[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 964
35 310
113
MÁSODIK: Nyugaton számos befolyásos és nagy tekintélyű személyiség ismerte fel a háború előtt, hogy a NATO terjeszkedését - különösen Ukrajnában - az orosz vezetők halálos fenyegetésnek fogják tekinteni, és végül katasztrófához vezet.

William Burns, aki jelenleg a CIA-t vezeti, de a 2008. áprilisi bukaresti NATO-csúcstalálkozó idején az Egyesült Államok moszkvai nagykövete volt, írt egy feljegyzést Condoleezza Rice akkori külügyminiszternek, amely tömören leírja az Ukrajna szövetségbe való bevonásával kapcsolatos orosz gondolkodást. "Ukrajna NATO-ba való belépése" - írta - "az orosz elit (nem csak Putyin) számára a legvilágosabb vörös vonal. Több mint két és fél évnyi, kulcsfontosságú orosz szereplőkkel folytatott beszélgetés során - a Kreml sötét rejtekhelyein élő huszárvágóktól Putyin legélesebb liberális kritikusaiig - még nem találtam senkit, aki Ukrajnát a NATO-ban másnak tekintené, mint az orosz érdekek közvetlen kihívásának". A NATO-t, mondta, "úgy tekintenék ..., mintha a stratégiai kesztyűt dobnák le. A mai Oroszország válaszolni fog. Az orosz-ukrán kapcsolatok mélyrepülésbe fognak kerülni... Ez termékeny talajt teremtene az orosz beavatkozásnak a Krímben és Kelet-Ukrajnában".

Burns nem volt az egyetlen nyugati döntéshozó 2008-ban, aki megértette, hogy Ukrajna NATO-ba való bevonása veszélyekkel jár. A bukaresti csúcstalálkozón Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök is ellenezte Ukrajna NATO-tagságának előmozdítását, mert megértették, hogy ez riasztaná és feldühítené Oroszországot. Merkel nemrégiben kifejtette ellenállását: "Nagyon biztos voltam benne, hogy Putyin nem fogja ezt csak úgy hagyni. Az ő szemszögéből ez hadüzenet lenne".

Hogy egy lépéssel tovább menjünk, számos amerikai politikus és stratéga ellenezte Clinton elnök döntését a NATO bővítéséről az 1990-es években, amikor a döntésről vitáztak. Ezek az ellenzők kezdettől fogva megértették, hogy az orosz vezetők a létfontosságú érdekeiket fenyegető veszélyt látnak majd benne, és hogy a politika végül katasztrófához vezet. Az ellenzők listáján olyan prominens személyiségek szerepelnek, mint George Kennan, Clinton elnök védelmi minisztere, William Perry és vezérkari főnöke, John Shalikashvili tábornok, Paul Nitze, Robert Gates, Robert McNamara, Richard Pipes és Jack Matlock, hogy csak néhányat említsünk.

Putyin álláspontjának logikája tökéletesen érthető az amerikaiak számára, akik régóta elkötelezettek a Monroe-doktrína mellett, amely szerint egyetlen távoli nagyhatalom sem köthet szövetséget a nyugati féltekén található országgal, és nem telepítheti oda katonai erőit. Az Egyesült Államok egy ilyen lépést egzisztenciális fenyegetésként értelmezne, és mindent elkövetne a veszély elhárítása érdekében. Természetesen ez történt az 1962-es kubai rakétaválság idején is, amikor Kennedy elnök világossá tette a szovjetek számára, hogy nukleáris rakétáikat el kell távolítani Kubából. Putyinra mélyen hat ugyanez a logika. Elvégre a nagyhatalmak nem akarják, hogy távoli nagyhatalmak költözzenek a hátsó udvarukba.

HARMADIK, hogy Oroszországnak az Ukrajna NATO-csatlakozásától való mélységes félelme mennyire központi jelentőségű, azt két, a háború kezdete óta bekövetkezett fejlemény is mutatja.

A közvetlenül az invázió kezdete után folytatott isztambuli tárgyalások során az oroszok nyilvánvalóan világossá tették, hogy Ukrajnának el kell fogadnia az "állandó semlegességet", és nem csatlakozhat a NATO-hoz. Az ukránok minden komolyabb ellenállás nélkül elfogadták Oroszország követelését, bizonyára azért, mert tudták, hogy másképp lehetetlen lenne befejezni a háborút. Nemrégiben, 2024. június 14-én Putyin két követelést fogalmazott meg, amelyeket Ukrajnának teljesítenie kell, mielőtt beleegyezne a tűzszünetbe és a háborút lezáró tárgyalások megkezdésébe. Az egyik ilyen követelés az volt, hogy Kijev "hivatalosan" kijelentse, "hogy lemond a NATO-hoz való csatlakozási terveiről".

Mindez nem meglepő, hiszen Oroszország mindig is egzisztenciális fenyegetésnek tekintette Ukrajnát a NATO-ban, amelyet mindenáron meg kell akadályozni. Ez a logika a hajtóereje az ukrajnai háborúnak.

Végül, Oroszország isztambuli tárgyalási pozíciójából, valamint Putyin 2024. június 14-i beszédében a háború befejezéséről tett megjegyzéseiből nyilvánvaló, hogy nem érdeke egész Ukrajna meghódítása és egy nagyobb Oroszország részévé tétele.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 601
71 309
113

Hölgyem....Meghívhatom egy kávéra?
Tiszteletre méltó pálya....
Hm, pedig mintha meg Stier említette volna ezt a taxisofor dolgot.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 730
82 661
113
MÁSODIK: nincs bizonyíték arra, hogy Putyin bábkormányt készített volna elő Ukrajna számára, hogy oroszbarát vezetőket ápolt volna Kijevben, vagy hogy olyan politikai intézkedéseket hozott volna, amelyek lehetővé tennék az egész ország elfoglalását és végül Oroszországba való integrálását.

[közbevetem, ez a pont talán a legtámadhatóbb, legalábbis voltak állítások erre vonatkozóan.]

Ezek a tények szembemennek azzal az állítással, hogy Putyin érdekelt volt Ukrajna eltörlésében a térképről.

HARMADIK: Putyinnak közel sem volt elég csapata Ukrajna meghódításához.

Kezdjük az általános számokkal. Régóta úgy becsülöm, hogy az oroszok legfeljebb 190 000 katonával szállták meg Ukrajnát. Olekszandr Szirszkij tábornok, az ukrán fegyveres erők jelenlegi főparancsnoka nemrégiben a The Guardian-nak adott interjújában azt mondta, hogy Oroszország inváziós ereje mindössze 100 000 fő volt. Valójában a The Guardian ugyanezt a számot használta a háború kezdete előtt. Kizárt, hogy egy 100 000 vagy 190 000 fős haderő képes lenne meghódítani, elfoglalni és bekebelezni egész Ukrajnát egy nagyobb Oroszországba.

Vegyük figyelembe, hogy amikor Németország 1939 szeptemberében megszállta Lengyelország nyugati felét, a Wehrmacht körülbelül 1,5 millió embert számlált. Ukrajna földrajzilag több mint háromszor nagyobb, mint Lengyelország nyugati fele volt 1939-ben, és Ukrajnában 2022-ben majdnem kétszer annyi ember élt, mint Lengyelországban, amikor a németek megszállták. Ha elfogadjuk Szirszkij tábornok becslését, miszerint 2022-ben 100 000 orosz katona szállta meg Ukrajnát, akkor ez azt jelenti, hogy Oroszország inváziós ereje 1/15-öd része volt a Lengyelországba bevonuló német haderőnek. És ez a kis orosz hadsereg egy olyan országot szállt meg, amely mind területileg, mind lakosságszám tekintetében sokkal nagyobb volt Lengyelországnál.

A számoktól eltekintve, ott van az orosz hadsereg minőségének kérdése. Először is, ez egy olyan haderő volt, amelyet nagyrészt arra terveztek, hogy megvédje Oroszországot az inváziótól. Nem egy olyan hadsereg volt, amely felkészült egy olyan nagyszabású offenzíva indítására, amely végül egész Ukrajnát meghódította volna, nemhogy Európa többi részét fenyegette volna. Ráadásul a harcoló erők minősége is hagyott kívánnivalót maga után, hiszen az oroszok nem számítottak háborúra, amikor a válság 2021 tavaszán kezdett elmérgesedni. Így kevés lehetőségük volt arra, hogy képzett inváziós erőket képezzenek ki. Az orosz inváziós haderő mind minőségében, mind mennyiségében meg sem közelítette az 1930-as évek végi és 1940-es évek eleji Wehrmacht megfelelőjét.

Azt lehet állítani, hogy az orosz vezetők úgy gondolták, hogy az ukrán hadsereg olyan kicsi és olyannyira alulfegyverezett, hogy a hadseregük könnyedén legyőzheti az ukrán erőket és meghódíthatja az egész országot. Valójában Putyin és hadnagyai jól tudták, hogy az Egyesült Államok és európai szövetségesei a válság 2014. február 22-i kitörése óta felfegyverzik és kiképzik az ukrán hadsereget. Moszkva nagy félelme az volt, hogy Ukrajna defacto NATO-taggá válik. Ráadásul az orosz vezetők megfigyelték, hogy az ukrán hadsereg, amely nagyobb volt, mint az inváziós erőik, 2014 és 2022 között hatékonyan harcolt a Donbasszban. Bizonyára megértették, hogy az ukrán hadsereg nem egy papírtigris, amelyet gyorsan és határozottan le lehet győzni, különösen, hogy a Nyugat erőteljes támogatását élvezte.

Végül 2022 folyamán az oroszok kénytelenek voltak kivonni a hadseregüket a Harkivi területről és a Herszon terület nyugati részéről. Moszkva gyakorlatilag feladta azokat a területeket, amelyeket a hadserege a háború első napjaiban meghódított. Kétségtelen, hogy az ukrán hadsereg nyomása szerepet játszott az oroszok kivonulásának kikényszerítésében. De ennél is fontosabb, hogy Putyin és tábornokai felismerték, hogy nem rendelkeznek elegendő erővel ahhoz, hogy megtartsák az összes területet, amelyet a hadseregük Harkivban és Herszonban meghódított. Ezért visszavonultak, és kezelhetőbb védelmi pozíciókat hoztak létre. Ez aligha az a magatartás, amit egy olyan hadseregtől várnánk, amelyet arra építettek és képeztek ki, hogy egész Ukrajnát meghódítsa és elfoglalja. Természetesen nem erre a célra tervezték, és így nem tudta teljesíteni ezt a herkulesi feladatot.

Negyedszer, a háború kitörése előtti hónapokban Putyin megpróbált diplomáciai megoldást találni a kialakuló válságra.

Putyin 2021. december 17-én levelet küldött Joe Biden elnöknek és Stoltenberg NATO-vezérnek egyaránt, amelyben a válság megoldását javasolta, amely egy írásos garancián alapulna: 1) Ukrajna nem csatlakozik a NATO-hoz, 2) Oroszország határai közelében nem állomásoznak támadó fegyverek, és 3) az 1997 óta Kelet-Európába telepített NATO-csapatokat és -felszereléseket visszaköltöztetik Nyugat-Európába. Bármit is gondoljunk arról, hogy Putyin nyitó követelései alapján - amelyekről az Egyesült Államok nem volt hajlandó tárgyalni - sikerült-e alkut kötni, ez azt mutatja, hogy Putyin el akarta kerülni a háborút.

ÖTÖDIK, közvetlenül a háború kitörése után Oroszország felvette a kapcsolatot Ukrajnával, hogy tárgyalásokat kezdjen a háború befejezéséről és a két ország közötti modus vivendi kidolgozásáról.

A Kijev és Moszkva közötti tárgyalások Fehéroroszországban kezdődtek, mindössze négy nappal azután, hogy az orosz csapatok bevonultak Ukrajnába. Ezt a fehéroroszországi pályát végül egy izraeli, valamint egy isztambuli pálya váltotta fel. Minden rendelkezésre álló bizonyíték arra utal, hogy Oroszország komolyan tárgyalt, és nem érdekelt az ukrán területek bekebelezésében, kivéve a 2014-ben annektált Krímet és esetleg a Donbászt. A tárgyalások akkor értek véget, amikor az ukránok Nagy-Britannia és az Egyesült Államok ösztökélésére kiléptek a tárgyalásokból, amelyek jó előrehaladást mutattak, amikor véget értek.

Putyin továbbá arról számol be, hogy amikor a tárgyalások folytak és előrehaladást értek el, arra kérték, hogy jóakaratból vonja ki az orosz csapatokat a Kijev környéki területről, amit 2022. március 29-én meg is tett. Egyetlen nyugati kormány vagy korábbi politikai döntéshozó sem vonta kétségbe Putyin állítását, amely közvetlenül ellentmond annak az állításnak, hogy egész Ukrajna meghódítására törekedett.

HATODIK, Ukrajnát félretéve, nincs egy cseppnyi bizonyíték sem arra, hogy Putyin más kelet-európai országok meghódítását fontolgatta volna.

Sőt, az orosz hadsereg még ahhoz sem elég nagy, hogy lerohanja egész Ukrajnát, nemhogy megpróbálja meghódítani a balti államokat, Lengyelországot és Romániát. Ráadásul ezek az országok mind NATO-tagok, ami szinte biztosan háborút jelentene az Egyesült Államokkal és szövetségeseivel.

HETEDIK, Nyugaton aligha vitatta bárki is, hogy Putyinnak birodalmi ambíciói lennének attól kezdve, hogy 2000-ben átvette a hatalmat, egészen az ukrán válság 2014. február 22-i kirobbanásáig. Ekkor hirtelen birodalmi agresszorrá vált. Hogy miért? Mert a nyugati vezetőknek kellett egy ok, hogy őt hibáztassák a válság okozásáért.
Azért akarták megölni az ukrán elnököt és elfoglalni Kijevet, hogy ne kelljen az egész országot megszállni ahhoz, hogy az övék legyen. Ha elfoglalják Kijevet (ezzel a teljes ukran kormányt és a teljes közigazgatást megszerzik) néhány nap alatt, megölik Zelenszkíjt, akkor egy Krímhez hasonló akcióval meg tudták volna szerezni maguknak Ukrajnát. Ahhoz a katonai megszálláshoz amiről írsz, vagy 2millió(!!!) ember kellett volna, ez nyilvánvalóan nem volt céljuk (nem is lehetett azokkal az erőkkel).

Ami az orosz haderőt illeti, élnem kell egy kiegészítéssel. Az orosz haderő döntő része valóban arra van, hogy megvédje Oroszországot, azaz van neki területi felelőssége. Ezalól kizárólag egyetlen hadsereg a kivétel, ez a hadsereg abszolút támadó erő, semmilyen területi felelőssége nincs. A sors furcsa fintoraként ez a hadsereg volt az amin kb elmet az oroszok terve, hisz hiaba képezték ki támadásra (nem is volt más feladata), semmilyen elé kitűzött célt elérni nem tudott (sem Kijevet nem érte el Kelet felől, sem Harkovot nem tidta nemhogy elfoglalni, még körülzárnib) sem). Igen az "O" csoport döntő részét adó 1. Gárda Harckocsi Hadseregről beszélek.
(törölni kellett a hozzászólásod végét, mert túlléptem volna az 1000 karaktert)
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 395
13 579
113
GRrZlvIWcAAFH6_

200 Km/h sebesség becsapodáskor .video ,lézer. és radar?
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
670
7 782
93
Ugyan, van bőven Amerikában olyan kommentátor, akik szembe mennek a mainstream propagandával orosz/ukrán ügyben is. Mearsheimer, Jeffery Sachs, a Grayzone, de még Scott Ritter, Douglas MacGregor sem bujkálnak külföldi követségen, pedig ők tényleg az orosz narratívát nyomják.

Rácz 'terriblack2' Andrást Sachshoz meg Mearsheimerhez hast sonlítani azért nem gyenge aránytévesztés.
Más dolog elemzőként, gondolkodóként a fősodortól eltérő véleményen lenni az USA-ban, és más dolog 30 ezüstért a hazádat elárulva a hűbéres hübéresének hübéresének, azaz alcsicskahelyettesnek lenni egy futottak még stifftungban.

Az is erős és vitatható, hogy fent nevezettek orosz narratívát nyomnának. Nem, realista narratívát nyomnak, ami több helyen egyezik jelenleg az orosz állásponttal, mint a globális uralomra törő háttérhatalom uralta narratívával.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 536
14 652
113
Szergej Kobzev, az Orosz Vasutak vezérigazgató-helyettesének kiszivárgott hanganyaga a beosztottaival folytatott megbeszélésen, amelyen kivégzéssel fenyegeti őket, ha cserbenhagyják.
Azt mondja, hogy az orosz vasúthálózat a teljes összeomlás szakadékán van – 4 nap múlva.


Egy más megkozelités és kevésbé bombasztikus magyarázat:

Látom, az emberek végre megtalálták az orosz vasútról szóló cikket. Pár napja olvastam, így tudom összefoglalni:

1: Putyin aláírt egy törvényt, amely megszüntette az orosz vasúti minisztériumot, amely a vasutat a Közlekedési Minisztérium alá helyezte

2: a közlekedési minisztérium felosztotta a vasút nyereséges részeit több ügynökség között, a veszteséges részeket pedig figyelmen kívül hagyják és figyelmen kívül hagyják

3: az ügynökségek nagyjából véletlenszerűen osztják szét a szerepeiket, és alig működnek együtt

4: nincs fizetésemelés a dolgozóknak, még őrült infláció mellett sem

5: a munkavállalók tömegesen mondanak le a fenti okok miatt

6: ezt az egész részt arról írta, hogy mennyire mérges, hogy a vonatok már nem főzik meg maguknak az ételt, és most mikrohullámú sütőben szolgálnak fel. valószínűleg ez volt az, ami miatt jobban idegesített

7: a munkások abban a reményben hagyják el az ipart, hogy kiszabaduljanak, mielőtt a szar becsap a rajongóba, és Putyin pánikba esik.

és ezen okokból úgy véli, hogy az orosz vasút felrobban.

semmi köze a golyóscsapágyakhoz.


 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 981
56 401
113
Szergej Kobzev, az Orosz Vasutak vezérigazgató-helyettesének kiszivárgott hanganyaga a beosztottaival folytatott megbeszélésen, amelyen kivégzéssel fenyegeti őket, ha cserbenhagyják.
Azt mondja, hogy az orosz vasúthálózat a teljes összeomlás szakadékán van – 4 nap múlva.


Egy más megkozelités és kevésbé bombasztikus magyarázat:

Látom, az emberek végre megtalálták az orosz vasútról szóló cikket. Pár napja olvastam, így tudom összefoglalni:

1: Putyin aláírt egy törvényt, amely megszüntette az orosz vasúti minisztériumot, amely a vasutat a Közlekedési Minisztérium alá helyezte

2: a közlekedési minisztérium felosztotta a vasút nyereséges részeit több ügynökség között, a veszteséges részeket pedig figyelmen kívül hagyják és figyelmen kívül hagyják

3: az ügynökségek nagyjából véletlenszerűen osztják szét a szerepeiket, és alig működnek együtt

4: nincs fizetésemelés a dolgozóknak, még őrült infláció mellett sem

5: a munkavállalók tömegesen mondanak le a fenti okok miatt

6: ezt az egész részt arról írta, hogy mennyire mérges, hogy a vonatok már nem főzik meg maguknak az ételt, és most mikrohullámú sütőben szolgálnak fel. valószínűleg ez volt az, ami miatt jobban idegesített

7: a munkások abban a reményben hagyják el az ipart, hogy kiszabaduljanak, mielőtt a szar becsap a rajongóba, és Putyin pánikba esik.

és ezen okokból úgy véli, hogy az orosz vasút felrobban.

semmi köze a golyóscsapágyakhoz.





Sóhaj.....
:(
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 958
15 931
113
Tudom elmúlt, de még csak most jutottam el oda, hogy megosszak néhány saját készítésű (telefonos) képet. A neten sokkal jobb minőségűek vannak fent, de így legalább hátha valaki irigykedni kezd... :D

Szentpétervár, a haditengerészet napja (+/- 3 nap)

Az egyik vendég, a
Jiaozuo
33f6cb4d083e0d6d8a7b9d0db8c8ecd9ffbb9427.jpg

Soobrazitelny
0e4695ecb9ca7de66f6324def62ac71d977ef8cb.jpg

Boikiy
5295067450167dd07c9c00bb4181cc6dd07bbee7.jpg

Ivan Papanin
2768df8eba03c61187dc8eb83a31db742ac30477.jpg

Mozhaysk
59460226e24203663fb28069372cb97027483e33.jpg
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 958
15 931
113
A háttérben a Téli-palota
185682b877c3b0d697f5693461044401373d46d3.jpg


Ezek pedig videóból ki-képkockázott gyenge minőségű képek, de jól látjátok, az elsőn Vlagyimir Putyin, az Orosz Föderáció elnöke !

ab019221bab7b177b9e6b8071f539811df267e34.jpg

Buyan M osztályú korvett, a Naro-Fominsk
4179dafd4b4ba4f681614a187a9cdfab6e1075c2.jpg

Buyan M-osztályú korvett, a Grad
50bc252f0d9315b63b84da31d19eb627694daa25.jpg

Karakurt-osztályú korvett, a Sovetsk
d3d72ca48a907c2cce0a78a2617a53bcbfb86f7f.jpg
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
670
7 782
93
Akkor inkább jöjjön Medvegyev, és zárja le ezt a szart hamar.

2 éve is mondtam - ezt nem lehet így csinálni, hogy ugatunk, aztán nem harapunk.
Putyin toppantott a lábával a háború első napján, hogy akárki beavatkozik, olyan válaszban lesz része, amit nem látott a történelem.
Erre mi történik? Ömlik a nyugati segítség a nácikhoz, az oroszokat meg meglopják és szétszankciózzák.

Sőt, Németország azt mondja, hogy támogatja az ukrán támadást, és adja a fegyvert az ukrán náciknak.
Az a Németország, aminek normál esetben mai napig is részben orosz megszállás alatt kellene lennie. Az erről rendelkező békeszerződés ma is érvényben van, a nyugati megszállók ott is vannak. Ugyanígy a finneknél - a hülye oroszok visszaadták a békeszerződés szerinti területek egy részét, elnézték, hogy azt megszegve fegyverkeznek és egyre közelednek a NATO-hoz, majd be is lépnek.
Észtországban egy színorosz határmenti városban meg terrorizálják a lakosságot, és úgy az egész országban általános a náci világnézet, az oroszok egy része vagy jogfosztott, vagy agymosott asszimiláns.
Ez agyrém. Hogy Gorbacsov és Jelcin ezt 'hagyta', az egy dolog, de mit tett Putyin ellene? Ő volt az elnök, amikor az észtek NATO tagok lettek.

Oké, nem sikerült a villámháborús tev. Miért nem lett azonnali mozgósítás? Miért nincs totális háború? Arra várni, hogy majd a másik fél kifárad, elfogy, hazárdjáték. Meg felesleges is, mert ha le lehet zárni ezt a háborút fél év alatt, akkor minek elhúzni eddig?

Mikor 22 március végére kiderült, hogy a villámháború nem megy, miért nem lett akkor szétbombázva a kovel-lvov vonal és a nyugati határ? Miért nem lett megnyitva egy front bresztből, elvágva a lengyel latorállamot a náciktól?

Miért van még Geraszimov a helyén? Majd a háború után lehet nyugalmazott tanár valami akadémián.

Miért vannak olyan fegyverek/célpontok, amik használatával/támadásával hamar le lehetne zárni ezt?

Addig bohóckodnak az oroszok, míg úgy járnak, mint a németek az első világháborúban. Úgy vesztik el a háborút, hogy a vereség pillanatában minden frontvonal messze az ellenség területén húzódik.

Putyin lehet nagy sakkjátékos volt, de eljön az a pont, amikor már nem lehet kerülgetni a forró kását azzal, hogy én majd 200-as IQ-val túljárok mindenki eszén. Van olyan helyzet, amikor felborítod a táblát az asztallal együtt, és pofán b@szod a partnert is, meg a kibitzkedőt is. Erre Medvegyev alkalmasabbnak látszik.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 730
82 661
113
Akkor inkább jöjjön Medvegyev, és zárja le ezt a szart hamar.

2 éve is mondtam - ezt nem lehet így csinálni, hogy ugatunk, aztán nem harapunk.
Putyin toppantott a lábával a háború első napján, hogy akárki beavatkozik, olyan válaszban lesz része, amit nem látott a történelem.
Erre mi történik? Ömlik a nyugati segítség a nácikhoz, az oroszokat meg meglopják és szétszankciózzák.

Sőt, Németország azt mondja, hogy támogatja az ukrán támadást, és adja a fegyvert az ukrán náciknak.
Az a Németország, aminek normál esetben mai napig is részben orosz megszállás alatt kellene lennie. Az erről rendelkező békeszerződés ma is érvényben van, a nyugati megszállók ott is vannak. Ugyanígy a finneknél - a hülye oroszok visszaadták a békeszerződés szerinti területek egy részét, elnézték, hogy azt megszegve fegyverkeznek és egyre közelednek a NATO-hoz, majd be is lépnek.
Észtországban egy színorosz határmenti városban meg terrorizálják a lakosságot, és úgy az egész országban általános a náci világnézet, az oroszok egy része vagy jogfosztott, vagy agymosott asszimiláns.
Ez agyrém. Hogy Gorbacsov és Jelcin ezt 'hagyta', az egy dolog, de mit tett Putyin ellene? Ő volt az elnök, amikor az észtek NATO tagok lettek.

Oké, nem sikerült a villámháborús tev. Miért nem lett azonnali mozgósítás? Miért nincs totális háború? Arra várni, hogy majd a másik fél kifárad, elfogy, hazárdjáték. Meg felesleges is, mert ha le lehet zárni ezt a háborút fél év alatt, akkor minek elhúzni eddig?

Mikor 22 március végére kiderült, hogy a villámháború nem megy, miért nem lett akkor szétbombázva a kovel-lvov vonal és a nyugati határ? Miért nem lett megnyitva egy front bresztből, elvágva a lengyel latorállamot a náciktól?

Miért van még Geraszimov a helyén? Majd a háború után lehet nyugalmazott tanár valami akadémián.

Miért vannak olyan fegyverek/célpontok, amik használatával/támadásával hamar le lehetne zárni ezt?

Addig bohóckodnak az oroszok, míg úgy járnak, mint a németek az első világháborúban. Úgy vesztik el a háborút, hogy a vereség pillanatában minden frontvonal messze az ellenség területén húzódik.

Putyin lehet nagy sakkjátékos volt, de eljön az a pont, amikor már nem lehet kerülgetni a forró kását azzal, hogy én majd 200-as IQ-val túljárok mindenki eszén. Van olyan helyzet, amikor felborítod a táblát az asztallal együtt, és pofán b@szod a partnert is, meg a kibitzkedőt is. Erre Medvegyev alkalmasabbnak látszik.
Ne tévesszen meg Medvegyev retorikája. Nem ilyen kemény ő, csak ez a dolga. Ő egy amúgy kb semmi hatalommal nem rendelkező, de ismert politikus, szóval az ő dolga az ugatás, ha lehet minnél hangosabban.
Nezd meg mit csinált amikor ő volt az elnök...

A többi meg úgy zagyvaság ahogy van, hagyjuk is.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 447
89 248
113
Akkor inkább jöjjön Medvegyev, és zárja le ezt a szart hamar.

2 éve is mondtam - ezt nem lehet így csinálni, hogy ugatunk, aztán nem harapunk.
Putyin toppantott a lábával a háború első napján, hogy akárki beavatkozik, olyan válaszban lesz része, amit nem látott a történelem.
Erre mi történik? Ömlik a nyugati segítség a nácikhoz, az oroszokat meg meglopják és szétszankciózzák.

Sőt, Németország azt mondja, hogy támogatja az ukrán támadást, és adja a fegyvert az ukrán náciknak.
Az a Németország, aminek normál esetben mai napig is részben orosz megszállás alatt kellene lennie. Az erről rendelkező békeszerződés ma is érvényben van, a nyugati megszállók ott is vannak. Ugyanígy a finneknél - a hülye oroszok visszaadták a békeszerződés szerinti területek egy részét, elnézték, hogy azt megszegve fegyverkeznek és egyre közelednek a NATO-hoz, majd be is lépnek.
Észtországban egy színorosz határmenti városban meg terrorizálják a lakosságot, és úgy az egész országban általános a náci világnézet, az oroszok egy része vagy jogfosztott, vagy agymosott asszimiláns.
Ez agyrém. Hogy Gorbacsov és Jelcin ezt 'hagyta', az egy dolog, de mit tett Putyin ellene? Ő volt az elnök, amikor az észtek NATO tagok lettek.

Oké, nem sikerült a villámháborús tev. Miért nem lett azonnali mozgósítás? Miért nincs totális háború? Arra várni, hogy majd a másik fél kifárad, elfogy, hazárdjáték. Meg felesleges is, mert ha le lehet zárni ezt a háborút fél év alatt, akkor minek elhúzni eddig?

Mikor 22 március végére kiderült, hogy a villámháború nem megy, miért nem lett akkor szétbombázva a kovel-lvov vonal és a nyugati határ? Miért nem lett megnyitva egy front bresztből, elvágva a lengyel latorállamot a náciktól?

Miért van még Geraszimov a helyén? Majd a háború után lehet nyugalmazott tanár valami akadémián.

Miért vannak olyan fegyverek/célpontok, amik használatával/támadásával hamar le lehetne zárni ezt?

Addig bohóckodnak az oroszok, míg úgy járnak, mint a németek az első világháborúban. Úgy vesztik el a háborút, hogy a vereség pillanatában minden frontvonal messze az ellenség területén húzódik.

Putyin lehet nagy sakkjátékos volt, de eljön az a pont, amikor már nem lehet kerülgetni a forró kását azzal, hogy én majd 200-as IQ-val túljárok mindenki eszén. Van olyan helyzet, amikor felborítod a táblát az asztallal együtt, és pofán b@szod a partnert is, meg a kibitzkedőt is. Erre Medvegyev alkalmasabbnak látszik.
Mindig akkor jelennek meg ilyen hangok, ha egy háborúban vmi negatív éri a másik felet is. Silvio is újra megjelent az ukrán topikban, mindenki vészmadárkodik, mint 2022 őszén.

Emberek: háborúban a másik fél is visszacsap. Ezért háború. Túl sok Öböl baromság van a hátatok mögött, ahol alig volt veszteség, de ott is volt. Egy 17 milla km2es országba betör egy kb. 20 ezres ellenséges haderő, és mindenki megbolondul?

Emberek, ez ugyanolyan utolsó erölködés, mint volt az Ardennek, vagy a Dunántúl, vagy Steiner. Fájdalmas, de NINCS ELÉG UKRÁN ERŐ SEMMIHEZ.

Megpróbáltak Strykerekkel Moszkváig száguldozni, és első nap lemészárolták őket. Most meg látod a B tervet, melyhez se erejük, se idejük nincs. Közben pedig az oroszok Donbasszban haladnak előre, ami ugye a lényeg. Szépen omlik össze az ukrán.

Lehet belőle kellemetlensége az orosznak, hogy Kurszknál az ellen, de láttak már ilyet ...

Oroszország éli az életét, ez meg nem lesz a történelemben több, mint Prigo akciója, vagy pedig úgy fogják emlegetni, mint az utolsó elkeseredett ukrán támadást a háború vége előtt.
 

Groove

Well-Known Member
2017. október 3.
127
366
63
Akkor inkább jöjjön Medvegyev, és zárja le ezt a szart hamar.

2 éve is mondtam - ezt nem lehet így csinálni, hogy ugatunk, aztán nem harapunk.
Putyin toppantott a lábával a háború első napján, hogy akárki beavatkozik, olyan válaszban lesz része, amit nem látott a történelem.
Erre mi történik? Ömlik a nyugati segítség a nácikhoz, az oroszokat meg meglopják és szétszankciózzák.

Sőt, Németország azt mondja, hogy támogatja az ukrán támadást, és adja a fegyvert az ukrán náciknak.
Az a Németország, aminek normál esetben mai napig is részben orosz megszállás alatt kellene lennie. Az erről rendelkező békeszerződés ma is érvényben van, a nyugati megszállók ott is vannak. Ugyanígy a finneknél - a hülye oroszok visszaadták a békeszerződés szerinti területek egy részét, elnézték, hogy azt megszegve fegyverkeznek és egyre közelednek a NATO-hoz, majd be is lépnek.
Észtországban egy színorosz határmenti városban meg terrorizálják a lakosságot, és úgy az egész országban általános a náci világnézet, az oroszok egy része vagy jogfosztott, vagy agymosott asszimiláns.
Ez agyrém. Hogy Gorbacsov és Jelcin ezt 'hagyta', az egy dolog, de mit tett Putyin ellene? Ő volt az elnök, amikor az észtek NATO tagok lettek.

Oké, nem sikerült a villámháborús tev. Miért nem lett azonnali mozgósítás? Miért nincs totális háború? Arra várni, hogy majd a másik fél kifárad, elfogy, hazárdjáték. Meg felesleges is, mert ha le lehet zárni ezt a háborút fél év alatt, akkor minek elhúzni eddig?

Mikor 22 március végére kiderült, hogy a villámháború nem megy, miért nem lett akkor szétbombázva a kovel-lvov vonal és a nyugati határ? Miért nem lett megnyitva egy front bresztből, elvágva a lengyel latorállamot a náciktól?

Miért van még Geraszimov a helyén? Majd a háború után lehet nyugalmazott tanár valami akadémián.

Miért vannak olyan fegyverek/célpontok, amik használatával/támadásával hamar le lehetne zárni ezt?

Addig bohóckodnak az oroszok, míg úgy járnak, mint a németek az első világháborúban. Úgy vesztik el a háborút, hogy a vereség pillanatában minden frontvonal messze az ellenség területén húzódik.

Putyin lehet nagy sakkjátékos volt, de eljön az a pont, amikor már nem lehet kerülgetni a forró kását azzal, hogy én majd 200-as IQ-val túljárok mindenki eszén. Van olyan helyzet, amikor felborítod a táblát az asztallal együtt, és pofán b@szod a partnert is, meg a kibitzkedőt is. Erre Medvegyev alkalmasabbnak látszik.
Egyetértek!

De nem tudok szabdulni a gondolattól, hogy a leírtak mind affelé mutatnak, hogy hosszabb távú akcióra készülnek...
A Földön jelenleg 2-3 országnak van igazán kipróbált serege... az EU-ban pl nem tudnának létrehozni 100.000 főből álló igazán tapasztalt, valamire képes egységet.
Laikus vagyok, de úgy látom, hogy az oroszoknak IS kurva jó volt a marketingjük ... kiderült, hogy azért van mit gyakorolni ha éles helyzetben akarunk bizonyítani.... és a kipróbált tapasztalt egységek aranyat érnek a frissen toborzottakhoz képest.
Mi van ha oroszország most legalább felfejlódik arra a szintre, amit mindenki itt gondolt. Vagy mind1, hogy ki milyen szintre gondolta őket ... fejlődik hadi szempontból és kész!
Beindították a hadi termelést... 600.000-1.000.000 - fő, egyenruhában/fegyverrel nyugat felé halad... szépen lassan.

Letolt gatyával ... széthúzott farpofával... szivárványos zászlót lengetve... vödör öklözőzsírral várjuk őket. Ez a baj !!!