[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 013
69 635
113
Nem. A kutya nem támadott. Ha támadt volna egy ilyen kutya, ekkora lendülettel, akkor legalább 2 méterrel a célpont előtt a levegőben lett volna a torokra tartva. A kutya megfélemlített. Támadást tettetett (ugatva(!), vicsorogva szaladt a feltételezett veszélyforrás felé) majd közel érve megállt(!). Utána még az ugatást is abbahagyta és a farokjárás is azt mutatta hogy már nem érzi a szituációt veszélyesnek. Ekkor a rendőr hátralépett... Az ősi reflex, hogy távolodjunk a veszélytől. Ami már nem is létezett valójában, csak még tele volt adrenalinnal és ösztönösen cselekedett. A kutya is ösztönösen cselekedett. Még izgatott állapotban azt észlelte hogy a volt veszélyforrás távolodik tőle. Menekül! Nála is aktiválódott az ősi reflex és újra felvette az agresszív magatartást.

Ez az én véleményem. Ugyanakkor tisztában vagyok vele hogy az emberek túlnyomó többsége nem képes leolvasni ilyen szituban a kutya viselkedésében az árnyalatokat és úgy reagál mint a rendőr is tette. Megértem őket is. Az ő tapasztalatuk, tudásuk ezt a következtetést támasztja alá. Nekik szól a következő néhány mondat.
Ilyen szituációban nem mész sehova! Se előre se hátra, se oldalt. Maradsz ott ahol vagy. Az egyik kezedet a testedhez simulva felteszed a torkodhoz a másikat az ágyékod táján tartod. Nem nyújtod ki a kutya felé! A kinyujtott kéz általában a kutya feje felett van és veszélynek érezheti. Nyugodt hangon beszélsz. Bármit. Vársz. Ha próbál megkerülni mindig szembefordulsz vele. Amint abbahagyja az ugatást tudod mit teszel? Semmit. Nem te döntöd el hogy haverok lesztek-e hanem ő. Ha közelebbhajol megszagulni akkor nem mozdulsz. Utána ugatni fog még egy kicsit, hogy őszinteségre ingereljen. Nem mozdulsz! Ekkor fogja eldönteni hogy haverok lesztek-e, eltűr-e a közelében vagy továbbra is gyanus vagy neki és tovább ugat, most már vicsorgás nélkül, hogy jelezze a gazdinak hogy valami nem stimmel. A támadó kutya már nem ugat. Másra kell neki a szája. :)

A rendőr kisebb hibája a kinyújtott kar volt. A nagyobb a hátralépés. A legnagyobb a lövöldözés.
Vagy előveszed a fegyveredet és lelövöd a gecibe és te döntöd el, hogy barátok vagytok-e akkor vagy sem. Nehogymár egy kutya mondja meg az utcán mi a szabályzat!
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 855
8 198
113
2 oka lehet:
  • Piszkos Fred effektus, azaz így Putyin pincsi lesz, ezért Trumpra szavaznak.
  • Kamala alatt végleg lenullázódik az USA. Trump valszeg erősítené USA-t.
Találtam még 2 okot is:
  • A szankcióknak hála, az orosz növekedés az egekben. Maguktól nem tudták volna összehozni.
  • Így EU-val is leszámolnak egy kalap alatt
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 423
33 893
113
Utána még az ugatást is abbahagyta és a farokjárás is azt mutatta hogy már nem érzi a szituációt veszélyesnek
Bocsánat, de nem. A kutya ugatás közben is csóválja a farkát, igaz nem úgy mint amikor egy barátot lát, hanem "pörgeti" ezzel is jelezve a falkának...
csak így hirtelen...

"Düh, agresszió​

Nagyon hasonlít az izgatott farkcsóválásra, ám ilyenkor a farok többnyire magasan, mereven mozog ide-oda, viszonylag nagy sebességgel. Megfigyelhető, hogy az utolsó néhány centiméter jobban bekunkorodik lengetés közben, gyakorta nyolcasokat leírva az állat fara körül. Ezt a típusú csóválást morgás, vicsorgás és erőteljes ugatás, valamint megfeszült testhelyzet kíséri. Ahogy a négylábú egész testén, úgy a farkán is borzolódhatnak a szőrszálak."

Nekem volt dolgom juhászkutyákkal, természetes közegükben, hát azok is fröcsögő nyál kíséretében csóválták a farkukat...A juhászkutyáknál, ha leülsz, ő is leül, lefekszik, addig vigyáz rád, amíg a nyáj a közelben van, majd odébb áll.
A rendőr meg nem kell, hogy kutyapszichológus, és lélekbúvár legyen, a kerítés nélküli kert sem jó előjel szabadon futkározó közepes méretű kutyával. A gazdi az elsődleges hibás a szituációban, egyrészt az kutya engedelmességének a megkövetelésének a hiánya miatt, másrészt ostoba viselkedése miatt. A kutyának talán egyedül a túlzott agresszivitást lehet felróni, a rendőr abban hibás, esetleg, hogy nem várta meg a kutya eltávolítását...de akkor vissza az egyes pontra, a kutya és a gazda viszonyára és a kutya rossz szocializációjára....
Ha bejössz hozzánk a kertbe, hívatlanul, akkor a kuvaszom nem fog a torkodnak ugrani, hanem 3-4 méter távolságra tőled, ugatással, fenyegető tesstartással próbál téged helybentartani, mert nem megölni akar, hanem téged helyben tartani, amíg jövök...amelyik kutya torokra, lágyékra támad, parancs nélkül, ilyenre a parancs is véleményes, az életveszélyes. Egy házörző az esetek többségében a megjelenésével el kell hogy tudja tántorítani a hívatlan látogatót.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 441
10 444
113
Sokszor hozódik fel ez a kamala vagy trump, igazából én amerika ellenesként mind a kettőnek örülnék, trumpnak azért mert lángolna megint az usa és még jobban egymásnak menne a nép, miközben beleállna Kínába európáról leszállva kicsit, de amúgy egy tehetségtelen kamu embernek tartom aki nem tud igazi eredményeket elérni, a "show" az ami őt érdekli. Ráadásul veszélyes is mert meggyőzhető annak ellenkezőjéről is amivel kapcsolatban korábban teljesen mást mondott. Kamaláró meg csodás elnök lenne, amellett hogy teljesen ostoba még jó kis hisztikézős személyi botrányok is vannak körülötte, amik a nőkre jellemzőek, és jól alátudják ásni majd a szervezeti struktúrát, a komolyabb dolgokban meg amúgy is azok irányítanak majd akik bident irányították.
Abban sem hiszek hogy trump Magyarországnak jobb, esetleg a kormánypártoknak jobb, az én világnézetem szerint meg a gyenge usa ami kiszorul Európából a jó az országnak, demokrata vezetés mellet erre nagyobb esélyt látok hogy gyorsan megtörténik, persze akaratlanul és még ez is évtizedes dolog, de igazából mindegy gyengülnek így is úgy is, ez egy nagyon kellemes szituáció.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
5 475
10 475
113
Dear New Yorkers,​
They are: First Deputy Mayor Sheena Wright, Schools Chancellor David Banks and Deputy Mayor for Public Safety Philip Banks III.​
In the early hours of Wednesday morning, agents showed up at the Hamilton Heights townhouse of Wright and David Banks, while simultaneously descending upon Philip Banks’ brick-and-clapboard house in Queens.​
The purpose of the raids was not immediately clear. An FBI spokesperson declined to comment but did not deny the raids.​
Shortly after THE CITY revealed the raids, City Hall Chief Counsel Lisa Zornberg issued a statement: “Investigators have not indicated to us [that] the mayor or his staff are targets of any investigation.”​
This week’s raids are only the latest in a sweeping and escalating series of federal inquiries into New York City’s mayor. Last November, the FBI seized Adams’ cell phones and laptop and raided the home of his campaign treasurer, Brianna Suggs. In February, the FBI raided two Bronx homes owned by top Adams aide Winnie Greco, and a mall in Flushing, Queens tied to raising funds for the mayor’s 2021 campaign.​
This is a breaking news story, and THE CITY will keep you posted with new updates.​
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 034
12 493
113
2 oka lehet:
  • Piszkos Fred effektus, azaz így Putyin pincsi lesz, ezért Trumpra szavaznak.
  • Kamala alatt végleg lenullázódik az USA. Trump valszeg erősítené USA-t.

Találtam még 2 okot is:
  • A szankcióknak hála, az orosz növekedés az egekben. Maguktól nem tudták volna összehozni.
  • Így EU-val is leszámolnak egy kalap alatt

Vagy esetleg csak trollkodott az öreg. Én ezt ilyen egyszerű dolognak látom, jót szórakozott az amcsi elnök választáson.
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 594
4 654
113
https://www.portfolio.hu/global/202...l-benithatjak-meg-a-vilagot-az-oroszok-708297
"Az Egyesül Államok szerint fokozódott az oroszok katonai tevékenység a kulcsfontosságú tenger alatti kommunikációs kábelek közelében. Egy ilyen akció kritikus csapást jelentene a világ információs hálózatára – írja a CNN."
A kis álszentek...pedig ők kezdték. Amikor felrobbantották az Északi Áramlat 2 vezetéket nem gondoltak bele, hogy az oroszok esetleg visszavágnak?
 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 083
3 102
113

Ebből nekem egy mondat szúrta ki a szemem. Az egyik vádpont higy nem regisztráltak külföldi ügynökként. Amerikában regisztrálni kell de ha az oroszok, grúzok, mi ilyen szabályt hozun akkor az fasizmus…
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
636
5 905
93
A hülye rendőr a hunyó.
Tudom, hogy most jön a fujjolás, hülyézés.

Megnéztem a videót többször is. A kutya nyílt terepen odafutott a rendőrhöz. Ugatott, figyelmeztette a rendőrt. Aki kutyaismerő, talán felismerte volna, hogy olyan 50% miszerint a kutya nem támadja meg fizikálisan.

Mivel az életben láttam már kutyaharapásos sérülést (két munkatárs és egy ismerős), tudom hogy nehezen gyógyuló sebekről van szó, több hónap lábadozás (lehet a rendőrnek is tudomása volt ilyenről) én se vártam volna meg abban a helyzetben, vajon a kutya csak virtuálisan fenyeget vagy fizikálisan megkóstol. Az ilyen támadások szinte tizedmásodperc alatt lezajlanak, az embernek halvány esélye sincs ilyen esetben, sajnos a saját védelmem érdekében én is belelőttem volna a kutyába.

A kutyatulajdonos egyértelműen felelős. Így utólag lehet filozofálgatni, hogy eddig is kerítés nélküli területen élt a kutya és nem történt semmi baj. Adott helyzetben, adott pillanatban kell cselekedni ennyi.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
943
8 152
93
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 936
35 213
113
Na, itt az új orosz befolyásolási botrány, gondolom a választásokig ez lesz a fő téma a demokrata médiában, meg itthon a F.O.S.-ban. Bár úgy tűnik nem volt túl hatékony az oroszok tevékenysége, mivel pár ezres nézettséget elérő youtube videók legyártásáért fizettek (gondolom a Youtube "letekerte" ezeknek a megjelenését szokás szerint)


Anglin kommentárja:

Valószínűleg emlékeznek Lauren Chenre. Ő egy vonzó hapa* a YouTube-ról, aki a feminizmus vagy mi a fene ellen készített videókat. Nem szoktam nők által készített videókat nézni, de tudtam róla. Népszerű.

Lehet, hogy az Igazságügyi Minisztérium vádat emel ellene, mert orosz kém.

A minisztérium által a héten közzétett, feloldott vádirat szerint az RT finanszírozta a cégét, a Tenet Mediát. Állítólag 10 millió dollárt adtak neki, és a céget soha nem regisztrálták a Foreign Agent Registration Act (FARA) szerint, ami a szövetségiek szerint illegális kémkedési műveletnek minősül.

A Tenetet nem nevezték meg a vádiratban, de könnyű volt kitalálni, hogy kiről van szó.

Eddig csak az RT munkatársai ellen emeltek vádat - pontosabban csak a vádiratukat hozták nyilvánosságra -, de nyilvánvalónak tűnik, hogy Csen és férje ellen is vádat emelnek majd, mint orosz kémek ellen.

A WIRED cikkében végigveszi a kormány által közölt részleteket.

Itt Merrick „Garland” Garfinkel zsidó főállamügyész ismerteti az ügyét.

*ha-pa (hä'pä) adj. 1. Szleng. vegyes faji származású, részben ázsiai és/vagy csendes-óceáni szigeti gyökerekkel rendelkező személy. n. 2. Szleng. ilyen származású személy. {der./hawaii: hapa haole. (félig fehér)} (forrás: Urban Dictionary)
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 936
35 213
113
"Tenet felvette Tim Poolt, Benny Johnsont, Dave Rubint és másokat. Állítólag a bevételük 90%-a az oroszoktól származott, és az igazságügyi minisztériumnak bizonyítékai vannak arra, hogy tudták, honnan származik a pénz, még akkor is, ha megpróbálták ezt leplezni.

Egy alkalommal, amikor a pénzükre vártak, rákerestek a „time in Russia” kifejezésre, nyilvánvalóan azért, hogy lássák, az oroszok felébredtek-e már. Ez egy furcsa bizonyíték, de azt hiszem, ez a bizonyíték.

A YouTube mostanra eltávolította a cég csatornáit. Törölték Chen személyes csatornáját is, amelyen jóval azelőttről vannak videók, hogy azzal vádolták volna, hogy kapcsolatban áll Oroszországgal. Jegyezzük meg, hogy még nem emeltek vádat ellene, nemhogy elítélték volna bármiért is.

Tim Pool feljelentést tesz az egész ügy miatt, próbálja elkerülni, hogy a busz alá dobják.


Pool több tízmillió dollárt keresett, többnyire teljesen függetlenül Csen oroszországi shill-műveletétől, de nem lennék meglepve, ha az igazságügyi minisztérium befagyasztaná az összes számláját, és leállítaná.

Őszintén szólva, a megfogalmazott vádak igaznak tűnnek. Nem valószínű, hogy az egészet csak kitalálták. Nem tudom, hogy elhiszem-e, hogy oroszok voltak, de valaki adott Chen-nek egy csomó pénzt.

Ha tényleg oroszok voltak, akkor megvédem ezt az orosz shillinget. Van egy nagyon egyszerű alap, amivel meg lehet védeni ezeket az orosz csalásokat: „De mi van Izraellel?”

Ben Shapiro, Dennis Prager és gyakorlatilag az egész amerikai kongresszus Izrael fizetett ügynökei, akik Izrael nevében dolgoznak, és egyikük sincs bejegyezve külföldi ügynökként, mert van egy olyan narratíva, hogy ami jó Izraelnek, az jó az Egyesült Államoknak is. Ennek a narratívának nincs alapja, és ugyanilyen könnyen állíthatnám azt is, hogy ami jó Oroszországnak, az jó az Egyesült Államoknak. Valójában ezt állítom, folyamatosan, gyakorlatilag minden nap.

Ráadásul az USA szuper képmutató, amikor azon nyafog, hogy Oroszország amerikaiaknak fizet azért, hogy befolyásolják az amerikai politikát, tekintve, hogy az USA ezt szó szerint mindenhol a világon megteszi. Még csak fizetniük sem kell az embereknek, mert kitaláltak egy olyan rendszert, amelyben a saját közösségi médiavállalataik - magukat „magáncégeknek” kiadva - járják az egész világot, és befolyásolják a politikát. Továbbá, az USA finanszírozott egy „Meduza” nevű meleg-anal-vaginizmus honlapot Oroszországban, ami nagyon népszerű volt, és Oroszország nem zárta le, amíg a háború el nem kezdődött. „Külföldi ügynöknek” bélyegezték, majd hagyták tovább működni.

Nem lehet teljesen megakadályozni, hogy külföldi országok használják az internetet. A FARA egy olyan törvény, amely már az internet előtt is létezett - 1938-ban fogadták el -, és nem igazán használták, amíg a Trump-adminisztráció embereit nem kezdték el vádolni vele. Ne feledje, hogy az USA lázadásokat indított Grúziában az ellen, hogy az ország megpróbált egy saját FARA-t elfogadni.

Itt van egy cikk a Council on Foreign Relations-től, amely azt állítja, hogy a külföldi ügynökök regisztrációra való kötelezése orosz összeesküvés, és hogy a külföldi ügynökök regisztrációra való kötelezése tönkreteszi a demokráciát.

Screenshot-2024-09-07-at-12.43.15%E2%80%AFAM-618x974.png


Továbbá: A Tenet Media közel három évvel ezelőtt, 2022 januárjában alakult. A történetről szóló tudósításból úgy hangzik, hogy a céget orosz pénzből alapították, és ez azt jelentené, hogy a DoJ kezdettől fogva tudott róla. Az ilyesmit nem igazán lehet titokban tartani. Talán a kommunikációt lehet titokban tartani (bár valószínűleg nem), de azt biztosan nem lehet titokban tartani, hogy tízmillió dollár érkezik egy amerikai bankszámlára. Tehát tudtak erről, és csak most, a választások előtt jelentik be. Nyilvánvalóan be akarják bizonyítani, még egyszer, hogy Oroszország támogatja Donald Trumpot.

Visszajutottunk egészen 2016-ig, és az „orosz beavatkozás” zagyvaságig.

Fergeteges - szerintem ez fergeteges -, hogy Putyin támogatta Kamala Harrist, „fertőző nevetésére” hivatkozva."
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 936
35 213
113
"Putyin soha nem mond semmi olyat, ami nem szarkasztikus. Ez az ő stílusa, és a hozzáértésén kívül minden bizonnyal ez az egyik fő oka annak, hogy Oroszországban olyan népszerű. Az oroszok szívesebben hallják a kormánytól a dolgokat kemény szarkazmus formájában, mint komolyan.

A valóságban, még ha Donald Trump többé-kevésbé használhatatlan is, Oroszország valószínűleg jobban örülne neki, hiszen legalább van esély arra, hogy véget vet az ukrajnai háborúnak. Van rá esély, hogy Kamala is, mert ez az egész rendkívül drágává vált, és nincs kimondott célja a hadműveletnek. De mindent összevetve Trump inkább lassítja vagy leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverkezést, ha másért nem, hát azért, mert mindent Izraelbe akar küldeni (és talán a Fülöp-szigetekre, nem igazán tudjuk, hogy mit gondol erről, mert ennek a mostani választásnak semmi köze a témákhoz).

Ettől függetlenül Chen azt mondta az embereknek, hogy ne szavazzanak Trumpra. Ez még pár héttel ezelőttről származik:

Screenshot-2024-09-07-at-12.56.57%E2%80%AFAM-618x796.png


Ráadásul Tenet nem sok Oroszországot támogató videót készített. A legtöbb ilyen videó ugyanaz a „kultúrharcról” és „politikáról” szóló maszlag volt, amit már mindannyian ismerünk. És még csak jelentős nézettséget sem értek el.



tenet-618x300.jpg


A legtöbb jobboldali már eleve ellenzi az ukrajnai háborút, így nem igazán volt oka Oroszországnak, hogy fizessen nekik ezért.

Lehetséges, hogy ez az egész valamiféle átverés - hogy szövetségiek elmentek Csenhez, és 10 millió dollárt fizettek neki, miközben oroszoknak adták ki magukat.

Tényként mondhatom, hogy soha nem kaptam pénzt Oroszországtól vagy (ami valószínűleg valószínűbb lenne) Kínától. Úgy tűnik, ha valakinek pénzt ajánlottak volna, az én lennék. Én vagyok a legfőbb csaló, és én vagyok a legbefolyásosabb is. Ez tény. Lehet, hogy havonta csak 25 millióan néznek meg, de mindenki másolja az anyagomat. Ez nagyon jól bebizonyosodott. Minden népszerű jobboldali tartalomgyártó, aki nem totális Izrael-csaló, másolja az anyagomat, így én vagyok a befolyásolási művelet első számú jelöltje. A biztonságos kommunikációban is nagyon jó vagyok, és még csak nem is az Egyesült Államokban élek. Mégis, egyszer sem kerestek meg.

Ez egy anekdota - mondhatni -, de az a tény, hogy még soha senki nem kért meg, hogy reklámozzam őket, elgondolkodtat, hogy ez egyáltalán létezik-e. Oroszországnak már van RT-je, amely világszerte nagyon népszerű (még azután is, hogy kirúgták a YouTube-ról), és ismétlem, a tény az, hogy a legtöbb jobboldali természetesen az orosz álláspontot támogatja. Embereket felbérelni valami kétes rendszerben, hogy azt népszerűsítsék, hogy az ukrajnai háború rossz, vagy hogy Trump jobb, mint Kamala, eléggé nevetséges cselszövés.

Tehát, bár a DoJ által bemutatott jelenlegi bizonyítékok arra utalnak, hogy valahonnan egy csomó pénz érkezett - aminek valahogy igaznak kell lennie, tekintve az összegeket, amiket az embereknek fizettek (Dave Rubinnak havi 400 000 dollárt fizettek) olyan tartalmakért, amelyek alig kaptak nézettséget, talán több értelme van annak, hogy ez valamiféle hamis zászlós művelet.

Végső soron egyiket sem lehet bizonyítani. A média azonban azt sugallja, hogy Chent valójában talán nem is fogják megvádolni. Ha ez így van, akkor szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy az egész ügy teljesen kamu volt. Jelenleg csak olyan oroszok ellen emeltek vádat, akik nem tartoznak a hatáskörükbe, és akikről tudják, hogy soha nem fogják letartóztatni őket, így csak úgy megvádolhatják őket bármivel. De ha bíróság elé vinnék Chent, akkor lenne egy csomó ügyvédje, és képesek lennének felfedést tenni, és több részletet kideríteni arról, hogy pontosan honnan jött a pénz.

Ha Chen tényleg tudatosan pénzt fogadott el oroszoktól, hogy „aláássa szent demokráciánkat”, akkor nincs ok arra, hogy ne emeljék vádat ellene, hacsak nem kamu az egész. Őszintén szólva az a tény, hogy nem jelentették be a vádakat ellene, amikor az oroszok elleni vádakat is bejelentették, sokat elmond.

Az, hogy a szövetségiek oroszoknak adják ki magukat, és egy csomó pénzt adnak random YouTubereknek, majd két hónappal a választások előtt előjönnek, és azt mondják, hogy egy nagy orosz átverés folyik a demokráciánk ellen, szerintem több értelme van, mint egy tényleges orosz összeesküvésnek, hogy a YouTubereket rávegyék, hogy beszéljenek olyan dolgokról, amikről már beszéltek."