Egyet kell értsek az idézett fentiekkel, avagy a már copium szintet verdeső békemámor - olvastam már olyat is, ami konkrétan a gorbacsovi kiegyezést vetíti elő US-RU szinten - nem éppen annyira megalapozott. Pontosabban, oké, tárgyalnak végre egymással, ami mindenképp nagy eredmény, de ne essünk vele már át a ló túloldalára. Kurva sok kérdés még nincs rendezve, amik minimum hónapokat igényelnének. Főleg, hogy pl Rubio szerint a területi kérdésekről nem is beszéltek, ami azért eléggé egy kritikus szempont.Ja. Valami zavar van az erőben...
Ha jövő héten kitör a béke, amit mindenki óhajt, akkor miért kellene az ukránnak a fegyverszállítások folytatása érdekében azonnal eladni az ásványkincseit?
500 milliárdért....
Ha pedig a Trumpli diktátumot nem fogadja el Ukrajna, akkor miért fontos, hogy ahhoz Putyin tartsa magát?
Arra célzok, érdemes e a sárga hajuval garanciákról civakodni, ha valójában csak trollkodik?
Nem úgy tűnik, hogy valóban békét akarna Trump, vagy Putyin.
Előbbi inkább kifogást és bűnbakot keres, utóbbi meg csak időt és az ellenség megosztását szeretné elérni.
Trump arcoskodását eltűrik, mert nyilván fontos az amcsi támogatás, de korántsem biztos, hogy nélküle összeomlana az ukrán védelem. Erről tesz is a kollektív nyugat, osszekapják a vad szőrt....., 700-800 Mrd-el emlékeztetik Trumpot, hogy melyik mozit nézze.
Illetve a most már aláírtnak tekinthető megállapodás kapcsán kérdés, hogy Trump narratívája hogyan változhat meg, mennyire tolódik el esetleg ismét ukrán irányba. Mennyire ment közbeni tárgyalási taktika az oroszoknak kedvező nyilatkozatok megtétele (mint a Witkoff-féle lképzelés a rendezés isztambuli alapokra történő helyezéséről) és mennyire van mögötte valós elhatározás. Mert na, a megállapodással már saját oldalról megvédendő gazdasági érdekekről és erőforrásokról lesz szó, ő már megkapta amit akart, a fő csomót átvágta. Plusz a választóknak felmutathatja, hogy kérem szépen én ezt elértem, számla benyújtva, további költségek Európára áthárítva, látjátok milyen fasza vagyok,. Persze trollkodhat Putyin is, hogy akkor ukránok helyében felajánl egyéb nyersanyagokat, de ez már más kérdés.