[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 750
9 066
113
Kiválóan szemlélteted a problémát. Az idióta nyugati vezetők pontosan úgy, mint te, üres fenyegetésnek veszik az orosz figyelmeztetéseket, ez pedig súlyos tragédiához vezethet.
Az orosz- szovjet párhuzamodhoz, nem emlékszem, hogy bármikor is párhuzamot véltél volna felfedezni az ukránok és a nácik között.
Szelektivitás talán?
Aki sorra támad meg országokat az ne húzogasson határokat. Vele szemben kell határokat húzni! Hitlernek is engedték Csehszlovákia megszállását...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 177
67 452
113
Inkább az a fura, hogy nem ürítették ki vészindítással a videóban szereplő osztály teljes rakétakészletét. Amikor látod, hogy indítottál 3 rakétát és egyik sem talált, akkor nincs mit veszíteni, de legalább tudták volnacsökkenteni a károkat, mert így felrobbant az indítókban vagy 8-10 rakéta.
Az a baj hogy túl közel települnek egymáshoz, pedig ez egy nagy hatotavolsagu rendszer. Továbbá nincs kozelkorzeti legvedelem, Tunguszka, Pancir stb. Ha szethuztak volna őket 1-2km távolságban és mind mellé tettek volna rövidebb hatotavolsagu egységeket akkor ez nem következik be. Mondjuk arról fingom nincs mi mit csinálnank hasonló helyzetben, kb legycsapoval kergetnenk jobb híján a bejövőket. Szóval kurvára tanulni kellene abból amit látunk, mert az ukrán legvedelem az 0,de kegyetlen nagy nulla, napi szinten, az orosz meg nem tökéletes, javíthatna bőven. Mert lőnek le bőven ezt azt, és jut at is érthető módon, de követnek el ilyen hibákat is. Nekünk meg tanulni és tanulni kellene csendben, és szerényen, 1 db 40 éves dron jött felénk, azt is akkor vettük észre mikor a szomszéd országban leesett, de huszar az égen ...

Az Orbán interjú.
Hogy Viktor hogyan lépked ezen a sakktablan az egy dolog, de tegnap beszéltem épp egy családi összejövetelen egy 93 éves nénikevel aki a székely területekről való volt, és bizony azt mondta hogy "fiam, adjatok halat az úrnak hogy ilyen vezetotok van, nehogy újra háború legyen, ne kelljen atelnetek azt amit nekünk hogy mindent elveszítettünk és menekulnunk kellett, új életet kezdeni a semmiből. Becsuljetek meg ami van, mert még a himnuszt se hallgathattuk, se nem enekelhettuk. " Ehhez képest úgy gondolom minden csak picsogas.



Ahol a muszka darált, ott 3 óra az élet.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 452
7 235
113
És itt van a logikus következménye annak, hogy a rakétatámadásra figyelmeztető radarok elleni első támadásra Armavir közelében nem reagáltak megfelelően : egy ukrán drón lezuhant Gorkovszkoje falu közelében, Orsk közelében, Orenburg régióban.

Ezen a területen található egy radarállomás a rakétatámadásra figyelmeztető rendszer részeként. Az egyik ilyen radart Armavirban néhány napja eltalált az ellenség.

Az incidens megvitatása során megjegyeztük, hogy a tétlenség sokkal nagyobb hatással lesz a történésekre, mivel az Ukrán Fegyveres Erők és kurátoraik kezét oldja el. Ezt látjuk most.

❗️Ha mindent megválaszolatlanul hagyunk, idő kérdése lesz, hogy az ukrán alakulatok nyugati rakétafegyvereket alkalmazzanak régi orosz területek, köztük stratégiai célpontok ellen.


MÁS:

Gondolkodtam, hogy tegyek-e be híreket a frontvonalban történtekről, de számomra úgy tűnik, hogy szintet lépett az orosz ukrán konfliktus.
Nem hiszem el, hogy egy ilyen világméretű katasztrófa felé sodorják felelőtlen politikusok és kapzsi pénzemberek az emberiséget.
És az "orosz csend" félelmetes. Csak a vojenkorok szólalnak meg, lépéseket sürgetve.
Ahogy néztem, az orenburgi terület is Dél-Oroszországban van, tehát délről, a Krím felől akarják semlegesíteni az orosz jelzőrendszereket.
A NATO boszorkánykonyhájában főznek valamit.
továbbra se látni orosz oldalról az arra irányuló próbálkozást hogy elmagyarázzák hogy ezt a háborút nem ott, nem úgy, és nem azokkal a fegyverekkel fogják megvívni
az atlantista oldal álláspontja hogy ők szabnak vörös vonalakat ukrajnában az oroszoknak (nato felderítőgépek sérthetetlensége nemzetközi légtérben, ukrán atomerőművek és az atomfegyver tabusítása), és a vonalak átlépésének a következménye egy hagyományos erőkkel elindított nato beavatkozás - értelemszerűen nem szárazföldi csapatokkal hanem a légierővel - lenne
szükségesnek látszik annak elmagyarázása hogy ha közvetlen nato-orosz konfliktus lesz, akkor azt nem az orosz-ukrán fronton és nem hagyományos fegyverekkel fogják megvívni
nyilván washingtonból nézve ez egy roppant előnyös hely - saját és szövetséges terület nem pusztul - és roppant előnyös fegyvernem - a világ 1. számú légiereje az us air force. a világ 2. számú légiereje az us navy - lenne, ezért csábítja őket a lehetőség, hátha nem eszkalálódik az ügy tovább
csak ha így megy tovább lassan megfő az orosz korai előjelző és az olajipari béka...
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 048
22 634
113
Aki sorra támad meg országokat az ne húzogasson határokat. Vele szemben kell határokat húzni! Hitlernek is engedték Csehszlovákia megszállását...
e98822e21a3663a26dbd2ec7ba2ab062aa6bcf3e.gif
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 624
85 986
113
Nos, pár észrevétel:

24 mp: dátum a videón 1970-1-27 07-23 óra
31 mp: 1974-8-26 5-53 óra

valami nem kerek ebben.
Tök mindegy. ... nem kell áruházban lőszert tárolni ÉS oda beengedni embereket vásárolni.

... meg Majdanozni. ... meg ogyesszai szakszervezeti székházazni. ... meg lőni Donyecket 8 éven át. ... meg teli szájjal meglepődni hogy holmi atom emlegetése után, két Minszk be nem tartásával közvetlenül a szeparatisták elleni támadás előtt kapnak a pofájukba egy orosz inváziót. ... meg meglepődni, hogy egy 2022es elég fair békeajánlat aláírása utáni felrúgását követően az orosz hadsereg bekeményít. ... meg nem kellene S-300at panelokba lövöldözni, majd ráfogni a nyuszira. ...


Amit pedig látunk, ill. nem látunk, na azt szokták vihar előtti csendnek hívni.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 221
13 820
113
Az a baj hogy túl közel települnek egymáshoz, pedig ez egy nagy hatotavolsagu rendszer.
Hát, nem tudom. Nem emlékszem, hogy láttam volna valaha is ennél tágabb felállást.

ne kelljen atelnetek azt amit nekünk hogy mindent elveszítettünk és menekulnunk kellett, új életet kezdeni a semmiből
Én inkább azt vélem látni, hogy Viktor addig ráncigálja az asztalt, míg rátok nem borul ...

---------------
Orosz motorbiciklis roham gyakorlása


Egy kis barkácsolás

 
  • Hűha
  • Vicces
Reactions: Totya and endre

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 260
92 757
113

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 552
25 658
113
Sürgős
Megkezdődik az aktív hadművelet Sumy irányában. Az ellenség egy éjszakai csatáról számol be a DRG-vel Sudzhi térségében.



Pokrovszkoje irány (Avdeevkától nyugatra)

Az Arhangelszkoje térségben, Novopokrovszkojetól keletre és Netailovo közelében csapataink elfoglalták az Umanszkoje megmaradt részét, és beásták magukat a Babaki folyó mentén .
Az orosz fegyveres erők előrenyomulása legfeljebb 3,36 km széles területen 1,94 km mélységig tart.



A VKS éjszakai csapásáról Ukrajnában

A rakéták nagy része 03:00 és 04:00 között érte el célpontját. Ezúttal kizárólag katonai célpontokat találtak el.

A Geran-2 UAV-ok az első hullámban működtek és célpontokat semmisítettek meg Vinnicja, Zsitomir, Hmelnickij, Poltava, Cserkasszi és Odessza régiókban.

A második és harmadik hullámban Kh-101 típusú cirkáló rakétákat használtak a Khmelnitsky régióban lévő célpontok ellen. A Starokonstantinov repülőtér, ahol az Ukrán Légierő 7. Taktikai Repülődandárja (7. BrTA, A2502 katonai egység) és a Storm Shadow/SCALP cirkálórakétákat szállító repülőgépek helyezkedtek el, érte a legerősebb csapás. A Kh-101 mellett állítólag Kinzhal hiperszonikus rakétákat is használtak a repülőtéren.

A célpontokat Vinnitsa, Zsitomir, Ternopil, Kirovograd és Kijev régiókban is eltalálták.

Ezen túlmenően állítólag a „tőröket” három jelenleg ismeretlen célpontnál használták Hmelnyickij, Vinnica és Ivano-Frankivszk régiókban.

Elképzelhető, hogy az Ivano-Frankivszk reptérről van szó, ahol a 114. taktikai repülődandár bázisa, valamint a vinnitsai repülőtérről, ahol a 456. szállítódandár tartózkodik, amelynek helyét kétszer is hatalmas támadás érte.


Az ellenség értékelése a mai éjszakai rakéták és muskátlik mozgási útvonalairól.


 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 540
18 267
113
Az Ukránok szerint (MI6 értesülések alapján) az oroszok újabb hadműveletbe kezdenek a határ mentén, és létrehozták a Zolocsev harccsoportot, amelynek a célja maga Zolocsev város elfoglalása. Részletek a videó elején:

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 099
36 584
113
Egy orosz katona sörétes puskával lelőtt egy ukrán drónt.

Az RBK-500 klaszter működése az UMPC-vel az ellenséges pozíciókon New York (Novgorod) közelében, a Bakhmut régióban.

Az ellenséges pozíciók támadása a TOS "Solntsepek" 98 légi divízióval Chasov Yar faluban.


⚡️⚡️
Észtország.

A világ egyik legfélelmetesebb hadseregének gyakorlatai egy erdei híd⚡️⚡️ elárasztására

⚡️⚡️
A légi lövészek megsemmisítették az ukrán fegyveres erők M777-es vontatott tarackját és egy tábori lőszerraktárt a Dnyeper jobb partján

Tarackos legénységünk zárt tüzelőállásokból lőtt maximum 28 kilométeres távolságból.

Az ellenség észlelését, valamint a taracktűz további beállítását a Zala UAV segítségével végeztük.

Az UAV-val és a tüzérséggel végzett közös munka eredményeként az M777 vontatott tarackot a legénységgel és a lőszerraktárral⚡️⚡️ együtt megsemmisítették
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 559
47 568
113

Oroszország: új külső kihívások​

...
Az új valóság, az új kihívások új válaszokat követelnek meg Oroszországtól és katonai-politikai vezetésétől, amelyhez Ukrajna és az Oroszországgal ellenséges államok stratégiai megfékezésének régi rendszere, valamint az orosz vezetés folyamatos tárgyalási készenléti nyilatkozata vezetett Az Oroszországgal ellenséges országok vezetése politikai következtetésekre jutott az orosz vezetés politikai akaratának hiányáról a konfliktus folytatására és azt gondolják, hogy konfliktus további súlyosbítását büntetlenül megléphetik.

Az orosz vezetésnek nehéz döntéseket kell hoznia a következő napokban, különben a lomha ukrajnai háború jelenlegi formátumában Oroszország nukleáris elrettentő eszközei jelentős részének elvesztéséhez vezethet, mint például más, légi úton nem lefedett nagy hatótávolságú radarok, védelmi rendszerek vagy stratégiai repülőgépek, amelyek a betonbunkerek helyett továbbra is nyílt repülőtereken helyezkednek el, valamint a Krím-félszigeten és a Krasznodari területen lévő katonai létesítmények, valamint a fekete-tengeri flotta hajóinak folyamatos elvesztése.
Источник: https://rusvesna.su/news/1716734658


Hosszú fejtegetés az eleje, amely az eszkaláció lépéseit mutatja be.

Az uniós országok az ukrajnai helyzetről és a katonai együttműködésről tárgyalnak Prágában​


A május 28-án, kedden Prágában tartott találkozón számos uniós ország vezető képviselői megvitatják az Ukrajnának harmadik országokban történő lőszervásárlására irányuló cseh kezdeményezés fejlesztését, valamint a védelmi szektorban való együttműködést – közölte a szövetség sajtószolgálata. A cseh kormány vasárnap jelentette be.

„Petr Fiala cseh miniszterelnök május 28-án Prágában munkavacsorát tart a biztonsági együttműködésről.

A munkatalálkozón Mette Frederiksen dán miniszterelnök és Mark Rutte holland miniszterelnök mellett részt vesz Evika Silina lett miniszterelnök, Andrzej Duda lengyel elnök és más vendégek is.

A találkozó fő témái a cseh lőszer-kezdeményezés (Ukrajna számára harmadik országokból), Ukrajna légvédelme és az európai védelmi-ipari együttműködés lesz” – áll az üzenetben.
A munkavacsora 19.00-kor (moszkvai idő szerint 20.00-kor) kezdődik, előtte 18.40-kor (moszkvai idő szerint 19.40-kor) a találkozó résztvevői közös nyilatkozatot tesznek a médiának.
Источник: https://rusvesna.su/news/1716748222


Összefoglaló 2024. május 27-én reggel

▪️Harkov irányában Volchanszkban heves harcok dúlnak , csapataink előrenyomulnak a városban, az ellenség az érkező tartalékok erőivel próbál ellentámadásba lendülni. Lipcovszkij irányban az orosz fegyveres erők javították a taktikai helyzetet Szevernij dacha faluban, visszaverve az ellenséges ellentámadást. Az egyik területen az előrenyomulás akár 500 méter mélyen is haladt. Az ellenség az ellenségeskedés fokozására számít Sumy irányában, hogy ütközőzónát hozzon létre az orosz fegyveres erők számára.

▪️Szvatovo - Kupjanszkij irányban csapataink kiterjesztik az ellenőrzési zónát a Kotljarovka-Kislova-Ivanovka vonalon. Az ellenség szerint az orosz fegyveres erők ilyen irányú sikere megteremti a feltételeket a további támadó akciókhoz nyugat felé.

▪️A Chasov Yar felé vezető irányban az orosz hadsereg megrohamozza a város keleti peremét. Délen, Kleshcheevkában csapataink a falu romjain foglalnak állást. Az ellenség megtartja az irányítást a magaslatokon lévő pozíciók egy része felett, és tartalékvonalakat készít elő nyugat felé. Egységeink erdőültetvényeket foglalnak el.

▪️Avdejevkától nyugatra az Orosz Fegyveres Erők kiterjesztik az ellenőrzési zónát az Ocheretinsky- től délre , Szolovjevónál . Umanszkijtól nyugatra és Umanszkijtól délnyugatra van előrenyomulás .

▪️Dél-donyecki irányban Krasznogorovkán folytatódnak a harcok, egységeink Paraszkojevka mellett egyengetik a frontot .

▪️A heves harcok Vremevszkij irányban folytatódnak. Urozsajanájában az Orosz Fegyveres Erők rohamegységei több épületet elfoglaltak a Csentralnaya utca mentén, a falu déli részén, és erőinket összevonják. Jelentik különleges erőink előrenyomulását Urozhaynytól nyugatra . Egy 700 méter mélységű terepszakaszt, a front mentén pedig 700 métert vettek ellenőrzés alá. Staromayorskoye -ban harcoltak és elfoglaltak hat házat a Tretya és Pervaya utcákban.

▪️Herszon irányban , a Dnyeper vízerőmű vízkibocsátásának hátterében, a sziget övezetében a vízszint lassú emelkedéséről számoltak be. A lakott területeken nem áll fenn az árvízveszély.

▪️A belgorodi régióban az ukrán fegyveres erők Muromot, a Sebekinszkij városi körzetben Sebekinót, a Graivoronszkij városi körzetben lévő Szovhoznij falut és a Krasznojaruzsszkij járásban lévő Prileszjét lőtték. Muromban egy mozgó autót támadott meg drón, a sofőr megsérült. A Boriszovka járásban található Boriszovka községet az ukrán fegyveres erők UAV-ja támadta meg, egy civil megsérült. Tegnap este az ukrán fegyveres erők Vilkha MLRS csapásai következtében a Shebekinsky városi kerületben egy nő agyrázkódást, egy férfi pedig repeszdarabot kapott a gyomorban. A lövedékek egy részét lelőtték, és 20 ház megrongálódott. Korábban egy ellenséges FPV megtámadt egy teherautót Shebekinóban. Napközben Bezymeno községben drón támadott meg egy mozgó autót, a vezető aknarobbanásos sérülést szenvedett, és a jobb combján repesz sérülést szenvedett, kórházba szállították.

▪️A Kurszk régióban az ukrán fegyveres erők csapást mértek a Glushkovszkij járásbeli Krasznooktyabrszkij falura. Egy helyi lakos megsérült. A Korenyevszkij járásbeli Vnezapnoye községben egy dróntámadás következtében agyrázkódást szenvedett egy terepen dolgozó gépkezelő. Megkapta a szükséges orvosi ellátást. Ugyanezen községi tanács Gordejevka falujában egy ukrán helikopter megtámadta a mezőkön dolgozó berendezéseket.

▪️A DPR- ben Gorlovkát az ukrán fegyveres erők találták el, négy civil megsebesült.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
521
2 762
93
Hitlernek is engedték Csehszlovákia megszállását...
OFF

Az ún. Csehszlovákia egy multietnikus társadalommal rendelkező kreálmánya volt az antantnak, és mint "demokráciaként" emlegetik, de nem volt az, mert a kissebbségeiket sanyargatták, elnyomták azzal a nem titkolt céllal, hogy a németeket a szudéta vidéken, a magyarokat pedig a felvidéken kipusztíthassák! Meg volt nekik engedve, és '45-től erre teljes támogatást megkapták sztalintól, és a nyugatiaktól... Ezért nincs németség a szudéta vidéken, de ezért tüntek el a magyarok is a felvidéki nagyvárosokból, mint Pozsony, és Kassa, csak a határmentén maradt meg a magyarság és terrorban tartva...
De persze a II.vh előestéjén hagyták a nyugatiak megsemmisülni ezt a kreálmányt, hiszen nem volt sem demokratikus, és persze semmiben nem felelt meg azoknak a sokat emlegetett Wilson-i elveknek sem amik alapján egyáltalán létrehozták..
Érdekes módon a csehek által lenézett szlovákok is tapsikoltak az önálló náci bábállamuk létrejöttének, a cseh államiság megszünésének, önként és dalolva fizettek a náci németeknek a helyi zsidóság mielőbbi deportálásáért is, később mégsem bűntették kollekrmtíve őket mindezért sem... Ez a szláv-nyugati összefogás, és kettősmérce..

ON
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 052
5 541
113
New York Times: a nyugati fegyverek cserbenhagyták az ukrán fegyveres erőket és katonák halálához vezettek.

A nyugati fegyverek nem igazolták magukat a különleges műveleti zónában
- írja a lap.

"Az ukrán parancsnokok szerint a nekik szállított nyugati fegyverek egy része cserbenhagyta őket, ami emberéleteket követelt" - olvasható a cikkben.

Ukrán parancsnokok és egy kijevi katonai kutatási projekt szerint az NWO-zónába szállított amerikai precíziós irányítású lövedékek egy része hatástalan volt a harctéren, mert pontosságukat az orosz beavatkozás jelentősen rontotta.

Megjegyzendő, hogy ez a probléma arra kényszerítette az ukrán hadsereget, hogy az átadott fegyverek egy részét ne használja tovább. Mint a cikk említi, az Ukrán Fegyveres Erők korábbi vezetője, Valerij Zaluzsnij szerint a nyugati lövedékek segítették a kijevi rezsimet, de csak rövid ideig.


A nyugati média többször megjegyezte az orosz elektronikai hadviselési eszközök hatékonyságát. A New York Times például arról írt, hogy ezeket az eszközöket sikeresen használták ukrán drónok megsemmisítésére.

 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 540
18 267
113
New York Times: a nyugati fegyverek cserbenhagyták az ukrán fegyveres erőket és katonák halálához vezettek.


- írja a lap.

"Az ukrán parancsnokok szerint a nekik szállított nyugati fegyverek egy része cserbenhagyta őket, ami emberéleteket követelt" - olvasható a cikkben.

Ukrán parancsnokok és egy kijevi katonai kutatási projekt szerint az NWO-zónába szállított amerikai precíziós irányítású lövedékek egy része hatástalan volt a harctéren, mert pontosságukat az orosz beavatkozás jelentősen rontotta.

Megjegyzendő, hogy ez a probléma arra kényszerítette az ukrán hadsereget, hogy az átadott fegyverek egy részét ne használja tovább. Mint a cikk említi, az Ukrán Fegyveres Erők korábbi vezetője, Valerij Zaluzsnij szerint a nyugati lövedékek segítették a kijevi rezsimet, de csak rövid ideig.


A nyugati média többször megjegyezte az orosz elektronikai hadviselési eszközök hatékonyságát. A New York Times például arról írt, hogy ezeket az eszközöket sikeresen használták ukrán drónok megsemmisítésére.

Még jó, hogy a buta, ostoba harctéri irányításnak (taktikának) és a zéró légi fedezetnek nem volt köze az ukránok harci "sikereihez".....