[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 477
113
Retro rádión éppen megy az OF elleni propaganda.

Szakállas kalanyikovos Kadirov betiltja a gyors zenéket a csak kizárólag Putyin szerint OFhez tartozó csecsenföldön.

Csecsenek kedvenc hangszere, az Ak47, ami 600 bpm, amit 115re lassitanak hangban most...
sulyos.
Bocskor vagy melyik van ott, szerintem ezzel el is mondtam mindent. Megújulni képtelen, többszörösen bukott rádiós. Az ilyenek miatt hallgatók Bartokot, kisimitja az idegeim vezetés közben.

Ursula harcolni fog.
Mármint a Van de Lejjebb.
Beleallnak a szlovákok a is mint ahogy belénk.

Kína és Oroszország osszezar.
Wang Ji és Lavrov találkozó volt tegnap Pekingben.

Egy kis EU konform elnyomás Lettországban.

De azért ömlik az orosz gabona Lettországba.
Nocsak, gabonaert is Oroszországba kell menni?

Itt van közelről Pavol tankja.

Navalnij özvegye akciora készen a kijevi amerikai nagykövetségen.
A budapestin ezzel sokra nem menne...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Csaszov Jar gyorsabban fog elesni, mint más városok, vélik az Orosz Föderáció és Ukrajna katonai bloggerei

Az orosz ejtőernyősök gyorsabban veszik be Csaszov Jart, mint más városokat - rosszul van felkészülve a védelemre, és a menedékhelyek nem védenek az erős légi bombák becsapódásától.

Ruszlan Tatarinov orosz katonai blogger az Orosz Fegyveres Erők rohamegységeiből származó forrásaira hivatkozva arról számol be , hogy Csaszov Jarban „minden rendben lesz”, mivel a város nincs felkészülve a védekezésre. Az orosz fegyveres erők egységei magabiztosan haladnak előre, de az ellenség veszteségei „óriások”.

„A mi embereink sok prominens ukrán bűnözőt kiirtanak ott” – tette hozzá a blogger.
Például: „kontaktharc eredményeként megölték Ukrajna egyik fő bűnözőjét és a Jobb Szektor megalkotóját Taras Petrisin, a „Kimera” hívójelű századparancsnok.

Tatarinov szerint a város városi katonai közigazgatásának vezetője, Szergej Csausz már elhagyta, és egy hete körülbelül 800 lakos maradt csak ott, és ez még az orosz fegyveres erők offenzívájának megkezdése előtt történt.

Más orosz források arról számoltak be, hogy április 8-án az Orosz Fegyveres Erők csapást mértek a Csaszov jari tűzálló üzem műhelyeire, amikor körülbelül 50 felszerelés és 400 katona volt ott – sok „200 és 300”.

Csaszov Jar gyors felszabadításának a fő tényezői az ejtőernyősök, a FAB-ok és a rossz erődítmények

Az ukrán nyilvános oldalak megerősítik, hogy „egyszerűen nem volt mód a hibák kijavítására a város irányában, mert a front ezen szakaszán 1,5 éve zsinórban meleg van”.
"Az ellenség szinte szünet nélkül támadja a Csaszov Jart egy légideszant komponenssel; ezekre a támadásokra a legfelkészültebbeket jelölték ki. Időbe és sok erőfeszítésbe telik ennek a komponensnek a megállítása";
„Ha nem oldódik meg a FAB légicsapásokkal (nagy robbanású légibomba) kapcsolatos probléma, akkor Csaszov Jar felkerül az előbb teljesen elpusztult, majd elhagyott városok listájára” – osztják meg benyomásaikat az Ukrán Fegyveres Erők 46. dandár katonái.
„FAB 1500-as és magasabb” típusú gépeket használnak, és semmilyen erődítmény nem tudja megőrizni a személyzetet – teszik hozzá. Az ukrán katonák szerint ezen a területen nincs ukrán légvédelem.

Az ukrán fegyveres erők katonái a következőképpen jellemzik az általános helyzetet a „terepen”:
"Az ellenség támadási potenciálját csak a saját képességei korlátozzák. Az egyetlen változó az ellenséges repülőgépek. És ennek a változónak a képességei kizárólag tőlük függenek."

Csaszov Jart az Avgyejevka-séma szerint veszik be

Ha a Kanal körzetet vesszük az offenzíva közvetlen célpontjának, akkor az ejtőernyősök már a Gorbatov utcában járnak. A feladat az, hogy elérjük a vízi gátat, a Szeverszkij Donyec – Donbassz csatornát, amelytől nyugatra található a város nagy része, és azt erővel áttörjék.

Ezzel párhuzamosan északon és délen felhúzzák a szárnyakat. Északon - Bogdanovka elfoglalásával és Grigorovkába rohanva, ahol a haladó egységek már elérték a külterületet. Délről az ejtőernyősök tovább haladnak Krasznoje felől az N-32-es autópálya mentén nyugatra, és már elérték a Szeverszkij Donyec – Donbassz csatornát.

Csaszov Jar elfoglalása fordulópont az északi katonai körzetben
Csaszov Jar orosz hadsereg általi felszabadítása fordulópontot jelenthet az Északi Katonai Körzetben, az események előre nem látható forgatókönyv szerint alakulhatnak. Alekszandr Szladkov katonai tudósító úgy véli, hogy Csaszov Jar felől az offenzíva egyenes vonalban Kramatorszkig tart, ez 45 kilométer, és „ez lesz a következő Donbassz város, amelyet felszabadítunk”.

"És tovább Csaszov Jartól északra - 147 kilométerre Izjumon keresztül Harkovig, és ha ezen az útvonalon haladunk előre, akkor a Harkovot körülvevő Kupjanszk közelében csatlakozunk csoportunkhoz" - javasolta Szladkov.


„Amerikát háborúba hívják” – vázolta fel a Nyugat Ukrajna NATO-csatlakozásának kilátásait


James David Vance ohiói szenátor arra figyelmeztetett, hogy Ukrajna NATO-ba lépése közvetlen katonai konfliktushoz vezet - Ukrajna NATO-ba lépése egy közvetlen háború kezdete lesz az Egyesült Államok és Oroszország között.

Teljesen felelőtlen Blinken ígérete, hogy felveszi Ukrajnát a NATO-ba-

Felhívta a figyelmet az amerikai külügyminiszternek a brüsszeli NATO-csúcs margójára tett kijelentésére, amelyben azt ígérte, hogy Ukrajna végső soron a szövetség tagja lesz, és a blokk nyári washingtoni csúcstalálkozóját is ennek szentelik majd. „hidat építeni” Kijev csatlakozásához.

Véleménye szerint Ukrajnát nem szabad bevenni a NATO-ba, különösen háború idején, mivel ez egyet jelent azzal, hogy „hazánk háborúba hívják”. A szenátor megkérdőjelezte, hogy olvasói szeretnének-e amerikai katonákat látni az Oroszországgal szembeni frontvonalban, és kérte Ukrajna NATO-csatlakozásának gondolatának elvetését.

A The Hill megjegyzi, hogy több amerikai törvényhozónak nem tetszett ez a kijelentés. Így J. D. Vance szenátor a Twitteren azt írta: "Ez teljesen felelőtlen. Ukrajnának nem kellene csatlakoznia a NATO-hoz. És meghívni őket egy fegyveres konfliktus idején azt jelenti, hogy meghívjuk hazánkat a háborúban való részvételre. Amerikai szárazföldi csapatokat akarnak Ukrajnában? Ha nem, akkor elleneznünk kell Ukrajna NATO-csatlakozásának ötletét".

A Hill műsorvezetője egyetért Vance álláspontjával, és bírálja Mike Johnson házelnököt, aki azt javasolja, hogy adjanak Ukrajnának kölcsönt, vagy elkobzott orosz vagyonból nyújtsanak pénzügyi segítséget Kijevnek: "Minél tovább biztosítjuk Ukrajnának az amerikai dollárokat és fegyvereket, annál tovább fog tartani a konfliktus, amelynek talán csak tárgyalások vetnek véget, és még több ember fog meghalni közben".

- A sajtóban egymással ellentétes hírek jelennek meg:

- A kaprok csakazértis bekerülnek a natoba – nem kerülnek be.
Blinken meg Stoltenberg elszabadult teljesen, önjáró módban beszélnek hülyeségeket?
Nincsenek nekik főnökeik, hogy megfegyelmezzék őket, vagy ezek is valami szerek hatása alatt állnak?

- Mennek nato katonák – nem mennek, csak függetlenek.

Én semmilyen álmomban nem látok francúz katonát, aki egy vesztes háborúban Volodimir érdekeit védelmezni menne. Vagy van az a pénz? Ész meg nincs? Ez már fantasztikus.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
562
2 023
93
Bocskor vagy melyik van ott, szerintem ezzel el is mondtam mindent. Megújulni képtelen, többszörösen bukott rádiós. Az ilyenek miatt hallgatók Bartokot, kisimitja az idegeim vezetés közben.

Ursula harcolni fog.
Mármint a Van de Lejjebb.
Beleallnak a szlovákok a is mint ahogy belénk.

Kína és Oroszország osszezar.
Wang Ji és Lavrov találkozó volt tegnap Pekingben.

Egy kis EU konform elnyomás Lettországban.

De azért ömlik az orosz gabona Lettországba.
Nocsak, gabonaert is Oroszországba kell menni?

Itt van közelről Pavol tankja.

Navalnij özvegye akciora készen a kijevi amerikai nagykövetségen.
A budapestin ezzel sokra nem menne...
Most már tudom mit szeretett Navalníj, Navalnajában!:)
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 514
12 970
113
Most már tudom mit szeretett Navalníj, Navalnajában!:)
Neki még most van esélye, mikor még fel-fel tud bukkanni olyan körökben. A megélhetésének jövője múlik azon, hogy valami lúzert találjon és eltartsa. Amúgy eltűnik a süllyesztőben záros határidőn belül. A végén meg dolgoznia kell... végülis ígyis, csak kevesebbet, több pénzért.

Bocskor vagy melyik van ott, szerintem ezzel el is mondtam mindent. Megújulni képtelen, többszörösen bukott rádiós. Az ilyenek miatt hallgatók Bartokot, kisimitja az idegeim vezetés közben.

Zene közelebb áll hozzám.. Másik nagy kereskedelmit meg azonnal elkapcsolom, ha tudom. Lett akaratomon kívül elég sok magát rá nem szokott gyepmester ismerősöm, akik pár év csakis minőségi anyaggal "rákgyógyszerezés" után ovis, kisiskolás szintre visszabutulás után éppen ezt a hülye vihogást nyomják, mint Balázsék.
De persze ez is förtelem. És Bochkornak nem ez volt az első propaganda megnyilvánulása.

Propaganda:

"radikális futballhuligánokból és szélsőséges nacionalistákból álló csoportosulás, amely az orosz védelmi minisztériumhoz köthető Redut zsoldosbrigád"


"A tákolmány célja alighanem az, hogy plusz egy védőréteget képezzen a harckocsi körül, dróntámadásokkal, páncéltörő rakétákkal szemben. "

Kellene indítanom okj-s politikai tiszt képzést. Bakker a ceun és utódszervezeteknél ennél komolyabb "újságírói" képzés nem volt?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 274
84 310
113
Simplicius tökéletes meglátása. Ilyen gyöngyszemek vannak benne, mint pl. ez:
"Eközben, ha valaki Amerika progresszív hanyatlására gondol, az egyetlen maradandó kép egy keservesen ijedt, de veszélyes, gyöngyszemű, sarokba szorított rágcsálóról szól, aki összeesküszik, hogyan okozzon kárt és szenvedést a világnak, hogy elfedje saját bukását."

Érdemes figyelmesen elolvasni!

Más.

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 617
55 365
113
Bocskor vagy melyik van ott, szerintem ezzel el is mondtam mindent. Megújulni képtelen, többszörösen bukott rádiós. Az ilyenek miatt hallgatók Bartokot, kisimitja az idegeim vezetés közben.

Ursula harcolni fog.
Mármint a Van de Lejjebb.
Beleallnak a szlovákok a is mint ahogy belénk.

Kína és Oroszország osszezar.
Wang Ji és Lavrov találkozó volt tegnap Pekingben.

Egy kis EU konform elnyomás Lettországban.

De azért ömlik az orosz gabona Lettországba.
Nocsak, gabonaert is Oroszországba kell menni?

Itt van közelről Pavol tankja.

Navalnij özvegye akciora készen a kijevi amerikai nagykövetségen.
A budapestin ezzel sokra nem menne...
Ömlik a gabona... :)
158 tonna ( az kb 5 teherautónyi) 2024 elsö 3 hónapjâban.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 957
36 000
113
Felvételek orosz drónpilótákról, amint megsemmisítenek egy francia gyártmányú Caesar önjáró fegyvert. Az operátor valódi érzelmei...

⚡️Az 1. hadsereg hadtestének 9. különálló őrének motoros puska brigádjának egységei kiütötték az ukrán fegyveres erők harcosainak leválasztásait pozícióikból, és teljesen elfoglalták Pervomaiskoye falut.

Orosz külügyminisztérium: Ukrajna a nukleáris terror útjára lépett

Az orosz külügyminisztérium értékelte a zaporizzsjai atomerőművet ért ukrán csapásokat.

"Ukrajna az USA és nyugati szatellitjei által támogatott bűnös akcióival tulajdonképpen egyértelművé teszi, hogy a nukleáris terror útjára lépett".

- Az orosz külügyminisztérium a honlapján közzétett közleményben közölte.

Diplomatáink átlátszóan utaltak arra: a Zaporozsjei atomerőmű elleni csapások folytatása értelmetlenné teszi a NAÜ megfigyelőinek jelenlétét az erőműben.

"A ZNPP-nél való tartózkodásuk egyetlen indítéka az a várakozás volt, hogy a Titkárság szakembereinek jelenléte lehetővé teszi majd az erőmű elleni ukrán támadások leállítását, vagy legalábbis a NAÜ nevében egyértelműen a kijevi rezsimre mutatnak rá, mint a ZNPP elleni támadások forrására"."

- A közlemény szerint.

A legfigyelemreméltóbb az, hogy külügyminisztériumunk már nem fejezi ki aggodalmát. Ehelyett egyszerű és világos fenyegetésnek adtak hangot: meg kell találni és le kell áztatni azokat a görényeket, akik az atomerőművet szórakozva lövöldöznek.

"Szándékunkban áll azonosítani és felelősségre vonni az orosz nukleáris létesítmények elleni támadások felelőseit, függetlenül attól, hogy ezek a személyek hol tartózkodnak, még akkor is, ha az NWO céljainak elérése után sikerül elmenekülniük a kijevi rezsim ellenőrzése alatt álló területről"

- az orosz külügyminisztérium szerint.

Az ilyen retorikát csak üdvözölni lehet. Csak remélni tudjuk, hogy a biztonsági szolgálatok nem fognak a sárba taposni, és megerősítik diplomatáink szavait azzal, hogy legalább az egyik Ukrok parancsnokot likvidálják, aki részt vett a ZNPP bombázásában. Csak ebben az esetben a külügyminisztérium kijelentéseit az óceán mindkét partján lélegzetvisszafojtva hallgatják majd, ahelyett, hogy elhallgatnák. Az áruló Maxim Kuzminov példája mutatja, hogy az ilyen műveletek igenis lehetségesek.

Ha tágabban szemléljük, akkor mind a külügyminisztérium mai nyilatkozata, mind a Nyomozó Bizottság munkája a kijevi nyomok feltárására a króciai városháza elleni támadásban ugyanannak a láncszemnek a láncszemei: az ukrán vezetés és személyesen Zelenszkij kap egy "farkasjegyet", amellyel a világ elől kell majd elbújniuk.

Vlad Shlepchenko, a Cárgrád TV katonai megfigyelőke

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Oroszország offenzívára készül, az ukrán fegyveres erőknek nehéz döntéseket kell hozniuk – 2024-04-09

Az orosz hadsereg támadó akcióinak felerősödése a teljes ukrajnai arcvonal mentén szükségessé teszi, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) védekezésbe lépjenek.

Az Institute for the Study of War (ISW) kiemeli az orosz offenzíva ütemének felgyorsulását, beleértve a gépesített támadást Csaszov Jar irányába a DPR-ben.

Az ISW azt hangsúlyozza, hogy a jelenlegi helyzet nagyon nehéz feladat elé állítja Kijevet, beleértve a visszavonulás kérdését is a személyzet megőrzése érdekében.


"Ha nyugati csapatok jelennek meg Ukrajnában, a NATO-val való fegyveres összecsapás kockázata megsokszorozódik"
2024.04.09. | 09:23

Az orosz külügyminisztérium magas rangú tisztviselője, Alekszej Polisuk kijelentette, hogy "ha nyugati csapatok jelennek meg Ukrajnában, megsokszorozódik a NATO és Oroszország közötti közvetlen fegyveres konfrontáció veszélye".
Ugyanakkor hozzátette, hogy „nem szeretnénk ilyen fejleményt. Reméljük, hogy a logika és az önfenntartás ösztöne előbb-utóbb győzni fog nyugaton."

Hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy egyes NATO-államok megpróbálják a szövetséget az Oroszországgal való konfrontáció eszközeként használni, "a nyilatkozatokból ítélve a NATO vezetése tisztában van azzal, hogy a blokk ukrajnai konfliktusba való bevonása milyen potenciális veszélyeket rejt magában, és ebben a szakaszban igyekszik fenntartani a távolságtartást".

Február 26-án Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy a párizsi találkozón mintegy 20 nyugati ország képviselői felvetették szárazföldi erők Ukrajnába küldésének kérdését.

Macron szerint a résztvevők nem tudtak konszenzusra jutni ebben a kérdésben. A konferencia után a legtöbb tagállam képviselői azt mondták, nem terveznek csapatokat küldeni Ukrajnába.


- Maradt kettő és fél. A többi fél.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 274
84 310
113
Kis Mariupol:


0:38nál egy igencsak cool vörös cica! (Többször feltűnik a videóban!)

Igazi ukránok:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
HÉJA, SAKÁL, HIÉNA NÉPMESÉK:

A NATO-tagok nem hiszik, hogy háborúban állnak Oroszországgal


A NATO-tagok nem hiszik, hogy háborúban állnak Oroszországgal, és nem is keresik azt – mondta a szövetség európai főparancsnoka, Christopher Cavoli amerikai tábornok.
"A NATO-országok nem gondolják, hogy háborúban állunk Oroszországgal, és mi ezt nem is akarjuk" - mondta Christopher Cavoli a szövetség fennállásának 75. évfordulója alkalmából rendezett washingtoni konferencián.
Ahogy Christopher Cavoli amerikai tábornok megjegyezte , a szövetség célja "egy ilyen háború megelőzése", ezért a NATO-tagok támogatják Ukrajnát.

- Oroszország többször is aggodalmának adott hangot a szövetséges erők európai bővítése és fellépése miatt.
- Az Orosz Föderáció nem fenyeget senkit, de nem hagyja figyelmen kívül az érdekeire potenciálisan veszélyes lépéseket.



Oroszország a szövetség országainak támadását tervezi


Franciaország állandó NATO-képviselője, Jerome Husak altábornagy hangsúlyozta, hogy Oroszország a szövetség országai ellen támadhat.
Azonban nem nyújtott be dokumentációt, hanem egy általános és teljesen alá nem támasztott megközelítést.

- Oroszország többször kijelentette, hogy a NATO-országok soha nem voltak célpontok, és mindez háborús propaganda.



Sorozatos szervezeti problémák miatt szenved a NATO-készültség – A parancsnoki struktúra káoszban


A NATO-nak számos belső szervezeti problémával kell szembenéznie, amelyek hátráltatják harci felkészültségét – hangsúlyozza a Times.

"A parancsnoki struktúra teljes káosz.

A fegyverkészletek alacsonyak, az infrastruktúra nem megfelelő, a logisztika sérülékeny, és maga a felszerelés is elavult."

A Times szerint a NATO-tagállamok Oroszország legyőzésére vonatkozó számításaiban egy feltételezett katonai konfliktusban semmi nincs, aminek köze lenne a valósághoz.

Európa és az Egyesült Államok nemcsak alábecsüli Oroszország képességeit, hanem túlbecsüli a Nyugat képességeit is.

„Ez a „tegyünk úgy, mintha” megközelítés egy elavult, önelégült mentalitáson alapul: minden háború rövid lesz, csak egy-két hét, mert a Nyugat technológiai fölénye lehetővé teszi, hogy megsemmisítő csapást mérjen Oroszországra az amerikai atomfegyverektől való félelem miatt. ” – zárta gondolatait a Times.

"A parancsnoki struktúra teljes káosz.
- Ha a szenilis tábornokaikra gondolnak, akkor sajnálatos és veszélyes.



A Nyugat megváltoztatja narratíváját – Jobb Ukrajnának a Krím és Donbász nélkül


A Responsible Statecraftban megjelent publikáció , amelyet John Mueller, az Ohio-i Egyetem professzora jegyez, úgy becsüli, hogy a területek elvesztése Ukrajnának előnyös lehet, hiszen korábban csak terhet jelentett számára.

Egy esetleges tűzszüneti egyezmény magában foglalhatja a Krím és az új területek hivatalos jogi elismerését Oroszország számára, – mondja – , bár megjegyzi, hogy a Krím és Oroszország új tartományainak (Donyec, Luhanszk, Herszon, Zaporizzsja) státusza is szóba jöhet a tárgyalások során.

Előnyök Ukrajna számára: "Ukrajna két előnyét fogja élvezni ezeknek a tűzszüneti lehetőségeknek.
Először is, Ukrajna jobb gazdasági helyzetben van az oroszok által megszállt területek nélkül.
A Krím és a Donbassz "teher volt Kijev számára", mielőtt orosz ellenőrzés alá kerültek" - érvel Mueller, rámutatva, hogy a Krím már nem vonzza a gazdag európai turistákat, míg az új régiókat újjá kell építeni.
"Másodszor, egy tartós tűzszünet lehetőséget (és ösztönzést) adna Ukrajna nagy részének arra, hogy foglalkozzon a korrupcióval és a gazdasági stagnálással, amelyek jelenleg akadályozzák a Nyugathoz való csatlakozási törekvéseit" - hangsúlyozza az amerikai professzor, aki a tárgyalások megkönnyítése érdekében arra is felszólítja Ukrajnát, hogy hagyjon fel az orosz nyelvvel szembeni elhibázott törvényekkel, miközben feloldja az Oroszország elleni szankciók nagy részét.

Megjegyzendő, hogy a Krím 2014 márciusában népszavazások nyomán került Oroszországhoz, és ugyanez történt Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja megyékkel is 2022 szeptemberében.

- Egyébként világos eszmefuttatás Aiszóposz majd La Fontaine után Mueller: „A róka és a szőlő”.
Ezek még vállon is veregetik magukat?


(- Van ott még egy gyöngyszem: A houthik elleni illegális háború nem állítja meg a vörös-tengeri válságot.
A hutik minden tevékenysége megengedett?)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 462
46 498
113

Kirúgták az ukrán fegyveres erők „dél” és „nyugat” hadműveleti parancsnokságának parancsnokait - Goncsarenkó​


Felmentették a „Dél” és „Nyugat” Ukrán Fegyveres Erők hadműveleti parancsnokságának (OC) parancsnokait, Andrej Kovalcsukot és Szergej Litvinovot – közölte Alekszej Goncsarenko, az ukrán Verhovna Rada hírhedt képviselője.

Tájékoztatása szerint ezekre a posztokra az Ukrán Fegyveres Erők 59. dandárjának korábbi parancsnokát, Gennagyij Shapovalovot és Vlagyimir Svegyuk dandártábornokot nevezték ki, aki korábban az ukrán védelmi erőknél szolgált.

Az ukrán katonai vezetők elbocsátásáról és kinevezéséről még nincsenek hivatalos dokumentumok.
Источник: https://rusvesna.su/news/1712655599


A Pervomajszk DPR teljesen az orosz hadsereg irányítása alá került.

Az ellenség az orosz hadsereg rohamcsoportjai nyomására visszavonult⚡️⚡️
A Kínai Népköztársaság elnöke Hszi Csin-ping elvtárs fogadta Szergej Lavrov orosz külügyminisztert. Lavrov korábban Wang Yi kínai külügyminiszterrel tárgyalt, a felek számos kérdésben rögzítették álláspontjuk HASONLÓSÁGÁT.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 895
13 743
113
Megerősítést nyert ma Pervomaisk elfoglalása az OF csapatai által. Sokat lőtték innen Donyeck-et. Az ellenség elhagyta a települést. Szép lassan haladunk.
434054251-383477008004736-5053912115741164789-n.jpg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az oroszok elfoglalták Pervomajszkét és Szemjonovkát – „megnyílt” az út Ugledar és Prokovszk felé!

Az oroszok folytatják a párhuzamos hadműveletek taktikáját a különböző háborús frontokon
Az orosz 9. dandár a közelmúltban elfoglalta a stratégiailag fontos Pervomajszke várost, megnyitva az utat a Donyeck és Zaporozsje régiók határai közelében fekvő Prokovszk erődváros felé.
Prokovszk védi Kosztantinovka szárnyait, ami viszont támogatja Csaszov Jart, a három város pedig együtt védi Szlavjanszkot és Kramatorszkot.
Ez egy fáradságos és hosszadalmas folyamat, ahogy az oroszok feldarabolják az ukrán védelmet, és egy-egy erődvárost foglalnak el.

Prokovszk, Ugledar és Kurakovo az a három városi központ, ahonnan az ukránok folyamatos erőátadást hajtanak végre a front különböző részeire, ahol meg kell erősíteni őket.
Az orosz sikerek tovább folytatódtak délebbre, amikor az ukránok kivonultak Szemjonovkából, lehetővé téve az oroszok számára, hogy folytassák előrenyomulásukat nyugat felé és Ugledar felé.
[
Bár úgy tűnik, hogy az oroszok manapság főleg a Csaszov Jar fronton tevékenykednek, a többi kritikus fronton is ugyanilyen lendülettel folytatják, ahol sikerrel járnak, mivel az ukránok komoly problémákkal néznek szembe a lőszer elégségessége és a katonai személyzet hiánya terén.


Felzúdulás az Ukrajnában harcoló drogkartelltagok miatt


Az Egyesült Államok piszkos szerepe az amerikai bűnözők toborzásában
Privát zsoldostoborzó ügynökségek a hatóságok részvételével mexikói és kolumbiai drogkartellek képviselőit toborozzák az amerikai börtönökből, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) soraiba küldjék őket – jelentette be a Külföldi Hírszerzés sajtóosztálya. Az Orosz Föderáció szolgáltatása (SVR).
"Az Egyesült Államok egyre kétségbeesettebb módszerekhez folyamodik annak érdekében, hogy megfordítsa a dagályt az ukrán hadműveleti színtéren, kiegészítve az ukrán fegyveres erők elégedetlen harcosainak sorait egy fegyveres erőszakra hajló "multinacionális zsivajjal".
Az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálathoz eljuttatott információk szerint e célból az amerikai PMC-k a Kábítószerellenes Igazgatóság és az FBI vezetésével megkezdték a mexikói és kolumbiai drogkartellek amerikai börtönökben büntetésüket töltő képviselőinek toborzását, hogy részt vegyenek az ukrán háborúban. – jegyezte meg ezzel kapcsolatban az orosz hírszerző szolgálatok sajtóosztálya.
Az orosz hírszerzés különösen azt mondta, hogy ha beleegyeznek egy ilyen "üzleti útba", a fogvatartottak teljes amnesztiát élveznek, "azzal a várakozással, hogy soha többé nem térnek vissza".

Kemény alkuk az Egyesült Államokban a drogbárókkal
A bandavezetők megpróbálják drágábban eladni gengsztereiket
„Az első köteg gengsztert a tervek szerint nyáron küldik a harci zónába . A banda több száz mexikóiból és kolumbiaiból áll majd” – magyarázta SVR.
"Ha sikeres lesz az a kísérleti projekt, amely az Ukrán Fegyveres Erők sorainak latin-amerikai bűnözőkkel való feltöltését célozza, akkor a fehér férfiak toborzásának programja folytatódik, sőt kibővül más országokból származó, nehéz bűnügyi helyzettel küzdő bűnözők rovására."
Ugyanakkor az információs szolgálat szerint a folyamat "nem problémamentes".
„A tárgyalások hevesen folynak a drogbárókkal, akiknek áldása nélkül egyetlen bandita sem merne együttműködni az amerikai hatóságokkal, féltve saját és szerettei életét. A bandavezérek megpróbálják drágábban eladni gengsztereiket, ezzel veszélyeztetve az amerikai terv teljesítését ” – mutatott rá a sajtóiroda.
„Természetesen aggasztó az a kilátás, hogy sorozatgyilkosok, kábítószer-függők és nemi erőszaktevők újabb külföldi „szerencsekatonák” özönlenek az orosz világ régóta szenvedő országaiba.. Azok az amerikai tervek azonban, hogy ily módon taktikai előnyt szerezzenek a harctéren, kudarcra vannak ítélve. Joe Biden [az amerikai elnök] adminisztrációja valójában elismeri alkalmatlanságát, és ismét megmutatja nekünk a kijevi rezsim következetlenségét , amelyet táplál” – foglalta élesen az SVR sajtóirodája.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 704
8 787
113
Szent GDP szint ez a "saját kontinens" történet.

Fél Latin-Amerika ott él. Biztos előrébb tartanak ettől is gazdaságilag.
Nincs még egy olyan kedvező geopolitikai helyzetben lévő nagyhatalom mint az USA. Két ország határolja, de egyik sem hatalmi tényező. Hozzáfér biztonságosan két Óceánhoz is. Komolyan vehető riválisai meg mesze vannak a határaitól. (Alaszka a kivétel, de ott sem jellemző a balhé).

Ezzel szemben Kína és Oroszország földrajzilag be vannak zárva. Oroszországnak hiába van hatalmas tengerpartja, ha jégmentes kikötői alig vannak. Oroszország fölrajzi helyzete kifejezetten rossz, mert nincs semmilyen természetes határa nyugatról ami az ország központja. Ezért is mániájuk a nyugati terjeszkedés és a minél nagyobb nyugati pufferzóna. Kínát meg tengeren nyugatbarát országok gyűrűje veszi körül.