonsági tiszt a Brjanszk melletti letartóztatásról​


A közlekedési erőknek ki kellett vágniuk egy fát, amelyre az egyik feltételezett terrorista felmászott – számol be a WarGonzo Telegram csatorna a letartóztatási művelet egyik résztvevőjére hivatkozva. A Crocus városháza terrortámadásának gyanúsítottja figyelmen kívül hagyta azt a követelést, hogy szálljon le a fáról.
...
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 050
2 753
113
Megvolt a választás. Azt nyilván szabad szemmel is jól látni bárhonnan, hogy az ukránokkal való faszkodást a lehető leghamarabb le kéne zárni - nem elég hogy sok pénzbe/húsba/reputációba kerül, de fedő alatt tartani egy népet sokáig nem az a nap ötlete... Tegnap lövöldözés, utána tadzsik terroristák, utána kiderül hogy Ukrajnába akarnak szökni, utána kiderül hogy a tadzsik elkövetők köszönik szépen, de el sem hagyták alsó-hátasztánt - szerencsére néhány pénzért megvásárolható szerencsétlen épp ráért.... Ha tippelnem kéne, legkésőbb holnap reggelre mindenért az ukránok lesznek a hibások és megindulhat egy bazi nagy totális bosszúhadjárat ennek szellemében. Gleiwitz rémlik valakinek? Persze ne legyen igazam, de ez attól kezdve bűzlik, hogy a nyomorultak pont Ukrajnába akartak szökni, ahol a határ szerencsére nincs aláaknázva sehol, egy darab drón nincs közel-távol és persze béke honol arrafelé...
Sajnálom a szerencsétlen áldozatokat, de engem eddig csak arról sikerült meggyőzni hogy valamiért nekik meg kellett halniuk - az igazi okok meg majd sokára fognak csak kiderülni és addig lesz még pár okozat aminek nem biztos hogy be kéne következnie. Persze az is lehet, hogy tényleg az ukránok gyógyszere gurult el- mindkét néptől simán kitelik egy ilyen.

Nem néztem utána de Anton Bendarjevskij szerint az elfogás helyszíne sokkal közelebb van a belorzsz határhoz. Annyiból mindenképp logikus h az orosz ukrán határon azért alaposabb lehet a határőrizet mint beloruszia felé.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 781
113

Egyébként ha megnézed Oroszország térképét, akkor látod, hogy Moszkvából Belorussziába egyszerűbb egy másik úton menni: rövidebb lett volna. Nem logikus, hogy miért választották volna Belorussziába a leghosszabb utat Moszkvából. Ez csak az én logikám szerinti gondolkodás.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 781
113
Nem néztem utána de Anton Bendarjevskij szerint az elfogás helyszíne sokkal közelebb van a belorzsz határhoz. Annyiból mindenképp logikus h az orosz ukrán határon azért alaposabb lehet a határőrizet mint beloruszia felé.

Az, hogy Anton nem néz rá a térképre, egy dolog. De te legalább nézd már meg, Moszkvából milyen utak vezetnek Belorussziába. Te, ha menekülsz, a leghosszabb utat választod? Szerintem ennél több eszed van.