Eleve annak is készültHohó, és az új lőszerekkel ezt meg lehetne csinálni egyszerre tűztámogató és légvédelmi feladatra is.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Eleve annak is készültHohó, és az új lőszerekkel ezt meg lehetne csinálni egyszerre tűztámogató és légvédelmi feladatra is.
Igen, de a VULCANO fantázianevű lőszerre gondolok.Eleve annak is készült![]()
Az elég drága skuló drónvadásznak. Amennyire tudom közel MANPADS árban van...Igen, de a VULCANO fantázianevű lőszerre gondolok.
Khm....BurAz elég drága skuló drónvadásznak. Amennyire tudom közel MANPADS árban van...
Közelségi és/vagy időzítős lőszer kellene inkább.
40 vagy 57 mm 3P jobb választás lenne...
(tudom: az nem olasz...)
40-es tengerészeti tornyot könnyű rátenni egy IFV alvázra: lassú drónok ellen 5-6 km-ig hatásos...
Egy harcjármű nem "csatahajó méretű", szóval a 57 mm biztos jobban elfér benne/rajta, mint a 76mm.Khm....Burrádió parancs robbantás légvedelmi 76milis lőszer....
De egyebkent az US Navy hosszasan kísérletezett a 76milis olasz,és az 57 milis sved ágyúval,és a svédet találtak jobbnak.
Meg alkalmatlan is rá, mivel földi pontcélok ellen tervezték.Az elég drága skuló drónvadásznak. Amennyire tudom közel MANPADS árban van...
Fel kell vásárolni a török M42 Duster készletetKözelségi és/vagy időzítős lőszer kellene inkább.
40-es tengerészeti tornyot könnyű rátenni egy IFV alvázra: lassú drónok ellen 5-6 km-ig hatásos...
Sztem meg kutassuk-fejlesszük hogy lehet Gábor Áron rézágyúját drónok ellen használni...Meg alkalmatlan is rá, mivel földi pontcélok ellen tervezték.
A DART-ra gondolhattál, de az is hagyományos légi célok ellen való-
Fel kell vásárolni a török M42 Duster készletet![]()
Vagy inkább vegyünk 58 M €-ért szkájréndzsert, nemde?Sztem meg kutassuk-fejlesszük hogy lehet Gábor Áron rézágyúját drónok ellen használni...![]()
Lepkeháló kell ide...Vagy inkább vegyünk 58 M €-ért szkájréndzsert, nemde?
Én már elég régóta ajánlatom a Valhalla Spyder tornyot,telepített és harcjarmure épített formában.Egy harcjármű nem "csatahajó méretű", szóval a 57 mm biztos jobban elfér benne/rajta, mint a 76mm.
Az Otomatic konkrétan 70 lőszert vihetett magával, a 57mm-es L/70 toronyban 120 lőszer van, a kisebb 40mm-es toronyban meg 100 lőszer.
Amúgy az 57 mm-eshez is van irányított lőszer amúgy ORCA néven...bár valszeg az is k. drága.
Eggggészen biztos, hogy ezt írták?Ahogy a Valhalla turrets saját tesztek alapján irta: hagyományos "hit-to-kill" lőszerrel kb. 350 méterig lehet FPV drónok ellen küzdeni
Erre a drónvadászatra nagyon rá vagy gyógyulvaAz elég drága skuló drónvadásznak. Amennyire tudom közel MANPADS árban van...
Közelségi és/vagy időzítős lőszer kellene inkább.
"standard 25 mm ammunition successfully intercepted FPV drones at distances up to 350 meters."Eggggészen biztos, hogy ezt írták?![]()
Azok ellen nem kevés kicsi a 76mm?Erre a drónvadászatra nagyon rá vagy gyógyulvaSzámos más feladat is van.
Vulkán távoli nagy értékű, időérzékeny földi célokra,
Egyezzünk ki 57 mm-ben!minden másra sima időzített repesz. A 40-es sima IFV feladatkörre jó, a 76-os nagyon más kategória.
Na, akkor mondom:Lepkeháló kell ide...
Egyelőre nem igazán van versenytársa a Skyrangernek. Talán még a Korkut ami hozzá mérhető, kisebb mértékben az amcsi M-SHORAD - de ezek sem olcsók!
A Duster amúgy baromság: egy pizzás doboz méretű drónt nem fogsz vele eltalálni.
Ahogy a Valhalla turrets saját tesztek alapján irta: hagyományos "hit-to-kill" lőszerrel kb. 350 méterig lehet FPV drónok ellen küzdeni - pedig ők elektrooptikával és számítógéppel céloznak. Puszta kézzel és szemmel cseszheted: nem fogod eltalálni!
Szóval baromi életképtelen a javaslatod.
Khm...Van már 25milis programozható lőszer,ami nem igényel közvetlen találatot......"standard 25 mm ammunition successfully intercepted FPV drones at distances up to 350 meters."
Pedig kinetikai energiája bőven 1000-1500 méterig elég lenne 25x137mm lőszernek. Drónok ellen viszont csak 350 méterig jó - ahogy írják.
Azt is írják, hogy:
As the main armament, a 25mm automatic cannon and programmable ammunition were chosen, since this combination provides lower weight and comparable effectiveness to 30mm systems, which are significantly heavier and more expensive.
25mm-es programozható lőszerről még nem hallottam: amennyire tudom 30 mm-nél kisebb lőszerbe bajosan lehet bele tenni az időzítő elektronikát.
Azok ellen nem kevés kicsi a 76mm?
Egyezzünk ki 57 mm-ben!![]()
pl Török ATOM 25.Khm...Van már 25milis programozható lőszer,ami nem igényel közvetlen találatot......
már van nekik 25-ösben is?pl Török ATOM 25.
Szólj, ha kész!Na, akkor mondom:
autós radarból , 4 db-ból össze lehet állítani 1600 m detektálási távolságú garázsbarkács-AESA radart, darabja 100 $, 4 oldalra 4x4=1600 $
Továbbá kell még a cső végére sebességmérő és felprogramozó tekercs, meg egy tűzvezető számítógép és máris kész van a low-cost A-UAV SPAAG .
https://turdef.com/article/saha-expo-2024-korkut-25-rcws-as-a-new-c-uas-optionmár van nekik 25-ösben is?
35-nél lemaradtam...
Ismerős az alváz...
De nekünk ilyen tuti nem lesz, mert ez pénzbe kerülIsmerős az alváz...
Pont ilyen kéne nekünk mint amolyan "ocsított Skyranger" Gidrán alapon...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..