[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 970
15 900
113
Továbbra sem érem fel ésszel milyen 30-40 éves gépek teszteléséről beszélsz. Ez a tucat bontószökevény pont annyit fog érni, mint a Leo, Challenger vagy Abrams. Mellékesen azokon sem volt mit tesztelni, pontosan tudta mindenki mennyire szarok vagy nem szarok. Példának okáért a britek eleve úgy küldték el, hogy a front közelébe nem kerülhetnek…
Ez sem bonyolult ha azt tekinted, hogy itt jelenleg nem egy valódi háborút látsz (mert annak és nekünk 1 - 2 nap alatt végünk lenne) hanem egy hosszú (most már látszik a 7 év) éles harctéri tesztelésekkel végigjátszott, a költségvetési pénzek fegyverkezésbe, és a háború oltárába való betolását, A polgárokat F.O.S médiával kell rémisztgetni hogy ne lázadjon fel egy saját zsebére menő, újabb és újabb 50 - 100 milliárdok eltüntetéséhez.
Ehhez játszani kell a játékot - és minden fegyvernek látszó tárgy megy tesztelgetésre, függetlenül attól hogy egyáltalán van-e bármi értelme a pénzkidobások kívül. A polgárok meg médiaképernyőn online csodálkozhatnak a hősies és sajnos áldozatos csatározásokra, az egész történetet besz@pva, hogy rajta áll csak - a győzelem ezért kaparja össze a bukszája utolsó filléreit is.
Tehát a fegyvernek látszó tárgy polgári szemmel most az F16-os lesz - mig az új wunderwaffe csillaga is le nem áldozik az ismert okok miatt.
Győzelemről, de még fegyverszünetről senki ne álmodozzon, hiszen ez azonnal véget vetne az elmúlt évszázad "baromira" jó és kiemelkedően jövedelmező üzletének.

Látjátok ezért kell az időd húzni a fegyvereket + lőszereket csöpögtetni, nehogy valamelyik fél hirtelen felindulásból akár az atombilit is kiborítsa.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Érdekes: Zele felhívja a Viktort pont mikor másnap jön a kinai elnök erre az ahogy visszatér kinába már megy is hozzá Putyin. Erre azonnal odaurazik az amerikai külügy Zeléhez, hogy mit üzenget itt. Mintha menne a kommunikáció pult alatt.

Most meg, hogy levették a Viktor egyetlen európai uniós szövetségesét az ukrajnát meghekkelő Ficót a tábláról...
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 705
122 300
113
Bírlak krisss, jó dolgokat, infókat hozol, de a Dudi szerintem a magyar sereg imázsát rontja a felfogásával, az ukránok/nato iránti feltétel nélküli elfogultságával. Mondani nem mondta, de ő nem is menne, csak más fiát, apját áldozná fel. A "húsdarálóba" valókat vadászná itthon. Ha egyébként akkora szám(Dudi), írja/írjátok meg, hogy mi ő Szolnokon. Különleges, tarcsi, önkéntes, vagy ahogy írják itt páran gúnyosan kapuőr. Tényleg nem bántásból, de most már nagyon érdekel. Várom továbbra is a híreidet. Tisztelettel.
Ezt amúgy honnan àlmodtad meg, hogy ő bárkit odaküldene?

Pár ember kiválóra fejlesztette itt magàt abban, hogy azt a mondókàt a vitázó másik fél szàjàba gyömöszölje, amit utána fejére olvas...

Dudi amúgy tizenéve a cégnél lévő, irakot és afganisztánt többször megjárt lövész altiszt.


Valóban, de ugyanilyen lehetetlennek tartja az ukrán vs. magyar csörtét is, ami viszont aggasztóan nagyobb eséllyel szerepel a lehetőségek között.
Két dolog, ami nekem pl. nem tetszik benne: (de ezt korábban már többször kifejtettem)
1. Elfogult a NATO technológia iránt, és sok esetben wunderwaffenak állítja be azt a technikát, ami láthatóan ugyanannyira sérülékeny, mint bármely orosz.
2. Szinte mindent papírforma és szabályzatszagúan kezel. Ha le van írva, akkor az úgy is van és nem is lehet máshogy. Én nem ismerem behatóan a mostani NATO kompatibilis szabályzataitokat, de azt tudom, hogy anno nagyon hamar kiderült, hogy a ránk vonatkozóak gyakorlatilag xart se értek a gyakorlatban, mert ami biztos volt, az az, hogy nem úgy lesz, ahogy le van írva... Improvizáltunk és alkalmazkodtunk. Ez volt a túlélés záloga. És szerintem most sincs másként....
(no, de itt be is fejeztem a Dudival kapcsolatos hozzászólásaimat, már egy ideje nem akaszkodtunk össze és ez jobb ha így marad.)
Hát ebben egyébként egyetértünk, túltolja biciklit technikai dolgokban és enyhén szólva sem rugalmas a gondolkodásmódja.

De szerintem egyetérthetünk abban, hogy azon kívül, hogy nem kedveli az oroszokat még ő sem akar velük se háborúzni se a tisztelt társaság gyerekeit elhurcolni a frontra...
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 636
14 093
113
De szerintem egyetérthetünk abban, hogy azon kívül, hogy nem kedveli az oroszokat még ő sem akar velük se háborúzni se a tisztelt társaság gyerekeit elhurcolni a frontra...

Dudi váltogatja az álláspontjait.


Amit írtál az úgy igaz ahogy leírtad, és így egy az egyben mehet a mérleg egyik serpenyőjébe, a másikba meg Ukrajna... Tényleg azt gondolod, hogy neked vagy úgy általában az EU-nak bármilyen (legyen az gazdasági vagy katonai stb) hátrányt kéne elszenvednie Ukrajna miatt? Az egy végletekig korrupt maffiaállam, ahol a magyar kisebbséggel (is) úgy bánnak ahogy egy jóérzésű ember nemhogy egy másik emberrel, de még egy állattal se bánna.

2022. június 10.


Ezzel a véleményével teljesen egyetértek.




Idővel totál mást írkált:

És mia bajod a dán hozzáállással? Mitől kéne félniük? A kutya nem fogja őket megtámadni, ha légierőt sem tartanának fent abból sem lenne semmi bajuk.

És? Mit kockáztat ezzel Dánia Nyugat-Európa közepén?


2023. június 1.



Ezt meg arra írta, hogy fullba tolják a háborús uszítást a derék dánok, mint amikor azzal kampányoltak, hogy a komplett F-16-os flottájukat adják Ukrajnának, és azzal még oroszországi célpontokat is lehet támadni.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 663
9 337
113
Ha már annyira téma a Volga hívása. Itt egy változat, ami szerintem könnyű és minden olyat tartalmaz,ami ilyenkor kell, továbbá oroszul nem/rosszul beszélőknek is könnyen megtanulható.Lehet itt "ja ljublju Rassziit" is mondani, de nem hiszem, hogy meghatja őket elsőre.

"Volga- Volga prijom. Nye sztilájtye! Já száldát/mi száldáti vegerszkoj armiji.Ja hacsu/ Mi hatyim(ha többen vagytok) szdatsza. U nasz v gruppe X cselavjek. Ja/mi ploha gavarju/ploha gavarim pa russzkij. Po etamu mái/nási koordináti raszpalazsenyije já szkázsu pa anglijszkij, jeszli eta nye prablema"

"Volga-volga vétel. Ne lőjenek! Itt a magyar hadsereg katonája/katonái. Meg akarjuk adni magunkat. A csoportunkban X ember van. Rosszul beszélek/beszélünk oroszul, ezért a helyünk koordinátáit angolul mondanánk el, ha nem probléma."

Aki tud oroszul, ennél többet is mondhat nyilván. Végig az egészet,hogy hol vagytok, mennyien vagytok, van e nálatok fehér zászló stb.

De erre sose kerüljön sor élesben, mert nem hiányzik egy értelmes embernek se, hogy az oroszok ellen kelljen amerikai érdekekben, egy magyargyűlölő ukrán brigád seggét védve harcolni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 601
85 887
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 385
31 641
113
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 596
13 392
113
min 16 ATACMS, az azt jeleni, hogy min annny HIMARS ès M270 van az ukránoknak.
Nem igzzán fogynak, ellenben az orosz ss-400 asok ès mig szuhoj gèpek

Nyilván vannak veszteségek és van ami átmegy. De milyen arányban fogják az oroszok. Az a nem semmi.
Fordított esetben meg csak tátott szájjal néztek, izraelben is.
A nato légitámaszpont védtelen egy támadással. Ehhez képest az ukránok gerilla módszerekkel, túlterheléssel is csak propaganda célokat tudnak elérni.
Fico meg nem akart katonát küldeni ukrajnába.
Elhárult egy probléma a demokrácia útjából?
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 146
10 544
113
Ha már annyira téma a Volga hívása. Itt egy változat, ami szerintem könnyű és minden olyat tartalmaz,ami ilyenkor kell, továbbá oroszul nem/rosszul beszélőknek is könnyen megtanulható.Lehet itt "ja ljublju Rassziit" is mondani, de nem hiszem, hogy meghatja őket elsőre.

"Volga- Volga prijom. Nye sztilájtye! Já száldát/mi száldáti vegerszkoj armiji.Ja hacsu/ Mi hatyim(ha többen vagytok) szdatsza. U nasz v gruppe X cselavjek. Ja/mi ploha gavarju/ploha gavarim pa russzkij. Po etamu mái/nási koordináti raszpalazsenyije já szkázsu pa anglijszkij, jeszli eta nye prablema"

"Volga-volga vétel. Ne lőjenek! Itt a magyar hadsereg katonája/katonái. Meg akarjuk adni magunkat. A csoportunkban X ember van. Rosszul beszélek/beszélünk oroszul, ezért a helyünk koordinátáit angolul mondanánk el, ha nem probléma."

Aki tud oroszul, ennél többet is mondhat nyilván. Végig az egészet,hogy hol vagytok, mennyien vagytok, van e nálatok fehér zászló stb.

De erre sose kerüljön sor élesben, mert nem hiányzik egy értelmes embernek se, hogy az oroszok ellen kelljen amerikai érdekekben, egy magyargyűlölő ukrán brigád seggét védve harcolni.
Drága elv- baj- és surcit húzott társaim!
ITT TARTUNK?.?..?
Hogy arra tanítgatjuk egymást, hogy hogyan kell Volgával a megadásról tárgyalni?
Igen?
Hogy már lélekben el is fogadtuk, hogy "menni kell"??? Oda???

Tényleg?????
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 556
47 522
113

Meglőtték Robert Ficót, mentők vitték kórházba (Frissítve - Videó)​

Ficót a lap szerint mellkasán és gyomrán érték a lövések.

A Dennikn által megszólaltatott egyik szemtanú viszont fej- és mellkassérülésekről számolt be.


A következő órákban dől el Fico sorsa​

 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
632
2 797
93
Blinken azt mondja az ukránoknak, hogy fogadják el a hadkötelezettséget (RT)

Az ukránoknak el kell fogadniuk a nagyobb mozgósítást, mint szükséges lépést az ország esetleges NATO-tagsága felé – mondta Antony Blinken amerikai külügyminiszter keddi kijevi beszédében.
A Kijevi Politechnikai Intézet diákjainak nyilatkozva a vezető amerikai diplomata megjegyezte, hogy az ukránok számítanak országának folyamatos támogatására, de kitartott amellett, hogy meg kell látniuk a katonai sorozás fontosságát az Oroszország elleni harcban.

„A legutóbbi mozgósítása nehéz döntés volt, de szükséges. Segítségre van szükségük a védőknek, akik több mint két éve olyan bátran tartják a vonalat. Pihenésre van szükségük – mondta Blinken.

Blinken megemlítette az egyetem közösségének önkéntesként jelentkező tagjait, akik közül a diplomata szerint 88-an meghaltak a jelenleg is zajló konfliktusban.
Ukrajnában tett látogatása során Blinken azt is állította, hogy az Egyesült Államok célja az ország jövőjének biztosítása, mint „szabad, virágzó, biztonságos demokrácia, amely teljes mértékben integrálódott az euro-atlanti közösségbe”.

„Közelebb hozzuk Ukrajnát a NATO-hoz, majd a NATO-ba. Gondoskodni fogunk arról, hogy Ukrajna hídja a NATO-hoz erős és jól megvilágított legyen” – ígérte, „kézzelfogható” előrelépést jósolva ezen az úton még ebben az évben.

Oroszország csak az idei ukrán katonai veszteséget több mint 111 000-re becsülte május elején.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 749
46 675
113
Drága elv- baj- és surcit húzott társaim!
ITT TARTUNK?.?..?
Hogy arra tanítgatjuk egymást, hogy hogyan kell Volgával a megadásról tárgyalni?
Igen?
Hogy már lélekben el is fogadtuk, hogy "menni kell"??? Oda???

Tényleg?????
Én a felkészültségben hittem mindig.

Sose kelljen használni, de én azért morzsolgatom ezeket a szavakat, biztos ami tuti, legjobb esetben pár év múlva ha kitör a világbéke, baráti táborral sörözés közben jól jöhet hangulatot fokozni ha hirtelen bedobom a közös tudatába, hogy mit megtanultam anno oroszul :D!

Azt meg ha kell véletlen valaha élesben, lehet aranyat ér még...
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 108
6 932
113
Na már a véres szájú Pavel is?


a cseh államfő azt javasolja, hogy Moszkva tartsa meg azokat az ukrán területeket, amelyeket a tárgyalások kezdetekor az orosz hadsereg ellenőriz.
„Ez lehetne az alapja valamilyen kompromisszumnak egy jövőbeli megállapodás keretében”

A cseh elnök kizárta, hogy NATO-katonákat küldjenek Ukrajnába, hogy részt vegyenek az Oroszország elleni hadműveletekben. „Ukrajna nem tagja a NATO-nak. Ukrajnában nem harcolhatunk Ukrajnáért, mert ez azonnal közvetlen konfliktust jelentene a NATO és Oroszország között, és Európában senki sem akar ilyen összecsapást” – magyarázta.

Pedig nemrég még másfél millió lövedéket ígért:
 

patriot

Well-Known Member
2022. március 11.
112
403
63
Ezt amúgy honnan àlmodtad meg, hogy ő bárkit odaküldene?

Pár ember kiválóra fejlesztette itt magàt abban, hogy azt a mondókàt a vitázó másik fél szàjàba gyömöszölje, amit utána fejére olvas...

Dudi amúgy tizenéve a cégnél lévő, irakot és afganisztánt többször megjárt lövész altiszt.



Hát ebben egyébként egyetértünk, túltolja biciklit technikai dolgokban és enyhén szólva sem rugalmas a gondolkodásmódja.

De szerintem egyetérthetünk abban, hogy azon kívül, hogy nem kedveli az oroszokat még ő sem akar velük se háborúzni se a tisztelt társaság gyerekeit elhurcolni a frontra...
Köszönöm a válaszodat, meg Mark1993 hozzászólását is.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 963
5 350
113
Nyilván vannak veszteségek és van ami átmegy. De milyen arányban fogják az oroszok. Az a nem semmi.
Fordított esetben meg csak tátott szájjal néztek, izraelben is.
A nato légitámaszpont védtelen egy támadással. Ehhez képest az ukránok gerilla módszerekkel, túlterheléssel is csak propaganda célokat tudnak elérni.
Fico meg nem akart katonát küldeni ukrajnába.
Elhárult egy probléma a demokrácia útjából?
Konkrétan 16 db 90-es évekbeli ACATMS-el "túlterhelték" a jelenlegi legmodernebb Orosz komplexumokkal védett Krími légvédelmet(nem tudni indítottak-e "csali" célpontokat.(és nem elősször támadják sikeresen Krímet.A "leszólt" Izraeli légvédelmnek több száz drónt+ballisztikus rakétát kellett "elfogni"(tény "besegítettek nekik az amerikaiak plusz jordánok).Annyira azért nem propaganda cél hogy már második S400-ast verik "telibe" krímnél.Nem véletlen megy szerintem a "tisztogatás" az Orosz vezérkarban.Lehet röhögni de nem sokkal szerepel jobban az Orosz légvédelem egyenlőre mint az Ukránok akiknek jóval korlátozottabbak a készleteik.Tény k....a sokba került Izraelnek Iráni drón-Bm támadás elhárítása és a hezbollah álltál indított drónok plusz Palesztin " barkács" rakéták elfogása.De az indított eszközök számához képest nem sok kárt szenvedtek eddig.
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
630
2 657
93
Na már a véres szájú Pavel is?


a cseh államfő azt javasolja, hogy Moszkva tartsa meg azokat az ukrán területeket, amelyeket a tárgyalások kezdetekor az orosz hadsereg ellenőriz.
„Ez lehetne az alapja valamilyen kompromisszumnak egy jövőbeli megállapodás keretében”

A cseh elnök kizárta, hogy NATO-katonákat küldjenek Ukrajnába, hogy részt vegyenek az Oroszország elleni hadműveletekben. „Ukrajna nem tagja a NATO-nak. Ukrajnában nem harcolhatunk Ukrajnáért, mert ez azonnal közvetlen konfliktust jelentene a NATO és Oroszország között, és Európában senki sem akar ilyen összecsapást” – magyarázta.

Pedig nemrég még másfél millió lövedéket ígért:
Mit fog ezért kapni a nafós autistáktól a Twitteren, akiknek eddig a hőse volt? :D
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 511
20 087
113
Konkrétan 16 db 90-es évekbeli ACATMS-el ---
ATACMS lesz az inkább. És fogalmad sincs, hogy melyik verzió, simán lehet az M57-es, ami azért rohadtul nem 90-es évekbeli... Vagy akár M57E1, ami főleg nem. Az, hogy mi a propaganda és mi a valódi szállított cucc lehet, h qrvára nem azonos.
A jenkiknek most úgy kell minden gyúzelem, mint egy falat kenyér, mert lassan átlátszik a pénzmosoda és különben sem marad aki harcoljon. (a 60 Mrd dodó megszavazása előtt már áthordtak sznte mindent a legközelebbi NATO bázisokra, hogy ne kelljen sokat cuccolni... Pedig akkor még "elméletileg" lehetett volna, h meg sem szavazzák...)