Filmek és sorozatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 857
30 525
113
Bármilyen hihetetlen, de velünk a Pink Floyd - The Wall-t nézették meg kötelezően a gimnáziumban 90-ben.
Hmm... Csak nem a Thökölybe jártál rajzszakra?
Köszönöm a felkínált lehetőséget hogy berakhassam a fiatal Virginia Madsent és a valaha volt legkiràlyabb intrót a régi (és amúgy szinte nézhetetlen) Dűne filmből. :D

Nagyjából összedi a lényeget és még figyelsz is rá.

Lynché az egyik legjobb adaptáció...Irulan pedig a legszebb...persze Kyle MacLachlan nem ideális Paul Atreides, de a többiek jó karakterek...a trükkök/design kicsit túlgongolt, de ha egyszer megnézhetnénk az eredeti vágatlan verziót, biztos befosnánk (azok, akik ismerik a történetet). Sajnos a technika fejlődése nem a történetek előnyére változott. Kivéve talán a Gyűrűk ura esetében, ahol persze gigantikus trilógia csak a fősodratú történetet viszi...A régi sci-fi a hangulattal pótolta a techet.
Olyan filmek születtek, mint
Stanley Kubrick: Mechanikus narancs; 2001Űrodüsszea

A hármas számű űrbázis
Tron

és igen,
Tarkovszkijtól:
Stalker, Solaris...

Terry Gilliam: Brazil

Az első három Alien, bár még a negyedik sem rossz.

Vagy a lengyel, Szexmisszió.
 

efott1974

Well-Known Member
2022. március 11.
1 710
2 258
113
Kellemes napot mindenkinek!Esetleg vki tud egy használható linket , magyar felirattal : Noryang deadly sea című filmhez , vagy még nagyon felejtős?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 879
27 475
113
Sok pápa volt, de A Pápa az II. János Pál. Egy két részes olasz-lengyel film (angol nyelven), és ne aggódjatok, van benne elég vér.

1. Karol - Az ember, aki pápa lett

2. Karol - A pápa, az ember

(1:27:07nél feltűnik egy hatalmas magyar zászló is, archív felvételen)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 001
83 008
113
Ez a Lawman Bass Reeves de egy szar négeres western hülyeség volt!

A zenején kívül - ami marha jó - a Netfixes néger western óta nem láttam még ilyen szart! Szerencsére csak 8 rész.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 001
83 008
113
Sok pápa volt, de A Pápa az II. János Pál. Egy két részes olasz-lengyel film (angol nyelven), és ne aggódjatok, van benne elég vér.

1. Karol - Az ember, aki pápa lett


2. Karol - A pápa, az ember


(1:27:07nél feltűnik egy hatalmas magyar zászló is, archív felvételen)
Nem tudom, de amikor bármilyen pápáról van szó, azonnal ez jut az eszembe:

(Egyébként a New Pope sorozat amilyen fárasztó, legalább annyira rejtetten cool.)
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 064
10 948
113
Most néztem meg a John Wick 4-et. Jobban tetszett mint a Dűne, pedig lényegében nem szól másról, mint hogy kb, aki szembe jön Keanu Reevesel az meghal. KR meg mindent túlél...Superman kutyafasza hozzáképest. Amikor a 982. embert lőtte fejbe már nagyon röhögtem. :D

Bármennyire is unalmas volt már a dara a vége felé, a maga b kategóriáját kimaxolja.
Néha kell ilyen agyatlan film is, agyatlan, de mégis kulturált és elegáns, mert a filmben nincs csúnya szó, talán a legcsúnyább a "schweinhund" volt.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 447
77 196
113
én pl nagyon nem értem az egész sztori hülyeség (legalábbis ami a mostani filmet érinti.) valami drogra rá vannak kattanva és úgy elvannak hülyölve hogy középkori módszereket használnak miközben már űrutaznak (ez hasonló nekem mint a jedi kard vagány vagány de túl van tolva a bringa...) kb

nekem inkább valami drgkartel háború űrköntösbe kb
Én is tök hülye voltam hozzá, de kiokosítottak:
Másik fórumon le lettem hurrogva mikor kiemeltem, hogy a film nem magyaráz el semmit, hogy csak nem értem, mert ez intellektuális film ahol csak sugallják a dolgokat, nem rágják a szánkba.



A Dűne világában az emberek szép lassan egyre távolabbi világokat kolonizáltak, amikhez egyre gyorsabb űrhajókra volt szűkségük, de hogy ütközzenek csillagnak, kerüljenek túl közel valamilyen gravitációs csapdához, menjenek bele nagy energiájú kilövellésbe stb. egyre nagyobb teljesítményű számítógépekre volt szükségük, egyre kifinomultabb mesterséges intelligenciával.
Aztán ahogy a nagy könyvben meg van írva ez a mesterséges intelligencia fellázadt, végül szinte kiirtotta az emberiséget mire sikerült megállítani, be is tiltottak mindenféle kísérletezést vele, így maradt a lassabb űrutazás, ami az emberi birodalom széthullásához vezetett, mivel fizikai képtelenség volt nagyobb távolságokra időben beavatkozni.
Aztán felfedezték a kolonizált világok szélén lévő Arrakison, hogy az ott letelepedettek az óriási férgek ürülékét eszik, ettől ellenállóbbá válnak a környezettel szemben, tovább élnek, jobban látnak a kék szemükkel, meg úgy mindenben jobbak.

Megfelelően finomítva ez a szer végül megoldást nyújtott az űrutazás problémájára is, mivel megfelelő dózisban egyeseknél lehetővé teszi, hogy pár másodperccel a jövőbe tekintsenek, így ismét lehetővé téve számukra a nagy sebességű űrhajók irányítását, ezzel a navigátorok céhét téve a legfontosabbá az egész univerzumban. Ugyanakkor ennek ára is van, gyakorlatilag fűszerlében lebegve élnek, amitől az idő múlásával teljesen eltorzul a testűk.

Másoknál hihetetlen logikai kapacitásokat szabadít fel, ők a Mentátok "élő számológépek", meg vannak még páran akik vele élnek.

Voltak kísérletek a férgek meghonosítására más világokon is, de ez sikertelen volt.
Emiatt Arrakis birtoklása a legfontosabb a birodalom számára, annak irányítására (általában) a leghűségesebb nagy házak valamelyikét kérik fel.

És kitérő:
A birodalom egységesítése után, létrejött egy törvényhozó gyűlés, melynek tagjai összesen 1000 szavazattal rendelkeznek.
100 a császáré.
100 a navigátorok céhéjé.
400 a nagy házaké és szintén 400 a kis házaké.
A kis házak általában 1-1 bolygót irányítanak, néhány erősebb akár párat is, általában több kis háznak van 1 közös szavazata.
Velük ellentétben a nagy házak komplett csillagrendszereket uralnak, az erősebbeknek több szavazatuk is van, a film idejében az Atreidesek az egyik legerősebbek 10 szavazattal.
Mint a fentiekből sejthető, ez a gyűlés folyamatos intrikák színtere, ahol 1-1 nagy ház vagy a navigátorok bármikor keresztülhúzhatják a császár terveit.

Rajtuk kívül létezik még a Benne Geserit rendje, ami kizárólag nőkből áll és genetikai manipulációkra használják a fűszert, hogy létrehozzák a Kiválasztottat, a fűszertől képesek használni a Hangot, ami kb. Jedi elmetrükk.

A harcászat is eléggé eltér a szokásos sci-fi sablonoktól, mivel sokáig a lézerfegyverek voltak a harcmező urai, de a személyi pajzsok megjelenésével mentek a levesbe. Visszatértek a jó öreg szúró és vágófegyverek, mivel, hogy ne fulladjon meg a használója, a pajzs a lassan mozgó objektumokat átengedi. Kb. az egyetlen lőfegyver ami használható ellene a mérgezett tűvető. A hagyományos páncélok is kimentek a divatból, mivel a modern szúrófegyverek élei már egyetlen atom szélesek, bármit átvágnak könnyedén.
Természetesen a pajzsok védelmét is át lehet törni, de ehhez kb. harckocsi ágyúval kellene lőni egy katonára.
Vagy lézerrel, de akkor a pajzs túltöltődik és magával visz mindent egy csinos atomrobbanással. Márpedig az atomrobbanást nem szeretik, mivel atomfegyvert használó felet azonnal megsemmisíti a többi család.

Természetesen Arrakis-on ez is megváltozott, mivel a pajzs rezgésétől a férgek megőrülnek és azonnal támadnak, ezért kint a sivatagban a lőfegyverek használatában képzett Fremenek előnyben vannak.

Most így hirtelen ennyi :D

Mondjuk én is pislogtam, mikor már 2 órája néztem és még sehol se tartott a film, a történettel.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 460
10 570
113
Most néztem meg a John Wick 4-et. Jobban tetszett mint a Dűne, pedig lényegében nem szól másról, mint hogy kb, aki szembe jön Keanu Reevesel az meghal. KR meg mindent túlél...Superman kutyafasza hozzáképest. Amikor a 982. embert lőtte fejbe már nagyon röhögtem. :D

Bármennyire is unalmas volt már a dara a vége felé, a maga b kategóriáját kimaxolja.
Néha kell ilyen agyatlan film is, agyatlan, de mégis kulturált és elegáns, mert a filmben nincs csúnya szó, talán a legcsúnyább a "schweinhund" volt.
A John Wicket szeretem mert érdekes az univerzuma és igazi öröm nézni hogyan kezeli Keanu Reeves a fegyvereket.


Nézi valaki a Fallout ot?
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 687
113
Irakban nem hordtak multicam-et a magyarok, túl kövér a katona, rossz az arab felirat helyesírása, vagy mi a gond, de tényleg?! Esetleg a helyszín a baj? Ez Magyarország, nem vitték ki a stábot az igazi helyszínre. Az az oroszoknál szokás. Ők legalább Szíriában játszódó 2 akciófilm stábját kivitték Hmejmimbe forgatni.
Az űrhajós filmhez meg fellőtték a stábot (jó, oké, 2 fő) és az űrhajósaik is beálltak színésznek. Na ezt űberelje a konyhamunkás százezredes. :D
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 623
8 972
113
Megnéztem a Halo első két évadát. Alapvetően tetszett. A játékkal is játszottam korábban, amíg csak PC-re jelent meg. Nekem nem "szentségtörés", hogy megláthattuk a Master Chief arcát. A sorozat más oldalról mutatja be azt a világot, mint a játék, de ez szerintem teljesen rendben van. Pár dolog nem tetszett, például a nyugati filmeknél már szinte alap "elvárásnak" te tekinthető langyi ratyirambó romantikus szál behozatala mellékszereplőkkel. Annak viszont örülök, hogy aztán véget is ért az a szál. Nagyon nem hiányzott, még akkor sem, ha nyugaton lassan szégyennek tartják, ha valaki heteroszexuális és ha törik, ha szakad, akkor is beleraknak valami langyi szálat egy sorozatba... Pont ezért is nézek elsősorban inkább orosz sorozatokat. Azokban hála Istennek ez nem jellemző.
Összességében viszont tetszett az egész, sajnáltam pár karaktert. A magyar szereplők is dobtak rajta a szememben. Vicces volt meglátni "Hangyás Johhny-t", mint űrkalózt :D
Remélem lesz folytatása!
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and LMzek 2.0

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 623
8 972
113
"Nulla pont"
Anja Markova virológus személyes problémái elől menekül Moszkvából, Szibériába. A nyugalom helyett azonban egy veszélyes járvány kellős közepébe kerül. Le kell zárni egy falut az Altajban, és megkezdeni a kutatást, hogy megállíthassák a járványt. Az idő kevés és a rendelkezésre álló források is. A főszerepben a kiskunmajsai születésű Marina Alexandrovát láthatjuk.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 064
10 948
113
"Nulla pont"
Anja Markova virológus személyes problémái elől menekül Moszkvából, Szibériába. A nyugalom helyett azonban egy veszélyes járvány kellős közepébe kerül. Le kell zárni egy falut az Altajban, és megkezdeni a kutatást, hogy megállíthassák a járványt. Az idő kevés és a rendelkezésre álló források is. A főszerepben a kiskunmajsai születésű Marina Alexandrovát láthatjuk.
Na, ha már orosz filmek, azokközött nekem is van ám pár favorit.

Műfaj szerint:

Vígjáték: Csudabanya 2 (2019)
22ben láttam először a tévében és ekkor jöttem rá, hogy az oroszok nagyon értenek a komédiához! Nagyon sokat röhögtem rajta és jók a poénok, nem a primitívséggel operál, mint az amcsi vagy német vígjátékok nagyrésze.

Sci-fi akció: Avanpost (Föld Invázió)

Ostoba magyar cím ellenére egy jó, látványos akció filmet takar, nagyjából logikusan felépítve, tehát a film nem nézi madárnak a nézőt,mint a hollywoodi társai.

Történelmi akciódráma: 9.század

Szovjet-afgán háború, parádésan felépítve. Nagyon jó film! Ryan közlegény, Sólyom végveszélyben meg a hasonló háborús amcsi sablon divatfilmeket oda-vissza veri.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 064
10 948
113
Pár dolog nem tetszett, például a nyugati filmeknél már szinte alap "elvárásnak" te tekinthető langyi ratyirambó romantikus szál behozatala mellékszereplőkkel. Annak viszont örülök, hogy aztán véget is ért az a szál. Nagyon nem hiányzott, még akkor sem, ha nyugaton lassan szégyennek tartják, ha valaki heteroszexuális és ha törik, ha szakad, akkor is beleraknak valami langyi szálat egy sorozatba... Pont ezért is nézek elsősorban inkább orosz sorozatokat. Azokban hála Istennek ez nem jellemző.
Újabban teljesen nézhetetlenek a nyugati filmek...

1. Ahogy írod, pár éve kötelező elem bennük a buzulás.

2. Újabban kötelező bennük a mindenféle nációk felvonultatása, a kínaitól az afrikain át a latinóig, arabok,fehérek és még egy júdeai is bejön a képbe általában és mindezt ömlesztve, a valóságot kifigurázó, hozzájuk nem illő szerepekben... egyszerűen a képernyőn keresztül átjön azaz izzadtságszagú erőlködés, ahogy próbálják beleerőltetni az emberek fejébe a "de szép színesek vagyunk" ideológiát.