- Én nem így látom. Az hogy rokonságban álltunk a környékkel az evidens s rendben is van. Ám az hogy napszimbólum az nincs rendben. Mivel így nem köthetjük sehová a nemzetet. Akkor úgy értelmezhetjük hogy jöttünk a napból? Ami ugye nem jogos. Az hogy felettünk a nap lesz kezdetektől az is rendben van, mivel a többistenhit átalakul egyistenhitté s ott vagyunk keleten a napfelkelténél. Ami ugye a vallási gondolatvilágban fejlődést mutat. Ám a Turul dinasztiát tudjuk konkrét helyhez igazítani, ami rámutat a dinasztia kialakulására is. S ez már nem lesz mindegy.
- Nem a légből indulunk!
Lesz hova érkeznünk, s lesz honnan tovább indulni. Azaz csak egy köztes fejlődési szakaszon megyünk át.
Így én úgy gondolom hogy a mi Turul madarunk a kínai alföld látképe. Egy nyitott szárnyú sas.
Mutatom:
Bekereteztem az alföldet ami ábrázolja azt a madarat ami a kiindulás lehetett a Turul nemzetséghez. Ám ugye a Kínaiakat össze kellet kovácsolni, finoman fogalmazva, kérésükre. Így nekiálltunk egyesíteni a nemzetüket. Mutatom:
Pöttyökkel bejelöltem azokat a városokat ami
talán hozzánk köthetők s ezáltal láthatóvá vált az a tevékenység ahogyan próbáltuk egyesíteni a kínai nemzetet.
- A
Han dinasztia ugye lent van a Jangce torkolatánál ami a Hunok birtokában van az esküvő után. Így igyekeztünk a kereskedelmet ebbe a régióba terelni, hogy legyen nyereség is. Ezt is szépen lehet látni a vörös vonalakkal bekeretezett területből. A kiindulási pontunk pedig ugye a vörös medence, ahol tudtuk legeltetni az állatállományunkat is. Még hogy tovább feszegessem a lényeget, az ásványi kincsek se voltak megvetendőek a területen.
Mindent igyekeztem jelölni a térképen. Mint látható ráléptünk az Ón bányászatra s kereskedelemre teljes mértékben. A Fergana medencében, az É-i hunok az ő területükön, s a Kínaiaknál szintén. Így a bronz időszakot jövedelmezővé tudtuk tenni.
- Itt tudott kialakulni az a tudás s jövedelem, ami lehetőséget biztosított a Turul nemzetség kialakulásának. Innen indultunk visszafelé mikor megromlott a kapcsolat a kínaiakkal. Vissza Dzsungáriába, majd az Iszik-kölnél egyesülve az Ural-hoz. Azaz így látod van egy folyamat a Turul nemzetség mikénti, vallási, gazdasági, kialakulásában s az ősiség folyamatában.
- A történelmi körön csak megálltunk egy pillanatra, mert szükség volt reánk, segítettünk a rászorulónak, majd folytattuk utunkat a történelembe.