[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
946
11 071
93


Jobb a dinnyéjük, mint itthon az Aldiban .................................
Nem azt harsogta az objektív ukrán média a NAFO-sokkal együtt hogy varjakat esznek az éhezők Mariupolban, az orosz terror közepette? Nem látom a varjú kilós árát a videón.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 197
67 674
113
Azért valahogy legalább megkísérelhették volna, hogy rögzítik. Ez így még a Willys Jeep motorháztetején való sebesültszállítás szintjét is alulmúlja.
Majd a következő verzióban talán kifejlesztenek egy dedikált sebesult kihordost is. Nem volna amúgy rossz, csak csóró majdnem leesett róla hordagyastul.
Mondjuk a Luaznal tuti jobb.
Tényleg nálunk az meg rendszerben lehet?


Gyarapodik szépen a háborúba beleorult ukránok száma is.
Tegnap is egy egykori Bahmut harcos meszarolta le a feleségét és a barátnőjét majd öngyilkos lett.
De jöjjenek csak az EU-ba...

Lengyel katonák kerültek tűz alá Ukrajnában.


Ugledar al bekeritettek az ukran/Nato erőket, plusz videó egy Szu-35+Szu-34 bevetesrol ukrán/nato parancsnoki központ ellen.

Kárpátalján 10000 protezises él.

.
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
694
2 748
93
Nem azt harsogta az objektív ukrán média a NAFO-sokkal együtt hogy varjakat esznek az éhezők Mariupolban, az orosz terror közepette? Nem látom a varjú kilós árát a videón.
Mer' má' megették az összeset! :)

Arhangelszke környékén és attól délre igencsak aktivizálták magukat a ruszkik. Én már korábban itt vártam nagyobb áttörést, de lehet, hogy maradnak a sok picinél.
:confused:
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 255
13 887
113
80 allám (koztuk Mo is) írta alá a közös közleményt.


A második békecsúcsot hónapok, nem pedig évek múlva tartják – Volodimir Zelenszkij.

A békecsúcsról szóló közös közlemény főbb pontjai:

- Az ukrán atomerőműveket és létesítményeket, ideértve a Zaporizhzhia Atomerőművet is, Ukrajna teljes szuverén ellenőrzése alatt, a NAÜ elveivel összhangban és annak felügyelete mellett biztonságosan és biztonságosan kell üzemeltetni. Az ukrajnai háborúval összefüggésben nukleáris fegyverekkel való bármilyen fenyegetés vagy felhasználás elfogadhatatlan.

- Az ukrán mezőgazdasági termékeket biztonságosan és szabadon kell szállítani az érdekelt harmadik országokba.

- Az összes hadifogoly teljes cseréje. Minden kitoloncolt és illegálisan lakóhelyüket elhagyni kényszerült ukrán gyermeket, valamint más illegálisan fogva tartott civileket vissza kell küldeni Ukrajnába.

 

szaboj

Well-Known Member
2015. december 6.
405
1 066
93
Ez nem igaz és ezt te is tudod, aki azt állítja hogy Oroszország területszerzési célból támadta meg Ukrajnát, az nem mond igazat………..
Egyet értek. Miért indított Oroszország háborút 2022.-ben?
Az agresszív USA-NATO katonai és gazdasági terjeszkedés miatt az orosz érdekszférába. Kihasználva a vélt vagy valós orosz gyengeséget. Ennek csúcspontja 2014- től volt. Majdan. Donbas. Minsk. Orosz igények figyelembe sem vétele.
2022 : Donbas 2.0. Mielőtt az Ukránok NATO-USA támogatással ellentámadást nem indítanak a szakadárok ellen.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 458
4 596
113
A Vovchansknal bekeritett mintegy 400 orosz megszallo elkezdte megadni magat. Nem kis teljesitmeny az ukranoktol.

Kezdek turelmetlen lenni a reg vart orosz gyozelem miatt. Mar 2,5 eve izgulok ertuk.
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 755
9 099
113
Na akkor vegyük sorba Krisztike:
Az,hogy 3 napos,azt sohasem mondta senki Moszkvában.
Az,hogy Oroszország mekkora veszteségeket szenvedett nem tudni,az általatok
mantrázott mérték,kizárólag a nyugati vágy vezérelt álmokból fakad.
A CSTO összeomlásának a vizionálása szintén,mert az örmény hintapolitikát kikiáltották
világszenzációnak.
Az ukrán támogatások eddig is nyíltak voltak,a jelentősebbre meg nem is reagálnék,mert
nem látni se nyomát,se eredményét.
Rohadtul villámháborúval terveztek. Más magyarázat nincs arra amit a háború elején műveltek.

Ha van egy csepp józan eszed akkor belátod hogy az orosz veszteségek mindenképp százezres nagyságúak. Erre nem volt példa a második vh óta.

A csto működése miben nyilvánul meg?

Nemrég sírtatok hogy már Oroszország területét is támadhatják az ukránok nyugati fegyverekkel. Egy ideig ment a sírás Moszkvában e miatt, de mivel semmit se tehetnek ellen, ezért beletörődtek.
Afganisztánt, és Ukrajnát egymáshoz hasonlítani, hááát ...

Afganisztán nyugati felén az Iránt is alkotó perzsák élnek, a keleti részén a Pakisztánt is alkotó pastuk. Délen beludzsok, északon, az ún. Afgán-Turkesztánban türkmének és üzbégek. Északkeleten tádzsikok. Mind-mind le vannak az anyaországukról kanyarítva. A "csücsökben" kirgizek, nurisztáni és pamíri népek. A középső hegyekben pedig hazarák, vagyis perzsául beszélő mongolok, akik ráadásul nem is szunniták.

Afganisztán egy több népből álló ország.

A hagyományos értelemben vett afgán nép nem létezik.

Továbbá Afganisztán törzsi társadalom.

Ráadásként a Hindukus kellős közepén, ami 3,000 méteres átlagos tengerszint feletti magasságot jelent, meredek, hóval borított hegyoldalakkal, és völgyekkel.

Az olyan területet lehetetlen pacifikálni.


Ukrajna az nem a magashegységben fekszik, nem több népből áll, és nem is törzsi társadalom, teljesen más mentalitással, csak szimplán politikailag megosztott.


Mondd, egyedül vagy ennyire ....., vagy segítenek benne ?
Ezt úgy írod mintha Oroszország bármit is tudna pacifikálni Ukrajnában...

Ugyanúgy képtelen rá, csak a veszteségek már más nagyságrendben vannak...
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 564
17 587
113
Rohadtul villámháborúval terveztek. Más magyarázat nincs arra amit a háború elején műveltek.

Ha van egy csepp józan eszed akkor belátod hogy az orosz veszteségek mindenképp százezres nagyságúak. Erre nem volt példa a második vh óta.

A csto működése miben nyilvánul meg?

Nemrég sírtatok hogy már Oroszország területét is támadhatják az ukránok nyugati fegyverekkel. Egy ideig ment a sírás Moszkvában e miatt, de mivel semmit se tehetnek ellen, ezért beletörődtek.

Ezt úgy írod mintha Oroszország bármit is tudna pacifikálni Ukrajnában...

Ugyanúgy képtelen rá, csak a veszteségek már más nagyságrendben vannak...
Személyesen hívott fel a patás Putyin,és elárulta neked,hogy blitzkrieg lesz?
Veled ellentétben nekem van némi fogalmam az ilyen melóról,ráadásul jóval több csepp eszem van,mint neked,de mivel nem hinném,hogy hozzáférésed van az orosz hadügy bármilyen dokumentációjához,tehát nyugodtan kijelenthetjük,hogy kizárólag a mainstreamből veszed az információkat,tehát lófaszt se tudsz. Tudod Krisztike,a britek szerint már két éve kifogytak az oroszok a rakétákból,Von der Leyen néni meg nyílt színen csinált magából bohócot,az elhíresült mondásával,hogy az oroszok a mosógépekből szedegetik a chipeket a fegyvereikhez. Emlékszel még a Kígyó-sziget hőseire,vagy Kijev szellemére? A világhírű kanadai mesterlövészt istenítették,hogy tucatjával lövi le az oroszokat,aztán jött a rossz hír a hozzád hasonlóknak,amikor saját maga nyilatkozta,hogy még egy mókusra se lőtt rá Ukrajnában. Summa summarum Krisztike,annyi előnyöd van von der Leyen asszonnyal szemben,hogy annó őt a fél világ kiröhögte az ominózus baromság után,téged viszont csak itt a mi magasan kvalifikált társaságunkban kacagunk ki. Sebaj folytasd a munkát,én igen jól szórakozom rajta,és remélem mások is.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 969
5 382
113
Oroszország területszerző háborút indított, ők területet akarnak szerezni (meg is nevezték őket), csak nem megy nekik. Próbálták gyorsan, nem sikerült. Ezután átálltak erre a felőrlő jellegű háborúra, de ezzel sem haladnak. Akkor se nagyon haladtak, amikor a segélyek elapadása miatt számolni kellett a tüzérségi lőszert az ukránoknak.
Véleményem szerint ez a "minimum" amve lezárnák a háborút és "eladhatja" győzelemként az Orosz vezetés otthon.Mivel már ők is hatalmas árat fizettek "véraldozatban" nem fogják kevesebbel "beérni" hatalmas "arcvesztés" lenne nekik.Jelenleg meg lehet rosszul látom de "lemásolják" a tavalyi Ukrán "ellentámadást".Ugyanúgy "elvéreznek" az Orosz páncélosok is nyílt terepen az aknáknak/tüzérségnek/"öngyilkos" drónoknak "köszönhetően.Nyílván mivel nagyobbak az erőforrást tudnak beáldozni 1-1 támadásra némileg nagyobb területet tudtak elfoglalni de nem nevezhető területileg ez se jelentősnek.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 174
54 975
113
80 allám (koztuk Mo is) írta alá a közös közleményt.


A második békecsúcsot hónapok, nem pedig évek múlva tartják – Volodimir Zelenszkij.

A békecsúcsról szóló közös közlemény főbb pontjai:

- Az ukrán atomerőműveket és létesítményeket, ideértve a Zaporizhzhia Atomerőművet is, Ukrajna teljes szuverén ellenőrzése alatt, a NAÜ elveivel összhangban és annak felügyelete mellett biztonságosan és biztonságosan kell üzemeltetni. Az ukrajnai háborúval összefüggésben nukleáris fegyverekkel való bármilyen fenyegetés vagy felhasználás elfogadhatatlan.

- Az ukrán mezőgazdasági termékeket biztonságosan és szabadon kell szállítani az érdekelt harmadik országokba.

- Az összes hadifogoly teljes cseréje. Minden kitoloncolt és illegálisan lakóhelyüket elhagyni kényszerült ukrán gyermeket, valamint más illegálisan fogva tartott civileket vissza kell küldeni Ukrajnába.




Ok,sok sikert. ;)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 394
79 347
113
Véleményem szerint ez a "minimum" amve lezárnák a háborút és "eladhatja" győzelemként az Orosz vezetés otthon.Mivel már ők is hatalmas árat fizettek "véraldozatban" nem fogják kevesebbel "beérni" hatalmas "arcvesztés" lenne nekik.Jelenleg meg lehet rosszul látom de "lemásolják" a tavalyi Ukrán "ellentámadást".Ugyanúgy "elvéreznek" az Orosz páncélosok is nyílt terepen az aknáknak/tüzérségnek/"öngyilkos" drónoknak "köszönhetően.Nyílván mivel nagyobbak az erőforrást tudnak beáldozni 1-1 támadásra némileg nagyobb területet tudtak elfoglalni de nem nevezhető területileg ez se jelentősnek.
Ők Odesszáról és Harkovról álmodnak mint célról, nem a 4 megyéről...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 580
47 768
113
Szaúd-Arábia, Thaiföld, India, Mexikó, Dél-Afrika, Örményország, Brazília, a Vatikán és Szlovákia megtagadta a svájci Ukrajnáról szóló konferencia zárónyilatkozatának aláírását.


Meloni: Ha Oroszország nem ért egyet a svájci csúcs feltételeivel, kénytelen lesz megtenni azokat​

...
Ukrajna védelme a szabályrendszer védelmét jelenti [a világban]. Fontos, hogy egyesítsünk minden erőfeszítést Ukrajna védelme érdekében. Ha Oroszország nem fogadja el a feltételeket, megadásra kényszerítjük őket

- mondta Meloni.

Minden követelést bele kell foglalni a csúcstalálkozó záródokumentumába, de mivel az valójában meghiúsult, benne lesz a zaporozsjei atomerőmű ellenőrzésének visszaadása Ukrajnának, a blokád feloldása a Fekete-tenger ukrán kikötőiből, és az ágyúzások leállítása. A nyilatkozat Ukrajna területi integritásának tiszteletben tartására is felszólít.

Eközben 11 ország nem volt hajlandó aláírni a csúcstalálkozó záródokumentumát, köztük Szaúd-Arábia, Brazília, Thaiföld, Mexikó, Dél-Afrika és India.


Orosz források: A legújabb S-500 Prometheus légvédelmi rendszer lefedi a krími hidat​

...
Jelenleg olyan információk vannak, hogy a komplexumot a krasznodari területen telepítették, de minden részlet nélkül. "Prométheusznak" le kell fednie a krími hidat. Az ukrán katonai hírszerzés szerint azonban az S-500-ast állítólag a Krímben telepítették ukrán rakéták elfogására, valamint a krími híd védelmére. Ezt nyilatkozta pár napja az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője, Kirill Budanov*, aki szerepel az orosz szélsőségesek és terroristák listáján.

Oroszország a Krímben telepítette S-500-as egységes légvédelmi rendszerét, miközben Ukrajna fokozza támadásait a megszállt félsziget ellen

- mondta Budanov*.

Az S-500 Prometheus a legújabb orosz légvédelmi rendszer, amely képes a közeli űrben lévő célpontok eltalálására. A komplexum különlegessége, hogy a legkülönbözőbb célpontok ellen 200 km-es magasságig és 600 km-es hatótávolságig képes működni. Az év elején a Prometheus egy sor tesztet hajtott végre, amelyek megerősítették, hogy képes hiperszonikus célpontokat lelőni. Az S-500-as komplex tesztelésének utolsó szakaszára február 22-én került sor, amikor a Prometheus eltalálta az R-29RMU2 Sineva interkontinentális ballisztikus rakétát. Ezek után bejelentették, hogy idén csatlakozik a csapatokhoz.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 805
48 300
113
Véleményem szerint ez a "minimum" amve lezárnák a háborút és "eladhatja" győzelemként az Orosz vezetés otthon.Mivel már ők is hatalmas árat fizettek "véraldozatban" nem fogják kevesebbel "beérni" hatalmas "arcvesztés" lenne nekik.Jelenleg meg lehet rosszul látom de "lemásolják" a tavalyi Ukrán "ellentámadást".Ugyanúgy "elvéreznek" az Orosz páncélosok is nyílt terepen az aknáknak/tüzérségnek/"öngyilkos" drónoknak "köszönhetően.Nyílván mivel nagyobbak az erőforrást tudnak beáldozni 1-1 támadásra némileg nagyobb területet tudtak elfoglalni de nem nevezhető területileg ez se jelentősnek.
Az egy komoly különbség, hogy a mostani harkovi offenzíva leginkább arról szól, hogy széthúzzák az ukrán utánpótlást, szemben a röffenzíva deklarált céljaitól, mely szerint Mariupolt kellett volna ukrán kontroll alá venni, ezzel kettévágva az orosz haderőt.

Utóbbi sehogy nem jött össze, előbbi meg bejönni látszik.

De a lényeg tulajdonképpen nem fronton történik, hanem ott/az, ahol/amire a laktanyánkívüli honvédportások nem szeretnek gondolni: a 2021es ukrán energiatermelő kapacitásoknak kevesebb, mint a fele maradt meg mára (55 vs 20GW). És megy az még lejjebb is.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 255
13 887
113
A Vovchansknal bekeritett mintegy 400 orosz megszallo elkezdte megadni magat. Nem kis teljesitmeny az ukranoktol.
Ez a videó néhány nappal korábban Terni kornyékén készult ...
... szoval megkérnélek, hogy:
1.- ne használd forrásként a VISEGRAD 24-et
2.- ha x-es linket raksz be, azt berakhatod klaszikusan médiaként is a az "x"et átírod "twitter"re

Szaúd-Arábia, Thaiföld, India, Mexikó, Dél-Afrika, Örményország, Brazília, a Vatikán és Szlovákia megtagadta a svájci Ukrajnáról szóló konferencia zárónyilatkozatának aláírását.
Nem igaz! Szlovákia aláírta és Brazília valamint a Szent szék megfigyeloként voltak jelen, így alapvetoen nem is tagadhattak meg semmit.


--------------------


Maxim Kalasnyikov orosz futurista, Sztrelkov-Girkin barátja, szűk körökben ismert, a konfliktus befagyasztását jósolja az Orosz Föderáció számára előnytelen körülmények között. Elméletei meglehetősen eltúlzottak, de ennek ellenére érdekes olvasni a rasszisták pszichológiájában az utóbbi időben bekövetkezett változásokat.

"Nos, a "Berlini Fal 2" hadművelet lehetősége a háború lefagyása után felmerült. Az a tény, hogy ez elkerülhetetlen, már most is látszik. Az Egyesült Államok és Kína is erre hajt bennünket.

Előbbi számára előnyös, mert fontos stratégiai célokat lehetett elérni. Területének nyolcvan százalékán őrzik Ukrajna oroszellenes államiságát. Az orosz irredenta – a rusz összes ágának egy országban való egyesítése – meghiúsult. Véres ék ütött a nagyoroszok és a kisoroszok közé. A NATO-tömb svédekkel és finnekkel bővült, most pedig még inkább az Orosz Föderáció felé tolják. Már most fennáll annak a lehetősége, hogy a katonai megrendelések csökkentése után a gazdaság visszaesik; az Orosz Föderáció hitel- és pénzügyi blokkja továbbra is a nyugatbarát erők kezében marad. A 2022-es modell jegybankjának tartalékait elvették az országtól. Általánosságban elmondható, hogy a Yankees mindezt nem tekinti kudarcnak.

A kínaiak is profitálnak. Az Orosz Föderáció meggyengült, és szorosabban kötődik Pekinghez a fiatalabb szövetséges szerepében. Technológiai és gazdasági függőségünk Pekingtől csak nő; kicsavarta a karunkat a gázellátás tekintetében. Teljesen lehetséges a háború befagyasztása és új rend létrehozása, elkerülve a pihenést az Orosz Föderációban.

Szóval szerintem a lefagyás elkerülhetetlen. Továbbá a háború hatására kiderül, hogy a helyzetünk nem javult (hadd emlékeztessem Clausewitz elvére). A küzdelemnek pedig semmi esetre sem lesz vége.

A Nyugat egyértelműen a Berlini Fal 2 hadműveletet szándékozik végrehajtani. Vagyis megbizonyosodni arról, hogy a Banderához tartozó Ukrajna-Kis-Oroszország 80 százalékában (és Novorosszija azon részén, amelyet nem hódítottunk meg) jobb, minőségibb volt az élet, mint az Orosz Föderáció új Novorossiya szövetségi körzete. Az NDK és Nyugat-Berlin (valójában a Német Szövetségi Köztársaság) analógiájára 1961-1989. Amikor a németek a szegényebb szocialista részről a gazdag Nyugatra menekültek. Nyilvánvalóan megpróbálják a b-ben bevált sémát használni. Ukrán SSR.

Ebből a célból de facto külső irányítást vezetnek be Kijevben (hogy a bennszülött elit ne lopjon el mindent), az Orosz Föderáció Központi Bankjától elvett háromszázmilliárdos biztosítékra pedig nagy hiteleket adnak ki a Banderisztán újjáépítése. Ott új hőerőműveket építenek, fejlesztik a mezőgazdasági ipart (a Nyugat nyersanyagperifériáját, kenyérkosárját), és karcsúsítják a korrupcióellenes struktúrák munkáját. Normális bíróságokat és önkormányzati választási rendszert fognak kiépíteni. Az „ez Európa” benyomását fogják kelteni a „sűrű ázsiai despotizmus” mellett...
Nem, az ukrán állampolgárok nem fognak olyan jólétben élni, mint az európaiak. De ellenségünk megpróbálja jobbá tenni az életét, mint a föld elveszett 20 százalékán. A berlini fal hatásának megteremtése érdekében, megzavarva a Novorossiya szövetségi kerület lakóinak elméjét és szívét. Továbbá a háború után ránk zúduló romok és humanitárius válságok nagy része befagyott. Nos, ha nem volt képes felkészülni és sikeres villámháborút végrehajtani, akkor azt arassa, amit elvet.

Továbbá az ellenség megpróbál majd nagyon nagy kiadásokat fordítani az Orosz Föderációra, hogy megszüntesse az új régiókban tapasztalható pusztítást, és ezzel egy követ zúdít a nyakunkba, ami a mélypontra sodor bennünket. A szankcióblokád folytatásával és a háború alatt nagy lendületet kapott hadiipar átalakítására való megfelelő összeggel együtt. Úgy gondolom, hogy az ellenség arra fogad, hogy az orosz hatóságok gazdaságilag nem maradnak életben. Nos, Ukrajna 80%-a a NATO meghatalmazottja lesz, fel lesz fegyverkezve és kiképezik a háború folytatására. Már figyelembe véve az SMO tapasztalatait, az új légierővel, drónokkal, stb. Talán amerikai bázisokat is kap a területén. Az SMO eredményei nyomán az angolszászok sokkal kevésbé félnek atomfegyvereinktől, mint korábban.

Ezt rendkívül komoly kihívásnak tartom. Egy rendkívül nem triviális tervre van szükségünk az egész Orosz Föderáció új iparosítására, hogy megakadályozzuk a berlini fal hatását. Mert egyszerűen csak pénzt pumpálni új régiókba, miközben az Orosz Föderáció „régi” földjein spórolunk, az a zűrzavarhoz vezet. Szükségünk van egy általános fejlesztési projektre. A jövő egyértelmű projektje alapján. És ötéves tervek.

Sajnos hatóságainknak egyelőre nincs sem tiszta képe a jövő Oroszországáról, sem világosan megfogalmazott neo-indusztrializációs projekt, sem az ország egészéről a „nyersanyagtű levételének” sikeres gyakorlata.


Egy Ossetin néven futó orosz „katonai tudósító” panaszkodik, hogy a hersoni szektorban dolgozó orosz katonaság megőrült az alkoholtól. Mindenki iszik, ahogy mondja. És akkor ez szükségtelen halálokhoz vezet, és ha csak egy is részeg, az egész csapata túl könnyen meghalhat.

-----------------------------

@amper Putin már a hábórú indításákor emlegette Odesszát, Medvegyev is már számtalanszor foglalkozot vele, hogy másokat ne mondjak.