Reality check inkább, de valóban nem véletlenül szállok be néha a vitába. Az az elképzelés mögötte, hogy a minket Magyarországon közvetlenül érintő stratégiai irányokkal kapcsolatban szimpátia alapján ne alakuljon ki egy túlértékelés az egyik fél irányába, mert ezáltal teljesen félreértjük a saját biztonsági környezetünket. Ezt úgy tudom segíteni ha annyira kritikus vagyok amennyire csak lehet.Konkrétan rajtad azt érzem, hogy szívesen rugnál az oroszpártiakba amikor csak lehet. Lehet, hogy tévedek, ez esetben elnézést, de akkor is ez jön át.
A másik, hogy azért a fórum szakmai fórum lenne és egy szintet meg kell húzni valahogy.
Ja, de nem kell normalizálni és az átlaggá tenni a szakmailag elfogadhatatlan blődségeket csak azért mert pl. ebben a topikban valamelyik népszerű lehet.Bár sok részlettel egyetértek, azért azt is tegyük hozzá, hogy az ukránpárti oldal legalább akkora, ha nem nagyobb blődségeket képes ideírni, mint az oroszpárti.
Ásó, péntek, mosógép, csak hogy pár dolgot említsek.
Jelen esetben a mindenből kifogyó leamortizált EU és a tip-top orosz haderő ami erősebb mint az egyesített európai NATO+Ukrajna. Vicc. Ha kicsit is ránézünk, az összes érdekelt fél nem eszerint a "valóság" szerint tevékenykedik, így értettem az autópályás hasonlatot. Nem tudom elképzelni, hogy miből látszik az a hatalmas orosz fanatizmus és erőfölény.
Ez az oroszokkal kapcsolatos alternatív valóság az ami miatt azért gyakran kapjuk az ívet (nem feltétlen az átlagbéláktól, azt nem venném figyelembe), pedig nem jellemző ez a túlértékelés magukra az oroszokra sem. De itt valamiért ha valaki rosszat szól rájuk vagy csak szkeptikus a képességeket illetően az atlantista és valamiféle ellenséges oldalon van stbstb. lsd. grigorij agymenését.
Te csinálod jól, erre van az ignore. Nem merem megmondani nekem mekkora volt a listám régen. Nagy.Az pedig, hogy a teljesen egyértelmű, vitaképtelen "trollok itt garázdálkodnak szabadon 3 éve, felőrölte mindenkinek az idegeit. Én Plavor-on kívül kb. mindenkit ignorra raktam, mert - bocsánat - idióták.
Szakmai kritikákat Ti max azért kaptok, mert aki kritizál a másik táborba tartozik. Mindkét oldalon van hülye is, meg értelmes arcok is.
Lehet, hogy ez rosszul esik, de ha az egyik fél iránti szimpátia teljesen felülírja a tényszerűséget és az ezzel kapcsolatos kritikákat kifejezetten az oroszokkal szimpatizáló részre kihegyezve halljuk vissza (úgy a lincshangulattal karöltve), akkor mit mondjak. Nem mindenki olyan hozzáértő mint pl. a felsoroltak, de sokan ezt elég rendes vehemenciával igyekeznek pótolni. Mindkettő oroszpárti réteg, csak komoly a hozzáértésbeli különbség."Oroszfan társaság nívótlansága" Na ez aztán "nívós" volt, gratulálok!
De ez grigorijnak szólt kifejezetten ha már fel találta hozni (nem tudom amúgy a kérdésemre hogy jött neki ez a komment, mindegy), hogy az "atlantista homokozó" miatt nem járnak ide szerinte az emberek.