Nem szolgálok dandárban.Megint hülye vagy.
Hiszen dudi is egy dandárban szolgál.
Ok máshol az zászlóalj, de nálunk dandár.
Legyèl már Aladeen egy kicsit.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem szolgálok dandárban.Megint hülye vagy.
Oké, papíron k. sok dandárunk van, de valójában az egész Honvédség talán 2 dandányi erő lehet.Megint hülye vagy.
Milyen álmok?!?Ja, hogy az álmaiddal vitatkozok. Előbb is mondhattad volna, akkor bele sem kezdek.
Mit szàmít?Rémlik mit mondott egy amerikai dandártábornok pár napja?
Nem szolgálok dandárban.
A mennyiséget a NATO adja. Azért tartjuk a NATO-t, hogy ne kelljen belerokkannunk egy elégséges méretű haderő fenntartásába. Magyarország önálló körkörös védelméhez, 200-250.000 fős hadserek kéne minimum. Ennek a haderőnek a fenntartása elvinnié a (még közepesen moderne szközökkel való felszerelés esetén is) a GDP vagy 5-8%-át. Szerinted hány pillanat alatt omlana össze a magyar gazdaság, ha 5-8%-át a Honvédségre költenénk?
Kicsit frissítsd már az ismereteidet az ég szerelmére.Mit szàmít?
Lènyegelen.
Nálunk Eger felder ami max zaszlóalj ezrednek van csúfolva.
Szolnok különlegesek ami max zászlóalj dandárnak van csúfolva.
Ez nem a te fikázásod, bírálatod.
A rendszerè ami folyton hazudik.
Ès látod vannak civilek akik ezt simán elhiszik.
Egészségügyre ne költsünk? Kultúrára? Oktatásra? Szociális kiadásokra? Mitől vennéd el a pénzt?Elmegy ennyi másra, csak ez már aktuálpolitika.
Mondjuk éppen belerokkanófélben is van az ország.
Milyen dd??Oké, papíron k. sok dandárunk van, de valójában az egész Honvédség talán 2 dandányi erő lehet.
Kicsit frissítsd már az ismereteidet az ég szerelmére.
Vagy csak nem hülyék és feltűnt nekik (amit amúgy 80 éve mindenki tud velük együtt), hogy az IFV-re alapozott nehéz erő adják egy hadsereg valós ütőerejét.Tegyük hozzá,hogy ha nem lenne a NER, akkor se lenne pénzünk olyan haderore, amit itt a fórumon elképzeltek. Azt nem tudom, hogy a sereg vezetése szervilizmusbol,vagy szakmai nostalgiabol hozta össze ezt a HHs utanerzes Zplant,de szerintem mindkettő.
A hk és a tüzérség adják az utoerot, nem az IFV.Vagy csak nem hülyék és feltűnt nekik (amit amúgy 80 éve mindenki tud velük együtt), hogy az IFV-re alapozott nehéz erő adják egy hadsereg valós ütőerejét.
Igazabol vitaztol errol regota de mind a ketto kurva fontos. Talan negan altal felsoroltak kozul meg a tuzerseg fontosabb is.A hk és a tüzérség adják az utoerot, nem az IFV.
Áruld már el,hol volt 80 éve IFV?
Ja,sehol.....
Miből?
Már egész régóta ki van találva ez az összfegyvernemi hadviselés izé, ezeket rangsorolni nem feltétlen érdemes szerintem, viszont gyalogság esetében (ami itt azért valamenynire a vita fókusza) teljesen egyértelmű, hogy a prímet az IFVvel harcoló páncélozott gyalogság viszi (spec eseteket, outlinereket ne nézzük már).Igazabol vitaztol errol regota de mind a ketto kurva fontos. Talan negan altal felsoroltak kozul meg a tuzerseg fontosabb is.
Hitlerek 43ban át nevezték a gepesitett ho-okat páncélgranatos ho-oknak. Propaganda okokból.Igazabol vitaztol errol regota de mind a ketto kurva fontos. Talan negan altal felsoroltak kozul meg a tuzerseg fontosabb is.
IDF sikeres gépesített/páncélos haderő?Már egész régóta ki van találva ez az összfegyvernemi hadviselés izé, ezeket rangsorolni nem feltétlen érdemes szerintem, viszont gyalogság esetében (ami itt azért valamenynire a vita fókusza) teljesen egyértelmű, hogy a prímet az IFVvel harcoló páncélozott gyalogság viszi (spec eseteket, outlinereket ne nézzük már).
1. És?IDF sikeres gépesített/páncélos haderő?
Szerintem az.
Használja a"pancelgranatos"(gépesített osszfegyvernemi) harcaszatot?
Naturlich, mondaná Guderian. (termeszetesen).Mesterfokon
Az IDF nek nincs IFVje....Pont.
Nincs.Par prototípus van építve,Namerbol,Eitanbol, de proto szintjén M113bol is....De rendszerben nincs.1. És?
2. Van. Sőt, abban a szerepkörben használtak még M3 halftrackokat is - szegény ember vizel és főz alapon.
Hm, úgy tudtam, már van, harcban is volt.. de tevedhetek.Nincs.Par prototípus van építve,Namerbol,Eitanbol, de proto szintjén M113bol is....De rendszerben nincs.
Pont azért használták sikeresen a halftrauckot is,mellesleg a BMP ellenében is,mert az nem IFV szerepkor.Gepesitett gyalogsági szerepkor.
És egyébként sem olyan módon,mint mantrazzatok,hanem az ökölszabály szerint.
Hevenyészett védelem esetén.a pancelosok mennek elől,a gyalogság harcjarmuveken kíséri.
Kiépített védelem esetén a gyalogság megy elől, gyalog,jarmuveirol leszállt.Pancelosok és a gyalogsági járművek tűzzel fedezik őket, lehetőleg terepfedezekbol.
IDF,meg anno a Waffen SS is így harcolt.
És Ukrajnában is ezt láthatod.
Nincs olyan, hogy IFV VS APC szerepkör.Hm, úgy tudtam, már van, harcban is volt.. de tevedhetek.
Ettol.figgetlenul az idf kb megalakulásától fogva minden szart használt ifv szerepkörben, ami csak a kezükbe került. Biztos volt oka, hogy "rendes" ifvt nem rendszeresítettek, de folyamatos volt rá a törekvés (nevezzük igénynek) megalakulásától kezdve.
Én nem tudom, mit mantrazok, de szerinted mit?
Mert attól a ponttól fogva hogy a lynx es a páncélos gyalogság szar hhs maradvány és nem moder -ami álláspontot én opponalok - én nem tudom követni az álláspontodat.
De egyszerusitaunk: mi kellett volna akkor lynxek helyett?
Tedd hozzá, hogy ez csak a te lázálmod.Nincs olyan, hogy IFV VS APC szerepkör.
Osszfegyvernemi gépesített harcaszat van.
IDF azért használt mindenféle használt, de felpofozott cuccot,mert arra volt pénze.
Többit majd ha nem telorol leszek,mert nem két bites dolog megmagyarazni.
De ott kezdődik, hogy elfelejted a nemletezo IFV harcaszatot. Az a harcászati mód régebbi, mint az IFV jármű kategória.
És soha nem úgy működött, mint ahogy azt ti elkepzelitek
Ssssssh.Tedd hozzá, hogy ez csak a te lázálmod.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..