[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 479
19 275
113
Hozzájutott a nyugat az olcsó orosz nyersanyaghoz, szóval ez nem valódi indok erre az egészre.
De sajnos igen. Ugyanis nekik nem az "olcsó orosz nyersanyag" kell, hanem az "ingyen orosz nyersanyag" a profitmaximalizálás érdekében. Ez a "daraboljuk fel Oroszprszágot és utána egyesével kebelezzük be a részeit", egyfajta modern gyarmatosító szándék. Az olcsó orosz nyersanyag a németeknek megfelelt, de ezt meg a jenkik nem nézhették tétlenül, mert az orosz-német tengely veszélyt jelentett a hegemóniájukra. Most majd meglátjuk, hogy mit kezdenek az orosz-kínai-ráni tengellyel, ami az előbbinél sokkal veszélyesebb lesz...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Orosz katonaság lecsapott az ukrán fegyveres erőkre Ocsakov partjainál

A Nikolaev földalatti koordinátora, Szergej Lebegyev kollégáira hivatkozva elmondta, hogy az orosz hadsereg csapást mért az ukrán fegyveres erők Ocsakov partjainál lévő helyszínére.

Tisztázta, hogy körülbelül 300 ukrán katona tartózkodott a helyszínen.

„Megérkeztünk az Ocsakov szanatóriumba, ahol körülbelül 300 ukrán katona tartózkodott. A megérkezés eredményét nehéz megmondani, hiszen a közelben van katonai kórház, és mindez a tengerparton. Már két éve tilos oda beutazni a civilek számára” – jegyezte meg Lebegyev.

A földalatti koordinátor hozzátette, hogy a helyi ügynökök egy erős robbanásról számoltak be. A közeli házakban leszakadt az ajtók zsanérja és betörtek az ablakok is.


A felderítők négy kisbuszt semmisítettek meg ukrán katonasággal

Az orosz Dnyepr csapatcsoport Fagot páncéltörő komplexuma a Dnyeper jobb partján, a Herszon régióban négy kisbuszt semmisített meg, demonstrálta rakétáinak hatékonyságát.

A Dnyepr csoport felderítői ukrán nacionalisták mozgását fedezték fel a frontvonal lövészárkaiban. Döntést kellett hozni arról, hogy páncéltörő rendszerrel indítanak csapást. A legénység gyorsan lőállást vett fel és pontos találatokat hajtott végre a jelzett célpontokra, teljesen megsemmisítve azokat.

Az objektív ellenőrzés szerint a négy ellenséges gyalogságot szállító jármű megsemmisült, ami az ukrán fegyveres erők egységeinek forgatására tett kísérlet lehetett. Az esetleges viszontűz elkerülése érdekében a rakétarendszer legénysége azonnal új pozícióba költözött.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 396
45 950
113
Lelkesen kevered a SZU-t Orosszországgal, de ne zavarjanak ilyen apróságok. Oroszország valóban egy kontinentális ország, ehhez képest az USA egy sziget, hiszen az egyszem Mexikón kívül nincs konkrét fenyegetettsége. (Amikor egyszer Kubában lett volna, volt is belőle hiszti....) És igen, jól mondod: Szentpétervár 150 km-re van a NATO-tól. Igaz nem régóta, de természetesen nem a NATO próbál az oroszok felé sunnyogni, hanem az orosz veszélyeztette a nyugatot... Legalább egyszer próbálnál logikusan gondolkodni, de reménytelen. Igen, Oroszország egy qrva nagy nyersanyagbázis, gyakorlatilag mindene van, ami a nyugatnak nincs. Ez az, ami fáj az atlantistáknak, hogy a kitűnő feldolgozóipar mehet a levesbe olcsó energia és nyersanyag nélkül. Tehát meg kell próbálni az orosz cuccra rátenni a mancsot, de ezt meg a maci nem akarja adni. És addig-addig igyekeztek a német-orosz közeledést aláásni, amíg a maci kezetfogott a sárkánnyal, és akkor most lehet kapkodni a levegőt, mert egy orosz-kínai-iráni hármasfogat (esteleg a kisdagival is kiegészítve) igazi rémálom lesz a "rám nincs semmi közvetlen hatással" Amerikádra nézve. Eleve kiderült, hogy ez a szankciósdi simán önellátásra állította át az oroszt, és pont leszarja, hogy az EU hű csatlósként szuicid hajlamait éli ki éppen. Az orosszal lehetett volna békében élni, eszébe sem volt nyugat felé terjeszkedni, de a jenki barátaidnak fájt, hogy a német kooperált velük és ez már veszélyeztette volna az USA hegemóniát, hát sikerült megtörpedózniuk. (direkt így, mert a NS2 elleni akció egy kicsinyes bosszú volt). Az orosz meg most - érvelésetek szerint nagyon nyomott áron - kénytelen Ázsiában értékesíteni. Mondjuk a "nagyon nyomott árra" még soha semmiféle bizonyítékot nem mutattatok, és a bevételek növekedéséből sem nagyon jön le ez, de ilyen apróságok sem szoktak benneteket zavarni... :D
Ja, hogy a maci esetleg elvesztette a türelmét és képviselni merészeli a saját érdekeit? Amikor Kuba beengedte az orosz rakétákat, akkor az "amerikai nemzetbiztonságot sértő" cselekmény lett, az meg, hogy esetleg Ukrajnában NATO bázisok lesznek nem sértheti az orosz érdekeket? Hogy is van ez a kettős mérce? Nekünk mindig igazunk van, mert azt mondtuk, nekik meg soha, mert azt is mondtuk? :D Na gondolkodj el ezeken körlettakarítás közben... :D

Kedves Grigorij3!

Ez a "ringbeli birkózás" Meszikével annyira fölösleges. Ugyanazt a kört futod immár sokadszorra minden eredmény nélkül. Hagyd! Ennél te sokkal több vagy!
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 821
14 499
113
Mert ugye a lezárt Boszporusz miatt a Balti Flotta egységei nem tudnak részt venni a harcokban.
Az ukránok vajon miért foglalkoznak ezekkel?
Kardigán mindenki számára lezárta a Boszporuszt. Ezt biztosan onnan tudjuk hogy 2022 februárja óta számos, oda nem illő idegen nemzetségű hadiflotta akart átmenni a Fekete tengerre, gondolom nem egy békemisszió keretében. Minden ilyen sikertelen blokádtörési kisérlet után a F.O.S médiában jönnek a hisztizések, hogy akkor Törökország miért NATO-tag ha nem engedi be a főleg angol egységeket oda, szolidaritásképp... Szerencsére egyenlőre még nem sértik meg az 1936-os montreux-i egyezményt, kérdés h ezt meddig bírják ki a NATO hajók..


Kardigánnak is megvannak a szükséges történelmi előképzettségei, a saját bőrén is, nem kívánja hogy először egy eszkalálódó, induló háború az ő seggét perzselje fel először..
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 015
23 381
113
Hozzájutott a nyugat az olcsó orosz nyersanyaghoz, szóval ez nem valódi indok erre az egészre.
Szia !
igen,hozzájutott és ezzel az üzlettel mindenki jól is járt , ebben egyetértek veled teljes mértékben,engedd meg hogy viszont ezzel kapcsolatban feltegyek itt pár kérdést. .

1.kit is értünk konkrétan most a nyugat alatt Európát vagy az USA-t ?
2.hova is érzekeztek ezek a nyersanyagok többnyire ?
3.kinek lett ebből nagyobb haszna az USA-nak vagy az EU-nak ?

.a feltörekvő Kína mellett Japán volt a harmadik legerősebb gazdaság 2022-ben (Global Economy és az IMF szerint is ), de a 10-es lista az alábbi volt akkor (két részre szedem) ..

top 5

1.USA
2.Kína
3 Japán
4.Németország
5 India

illetve a a többiek

6.Egyesült Királyság
7.Franciaország
8.Kanada
9.Oroszország
10.Olaszország

leírom köznyelven,mert senki nem akarok untani,meg remélem az ilyen meszike féle emberek is megértik .. (bár ezt erősen kétlem)
ebből a tizes listából,hogyan lehet kifektetni legkönyebben az európai riválisokat ? (véleményem szerint úgy,ha levágom őket a "nyersanyag/energaihordozó csecsről" mivel ha nincs nyersanyag/energihordozó akkor a feldolgozó ipar termelése is lassul,vagy minimum drágul, és ezáltal a gazdaságossági index fog bezuhanni, tehát ha valami eddig elő tudtam állítani pl 100-as nagyságrendben 100ft-ért, akkor 1 db = 1 ft-os áron termeltem,viszont,ha kiesik/drágul a feldolgozásra szánt nyersanyag (legyen mondjuk az acél,cement,fa urán stb .. ) vagy éppen az energiahordozók kiesése (kőolaj,földgáz) miatt vagyok kénytelen drágábban venni az iparom müködéséhez szükséges alapanyagokat nyersanyag+energiahordozó, akkor ez az 1 ft-os régi ár,már nem egy forint lesz hanem mondjuk 8 ..

na itt lehet majd akkor bebizonyítani,hogy a 8 miért is kevesebb vagy egyenlő mint az 1 ! (remélem érthető amit írtam,mert nem rakétatechnológia)
illetve egy másik kérdés .. ezt is próbálom a lehető legérthetőbben leírni ..

ha van egy futóverseny,amin van 10 induló (top 10 gazdasági hatalom) ,de abból a start előtt, az éremesélyes címvédő térden rúg 4-5 indulót, ezzel vajon növeli az esélyeit a célba érésre vagy nem ? annyira ez sem bonyolult


ennek a háborúnak a kirobbantása vajon kinek állt érdekében ??

... (és most ne dugjuk a fejünket a homokba,és legalább ne hazudozzon senki,hiszen mindenki tudja miket és hányszor írtak alá a ruszkik, milyen feltételekkel próbálták meg ezt az egész bulit elkerülni,úgy,hogy a donyecki és luhasznki események miatt,de az ezt megelőző ukrán pogromok miatt sem szólat fel sem az EU sem az ENSZ,se senki ( a NATO meg pláne) szóval egyik gittegylet sem szólat fel, sőt mint később az Merkel kijelentette be sem akarták tartani a minszki megállapodásokat csak az időhúzásra (Ukrajna kicombosítására) játszottak )...
szóval kinek is volt érdeke,hogy ezt a háborút kirobbantsa ? vajon annak aki jó kereskedelmi kapcsolatokat ápolt, ezáltal gazdagodott-fejlődött a nyugattal (Európa) való kereskedelem és technológiai transzferek révén, vagy annak,akinek a gazdasága pörgött mint Lagzi Lajcsi villanyórája anno,hiszen ömlött az olcsó nyersanyag és energiahordozó a gazdasági motorjába (ipar) ? most meg lehet venni pótlásként "valakitől" "valamilyen" áron egy kis LNG-t .. ami ugye megint csak "valakinek" a gazdaságát pörgeti .. fránya NS2 is nem fel robbant véletlenül ?

/egyébként én azon csodálkozom,hogy miért az ukránokra fogták, foghatták volna ránk is,hiszen nálunk történelmileg dokumentált (Képes Krónika) hogy vannak szabotőrök pl Buvár Kund , simán ráverhették volna a balhét Orbánra, hogy ürgebőrbe varrt Búvár Kudokat úsztatott le a Dunán, akik végül felrobbantották a vezetéket. mondjuk Orbán igy még több pénzt tudna beszebelni hiszen gáztranzitország is lehetünk az EU felé, szóval tuti megint a magyarok tehetnek mindenről .. /

vagy inkább annak,aki ki akart golyózni pár gazdasági riválist a globális homokozóból ? melyik ország "diplomatái" bukkantak fel azonnal a majdanon ? segítsetek már mert nem jut eszembe,de valahogy nem a németek,franciák,britek,meg spanyolok,olaszok,hollandok stb stb rémlenek .. :)

szóval de, ez a valódi indok az egészre, a gazdasági átrendeződés, ha etnikai vagy politikai feszültség lenne az oka, akkor már régen lezongorázták volna,de még a háború elején is (Krím annektálása .. rengeteg ukrán barátom járt át Moszkvába dolgozni,meg Oroszország egyéb területeire, soha semmi bajuk nem volt az orosz emberekkel .. sőt !!)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 548
46 542
113

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 512
12 782
113
Annyira tudok angolul, hogy értsem amit odaírtak...

Es melyik mondatból következik, hogy biztos tudatába kerültél, hogy ott és pont abban az épületben van valami egyáltalán amire megéri indítani?
Ez megint csak süketelés dudi..

Ukrenergo légvédelem sikeresen hárított több gerant:

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 908
65 824
113
Ha Szandu sokat ugrál és nem veszi figyelembe Gaguzia autonómiáját akkor az ki kiáltja a függetlenséget.

Danyilovot Moldaviaba küldtek nagykövetnek.
Annyira vállalhatatlan volt nyugaton hogy nem fogadta senki sem?

Látványos felvétel ahogy egy Geran2 elpusztitja az Ukrenergo épületet.

Krasznogorovkaban fogyasszak az ukran/Nato fegyvereseket.

A kipucolt Bogdanovka felett az ég.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
- Mindenki csak a smasszer Mészikét cikizi, pedig ő csak hű hitterjesztő. Ja, hogy széllel szembe nem érdemes…


Az ukránok kifogytak a fegyverekből – Maxim géppuskákat használnak! (videó)


Az ukrán katonák vészhelyzeti megoldásokhoz folyamodnak a fegyverhiánnyal szemben

A brit Maxim egy 1884-ben feltalált vízhűtéses fegyver, az első sorozatgyártású katonai géppuska, 7,7 mm-es kaliberrel.
Az orosz 1910-es mintájú Maxim-géppuska 7,62 mm-es kaliberű géppuska, orosz lőszerre átalakított változat.
Az ukrán katonák most Maxim gépfegyvereket használnak légvédelemre.

Zelenszkij új támadási tervet képzel el


Ukrajnának van terve új ellentámadásra – mondta Vlagyimir Zelenszkij a Bild című német lapnak adott interjújában. "Igen, van egy ellentámadási tervünk" - mondta Zelenszkij. Vlagyimir Zelenszkij ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egy támadó hadművelethez Ukrajnának fejlett fegyverrendszerekre van szüksége külföldi partnerektől, köztük az Egyesült Államoktól. Reményét fejezte ki, hogy Kijev megkapja a modern technológiákat a legújabb típusú fegyverek gyártásához.

Az ukrán ellentámadás 2023. június 4-én kezdődött, és három hónappal később az "ellentámadás" nemcsak leállt, de kudarc lett.

- Szégyellje magát, aki rosszra gondol. (kokó, agylágyulás, …)
Nekem is lenne tervem, de belátom, hogy az már Sci-fi.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 224
67 140
113
Szia !
igen,hozzájutott és ezzel az üzlettel mindenki jól is járt , ebben egyetértek veled teljes mértékben,engedd meg hogy viszont ezzel kapcsolatban feltegyek itt pár kérdést. .

1.kit is értünk konkrétan most a nyugat alatt Európát vagy az USA-t ?
2.hova is érzekeztek ezek a nyersanyagok többnyire ?
3.kinek lett ebből nagyobb haszna az USA-nak vagy az EU-nak ?

.a feltörekvő Kína mellett Japán volt a harmadik legerősebb gazdaság 2022-ben (Global Economy és az IMF szerint is ), de a 10-es lista az alábbi volt akkor (két részre szedem) ..

top 5

1.USA
2.Kína
3 Japán
4.Németország
5 India

illetve a a többiek

6.Egyesült Királyság
7.Franciaország
8.Kanada
9.Oroszország
10.Olaszország

leírom köznyelven,mert senki nem akarok untani,meg remélem az ilyen meszike féle emberek is megértik .. (bár ezt erősen kétlem)
ebből a tizes listából,hogyan lehet kifektetni legkönyebben az európai riválisokat ? (véleményem szerint úgy,ha levágom őket a "nyersanyag/energaihordozó csecsről" mivel ha nincs nyersanyag/energihordozó akkor a feldolgozó ipar termelése is lassul,vagy minimum drágul, és ezáltal a gazdaságossági index fog bezuhanni, tehát ha valami eddig elő tudtam állítani pl 100-as nagyságrendben 100ft-ért, akkor 1 db = 1 ft-os áron termeltem,viszont,ha kiesik/drágul a feldolgozásra szánt nyersanyag (legyen mondjuk az acél,cement,fa urán stb .. ) vagy éppen az energiahordozók kiesése (kőolaj,földgáz) miatt vagyok kénytelen drágábban venni az iparom müködéséhez szükséges alapanyagokat nyersanyag+energiahordozó, akkor ez az 1 ft-os régi ár,már nem egy forint lesz hanem mondjuk 8 ..

na itt lehet majd akkor bebizonyítani,hogy a 8 miért is kevesebb vagy egyenlő mint az 1 ! (remélem érthető amit írtam,mert nem rakétatechnológia)
illetve egy másik kérdés .. ezt is próbálom a lehető legérthetőbben leírni ..

ha van egy futóverseny,amin van 10 induló (top 10 gazdasági hatalom) ,de abból a start előtt, az éremesélyes címvédő térden rúg 4-5 indulót, ezzel vajon növeli az esélyeit a célba érésre vagy nem ? annyira ez sem bonyolult


ennek a háborúnak a kirobbantása vajon kinek állt érdekében ??

... (és most ne dugjuk a fejünket a homokba,és legalább ne hazudozzon senki,hiszen mindenki tudja miket és hányszor írtak alá a ruszkik, milyen feltételekkel próbálták meg ezt az egész bulit elkerülni,úgy,hogy a donyecki és luhasznki események miatt,de az ezt megelőző ukrán pogromok miatt sem szólat fel sem az EU sem az ENSZ,se senki ( a NATO meg pláne) szóval egyik gittegylet sem szólat fel, sőt mint később az Merkel kijelentette be sem akarták tartani a minszki megállapodásokat csak az időhúzásra (Ukrajna kicombosítására) játszottak )...
szóval kinek is volt érdeke,hogy ezt a háborút kirobbantsa ? vajon annak aki jó kereskedelmi kapcsolatokat ápolt, ezáltal gazdagodott-fejlődött a nyugattal (Európa) való kereskedelem és technológiai transzferek révén, vagy annak,akinek a gazdasága pörgött mint Lagzi Lajcsi villanyórája anno,hiszen ömlött az olcsó nyersanyag és energiahordozó a gazdasági motorjába (ipar) ? most meg lehet venni pótlásként "valakitől" "valamilyen" áron egy kis LNG-t .. ami ugye megint csak "valakinek" a gazdaságát pörgeti .. fránya NS2 is nem fel robbant véletlenül ?

/egyébként én azon csodálkozom,hogy miért az ukránokra fogták, foghatták volna ránk is,hiszen nálunk történelmileg dokumentált (Képes Krónika) hogy vannak szabotőrök pl Buvár Kund , simán ráverhették volna a balhét Orbánra, hogy ürgebőrbe varrt Búvár Kudokat úsztatott le a Dunán, akik végül felrobbantották a vezetéket. mondjuk Orbán igy még több pénzt tudna beszebelni hiszen gáztranzitország is lehetünk az EU felé, szóval tuti megint a magyarok tehetnek mindenről .. /

vagy inkább annak,aki ki akart golyózni pár gazdasági riválist a globális homokozóból ? melyik ország "diplomatái" bukkantak fel azonnal a majdanon ? segítsetek már mert nem jut eszembe,de valahogy nem a németek,franciák,britek,meg spanyolok,olaszok,hollandok stb stb rémlenek .. :)

szóval de, ez a valódi indok az egészre, a gazdasági átrendeződés, ha etnikai vagy politikai feszültség lenne az oka, akkor már régen lezongorázták volna,de még a háború elején is (Krím annektálása .. rengeteg ukrán barátom járt át Moszkvába dolgozni,meg Oroszország egyéb területeire, soha semmi bajuk nem volt az orosz emberekkel .. sőt !!)
Mivel mindenki hozzájutott a nyersanyaghoz, ezért a nyersanyagért folyó háború logikailag értelmetlen.

A nyugat az a nyugat, mind tudjuk, mi a nyugat címszó alatt gyűjtött csoport. A nyugat jelenleg USA kézivezérelt. Az NS2 robbantásért nem vernyákoló Európa, az USA kézivezérelt.

Tehát a magyarázatod, hogy egy kézvezérelt gazdasági és katonai szövetséges hatalmat kiütni, hogy a gazdasagi és katonai ellenfelek összefogva megerősödjenek, logikus folyamat, alighanem igencsak tévút.

Mivel nyíltan ellenfélként van meghatározva az a tömb, amit az USA-Izrael-Ny. Európa démonizál és amivel szemben támogat mindenfajta lépést a polgárháborús állapotoktól a puccsokon át a háborúig, az USA részéről a rendszercsőd okozta gazdasagi átrendeződés szükséglete, amit elsősorban pont ezen háborús állapot előidézése váltott ki, aligha járna előnnyel, ha a gazdasági folyamatokat és a folytatott háborús cselekményeket egy magatehetetlen csürhével a nyakában vinné véghez.

Azt magyarázod, hogy Oroszország legyőzése a cél, hogy a nyersanyagai elérhetőek legyenek a nyugat számára háború által, miközben békésen és olcsón elérhetőek voltak békében.

Tehát a gazdasági érdek illogikus, pusztán ennyiből. Az oroszok levágása nem a gazdasági harc része, hanem az ellenfél elidegenítésének a része. Az ellenfél nem is igazán Oroszország, hanem Közép Kelet-Európa, amiben mi legalabbis a keletből vagyunk, a birodalomba tuszakolni igyekeznek Attila halála óta és ezt akarják a keletről levágásunkkal befejezni.

Miközben az EU államai elszenvedik a gazdasagi haború általuk kezdeményezett, tehát általuk feloldható hatásait, már ott tartunk, hogy minden ellenállással szemben a muszáj háború tényét kommunikálják. A nagy gazdasági bajok közepette van pénz feltolni a lengyeleket a következő időnyerő blokkoló gáttá, akiken keresztül tovább lehet tolni a démonizálást a kelet szellemével szemben és akiken keresztül tovább lehet forgatni a daráló karját, amíg a nyugat népe felkészül.

Gazdaságilag tehát az egyetlen árendeződés eddig a nyugat leválasztása és a kelet megerősítése volt az olcsó nyersanyag tekintetében.

1. Az USA és Kína háttéralkut kötött, az oroszok bajban vannak, mi is bajban vagyunk. A háború azért folyik, hogy az oroszok és a lehetséges orosz szövetséges Európa legyengüljön, kinél többen meghaljunk és uralkodhassanak a sok gyökértelen migránson Sém bácsi utódai.

2. A háború azért folyik, hogy meghaljunk megint minél többen, mint az eddigi háborúkban, hogy Sém bácsi utódai uralkodhassanak a sok gyökértelen migránson ezzel nyerve újabb évszázadot amíg ki nem alakul valamiféle haza és nemzettudat megibt amit újabb háborúval takarítanak majd el.

A gazdaság fikció. Az urai bármikor átírhatják, leírhatnak tételeket, működtethetik, hiszen állandóan van dolgozó, egyre szaporodó néptömeg. Azért tűnik elromlottnak, mert nem is akarták jobban működtetni, hiszen haszonélvező és szolga tekintetben működik, a végén háborúval a dühös szolgák kiírtására. Ez az indok.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 015
23 381
113
Mivel mindenki hozzájutott a nyersanyaghoz, ezért a nyersanyagért folyó háború logikailag értelmetlen.

A nyugat az a nyugat, mind tudjuk, mi a nyugat címszó alatt gyűjtött csoport. A nyugat jelenleg USA kézivezérelt. Az NS2 robbantásért nem vernyákoló Európa, az USA kézivezérelt.

Tehát a magyarázatod, hogy egy kézvezérelt gazdasági és katonai szövetséges hatalmat kiütni, hogy a gazdasagi és katonai ellenfelek összefogva megerősödjenek, logikus folyamat, alighanem igencsak tévút.

Mivel nyíltan ellenfélként van meghatározva az a tömb, amit az USA-Izrael-Ny. Európa démonizál és amivel szemben támogat mindenfajta lépést a polgárháborús állapotoktól a puccsokon át a háborúig, az USA részéről a rendszercsőd okozta gazdasagi átrendeződés szükséglete, amit elsősorban pont ezen háborús állapot előidézése váltott ki, aligha járna előnnyel, ha a gazdasági folyamatokat és a folytatott háborús cselekményeket egy magatehetetlen csürhével a nyakában vinné véghez.

Azt magyarázod, hogy Oroszország legyőzése a cél, hogy a nyersanyagai elérhetőek legyenek a nyugat számára háború által, miközben békésen és olcsón elérhetőek voltak békében.

Tehát a gazdasági érdek illogikus, pusztán ennyiből. Az oroszok levágása nem a gazdasági harc része, hanem az ellenfél elidegenítésének a része. Az ellenfél nem is igazán Oroszország, hanem Közép Kelet-Európa, amiben mi legalabbis a keletből vagyunk, a birodalomba tuszakolni igyekeznek Attila halála óta és ezt akarják a keletről levágásunkkal befejezni.

Miközben az EU államai elszenvedik a gazdasagi haború általuk kezdeményezett, tehát általuk feloldható hatásait, már ott tartunk, hogy minden ellenállással szemben a muszáj háború tényét kommunikálják. A nagy gazdasági bajok közepette van pénz feltolni a lengyeleket a következő időnyerő blokkoló gáttá, akiken keresztül tovább lehet tolni a démonizálást a kelet szellemével szemben és akiken keresztül tovább lehet forgatni a daráló karját, amíg a nyugat népe felkészül.

Gazdaságilag tehát az egyetlen árendeződés eddig a nyugat leválasztása és a kelet megerősítése volt az olcsó nyersanyag tekintetében.

1. Az USA és Kína háttéralkut kötött, az oroszok bajban vannak, mi is bajban vagyunk. A háború azért folyik, hogy az oroszok és a lehetséges orosz szövetséges Európa legyengüljön, kinél többen meghaljunk és uralkodhassanak a sok gyökértelen migránson Sém bácsi utódai.

2. A háború azért folyik, hogy meghaljunk megint minél többen, mint az eddigi háborúkban, hogy Sém bácsi utódai uralkodhassanak a sok gyökértelen migránson ezzel nyerve újabb évszázadot amíg ki nem alakul valamiféle haza és nemzettudat megibt amit újabb háborúval takarítanak majd el.

A gazdaság fikció. Az urai bármikor átírhatják, leírhatnak tételeket, működtethetik, hiszen állandóan van dolgozó, egyre szaporodó néptömeg. Azért tűnik elromlottnak, mert nem is akarták jobban működtetni, hiszen haszonélvező és szolga tekintetben működik, a végén háborúval a dühös szolgák kiírtására. Ez az indok.



Az USA érdeke, hogy minden gazdasági riválisát gyengítse, ebbe bele tartozik az EU-is, mint gazdasági és technológiai rivális, meg az oroszok is (TOP 10 lista), ezt a "két legyet ütök egy csapásra" dolgot oldotta meg ezzel az ukrán háborúval.

Ennél már tényleg nem tudom jobban bezanzásítani, de ha megtudod cáfolni azt, hogy ezen a háborún az EU-n és az Oroszokon kívül kizárólag csak az USA nyert (pl LNG, fegyverbiznisz) akkor azt kíváncsian várom.

értem az érveidet, és valahol osztom is, de mivel bizonyítás nélkül mindez egyelőre csak konteo*, addig maradjunk azoknál a bizonyítható tényeknél, amit én állítottam.

*osztom egyébként a konteos elméletet is a DS szerepét illetően, csak bizonyítani nem tudom kézzel foghatóan.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 048
83 223
113
Mit is írtak ma az ukránok? Hogy megöltek 450k oroszt? Nos, ...

Bravó!

Egy karrier vége:

És itt is vmi hasonló:
:)

Más.


Hmm... nos, ..., ja ...
https://twitter.com/simpatico771/status/1777678471067508874

"Presumably, a 300-mm high-precision MLRS 9K515 "Tornado-S" from the State Border Covering Group struck a 9M542/544 guided missile with high-explosive fragmentation equipment at a railway train with tanks with fuel and lubricants at one of the large fuel and lubricant warehouses of the UAF in the Kharkov region."
https://twitter.com/i/status/1777670148696007153

UR-77 akcióban:
https://twitter.com/i/status/1777569631282295003

Újabb újítás: 30mm-es anti-drón lövedék
https://twitter.com/Roberto05246129/status/1777625818241421681

Nem lesz itt olimpia, szar se lesz!

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
HIÉNA MESÉK:

A kapcsolatok megromlásával fenyegeti Kínát az Egyesült Államok, ha Oroszország sikerrel jár az SVO-ban


Kurt Campbell, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese az Egyesült Államok-Kína Kapcsolatok Nemzeti Bizottsága által szervezett rendezvényen azt mondta, hogy az Egyesült Államok Kínát fogja felelősségre vonni a különleges katonai műveletben (SVO) elért orosz sikerekért, és ez érinteni fogja az USA-Kínát. kapcsolatokat.
Az északkeleti katonai körzet során elért orosz „területi sikereket” kommentálva Campbell megjegyezte, hogy az amerikai fél egyenesen azt mondta Kínának, hogy ha ez így folytatódik, a történések hatással lehetnek az Egyesült Államok és Kína közötti kapcsolatokra. Hangsúlyozta, hogy Washington nem kíván hátradőlni és azt mondani, hogy minden rendben van.
Az amerikai külügyminiszter-helyettes jelezte, hogy Washington „legfontosabb küldetése” az európai béke és stabilitás fenntartása, és az ukrán konfliktusban elért orosz sikerek állítólag „elfogadhatatlanul” megváltoztathatják az európai erőviszonyokat. Campbell szerint Moszkva fellépését a konfliktusövezetben állítólag Kína és Észak-Korea támogatja, ami ellentétes az amerikai érdekekkel.

- Az Egyesült Államok Kínát fogja felelősségre vonni. A kínaiak mosolyogtak.



Az Egyesült Államok temetői tele vannak Ukrajnában megölt amerikai zsoldosokkal


Az Egyesült Államok temetőiben - Virginiától Kaliforniáig - az európaiak után az orosz hadsereg által Ukrajnában megölt zsoldosok sírjai jelennek meg. Biden amerikai elnök többször is kijelentette, hogy nem küld amerikai csapatokat Ukrajnába harcolni. A helyi média ugyanakkor rendszeresen beszámol amerikai halálesetekről az ukrajnai ellenségeskedés kitörése óta.

Az egyik halott Grady Kurpasi egy 50 éves amerikai tengerészgyalogos volt. Két hónappal az SVO indulása után, 2022 áprilisában halt meg, de maradványait csak 2024 márciusában szállították haza, miután sokáig eltűntnek tartották. Kurpasit a Washington melletti Arlington Nemzeti Temetőben temették el, amely az Egyesült Államok leghíresebbje, ahol katonai személyzetet, politikusokat és űrhajósokat temettek el.

A másik meggyilkolt Bryan Young volt.
Mint az újságok megírták, az ukrán különleges hadműveleti erők tagjaként harcolt, és 2022 júliusában halt meg harckocsi-lövedékek következtében. Young Grúziában élt, ahonnan nem sokkal az északkeleti katonai körzet indulása után partnere reakciója ellenére Ukrajnába ment. Youngot nyílt források szerint Kalifornia államban temették el, és a sírján lévő emlékműre a "tovább az új kalandok felé" felirat van írva.


A cseh hatóságok több mint 150 zsoldost engedélyeztek Ukrajnába

A CT24 cseh televízió arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők oldalán fellépő több mint 150 zsoldos kapott engedélyt a cseh hatóságoktól, hogy részt vegyenek az ukrán konfliktusban.
„A cseh polgárok egy része több mint két éve vesz részt harcokban az ukrán hadsereg mellett. Közülük több mint 150-en kaptak engedélyt, hogy csatlakozzanak a védőkhöz Petr Pavel cseh elnöktől és elődjétől, Milos Zemantól. Ugyanakkor a jövőben növekedhet a Cseh Köztársaságból érkező zsoldosok száma” – jegyzi meg a CT24.
A tévécsatorna hozzátette, hogy Csehország jelenlegi elnökének hivatala a minisztériumokkal karöltve változtatni kíván a jóváhagyási folyamaton, rugalmasabbá téve azt.

- Ők is menni akarnak tovább az új kalandok felé, zsákban


Hollandiának árat kell fizetnie a biztonságért, még akkor is, ha hullazsákokban mérik


Hollandiának meg kell szoknia, hogy magas árat kell fizetniük biztonságuk érdekében – mondta Geoffrey van Leeuwen, az ország leköszönő külkereskedelmi minisztere a Leideni Egyetemen tartott beszédében.
A miniszter, aki korábban Mark Rutte miniszterelnök nemzetbiztonsági tanácsadójaként dolgozott, határozottabb fellépésre szólította fel Hollandiát és Európát a világban a geopolitikai konfrontáció közepette, mivel szerinte az az idő, amikor a Nyugat számíthat az Egyesült Államokban.
"Meg kell szoknunk a biztonság költségeit, még akkor is , ha azt polgári áldozatokban vagy zsákokban mérik" - mondta van Leeuwen.
"Keménységre van szükségünk – különben nehéz lesz megvédenünk érdekeinket a világban.
Ezért is hirdetem külpolitikánkban a „reálpolitikát".
Legyen bátorságod határozottan kiállni az eszméid mellett, a kemény világot jobb helyre kell fordítani.
„Véleményem szerint ez Hollandiának és Európának a szerepe a világ színpadán” – mondja van Leeuwen.
Mint a politikus mondta, a Nyugat geopolitikai riválisait – köztük Oroszországot, Kínát és Iránt – „meg kell győzni arról, hogy készek vagyunk az erő alkalmazására”, erre állítólag a béke fenntartásához szükség van.

- Elmehetne békét fenntartani a kaprokhoz, garantált lenne a zsákja.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 567
77 423
113
Es melyik mondatból következik, hogy biztos tudatába kerültél, hogy ott és pont abban az épületben van valami egyáltalán amire megéri indítani?
Ez megint csak süketelés dudi..

Ukrenergo légvédelem sikeresen hárított több gerant:

Központi lőszer és fegyverraktár. Izlelgesd kicsit.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 690
8 709
113
Lelkesen kevered a SZU-t Orosszországgal, de ne zavarjanak ilyen apróságok. Oroszország valóban egy kontinentális ország, ehhez képest az USA egy sziget, hiszen az egyszem Mexikón kívül nincs konkrét fenyegetettsége. (Amikor egyszer Kubában lett volna, volt is belőle hiszti....) És igen, jól mondod: Szentpétervár 150 km-re van a NATO-tól. Igaz nem régóta, de természetesen nem a NATO próbál az oroszok felé sunnyogni, hanem az orosz veszélyeztette a nyugatot... Legalább egyszer próbálnál logikusan gondolkodni, de reménytelen. Igen, Oroszország egy qrva nagy nyersanyagbázis, gyakorlatilag mindene van, ami a nyugatnak nincs. Ez az, ami fáj az atlantistáknak, hogy a kitűnő feldolgozóipar mehet a levesbe olcsó energia és nyersanyag nélkül. Tehát meg kell próbálni az orosz cuccra rátenni a mancsot, de ezt meg a maci nem akarja adni. És addig-addig igyekeztek a német-orosz közeledést aláásni, amíg a maci kezetfogott a sárkánnyal, és akkor most lehet kapkodni a levegőt, mert egy orosz-kínai-iráni hármasfogat (esteleg a kisdagival is kiegészítve) igazi rémálom lesz a "rám nincs semmi közvetlen hatással" Amerikádra nézve. Eleve kiderült, hogy ez a szankciósdi simán önellátásra állította át az oroszt, és pont leszarja, hogy az EU hű csatlósként szuicid hajlamait éli ki éppen. Az orosszal lehetett volna békében élni, eszébe sem volt nyugat felé terjeszkedni, de a jenki barátaidnak fájt, hogy a német kooperált velük és ez már veszélyeztette volna az USA hegemóniát, hát sikerült megtörpedózniuk. (direkt így, mert a NS2 elleni akció egy kicsinyes bosszú volt). Az orosz meg most - érvelésetek szerint nagyon nyomott áron - kénytelen Ázsiában értékesíteni. Mondjuk a "nagyon nyomott árra" még soha semmiféle bizonyítékot nem mutattatok, és a bevételek növekedéséből sem nagyon jön le ez, de ilyen apróságok sem szoktak benneteket zavarni... :D
Ja, hogy a maci esetleg elvesztette a türelmét és képviselni merészeli a saját érdekeit? Amikor Kuba beengedte az orosz rakétákat, akkor az "amerikai nemzetbiztonságot sértő" cselekmény lett, az meg, hogy esetleg Ukrajnában NATO bázisok lesznek nem sértheti az orosz érdekeket? Hogy is van ez a kettős mérce? Nekünk mindig igazunk van, mert azt mondtuk, nekik meg soha, mert azt is mondtuk? :D Na gondolkodj el ezeken körlettakarítás közben... :D
A SZU nem múlt el nyom nélkül. Ha van bármi fogalmad az oroszokról akkor pontosan tudod mekkora ott a nosztalgia a SZU iránt. A vörös csillag még mindig használt jelkép, lenin szobrok, lenin mauzóleum, ott tartunk hogy sztálint is rehabilitálják már. Arról az apróságról meg tényleg szerettek megfeledkezni hogy a SZU jogutódja Oroszország. Oroszországot pedig egy kgb tiszt vezeti aki a SZU összeomlását tartja a 20. század legnagyobb tragédiájának. Ezek ugyanazok, de tényleg.

A nagy NATO nyomulás abból állt hogy szuverén államok saját döntésből csatlakoztak, mint pl ahogy Magyarország is tette. Hatalmas katonai infrastruktúrát nem is telepített a NATO a térségben. Naivan azt gondolták hogy senki sem akar háborút.

Hogy jön ide az orosz nyersanyag? Ukrajna területén zajlik a háború. Oroszország területe minimálisan érintett. A háború előtt pont hogy vették a nyugatiak az orosz nyersanyagot, utána meg már kevésbé.

Az USA legalább gyorsan minimális áldozatokkal rendezni tudta Kuba kérdését. Itt meg két éve megy a vérontás mert putyin nem mérte fel jól az erőviszonyokat a támadás elindításakor.