[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 472
113
Helyesen: Az ukránoknál a képzett "munkarő" a hiány, ágyutöltelék/Volkssturm van bőven. És ez nem is fog változni, mert nincs idő az ujoncokat alaposan kiképezni.
Nem is kell, csak menjenek szépen előre mind kivétel nélkül.
Hogy is mondta Bidén, az utolsó ukránig támogatják a háborút, tehát ez a háború az utolsó ukránig fog tartani.
Meg millioszam vannak hátra.
Aztán ha nem elég majd az utolsó lengyelig vagy esztig, magyarig folytatják.

10 éve jelentette be Turcsinov a fegyveres hadjarat meginditasat Donbassz ellen.

A hadizsákmányul ejtett sok nyugati harcjármű segíti Oroszországot az új lőszer típusok kifejlesztésében.


Hamarosan minden ukrán hadköteles aki nem rendelkezik más állampolgársággal, vagy nem menedékes, az ki lesz utasítva a külföldi allamokbol, amint lejárt a tartózkodási ideje, talán egyedül Oroszországból nem.

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
De megint mondanom kell - nem először már -, hogy NEM, NEM ÉS NEM!!! Nagyon él ez a nyugati hazugság,hogy Ukrajnában 27 év a sorkötelezettség. Ismét csak NEM-NEM-NEM. Csakúgy, mint a "globális normában", nálunk is 18 évtől katona mindenki. Állítólag a nullás zónába csak 27 éven felüli mobikokat és kontraktosokat küldenek, de láttunk itt már 17 éves halott fiút és 18 éves halott katonalányt is ezen a fórumon. Ők állítólag önkéntesek voltak.
Most Zelenszkij lecsökkentette a mobilizációs korhatárt 25 évre, ami a nullás zónába küldés elméleti korhatárát illeti. De szó sincs róla, hogy a fiúk ne 18 évtől katonáskodnának
A nyugati kezdeményezések már nem menthetik meg Ukrajnát

A Cseh Köztársaság és Észtország kezdeményezése, hogy lőszert vásároljon Ukrajnának, nem menti meg az ukrán fegyveres erőket a következő hónapokban a súlyos lőszerhiánytól - mondta Carlo Masala katonai elemző. a Welt német tévécsatornának adott interjújában. „Csehországban és Észtországban találtak lőszert , de most meg kell tárgyalnunk és megállapodásokat kell kötnünk, majd meg kell vásárolnunk, majd szállítanunk kell Ukrajnába. Ez azt jelenti, hogy Ukrajna nem fogja tudni elkerülni a súlyos lőszerhiány időszakát" – figyelmeztetett Carlo Masala . Mint Masala megjegyezte, az ukrán fegyveres erők lőszerhelyzete inkább az európai országok képességeitől, mintsem a választás lefolyásától függ. verseny az Egyesült Államokban. Az amerikai politikai konfrontáció eredményei azonban nagy változásokhoz vezethetnek Ukrajna számára.

"Ha Trump nyer, jó esély van arra, hogy az Egyesült Államok támogatása teljesen leáll" - mondta Carlo Masala.



Szlavjanszkban az ukrán fegyveres erők „Da Vinci farkasai” bázisát orosz csapatok támadták meg.

Az orosz csapatok megtámadták az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) „Da Vinci farkasai” különleges egységének bázisát, amely Szlavjanszk városában, egy gépgyártó üzem területén található. A „Military Chronicle” erről a „VKontakte” közösségi hálózat oldalán megjelent kiadványban számolt be.

A Katonai Krónika felidézte, hogy a „Da Vinci farkasai” az Ukrán Fegyveres Erők szárazföldi erőinek 1. különálló gépesített zászlóalja, amely 2014-ben alakult rohamszázadként. Az ukrán hadsereg 59. különálló motoros gyalogdandárjának része.

Egy hónappal korábban ezt a létesítményt két Iszkander rakéta találta el, aminek eredményeként 18 ukrán fegyveres megsemmisült.

Az ellenségnek a mostani csapás után elszenvedett veszteségekről még nem számoltak be.
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
711
3 051
93
Én nem tudom identifikálni, de Nafo-s propinak azonosítom :)
Már identi-fikáltad is, bár én meg sem nézem ezeket a f@$7$4gokat. Semmi jelentősége nincs, ha igaz is lenne bármelyik közülük. Hacsak a zusa be nem lép ebbe a konfliktusba saját élő erővel, és vasakkal égen és földön, addig nincs miről beszélni. A kocka el van vetve, és Ukrajna max egy egyest tud dobni.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 386
10 960
113
...
Tehát Kína Oroszországot látja el műholdas hírszerzési adatokkal, az USA meg Ukrajnát. (Meg ilyen-olyan logisztikai támogatásokkal)

Akkor végre kimondhatjuk, hogy ez egy USA-Kína proxy háború.

Akkor nézzük a feleket:
USA meg a szövetségesei a konfliktusban úgy hirtelen; EU, Nagy Britannia, Kanada, Dél-Korea, Ausztrália, Japán, egyebek wiki szerint úgy 1,1 milliárd fő.

Kína meg a szövetségesei a konfliktusban úgy hirtelen; Oroszország, Belorusszia, Irán, Dél-Korea wiki szerint úgy 1.68 milliárd fő


A kínai szövetségben katonailag a kínaiak...öööö...rohadt sokan tudnak lenni és engedelmesen(!), az oroszok már gyakorlatilag harcedzettek, az irániak gyűlölik a Nagy Sátánt, Észak-Koreát meg már nem is kell említeni fanatikusságban.

Az USA szövetség katonailag tele van sötét lóval; egy része technikailag felszerelt, van profi hadereje harapós fogsorral, a többinek meg vagy fogászati hídja van, vagy kivehető fogsora...

A motivációs szintet (történelmi sérelmek vs. az elért dominancia megtartása) meg szintén érdemes párhuzamosan lefuttatni.
Én csak ilyen együgyűen - afféle primitív Occam borotvája módon; lakosságszámokkal és motivációkkal sejtetéssel raktam össze az erőviszonyokat, gazdasági áspektusokkal nem foglalkoztam.


Ez viszont kiváló és sokatmondó összegzés.
Ezekre a számokra nem néztek rá a konfliktus elején, vagy csak nem tervezik elrántani a kormányt, hiszen 500 éven keresztül eddig mindig bejött?:eek:

Zolkas nevű kommentelő társunk betette Markus Reiner egyik interjúját. Elolvastam, nyilvánvaló volt, hogy Markus Reiner mismásol. Megnéztem alatta az osztrákok írta kommenteket. Amikor néztem, egy sem volt, aki támogatta volna a NATO és az EU beavatkozását az orosz-ukrán konfliktusba. Az egyik kommentelő írását beteszem ide.
Dudi: Remélem, nem Orwell állatfarmján élünk, azaz nincsenek egyenlőbbek az egyenlők között. Mindenki kommentelő kategóriát kap, és hozza a szakterülete ismeretét. Mindannyian írunk okos meg kevésbé okos dolgokat, akkor különösen, ha a szakterületünkön túl idegen vizekre merészkedünk.

Tények Ukrajna és Oroszország katonai erejéről és gazdasági teljesítményéről

Nem ez az első olyan cikk a Telepolisban, amely valóban jelentős hangsúlyt fektet a katonai erőviszonyokra.
Lásd még:
"Az európaiak utolsó kísérlete Ukrajna győzelmére"
https://www.telepolis.de/features/Der-last-Versuch-der-Europaeer-den-Sieg-fuer-die-Ukraine-zu-erringen-9644037.html
A szerző többek között ezt írja ide:
"Ukrajna teljes győzelme most nyilvánvalóan lehetetlen."
Már arra a következtetésre jutottam, hogy Ukrajna nem tudott háborút nyerni Oroszország ellen a háború kitörése előtt (2021 vége vagy 2022 januárja).
Még akkor is, ha Ukrajna pár százezer újoncot toboroz és sok száz modern harckocsit (M1 Abrams), légelhárító rendszert (Patriot stb.) és vadászrepülőket (F16 stb.) kap.
Aki teljesített már katonai szolgálatot, az tudja vagy gyanítja:
a tisztek és altisztek kiképzése az új felszerelésen gyorsan több mint egy évig tart – a Bundeswehr sorkatonai alapképzése már önmagában 3 hónapig tartott.
Nem szeretném tovább kifejteni a véleményemet és értékelésemet.
A következő 1-3. pontokban lényeges, vitathatatlan statisztikai tényeket mutatok be, amelyekre a következtetéseimet alapozom...
...és a végén felteszek néhány kérdést, amit mindenkinek fel kell tennie magának az EU-ban, aki saját véleményt szeretne kialakítani.
Továbbá kifejezetten ajánlom, hogy nézze meg az itt található forrásokat, a Wikipédiát, az ENSZ-határozatot, a Telepolist, Sachs professzorra és Naftali Bennetre hivatkozva stb.
És természetesen nézzen meg más megbízható forrásokat is.
1. pont:
A hadviselő gazdaságok országadatai hozzávetőlegesen a háború kitörésekor:
(Minden adat kerekítve és részben egyszerűsítve – a részleteket lásd a forrásokban)
Oroszország:
Népesség: 147 millió [1]
Gazdasági kibocsátás PPP: kb. 5000 milliárd USD [3]
Ipari részesedés a gazdaságban: kb. 26% [1]
Ezért ipari termelés: kb. 1600 milliárd USD
Ukrajna:
Népesség: 41 millió [2]
Gazdasági kibocsátás PPP (PPP): kb. 500 milliárd USD [3]
Ipari részesedés a gazdaságból: kb. 28% [2]
Ezért ipari termelés: kb. 170 milliárd USD
2. pont: Válogatott információk a fegyveres erőkről körülbelül a háború elején:
(Minden információ kerekítve és részben leegyszerűsítve - a részletekért lásd a forrásinformációt)
Oroszország:
aktív katona: 850 ezer [4]
Félkatonai erők: 550 ezer [4]
Aktív tartalékos: 2 millió [4]
Katonai szolgálatra alkalmas népesség: 46 millió [4]
(Nagy részük többé-kevésbé tartalékos teljesített katonai szolgálat érzése)
Fő harckocsik (MBT) aktívak: 3400 [6] (T-72/80(90)
Ebből „modern”/modernizált: kb. 2000 [6] (T-72B3, T-90 stb.)
Fő harckocsik ( MBT-k) tartalék: 10 ezer [6] (csak T-72/80/90 T-55/62 stb. nélkül)
(Többcélú) vadászrepülőgép: kb. 1500 [8] (kivéve a nagyobb bombázókat)
Ebből modern 4++ generáció stb. kb. 450 [8]
AWACS: Több mint 10 [8]
Ukrajna:
Aktív katonák: 250 ezer [5]
Félkatonai erők: 100 ezer [5]
Tartalékosok: 1 millió [5]
Katonai szolgálatra alkalmas népesség: 15 millió alatt [2]
(de hosszú ideje nincs katonai szolgálat, ezért általában nem katonai háttér)
Fő harckocsik (MBT) aktívak: 1200 [7] (T-64/72/80)
Ebből „modern”/modernizált: kb. 400 [7] (T-64B-2017 stb.)
Fő harckocsik (MBT) Tartalék : kb. 1200 [7] (T-64/72/80)
(Többcélú) vadászrepülőgép: kb. 100 [9] (kivéve a nagyobb bombázókat)
Ebből modern Gen. 4++ stb. ZERO
AWACS: ZERO
3. pont: A szövetséges gazdaságok országadatai:
(Minden információ kerekítve és részben egyszerűsítve – a részletekért lásd a forrásinformációt)
USA (Ukrajnánként):
Gazdasági kibocsátás PPP(PPP): 28 billió USD [10]
Az ipar részesedése a gazdaságból: kb. 19% [10]
Ezért ipari termelés: kb. 5,3 billió
EU (Ukrajnánként):
Gazdasági kibocsátás PPP(PPP): 26 billió USD [11]
Az ipar részesedése a gazdaságban: kb. 25% [11]
Tehát az ipari termelés: 6,5 billió USD
Kína (Oroszországonként)
Gazdasági kibocsátás PPP (PPP): 38 billió USD [12]
Az ipar részesedése a gazdaságból: kb. 38% [12]
Így az ipari termelés: 14 billió USD
Következtetés a „meztelen” számokból:
1.) Oroszország masszívan felülmúlja Ukrajnát a katonalétszám, a haditechnika, a fegyvergyártás stb.
2.) Kínában több az ipari termelés, mint az EU és az USA együttvéve
Ez kezdettől fogva köztudott – minden, amit idézek, teljesen nyilvános számok 2021-ből és 2022-ből.
És ez kérdéseket vet fel!
Kérdés, amit szerintem mindenkinek fel kell tennie magának – ha véleményt akar alkotni.
Kérdések, amelyekkel a politikának és a médiának foglalkoznia kellett volna a háború kitörése előtt – amikor 2021 végétől 2022 januárjáig mindenki felismerte és jelentette a háború veszélyét.
Olyan kérdések, amelyeket nyilvánosan meg kellett volna vitatni itt, az EU-ban a háború kitörése után.
1.) Melyik 2021-ben várható háborús forgatókönyv lett volna „jobb” Ukrajna számára, mint a Minszk-2 megvalósítása az ENSZ Biztonsági Tanácsának 2202-es határozata [13] értelmében?
2.) Ha minden háborús forgatókönyv, ami 2021-ben várható, rossz lenne Ukrajnának.
Akkor miért nem uniós segítséggel valósították meg a Minszk-2-t, hogy megakadályozzák az ukrajnai károkat?
(vagy miért nem tettek meg mindent a Minszk-2 megvalósítása érdekében?)
3.) Melyik, 2022 nyarától várható háborús forgatókönyv járt volna előnyben Ukrajna számára a szinte teljesen kialkudott isztambuli békeszerződéshez képest [13]?
4.) Ha nincs reális háborús forgatókönyv, amely jobb helyzetbe hozza Ukrajnát, mint az isztambuli békeszerződés [14] [15] [16] - miért nem támogatta tömegesen az EU?
5.) Milyen reális háborús forgatókönyv létezik ma, 2024 áprilisában, amelyben Ukrajna előnyöket ér el a jelenlegi háborús helyzethez képest?
6.) Mi az alapja annak a feltevésnek, hogy Ukrajna jobban el tud viselni egy lemorzsolódási háborút, mint Oroszország?
Ha figyelembe vesszük, hogy egy Oroszországot támogató Kína több ipari termelést termel, mint az USA és az EU együttvéve.
7.) Az EU szemszögéből milyen reális „geopolitikai” célt kell hosszú távon elérni Ukrajna fegyveres segélyével?
Van egyáltalán reális „geopolitikai” cél?
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
531
1 683
93

Kurcsipistabácsi

Well-Known Member
2022. március 23.
18
274
48
Az ukrán AZOV dandár elit katonái megszereztek egy modern orosz harckocsit, rajta az oroszok legfejlettebb drónzavaró eszközeivel. (+videó)

Portfolio,miért nem a Völkischer Beobachtert olvasod?Hitelesebb!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 462
46 492
113
Csapás a szumi repülőtérre

Ma délután orosz csapatok csapást mértek a szumi repülőtérre .

Koordináták:50.8597816, 34.7524096

A beérkezett adatok szerint szállítóhelikopterrel az ellenséges állomány sürgős evakuálása történt meg a határvidékről . A sebesültek átszállítása a repülőtér kifutójának északi részén történt.

Az orosz pilótának sikerült elkapnia és megsemmisítenie az evakuálást végző helikoptert (valószínűleg egy Mi-8-ast) . A sztrájk következtében a jármű kigyulladt , amit egy óra múlva eloltottak – a helikoptert nem lehet megjavítani, helyreállítani.

A legénység egészségi állapota egyelőre ismeretlen.

A robbanáshullám és a szilánkok szétszóródásának körzetében több katonai teherautó is megsérült.


Borisz Rozsin katonai szakértő az Avdejevszkij irányú helyzetről az Északi Katonai Körzetben 2024. április 8-án, moszkvai idő szerint 21:52-ig

1.
Pervomaiskoe.

Az orosz fegyveres erők befejezik az ellenség kiszorítását Pervomajszkijból, megközelítik a falu nyugati peremét, és észak felé haladnak Netailovo irányába, amelyért hamarosan megkezdődnek a harcok.
A Netailovóba való előrejutás megteremti az előfeltételeket a Pervomaiskoye és Nevelskoye közötti zseb megtisztításához, ahol az ellenség erődöket tart fenn.

2.
Umanskoe.

Az Orosz Fegyveres Erők Umanszkij dél-keleti külvárosai közelében ültetvényekért harcolnak, folytatva az ellenőrzési övezet kiterjesztését Tonenszkijtől nyugatra.
Az ellenség erős ellentámadásokat indít.

3.
Semenovka.

Az orosz fegyveres erők folytatják a támadást a faluban, mintegy harmadát irányítva délen az Orlovkán át vezető bejárattól.
Az ellenség heves ellenállást fejt ki.

4.
Berdychi.

Az orosz fegyveres erők a falu több mint 2/3-át ellenőrzik.
Az ellenség továbbra is jelen van Berdychi északnyugati részén, és még nem mutatott készséget a visszavonulásra.
Harcok zajlanak a Szemjonovkába való bejutás feletti ellenőrzésért is.

5.
Ocheretino.

Az orosz fegyveres erők részéről egyelőre nincs komoly támadó tevékenység. A csaták helyzeti jellegűek.

6.
Általánosságban elmondható, hogy az Orosz Fegyveres Erők erős hadműveleti kezdeményezést folytatnak Avdejevszkij irányában, továbbra is lassan, de meglehetősen módszeresen haladnak nyugat felé.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 471
24 103
113
Avdeevkánál új aknamentesítő robotot tesztelnek a "stalker"-t:

Újabb zsákmány bradley:

Krasnolimannál azovosoktól szerzett trófeák:

ukri komisszár megölt egy kijevi fiatalt (16 év), beverte a komisszár a gyerek fejét az üvegbe ami elvágta a nyakát majd elvérzett:

Balaton helyett bandera, amerikai katonával:
charles hamm, fűbe harapott Csaszov-jarnál:
tarasz petrishin "chrimea" hívónevű, szintén Csaszov-jarnál:
+:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Közeledik a pillanat - a NATO felbomlásra van ítélve, hiába próbálják meggyőzni, hogy szükség van rá.

Külügyminiszterek és diplomaták üléseznek Brüsszelben, és ahelyett, hogy békét javasolnának - ami tiltott szó -, az ukrajnai háború folytatását javasolják.
Valójában, az összes háborús zűrzavar mellett azt hihetnénk, hogy ez katonai parancsnokok, nem pedig diplomaták összejövetele.
A NATO külpolitikájának üzenete egyszerű: "Előbb a háború, a többi később."
A helyszíni események nem fontosak.
A költségvetési hiányok nem számítanak.
Az Ukrajna iránti csökkenő közvéleményi támogatás nem számít.

Csak az számít, hogy mit akarnak ezek az emberek.
És ők háborút akarnak.
De ugyanakkor ezt nem ismerik be.


A probléma azok számára, akik valójában a NATO-t irányítják, az, hogy nem tudnak megegyezni abban, hogy a leköszönő főtitkárt kire cseréljék: egy brit neokonzervatívra vagy egy holland neoliberálisra?

A diplomáciai színlelés feladása
A francia és az orosz védelmi miniszter őszinte megbeszélést folytatott Ukrajnáról.
Oroszország egyértelmű volt, hogy a harcokba küldött francia csapatokat megsemmisítik, kiemelt célpontok lesznek.

Alex Mercouris brit szakértő így összegzi:
"Az oroszokra nem nehezedik nyomás, hogy tárgyaljanak.
Megnyerik a háborút, és tudják, hogy megnyerik a háborút.
A Nyugatnak, ha el akarja kerülni a látványos geopolitikai katasztrófát - ami egy ukrajnai vereséget jelentene - saját érdekei miatt, tárgyalnia kell az oroszokkal.

De a már megszokott javaslatokkal, mint például az Isztambulba való visszatérés vagy a konfliktus befagyasztása, nem jutunk semmire.
Ez csak még jobban felbosszantja az oroszokat.

A logikus és helyes az lenne, ha megkérdeznénk az oroszokat, hogy pontosan mit akarnak elérni Ukrajnában, és megnéznénk, hogy lehetséges-e, hogy a Nyugat félúton találkozzon velük" - mondja a brit szakértő.

Mi a baj a NATO-val?
Ma láthatjuk, hogy mi a baj a NATO-val.
A NATO az a háborús szövetség, amelyre az alapítók már a 18. században, évszázadokkal a létrehozása előtt figyelmeztettek minket.
És itt az ideje, hogy kiutat találjunk abból a csapdából, amelyet a NATO-tagság jelent.

A NATO a jövőbeni agresszióval szembeni elrettentő eszközként nélkülözhetetlennek tekinthető.
De mint minden szervezetnek, amely az élettartama vége előtt áll, a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségének megsemmisülése után új utakat kellett találnia a fennmaradásához.

Ez az oka annak is, hogy a hidegháború valójában soha nem ért véget.
Ukrajna lett az új csatatér.
Az EU, az USA és az Egyesült Királyság a Lengyelországban és a Baltikumban gyakorolt befolyásuk révén ezt a háborút szították.

Mi volt a cél?
A kezdeti cél az volt, hogy legyőzzék Ukrajnát és legyőzzék Oroszországot, végül pedig megalázzák, megkezdve ezzel Oroszország szárazföldi birodalmának régóta szükséges leépítését.

Európa elérné a nagy helyreállítást.
Az Egyesült Királyság megtartaná a tengeri birodalom ellenőrzését, uralná a Fekete-tengert, és az arab olajtermelőket visszakényszerítené a nyugati vonalra.
Az USA a bukott Oroszországot kihasználhatná arra, hogy a BRICS szétverésével meggyengítse Kínát.
Röviden, a világ visszatérne az 1990-es évekbe.

A NATO nem maradhat fenn
A NATO nem tudja és nem is szabad túlélnie ezt a nyomást, ha a tervezett áldozatai, Oroszország/Kína/Irán, kitartanak, ahogyan azt ténylegesen teszik.
Mindenki megérti, hogy ez egy versenyfutás a Nyugat politikai és gazdasági órájával szemben, amely gyorsan visszaszámol a nullához.

Oroszországnak csak annyit kell tennie, hogy folytatja a területhódítást Ukrajnában, Iránnak nem kell túlreagálnia Izrael provokációit, Kínának pedig figyelmen kívül kell hagynia a vámok és Tajvan körüli zűrzavart.

Az amerikaiaknak pedig, akiknek elegük van ebből, csak annyit kell tenniük, hogy a NATO-nak és Ukrajnának szánt pénzt addig elzárva tartják, amíg ez politikailag lehetséges.

Az USA egyértelműen keresi a kiutat ebből a zűrzavarból, még akkor is, ha csak Kínához akarnak fordulni.
A költség-haszon elemzés az USA számára, különösen egy választási évben, egyszerűen nem áll össze.

És Európa nem tud valódi befolyást gyakorolni az USA-ra.
Az USA ősszel még egyszer utoljára megpróbálja megszavazni, hogy kilépjen Európából, mielőtt a dolgok rosszabbra fordulnak.

 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 938
15 613
113
A Rybar szerint az ukrán végleges veszteség 2024. április 1-ig 697.000 ember.

Fele halott, a másik fele rokkant.


Izgi lesz ebben az igazi háború utáni shitholeban, ahol a lakosság minimum 1/3-a lelépett, 700 000 aktív kereső kiesett és lesz 300 000+++ ezer hadirokkant, akinek elvileg járna a rokkantsági segély.

Szláva
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
770
7 716
93


Izgi lesz ebben az igazi háború utáni shitholeban, ahol a lakosság minimum 1/3-a lelépett, 700 000 aktív kereső kiesett és lesz 300 000+++ ezer hadirokkant, akinek elvileg járna a rokkantsági segély.

Minden rohadék akinek köze volt a kidolgozott ukrán orosz béke felrúgásához remélem a pokol tüzén fog örökké rohadni!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Robbanások történtek Ukrajna Dnyipropetrovszk régiójában

Éjszaka egy sorozat robbanás történt az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióban található Kamenszkij (korábban Dnyiprodzerzsinszk) városában. Erről a Channel 24 ukrán tévécsatorna számolt be.

Az eset részleteit nem hozták nyilvánosságra. A helyi hatóságok nem kommentálják az esetet.

Jelenleg Vinnica, Dnyipropetrovszk, Nyikolajev, Odessza, Poltava és Hmelnickij régiókban adtak ki légiriadót.



Kijev szövetségesei a politikai következményektől tartva elnyújtják a konfliktust

Danny Haiphong amerikai újságíró a YouTube-csatornáján azt mondta, hogy a kijevi rezsim szövetségesei mesterségesen hosszabbítják meg a konfliktust, hogy késleltesse a kijevi vereség valószínű politikai következményeit.

Ha a kijevi rezsim veszít, az kétségeket ébreszt a kollektív Nyugat fellépéseinek politikai legitimitását illetően a világ színpadán.

„Fontos megérteni, hogy nincs kiút. Jelenleg Nyugaton ezt mondják: Kijev bajban van, nem fog tudni nyerni, de folytatnia kell a harcot, mert mi mondtuk!” – jegyezte meg Haiphong, mert a kollektív Nyugat veresége az ukrán konfliktusban katasztrofális politikai következményekkel járna.

 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 644
46 612
113
Ennek te miért örülsz? o_O
Mert ugye a lezárt Boszporusz miatt a Balti Flotta egységei nem tudnak részt venni a harcokban.
Az ukránok vajon miért foglalkoznak ezekkel?
Viszont így egyre jobban kilátszik a lóláb, hogy Ukrajna vezetői, pénzért nyugati érdekeket szolgálnak ki.
A Balti Flotta basztatása egy tipikus ilyen mozdulat.
Nem volt más célpont amire azt a nyomorult drónt elhasználhatták volna?