Ezt a Phön (Bön) tibeti vallási kultúrát nem ismertem, mondjuk amúgy sem vagyok vallásos, mentségemre, köszi. Utánaolvastam, hááááát nem egy szívmelengető vallás!
Ám ugye ez is Budhista csak ugye a kezdeti időkből.
Phöm (bön) Tibeti vallás
Ugye elégé elterjedt vallás ott keleten, s ugyan úgy mint nálunk a keresztény vallás több irányzatot váltott ki.
- Mint látható már az ie. 450 ill. egyes tanok még ie. 6-7sz.-ig is visszavezetik őseiket.
Ha azt vesszük alapul hogy az árják az Induson felhozták a szolganépet, azaz a rabszolgákat, akkor már érthető hogy ott egy ilyen vallási rendszert kellett létrehozni, mivel ott volt mellettük a perzsák is a Zoroasztrikus, kasztrendszerű ősi elterjedt vallással. S ezt a kasztrendszert akarták megszüntetni. Szóval nem volt ott könnyű ideológiát kitalálni. Vagy nagyon drasztikusnak kellet lenni az új ideológia terjesztésében.
Zoroasztrizmus Akit érdekel.
Én úgy gondolom hogy ne mélyedjünk ennél jobban a vallási történelembe.
Budhizmus röviden Akit érdekel. Ám érdekes a képi ábrázolás.
Egy budhista templom, előtte a két őrző oroszlán, fent pedig a szarvas s a muflon. Mivel a tibetiek a hegyekben muflont neveltek. S középen pedig a Dharma Csakra (Sors Kereke) látható.
S végül egy Szkíta-Szarmata korona az ősanya -> fa ábrázolással, s a két szarvas s két muflon ábrázolással. Azaz a tibeti részhez is van közünk. Ott is voltak településeink.