[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 658
5 744
113
Tehát mindenki, aki nem kritikátlan az oroszokkal szemben az atlantista. Sőt, el is vagy nyomva. Konkrétan a szakmai kritikákat pont az oroszfan társaság nívótlansága miatt kapjuk, csak szólok. Az egyező szimpátia miatt még nem lesz minden félkegyelműből Allesmor, angelsoul vagy cirqle, erre külön szeretném a figyelmed felhívni :)
Sixtust amúgy ezért a szervezkedő, oldalakat felállító és egymás ellen fordító agitációjáért (is) raktam ki. Ha folytatod, valóban mész utána.
"Oroszfan társaság nívótlansága" Na ez aztán "nívós" volt, gratulálok!

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 081
13 511
113
Konkrétan rajtad azt érzem, hogy szívesen rugnál az oroszpártiakba amikor csak lehet. Lehet, hogy tévedek, ez esetben elnézést, de akkor is ez jön át.
Reality check inkább, de valóban nem véletlenül szállok be néha a vitába. Az az elképzelés mögötte, hogy a minket Magyarországon közvetlenül érintő stratégiai irányokkal kapcsolatban szimpátia alapján ne alakuljon ki egy túlértékelés az egyik fél irányába, mert ezáltal teljesen félreértjük a saját biztonsági környezetünket. Ezt úgy tudom segíteni ha annyira kritikus vagyok amennyire csak lehet.
A másik, hogy azért a fórum szakmai fórum lenne és egy szintet meg kell húzni valahogy.
Bár sok részlettel egyetértek, azért azt is tegyük hozzá, hogy az ukránpárti oldal legalább akkora, ha nem nagyobb blődségeket képes ideírni, mint az oroszpárti.

Ásó, péntek, mosógép, csak hogy pár dolgot említsek.
Ja, de nem kell normalizálni és az átlaggá tenni a szakmailag elfogadhatatlan blődségeket csak azért mert pl. ebben a topikban valamelyik népszerű lehet.
Jelen esetben a mindenből kifogyó leamortizált EU és a tip-top orosz haderő ami erősebb mint az egyesített európai NATO+Ukrajna. Vicc. Ha kicsit is ránézünk, az összes érdekelt fél nem eszerint a "valóság" szerint tevékenykedik, így értettem az autópályás hasonlatot. Nem tudom elképzelni, hogy miből látszik az a hatalmas orosz fanatizmus és erőfölény.
Ez az oroszokkal kapcsolatos alternatív valóság az ami miatt azért gyakran kapjuk az ívet (nem feltétlen az átlagbéláktól, azt nem venném figyelembe), pedig nem jellemző ez a túlértékelés magukra az oroszokra sem. De itt valamiért ha valaki rosszat szól rájuk vagy csak szkeptikus a képességeket illetően az atlantista és valamiféle ellenséges oldalon van stbstb. lsd. grigorij agymenését.

Az pedig, hogy a teljesen egyértelmű, vitaképtelen "trollok itt garázdálkodnak szabadon 3 éve, felőrölte mindenkinek az idegeit. Én Plavor-on kívül kb. mindenkit ignorra raktam, mert - bocsánat - idióták.
Te csinálod jól, erre van az ignore. Nem merem megmondani nekem mekkora volt a listám régen. Nagy.

Szakmai kritikákat Ti max azért kaptok, mert aki kritizál a másik táborba tartozik. Mindkét oldalon van hülye is, meg értelmes arcok is.
"Oroszfan társaság nívótlansága" Na ez aztán "nívós" volt, gratulálok!
Lehet, hogy ez rosszul esik, de ha az egyik fél iránti szimpátia teljesen felülírja a tényszerűséget és az ezzel kapcsolatos kritikákat kifejezetten az oroszokkal szimpatizáló részre kihegyezve halljuk vissza (úgy a lincshangulattal karöltve), akkor mit mondjak. Nem mindenki olyan hozzáértő mint pl. a felsoroltak, de sokan ezt elég rendes vehemenciával igyekeznek pótolni. Mindkettő oroszpárti réteg, csak komoly a hozzáértésbeli különbség.
De ez grigorijnak szólt kifejezetten ha már fel találta hozni (nem tudom amúgy a kérdésemre hogy jött neki ez a komment, mindegy), hogy az "atlantista homokozó" miatt nem járnak ide szerinte az emberek.

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 425
4 370
113
A balhé előtt jártam odakinn utoljára,de akkor kb évente, akkor a ruszinok sőt még a helyi ukránok is magyar iskolába akarták járatni a gyerekeket. Ahol nyilván magyarul folyt az oktatás. Nem kell különös okot keresni ott legalább volt pl kréta... nagyrészt magyar keresztény szeretetszolgálatok üzemeltették ezeket :cool:
Nézd meg Erdélyt.Ott is ha csak tehetik a románok Magyar iskolákba járatják a gyerekeket.Tudom hogy sokaknak nem tetszik de a Magyar iskoláknak a tèrsègünkben van egy respectje.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 916
32 568
113
Tudjuk, 56 is puccs volt.

Abból milyen következtetést lehet szerinted levonni, hogy Amerika elvileg csak úgy simán megpuccsolta az oroszbarát ukrán kormányt, de az oroszok még egy Kijev elleni offenzívával és 3 év totális háborúval se tudták megbuktatni a mostani ukrán kormányt?
Mégis hogy jön ide 56? Te folfogod legalább azt amit egy hozzászólással azelőtt te magad írtál?! Te hoztad fel a témát és mikor hazugságon kaplak ezredszerre akkor kezdesz vergődni mint akinek rohama van és random dolgokat behajigálsz hátha el tudod vele terelni a témát.

Az alternatív valóságoddal ellenetétben a puccs nem egyik napról a másikra történt hanem évek munkája és sokmilliárd dollár beleömlesztett pénz kellett hozza meg külföldi és belföldi felbérelt fegyveresek. A Kijev elleni offenzíva másnapján az ukrán kormány menekült, ha nincs az amerikaiak és az EU teljes raktárkisöprése és kontrolálatlan pénzosztása meg mindenféle katonai támogatás, akkor egy hét alatt vége.

Na és mikor növesztessz már gerincet egy hozzászólás erejére és írod le, hogy akkor az oroszok szerinted gyengék vagy erősek? Így konkrétan, mellébeszélés nelkűl. Hogy ne az éppen aktuális narratívád szerint váltogasd a hazugságaid alátámasztására.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 285
38 039
113
Reality check inkább, de valóban nem véletlenül szállok be néha a vitába. Az az elképzelés mögötte, hogy a minket Magyarországon közvetlenül érintő stratégiai irányokkal kapcsolatban szimpátia alapján ne alakuljon ki egy túlértékelés az egyik fél irányába, mert ezáltal teljesen félreértjük a saját biztonsági környezetünket. Ezt úgy tudom segíteni ha annyira kritikus vagyok amennyire csak lehet.
A másik, hogy azért a fórum szakmai fórum lenne és egy szintet meg kell húzni valahogy.

Ja, de nem kell normalizálni és az átlaggá tenni a szakmailag elfogadhatatlan blődségeket csak azért mert pl. ebben a topikban valamelyik népszerű lehet.
Jelen esetben a mindenből kifogyó leamortizált EU és a tip-top orosz haderő ami erősebb mint az egyesített európai NATO+Ukrajna. Vicc. Ha kicsit is ránézünk, az összes érdekelt fél nem eszerint a "valóság" szerint tevékenykedik, így értettem az autópályás hasonlatot. Nem tudom elképzelni, hogy miből látszik az a hatalmas orosz fanatizmus és erőfölény.
Ez az oroszokkal kapcsolatos alternatív valóság az ami miatt azért gyakran kapjuk az ívet (nem feltétlen az átlagbéláktól, azt nem venném figyelembe), pedig nem jellemző ez a túlértékelés magukra az oroszokra sem. De itt valamiért ha valaki rosszat szól rájuk vagy csak szkeptikus a képességeket illetően az atlantista és valamiféle ellenséges oldalon van stbstb. lsd. grigorij agymenését.

Te csinálod jól, erre van az ignore. Nem merem megmondani nekem mekkora volt a listám régen. Nagy.

Lehet, hogy ez rosszul esik, de ha az egyik fél iránti szimpátia teljesen felülírja a tényszerűséget és az ezzel kapcsolatos kritikákat kifejezetten az oroszokkal szimpatizáló részre kihegyezve halljuk vissza (úgy a lincshangulattal karöltve), akkor mit mondjak. Nem mindenki olyan hozzáértő mint pl. a felsoroltak, de sokan ezt elég rendes vehemenciával igyekeznek pótolni. Mindkettő oroszpárti réteg, csak komoly a hozzáértésbeli különbség.
De ez grigorijnak szólt kifejezetten ha már fel találta hozni (nem tudom amúgy a kérdésemre hogy jött neki ez a komment, mindegy), hogy az "atlantista homokozó" miatt nem járnak ide szerinte az emberek.
Nem akarom idézni a topik fejlécében lefektetett alapszabályokat....de némiképp a hírektől elkanyarodván, hozzáértésdeficittel jellemzel engem is...
Egy kis adalék a háttérből...
Már volt szó róla, az oroszok is elkövettek hasonlót..
Nem nyugszanak.
Az oroszok hétfő lévén, megint kifogytak...

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
2 065
10 613
113
Mégis hogy jön ide 56? Te folfogod legalább azt amit egy hozzászólással azelőtt te magad írtál?! Te hoztad fel a témát és mikor hazugságon kaplak ezredszerre akkor kezdesz vergődni mint akinek rohama van és random dolgokat behajigálsz hátha el tudod vele terelni a témát.

Az alternatív valóságoddal ellenetétben a puccs nem egyik napról a másikra történt hanem évek munkája és sokmilliárd dollár beleömlesztett pénz kellett hozza meg külföldi és belföldi felbérelt fegyveresek. A Kijev elleni offenzíva másnapján az ukrán kormány menekült, ha nincs az amerikaiak és az EU teljes raktárkisöprése és kontrolálatlan pénzosztása meg mindenféle katonai támogatás, akkor egy hét alatt vége.

Na és mikor növesztessz már gerincet egy hozzászólás erejére és írod le, hogy akkor az oroszok szerinted gyengék vagy erősek? Így konkrétan, mellébeszélés nelkűl. Hogy ne az éppen aktuális narratívád szerint váltogasd a hazugságaid alátámasztására.
Volt egy kérdésem amire nem válaszoltál. Mi ennek az oka?

Mi a véleményed az orosz rubelmilliárdokról amik Ukrajna befolyásolására mentek el?

Mihez képest erős vagy gyenge?

A natohoz képest? Gyenge.
Az USÁ-hoz képest? Gyenge.
Egységes Európához képest? Gyenge.
Megosztott Európához képest már egészen erősek.
Támogatás nélküli Ukrajnához képest kifejezetten erősek.
Támogatott Ukrajnával viszont már nem tudnak dűlőre jutni.

Eléggé kimerítő voltam? A legnagyobb erősségük bármilyen morbid is hogy nem sajnálják a saját embereik életét és ezt a társadalmuk elfogadja. Ehhez nyilván kell a megfélemlítés és a kritikusok megölése is, de akkor is működik. Ezt nyilván Európa nem teheti meg.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 787
13 812
113
Volt egy kérdésem amire nem válaszoltál. Mi ennek az oka?

Mi a véleményed az orosz rubelmilliárdokról amik Ukrajna befolyásolására mentek el?

Mihez képest erős vagy gyenge?

A natohoz képest? Gyenge.
Az USÁ-hoz képest? Gyenge.
Egységes Európához képest? Gyenge.
Megosztott Európához képest már egészen erősek.
Támogatás nélküli Ukrajnához képest kifejezetten erősek.
Támogatott Ukrajnával viszont már nem tudnak dűlőre jutni.

Eléggé kimerítő voltam? A legnagyobb erősségük bármilyen morbid is hogy nem sajnálják a saját embereik életét és ezt a társadalmuk elfogadja. Ehhez nyilván kell a megfélemlítés és a kritikusok megölése is, de akkor is működik. Ezt nyilván Európa nem teheti meg.
Kiemeltem vastagítással amire reagálok.

Akkor megvan, hogy ki az erős és ki lesz a túlélő.

A humanizmus és tsai megfogalmazódása óta békeidőkben és helyeken (tehát nem Belga Kongóban, nem Vietnámban, nem Afganisztánban, Irakban, etc., ahol a khm. "emberközpontú" izmusok országai, birodalmai háborúztak) már a húsdarálót használó érdekérvényesítés szalonképtelenné vált.
Teszem hozzá kisemberként, hogy szerencsére.

Csak ez a szemlélet kizárólag akkor és ott működik, ahol és amikor az erőforrások elosztása - társadalmi léptékben és mértékben - viszonylag békésen meg tud oldódni, no meg a társadalomnak van olyan önszerveződő, önszabályozó ereje, hogy ezt viszonylag stabilan is tudja tartani.
S akkor tényleg el van egymás mellett a bárány és farkas mentalitás. Legalábbis lefojtódnak az ősi ösztönök...

De legyen csak egy hét áramszünet, mert mondjuk jött egy, az elektromosság elterjedése óta nem tapasztalt erejű napkitörés - s ugye, senki nem tudja , hogy mikor fog rendeződni a helyzet, egyáltalán fog e?

Na ott fog véget érni a felvett civilizációs viselkedés. Legyen az jogvédő, vagy szimfonikus zenész. Az erősebb és/vagy perpillanat szerencsésebb fog tudni érvényesülni, túlélni.

Békeéveket, évtizedeket élt, él meg az emberiség jelentősebb része a II. VH után - kinek hogy - prosperitással.
Civilizálódtunk s elkényelmesedtünk.
Jó? Nem jó?
Lényegtelen.
Ez történt.

De a világ változik - ahogy civilizációk jöttek-mentek, lehet, hogy most is egy törésponthoz ért, ér - az európaié.
Kár felelőst keresni, benne van a folyamatok dinamikájában, ahogy mindig is benne volt.
Illetve lehet mutogatni erre-arra, amarra, de ahogy senkit nem érdekelnek az un. ősi, régebbi civilizációk összeomlásának külső/belső felelősei, úgy senkit nem fog érdekelni most élő generációink meghalása után; úgy 70 év múlva, pláne más égtájakon, hogy a mostani fegyveres konfliktust ki indította el; Nuland a süteményeivel, vagy Hókuszputyler?

...egyszer megkérdeztem az intézményvezetőmet; hogyan lehet az, hogy a vidéki város Rózsadombján, ahol ő élt, ilyen rossz az út?
  • Már nem itteni a polgármester.
  • Ennyit számít?
  • Jegyezze meg: Csak ez számít.

Számít, hogy Hókuszputyler hidegvérrel százezreket küld a frontvonalba?
Vagy, hogy ugyanezt teszi Z?
Vagy, hogy a szája jár a Zigazságos és kemény békéről a nyugat-európai politikusoknak?

Nem.

Csak az számít (fog számítani a jövő történelemelemzőinek), hogy ki volt eredményesebb, életrevalóbb az adott történelmi környezetben és kihívásokban és ki élte túl a keletkezett/gerjesztett (lényegtelen; feladat van) az erőforrásokért, a jövőért folytatott versenyt.

Csak ez számít.

Na betakarózok.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.