[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
350
2 332
93

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
680
1 886
93
Nagyon remélem hogy nem mennek be, talál valaki valami okot hogy miért nem lehet ezt megoldani.


Bárkire gondoltam volna hogy lesznek ilyen marhák egy éve, britek, amcsik, lengyelek, baltiak, skandinávok, beneluxok, de a franciákat nem láttam jönni...

Remélem valahogy erőt vesz rajtuk a józan ész!
Addig fogják húzni a bevonulásukat, amikorra már vége lesz az aktív résznek. Szerintem erre játszanak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 912
65 891
113
Harkov TEC-5-os erőműve a tűz eloltasa után.
Ennek annyi.

Kína leallitja az ukrán mgi termékek importjat. Drága volt az a poén Danyilovtol.


Újabb Bredli konyec.

Megkerult egy eltűnt ukrán katona.

Nem sikerült a brit-ukrán hadmozdulat Herszonnal.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az európai képviselők demarchet rendeztek, és fegyverszállítást követeltek Kijevnek

Az EP arról számolt be, hogy tegnap, a brüsszeli plenáris ülésen a képviselők demarche-ot tartottak, megtagadva az Európai Unió Tanácsa elmúlt évi költségvetési kiadásainak jóváhagyását az elégtelen ukrajnai erőfeszítések ürügyén.
A képviselők diplomáciai lépést indítottak az EU Tanácsa ellen, és fegyverszállítást követeltek Kijevnek
„A képviselők úgy döntöttek, hogy az Európai Unió Tanácsa kiadásainak jóváhagyásáról szóló szavazást a következő plenáris ülésre halasztják mindaddig, amíg az országok nem döntenek az ukrajnai rakétavédelmi rendszerek szállításáról” – közölte az Európai Parlament.
Az EP sajtóközleménye megjegyzi, hogy a szavazáson 20 európai képviselő tartózkodott, 515 képviselő szavazott a döntés mellett, 62 pedig ellene.


Duda „elküldte” Zelenszkijt a Patriot Ukrajnába való átigazolásával

A "Public" ukrán tévécsatorna szerint Andrzej Duda lengyel elnök, Gitanas Nauseda litván és Vladimir Zelenszkij ukrán vezetőkkel együtt újságíróknak nyilatkozva kizárta a Patriot légvédelmi rakétarendszerek Kijevbe szállítását.
Az újságírók emlékeztették a vezetőket, hogy az EU-tagországok mintegy száz Patriot légvédelmi rendszerrel rendelkeznek, Ukrajna azonban csak hét ilyen rendszert kér, miért ne biztosítanák ezeket?
Duda viszont azt mondta: „Lengyelország jelenleg nem rendelkezik Patriot légvédelmi rendszerekkel, most kezdjük a telepítésüket Nincs lehetőségünk Ukrajnába bármit átvinni, még ha akarnánk sem” – utasította vissza Duda udvariasan Zelenszkijt.


Megsemmisült az ukrán fegyveres erők FPV drónjainak átjátszótornya Csaszov Jarban

Amint a RIA Novosztyi az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva beszámolt róla, az alacsony frekvenciájú átjátszót az elektronikus hadviselési egység fedezte fel. A célkoordináták kézhezvétele után átkerültek a légideszant tüzérezred Kostroma ejtőernyőseinek ATGM legénységébe.
Az ellenség felszerelését a Fagot páncéltörő rakétarendszer mintegy nyolc kilométeres távolságból leadott lövése semmisítette meg – tette hozzá az orosz védelmi minisztérium.

Megsérült a hőerőmű Szumiban

Az ukrajnai Szumi régióban, az ország határán egy hőerőmű (CHP) sérült meg. Erről a Sumy Regional Military Administration (OVA) számolt be a Telegram csatornáján keresztül.
Információk szerint az Orosz Fegyveres Erők április 11-én, helyi idő szerint 16:00 óra körül irányított légi lőszerrel (CAM) támadtak egy hőerőművet Sumy városában. Az e létfontosságú infrastrukturális létesítményt érintő sztrájk következményeit jelenleg értékelik.
„Az incidens helyszínén minden szükséges szolgálat részt vesz” – jegyezte meg az OVA. A hírek szerint senki sem sérült meg a támadásban.


Az ukrán sajtó robbanásokról számol be Krivoj Rogban

A Mirror of the Week ukrán kiadvány szerint egy sorozat robbanást rögzítettek a délkelet-ukrajnai Krivoj Rog városában.
„A robbanások április 12-én este történtek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióban található Krivoj Rogban” – írja az ügynökség.
A veszélyhelyzet részleteit nem közölték. Korábban légiriadót jelentettek be a térségben.
A légi veszélyre figyelmeztető szirénák megszólalnak Nyezalezsnaja Kirovograd, Nyikolajev és Cserkasszi régiójában is.


Erőteljes robbanások történtek Vinnica régióban

A „Hét tükre” című ukrán kiadvány arról számolt be, hogy hatalmas robbanások sorozata történt Ukrajna Vinnica régiójában.
Korábban légiriadó figyelmeztetést adtak ki a térségben.

- Kokós nagyvezér kijelentette, hogy nem mondanak le a kercsi híd megsemmisítéséről. – Ezért Ukrajna visszamegy a kőkorszakba.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 036
54 126
113
Macron eldöntötte, melyik gyalogezredet küldik Odessza védelmére

E. Macron azt tervezi, hogy a 126. gyalogezredet, a francia hadsereg egyik legjobb, afrikai és afganisztáni küldetést teljesítő alakulatát küldi el Odesszába, a Le Monde újság arról számol be, hogy a lépés mögött több hónapos tervezés áll.

Az újság azt írja, hogy a Brive-la-Gaillarde-ban (egy dél-franciaországi város) állomásozó 126. gyalogezrednek kell Ukrajnába mennie, és az ukránok oldalán fog harcolni.

Az is fontos jellemzője az egységnek, hogy amellett, hogy Franciaországban minden gyarmati fronton harcolt, alapítási éve 1810, és részt vett Nagy Napóleon (elbukott) oroszországi hadjáratában 1812-ben.

A francia elnök azt tervezi, hogy Odesszába küldi az Afrikában és Afganisztánban harcoló 126. gyalogezredet



- Na, lesz majd sírás-rívás!

Nem kell retúrjegy nekik.

Úgy tűnik,mintha az oroszok nagyobb tempóra kapcsolnának. Vagy tudnak valamit,vagy megágyaznak az EU választások esetleges nekik kedvezőbb eredményének. Lassan minden erőműben éjszakai felújítást végeznek,ami elindíthat heteken belül egy népvándorlást nyugatra. Érdekes lesz.


Sanszosan be akarják fejezni az amcsi választások előtt.

Megkezdődött Harkov körzet kiürítése: kiürítik a külvárosokat az orosz támadásra számítva

Kijevben most a falnak támasztják a hátukat, és úgy gondolják, hogy Harkiv tartomány elvesztése idő kérdése.

A mai direktívával további 47 település kényszerkiürítését rendelték el, amelyek egyre közelebb vannak a tartomány fővárosához, hogy megakadályozzák, hogy az orosz erők segítséget találjanak egy támadásnál.
A döntést a helyi OVA vezetője, Sinegubov jelentette be.
Próbálják magukat azzal igazolni, hogy ők határőrök, de a legtöbb szakértő szerint azért folyik a kitelepítés, mert a térség lakosságának 80%-a orosz ajkú, így el akarják őket vágni az érkező orosz erőktől.
Határterületről beszélünk. Magára Harkovra az állásfoglalás még

Az orosz légierő csapásai is súlyosak.
FAB-csapás egy ukrán lőszerraktárra a Harkov megyei Lipcsiben.
Az orosz erők folyamatosan szerelik össze a TOS-3 rakétavetőket
Valójában ebben a térségbeli támadásban az orosz hadsereg nagy tüzérségi egységekkel gyűlt össze,TOS-3 termobár robbanófejeinek új generációs rakétavetői várhatóak, amelyek a szíriai csatákból ismert és a TOS-1 továbbfejlesztett változatai.
A TOS-3 „Dragon” gyorsabb újratöltési képességgel rendelkezik, és nagyobb hatótávolságú rakétákat tud kilőni.

- Kokós nagyvezér kijelentette, hogy nem mondanak le a békeképletéről.


„Az oroszok megunták a kaprok terrortámadásait, és nem kímélnek semmit”

A kora reggeli órákban Oroszország a ma elért legnagyobb stratégiai csapást érte el Ukrajnában, hiperszonikus H-47 Kinzsal rakétákkal és H-101 cirkálórakétákkal megsemmisítette az ország legnagyobb föld alatti földgáztárolóját Bilcse-Volicko-Uherben, Sztrij és Lvov városában és vele együtt a 17 milliárd köbméter tárolt gázt.
A támadást három különböző oldalról hajtották végre.

Összesen nyolc MiG-31-es vadászgép Kinzsal és H-101-esekkel találta el a tározót, ami gombafelhőt okozott, amit Lengyelországból, 100 km-re az ukrán határtól is láttak.

A tartály 50 méteres mélységben volt a föld felszínétől, ami nem akadályozta meg a Kinzsalt abban, hogy "vajszerűen" átvágja a köves talajt és felrobbanjon a tartály belsejében!
Lengyelországban a radioaktivitás mérése megkezdődött a kezdeti nukleáris támadást vélelme után, de ezt nem erősítették meg.

A nagy mennyiségű földgáz megsemmisülése azzal párosulva, hogy nem tud új mennyiséget szállítani Oroszországból, azt jelenti, hogy Ukrajna "kifogyott" az energiájából.

- Kokós nagyvezér kijelentette, hogy nem mondanak le a kercsi híd megsemmisítéséről. – Akkor Ukrajna visszamegy a kőkorszakba.



50 méter mélyen elcsapta a tartályt.
Pedig az Oroszok hülyék, hogy hiperszonikus fegyvereket fejlesztenek,amit a pac-2 is röhögve szed le...
Így lehet manapság Oroszországgal háborúzgatni,jelzem a rendkívül fontos,lófasz jankóknak a naton belül,hogy kb 2 óra alatt lekukáznák szép hazánk energetikáját,lőszer raktárait,döntéshozó helyeit,meg amit akarnak úgy, hogy talán 20 másodpercet látnánk a lándzsából,amikor kilép a plasma felhőből.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 092
25 064
113
Úgy látszik, hogy az oroszok elkezdték komolyan venni a háborút. Az ukránok, híven önmagukhoz a terror támadásokat favorizálják, de ezzel csak olajat öntenek a tűzre. Az, hogy a nackóknak sincs sok kedvük az első sorokban meghalni, nem sok jót ígér a fanatikus ukrán vezetésnek. A helyzet számukra egyre kilátástalanabb, de lesz még rosszabb is. A NATO-ról, hogy igazán mi is valójában, lehet sokat vitázni, de ahogyan alakulnak a dolgok, egyre jobban lehull a lepel, hogy a fronton mennyit is érhetnek, főleg az európai részen lévő országok. Mindenki a másikra számít, hogy majd azok megoldják. Megvéd majd a NATO, ahogyan nálunk is reklámozták a belépés előtt, de vajon ki és ki ellen? Egy biztos, a NATO-nak senki sem fog hadat üzenni és az sem fog senkinek. A "kicsik" és ostobák majd mehetnek meghalni a nagyokért. A vakhit lassan kevés lesz. A jelenlegi ukrán vezetés csak addig marad hatalmon, amíg ez a háború tart, ezért is nem akarják befejezni. Macron-ról azt mondták, hogy egy kígyó, de lehet, hogy még rosszabb. Az afrikai dolgok nagyon nem jól alakulnak nekik, de az ukrán még rosszabb lehet.
A FAB-3000 bombákról. Nagyon előtérbe került az alkalmazásuk. A hordozók listája bővülhet, nem kell sok átalakítás hozzájuk. A Tu-22M3 mellett (amelyik legalább három darabot hordozhat, már komolyan szóba kerül a MiG-31, Szu-24, Szu-30 repülőgépek, mint hordozók. A Szu-34 már biztos, hiszen a 3 db PTB-3000 pót üzemanyagtartályok helyet simán hordozhatja. Nagyjából 10-15km magasságból vethetőek be, áramvonalazott orr szekcióval, UMPK kitekkel jól illeszkednek a sorba. FAB-250, FAB-500, FAB-1500, FAB-3000 bombák UMPK kitekkel alkalmazva, szép kis lista, ráadásul olcsósított formában.
03-su-34_hardpoint__armament_arrangement_cyrl.webp

fe2c112306_00.webp

fab-4.webp

FAB-250 UMPK kittel
fab-1.webp

Egy kis korrekciós bomba ismertető.
A front lassan meglódul, a hátország recseg-ropog, az ukránok nem fognak tudni tartalékokat átcsoportosítani, mert ami van, az kell oda, ahol van. A képzett állomány hiányzik, ezért az alacsonyan képzettek elherdálása folyik, teljesen feleslegesen.
e40408e2e02e4a71c476d54078b71a3a.jpg
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
912
10 366
93
Nyilván ha bemennek visznek légvédelmet is meg esetleg berepülnek Rafale gépek Ukrán légtérbe.Ha csapást mérnek az Oroszok rájuk(nagy valoszínűseggel CM/BM-el).Ezeknek a gépeknek annyi szerepe lehetne hogy válasz csapást mérjenek Orosz erőkre nagy valószínűséggel SCALP CM-ekkel Fekete-tenger térségéből.Ha esetleg "légi harc" lenne tény nem 5 gen gépek de lényegesen "kellemetlenebb" ellenfél főleg ha kapnak segítséget a AWACS-től abban a térségben mint az Ukráb mig29/su27 gépek.Nyílván közvetlenül beküldeni őket az Orosz légvédelem hatósugarába "öngyilkosság" lenne.
Francia gép nem lőhet be orosz területre. Az felhatalmazás az orosznak hogy belőjön francia területre, amit nem használ majd ki az orosz de a tengókra már joggal utazhatna. Hova települnének a Rafale-ok? Az USA nem fogja megengedni a franciáknak hogy NATO bázisokról Oo.-t támadják, max. volt ukrán területeket, de szerintem még a Krímet se nagyon. Hacsak nem festenek rájuk ukrán felségjelet, az amolyan szürke zóna. Oroszországra csapást csak ukránnak látszó tárgy mérheti (mint feláldozható balek), a Rafale egyelőre nem az.

Reálisabb verzió, hogy a franciák beülnek Ogyesszába, megakadályozandó hogy az ukrán összeomlás után összekössék Oo.-t Transznyisztriával. Lesz légvédelem helyben, AWACS ernyő és Rafale román (moldáv?) légtérből a CM-ek ellen. Ezt egyébként is szívesen letesztelnék, mire mennek velük, de max. a várost védik majd. Nem fognak harcolni a fronton, ez csak egy fék lesz a puszta jelenlétükkel, remélik hogy elég lesz és a passzivitásukért cserébe nem célozzák őket direktbe, mert ugye a Kinzsalokat nem igazán érdeklik a fenti cuccok. Van rá esélyük mert az orosz idáig sem akart eszkalálni. Ha nem jön be akkor tovább lehet mélyíteni a konfliktust. Valljuk be az USA-ból nézve ez win-win.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 063
83 322
113
Úgy látszik, hogy az oroszok elkezdték komolyan venni a háborút. Az ukránok, híven önmagukhoz a terror támadásokat favorizálják, de ezzel csak olajat öntenek a tűzre. Az, hogy a nackóknak sincs sok kedvük az első sorokban meghalni, nem sok jót ígér a fanatikus ukrán vezetésnek. A helyzet számukra egyre kilátástalanabb, de lesz még rosszabb is. A NATO-ról, hogy igazán mi is valójában, lehet sokat vitázni, de ahogyan alakulnak a dolgok, egyre jobban lehull a lepel, hogy a fronton mennyit is érhetnek, főleg az európai részen lévő országok. Mindenki a másikra számít, hogy majd azok megoldják. Megvéd majd a NATO, ahogyan nálunk is reklámozták a belépés előtt, de vajon ki és ki ellen? Egy biztos, a NATO-nak senki sem fog hadat üzenni és az sem fog senkinek. A "kicsik" és ostobák majd mehetnek meghalni a nagyokért. A vakhit lassan kevés lesz. A jelenlegi ukrán vezetés csak addig marad hatalmon, amíg ez a háború tart, ezért is nem akarják befejezni. Macron-ról azt mondták, hogy egy kígyó, de lehet, hogy még rosszabb. Az afrikai dolgok nagyon nem jól alakulnak nekik, de az ukrán még rosszabb lehet.
A FAB-3000 bombákról. Nagyon előtérbe került az alkalmazásuk. A hordozók listája bővülhet, nem kell sok átalakítás hozzájuk. A Tu-22M3 mellett (amelyik legalább három darabot hordozhat, már komolyan szóba kerül a MiG-31, Szu-24, Szu-30 repülőgépek, mint hordozók. A Szu-34 már biztos, hiszen a 3 db PTB-3000 pót üzemanyagtartályok helyet simán hordozhatja. Nagyjából 10-15km magasságból vethetőek be, áramvonalazott orr szekcióval, UMPK kitekkel jól illeszkednek a sorba. FAB-250, FAB-500, FAB-1500, FAB-3000 bombák UMPK kitekkel alkalmazva, szép kis lista, ráadásul olcsósított formában.
03-su-34_hardpoint__armament_arrangement_cyrl.webp

fe2c112306_00.webp

fab-4.webp

FAB-250 UMPK kittel
fab-1.webp

Egy kis korrekciós bomba ismertető.
A front lassan meglódul, a hátország recseg-ropog, az ukránok nem fognak tudni tartalékokat átcsoportosítani, mert ami van, az kell oda, ahol van. A képzett állomány hiányzik, ezért az alacsonyan képzettek elherdálása folyik, teljesen feleslegesen.
e40408e2e02e4a71c476d54078b71a3a.jpg
Simplicius elemzése a témában:
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 693
55 539
113
Kevés nekem a hir arról a gáztároló robbanásról, akár keleten, akár nyugaton, főleg nincs egy kép sem róla meg az "óriási gombáról, amit 100km-ről is látható volt". Ha igaz lenne, ez az év hire lenne.
Ennek megfelelően kellene kezelni. Fake a leirt formàban, az is, ahogy a "Tőr vajként vág át 50m kőzetet" stb.
Ez másnak nem tűnt fel, vagy én vagyok tök hülye?
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
Kevés nekem a hir arról a gáztároló robbanásról, akár keleten, akár nyugaton, főleg nincs egy kép sem róla meg az "óriási gombáról, amit 100km-ről is látható volt". Ha igaz lenne, ez az év hire lenne.
Ennek megfelelően kellene kezelni. Fake a leirt formàban, az is, ahogy a "Tőr vajként vág át 50m kőzetet" stb.
Ez másnak nem tűnt fel, vagy én vagyok tök hülye?
Nem példanélküli. Ez egy régebbi hír. Simán igaz lehet a mostani is, az hogy mekkorát pukkant, nyilván csak az tudja aki látta.

De ez meg friss: https://www.bloomberg.com/news/arti...-driving-prices-higher?embedded-checkout=true
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 900
5 207
113
Francia gép nem lőhet be orosz területre. Az felhatalmazás az orosznak hogy belőjön francia területre, amit nem használ majd ki az orosz de a tengókra már joggal utazhatna. Hova települnének a Rafale-ok? Az USA nem fogja megengedni a franciáknak hogy NATO bázisokról Oo.-t támadják, max. volt ukrán területeket, de szerintem még a Krímet se nagyon. Hacsak nem festenek rájuk ukrán felségjelet, az amolyan szürke zóna. Oroszországra csapást csak ukránnak látszó tárgy mérheti (mint feláldozható balek), a Rafale egyelőre nem az.

Reálisabb verzió, hogy a franciák beülnek Ogyesszába, megakadályozandó hogy az ukrán összeomlás után összekössék Oo.-t Transznyisztriával. Lesz légvédelem helyben, AWACS ernyő és Rafale román (moldáv?) légtérből a CM-ek ellen. Ezt egyébként is szívesen letesztelnék, mire mennek velük, de max. a várost védik majd. Nem fognak harcolni a fronton, ez csak egy fék lesz a puszta jelenlétükkel, remélik hogy elég lesz és a passzivitásukért cserébe nem célozzák őket direktbe, mert ugye a Kinzsalokat nem igazán érdeklik a fenti cuccok. Van rá esélyük mert az orosz idáig sem akart eszkalálni. Ha nem jön be akkor tovább lehet mélyíteni a konfliktust. Valljuk be az USA-ból nézve ez win-win.
Legvalószínűbb Román repterekre települnek.Nyílván ha egyálltalán bemennek Odesszába és nem éri őket közvetlen támadás ők se támadják az Orosz erőket.Nyílván ez is a cél hogy "fékként" legyenek ott.De egyben "provokáció" is az Orosz fél felé.Viszont abban az esetben ha mégse hagyják "békén" őket az Oroszok(ezt is komunnikálták ha Nato erő megy be akkor csapás éri őket) akkor nagy valószínűséggel válasz csapás is lessz.Pont ebben van a provokáció "elrejtve".Ha békén hagyják őket és "elviselik" hogy adott esetben átveszik Odessza légvédelmét az "arcvesztés".Ha betartják az "igéretüket"és csapás éri az Ukrajná akkor fel kell készülniük hogy adott esetben "tömeges" CM támadás éri Ukrajnában állomásozó erőiket esetleg Krími reptereket válaszul.Innen meg már csak egy "lépés" egy nyílt Nato-Orosz konfliktus ha erre válaszul Orosz támadás éri azokat a reptereket ahol Francia gépek állomásoznak.Nem akarom túlgondolni de ennek az 1500 katonának "csak" provokatív jelentősége van.Vagy "elviselik" hogy ott vannak légvédelemmel együtt(ahogy a nemzetközi légtérben repülő Ukránokat segítő felderítőket).Vagy ez már valóban olyan vörös vonal amire "katonai" választ adnak és "eszkalálodik" a helyzet.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 063
83 322
113
Kevés nekem a hir arról a gáztároló robbanásról, akár keleten, akár nyugaton, főleg nincs egy kép sem róla meg az "óriási gombáról, amit 100km-ről is látható volt". Ha igaz lenne, ez az év hire lenne.
Ennek megfelelően kellene kezelni. Fake a leirt formàban, az is, ahogy a "Tőr vajként vág át 50m kőzetet" stb.
Ez másnak nem tűnt fel, vagy én vagyok tök hülye?
Beszéljétek meg egymással! :D

Más.

Mozgósítás. Sajnos nem vicces ...
https://twitter.com/MyLordBebo/status/1778683759035912564

Ahogy ezek a péniszsüvegek sem:
https://twitter.com/MyLordBebo/status/1778523469350871311
(A link második videója viszont az! :D)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 912
65 891
113
Kevés nekem a hir arról a gáztároló robbanásról, akár keleten, akár nyugaton, főleg nincs egy kép sem róla meg az "óriási gombáról, amit 100km-ről is látható volt". Ha igaz lenne, ez az év hire lenne.
Ennek megfelelően kellene kezelni. Fake a leirt formàban, az is, ahogy a "Tőr vajként vág át 50m kőzetet" stb.
Ez másnak nem tűnt fel, vagy én vagyok tök hülye?
De, két helyen említettek amit eddig találtam. A három Kindzsal és a négy meg nem mondom mi, Kh-101(?) viszont jó eséllyel megcsapta ott a célt, mivel ezt mindenhol olvasni, meg ukrán részről is.
Meglatjuk mi sült ki, gaztarozo van ott ahol említik, a reptérről nem messze, ha a csovekre köt csomót az is elég lehet, nem kell 50 meterig lemenni.
De aztán ki tudja, a donyecki reptéren meg az Azovsztalban is olyan dolgok voltak ami magyar szemmel hihetetlen.

Russell Bentley eltűnt Donyeckben. :eek:

Szu - 25 Novomihajlovka felett.

Lancat akkora tuzgombot csinált az ukran/Nato tankon hogy ezt nem indítják be többet az fix.


Duplaracsos brit Spartan. Plusz még egy felette is.
 

Janika22

Well-Known Member
2018. augusztus 19.
77
617
83
Legvalószínűbb Román repterekre települnek.Nyílván ha egyálltalán bemennek Odesszába és nem éri őket közvetlen támadás ők se támadják az Orosz erőket.Nyílván ez is a cél hogy "fékként" legyenek ott.De egyben "provokáció" is az Orosz fél felé.Viszont abban az esetben ha mégse hagyják "békén" őket az Oroszok(ezt is komunnikálták ha Nato erő megy be akkor csapás éri őket) akkor nagy valószínűséggel válasz csapás is lessz.Pont ebben van a provokáció "elrejtve".Ha békén hagyják őket és "elviselik" hogy adott esetben átveszik Odessza légvédelmét az "arcvesztés".Ha betartják az "igéretüket"és csapás éri az Ukrajná akkor fel kell készülniük hogy adott esetben "tömeges" CM támadás éri Ukrajnában állomásozó erőiket esetleg Krími reptereket válaszul.Innen meg már csak egy "lépés" egy nyílt Nato-Orosz konfliktus ha erre válaszul Orosz támadás éri azokat a reptereket ahol Francia gépek állomásoznak.Nem akarom túlgondolni de ennek az 1500 katonának "csak" provokatív jelentősége van.Vagy "elviselik" hogy ott vannak légvédelemmel együtt(ahogy a nemzetközi légtérben repülő Ukránokat segítő felderítőket).Vagy ez már valóban olyan vörös vonal amire "katonai" választ adnak és "eszkalálodik" a helyzet.

Ha a franciák bemennek egy háborús országba, ahol csapás éri a csapataikat, az még nem fog automatikus NATO beavatkozással járni. Házhoz mennek a pofonért, ennyi... nem lépne életbe az 5. cikkely. Békefenntartó missziónak meg elég nehéz lenne eladni, tekintve, hogy Franciaország az elmúlt 2 évben igen aktívan támogatta a két háborús fél közül az egyiket...

Egy francia gépek által indított tömeges CM támadás vagy egyéb agresszió Oroszország ellen csak fantáziálgatás kategória...

Mi lenne, ha a franciák átvennék Odessza légvédelmét? Semmi, ugyanúgy le tudják bontani az oroszok, mint eddig az összes többi ukrán városét.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 960
21 785
113
Raffale meg CM-ek meg miegymás… Tréningeznek, rugóztok ezen a francia témán miközben egy Kadhafi kaliberű palit nem tudtak az európai papagájok hadseregei leradírozni. Szégyenszemre kiderült, hogy nincs is mivel, ha 2 napnál tovább tart a buli. Azóta sincs mivel, ellenben a kaliber kicsit más kategória lett…
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Trump kampányosa hazugsággal vádolta Zelenszkijt

Mint arról a New York Post is beszámolt , Donald Trump kampányfőkapitányságának képviselője hazugságnak nevezte Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök állítását, miszerint az amerikai politikust állítólag magánúton hívták meg Kijevbe.
„Nem történt kapcsolatfelvételi kísérlet” – hangsúlyozta a Republikánus Párt amerikai elnökjelöltjének képviselője.
Trump kampányolója azt is hozzátette, hogy most nem lenne tanácsos ukrajnai látogatásra mennie.



Csapást mértek a Krivoj Rog-i bányászati- és feldolgozó üzem területén

A Nikolaev földalatti mozgalmának koordinátora, Szergej Lebegyev elmondta, hogy az orosz hadsereg megtámadta a Krivoj Rogban található Déli Bányászati- és Feldolgozó Üzem területét.
Elmondása szerint több érkezést is rögzítettek az üzemben.
„Egyikük erős detonációval történt, amelyet 30 kilométerrel távolabb is éreztek” – jegyezte meg Lebegyev.
Tisztázta, hogy az üzem a város szélén, Zelenodolszk felé található, ahol viszont „katonai táborok” találhatók. Ugyanakkor Krivoj Rogban fénnyel kapcsolatos problémákat figyeltek meg.


Miért kezdték el az ukránok átadni az ukrán fegyveres erők koordinátáit Oroszországnak

Néhány ukrán város lakosai, köztük Harkov, Odessza és Nyikolajev, elkezdték aktívan megosztani az Orosz Föderációval az Ukrajnai Katonai Fegyveres Erők (AFU) koordinátáit – ez mutatja a konfliktushoz való hozzáállásukat. Ezt nyilatkozta április 11-én, csütörtökön az Orosz Föderáció állandó ENSZ-képviselője, Vaszilij Nebenzja.
A diplomata szerint a közelmúltban az ukrán hadsereg „nyíltan panaszkodni kezdett”, hogy az ukránok továbbítják az Orosz Fegyveres Erőknek az ukrán fegyveres erők katonai raktárainak koordinátáit és a katonai tartalékok koncentrációs helyeit.
Ahogy Nebenzja hangsúlyozta, ez „világosan mutatja a polgári lakosság valós hozzáállását a történésekhez”. A békés ukránok egyre jobban tudatában vannak annak, hogy „ki az igazi ellenségük, akitől valós, és nem képzeletbeli veszély fenyegeti életüket”.

Eközben Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök azt mondta Vlagyimir Putyin orosz vezetőnek, hogy Moszkva békekezdeményezései minden bizonnyal választ találnak majd az ukránok részéről, és mindenekelőtt „furcsa módon a katonaságtól fogják megtalálni”. A fehérorosz politikus megjegyezte, hogy ösztönei soha nem hagyták cserben.

A DPR vezetőjének tanácsadója, Yan Gagin elismerte, hogy Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnököt katonai puccsal eltávolíthatják a nyugati hírszerző szolgálatok részvétele nélkül. Elegendő jelölt van a puccs élére, egyikük az ukrán fegyveres erők egykori főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij – mondja Gagin.


Putyin az ukrán energialétesítmények elleni orosz csapásokról: ez a demilitarizálás

A demilitarizálás részét képezik azok a csapások, amelyeket az orosz hadsereg egy különleges hadművelet keretében intézett az ukrán energiainfrastruktúra létesítményeihez.
Az orosz vezető a fehérorosz kollégájával, Alekszandr Lukasenkóval folytatott megbeszélésen emlékeztetett arra, hogy Ukrajna demilitarizálása az egyik feladat, amelyet Oroszország a különleges katonai művelet megindításakor tűzött ki.
Az ukrán energetikai létesítmények lecsapásával közvetlenül befolyásoljuk az ukrán hadiipari komplexumot – jegyezte meg az orosz elnök. Azt is elmondta, hogy Oroszország „válaszolni kényszerült” az energialétesítményei elleni sorozatos támadások után.

Putyin orosz elnök Lukasenko fehérorosz vezetővel folytatott tárgyalásai során érintette az ukrajnai béketárgyalások témáját.
„Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy mi vagyunk érte, de nem úgy, hogy bármiféle sémát erőltetnének ránk” – mondta Putyin, hozzátéve, hogy a javasolt sémáknak semmi közük a valósághoz.
Ugyanakkor megjegyezte, hogy Oroszország ellenfelei bizonyos mértékig sarokba fektették magukat, amikor nem voltak hajlandók tárgyalni abban a reményben, hogy legyőzik Oroszországot a csatatéren.
„Most már megértik, hogy ez lehetetlen” – hangsúlyozta az orosz elnök.

Korábban, április 11-én vált ismertté, hogy az orosz fegyveres erők újabb csapása tönkretette Ukrajna egyik legnagyobb hőerőművét, Tripolszkaját (Трипольская).
Alexander Mercouris brit katonai elemző szerint ez megerősíti az ukrán légvédelem összeomlását, amely nyilvánvalóan már az állam fővárosa közelében sem működik.


- Nincs szükség békekonferenciára (azt a pénzt kölhetnék az afrikai éhezőkre), a muszkák demilitarizálnak.