[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 167
10 042
113
Elhiszem. Jó hogy csináljátok, lehet rá reagálni, feljészülni, javítani

Én is láttam ilyet máshol. De más egy statisztikaba leirni, meg odaállni a papírral vagy amikor behívatnak a papírért. Sokat tud változni a vélemény.
Életem egyik legboldogabb napja volt, amikor sétapapírral civilben búcsúztam a laktanyától.
Nem volt sem tervem, sem konkrét munkalehetőségem, csak a felszabadultság érzése.
Építkezésen tudtam elhelyezkedni ács mellett. Többet és keményebben kellett dolgoznom. De! Szabad voltam, boldog, és akkori viszonylatban sokkal jobban kerestem.
Sok minden változott azóta, de garantálom ez ma is ugyanígy történne ezekkel a srácokkal.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 542
90 620
113
Várom, hogy megnyíljon a teljesen szabad leszerelés, mert így mki csak azt mondhatja sztem. Bár most is lehet közös megegyezéssel.

Ugyanez volt az egészségügyben, dokinál, ápolóknál, tanároknál majd mki felmond.
Az eü-ben gyakorlatilag senki sem mondott fel a sajtókampány ellenére, sőt többen dolgoznak, a tanároknál meg akit belehecceltek a felmondásba, később azon problémáztak nem veszik fel őket.

Ez nem jelenti azt, hogy itt is így lesz és nincs probléma.

Talán a rendőrséggel lehet a legjobban összevetni. Még akkor is ha a fizu elmarad ott tőletek, főleg a kiemelt alakulatokhiz képest. Ha jól emlékszek a rendőröknél már 2022 nyara óta teljes felmondási szabadság van.
Minimális csökkenés volt.

8CtuiHI6u457JkCqs-xs.png

8Ctuiajmv4CnFh6as-xs.png

És ott ilyen célzott tobirzokampányok nincsenek.
Bevallom nem olvastam a HJKR-t, de azon sem lepődnék meg, ha nem lenne benne az egyoldalú leszerelés lehetősége.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 184
141 540
113
Bevallom nem olvastam a HJKR-t, de azon sem lepődnék meg, ha nem lenne benne az egyoldalú leszerelés lehetősége.
Benne van. Az van felfüggesztve, hogy ne tudják az emberek a járandóságaikat kihúzni. (szerződési pénzek etc)
Akinek lejárt a szerződése úgy engedik el ha az ilyenkor járó díjakról lemond (ami geciundorító)

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
714
1 983
93
Lehet sarkos, lehet volt ezen a pályán játéktér, biztos, de nemcsak mi önként vagy lexaromságból épitettük le azt amink volt, hanem erősen ajánlották, instruálták, segitették a sajtójukban is megalapozni a rombolást.
Meggyőződésem, hogy sok politikus és döntéshozó őszintén hitt benne, hogy az a modern irány, és összességében valami jót készítenek elő. Máskülönben valahogy meg lett volna kiskapuzva a dolog.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 399
16 857
113
Benne van. Az van felfüggesztve, hogy ne tudják az emberek a járandóságaikat kihúzni. (szerződési pénzek etc)
Akinek lejárt a szerződése úgy engedik el ha az ilyenkor járó díjakról lemond (ami geciundorító)
Mármint ha valaki 10 èvig szerződèses katona, 2 èvente hosszabít, ès azt a pènzt benthagyta azt nem kapja meg leszerelèsnèl??

Vagy most fèlreèrtelek?

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 399
16 857
113
Sajnos nem, a leszerelési stopp még mindig és és úgy engednek csak el ha a közös megegyezésben lemondasz mindenről ami járna..
Őőő

Spec itt akkor visszamenőleg változtatnak a szerződès feltètelein.

Nem ártana ezt jogászokkal átnèzetni, esetleg perre menni akik szerelnènek.

Hányinger a köbön. o_O

• Dühítő
Reactions: endre and bel

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 399
16 857
113
lassan írom, hogy mindenki értse:

_______________ VESZÉLYHELYZET

(az aláhúzott rész évszaknak megfelelően kitöltendő)
Bocsánat.
Erről megfeledkeztem.

Főleg amikor a Vityesz pár hónapja majdnem mindenkit lehülyèzett, hogy bèke van.
Mit problèmáznak a nèpek.

Ja meg Bèke költsègvetès csinált a parlament.

Szóval bocsi.
Megzavarodtam.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 648
48 921
113
Nem tudom mit problémáztok: tegnap bejelentette a főni, hogy "Magyarország nagy lesz meg gazdag". Kell ennél több?! :rolleyes:

A középkori feudális felfogás szerint az országot és népet a nemesek alkotják - parasztokkal, jobbágyokkal nem kell számolni. A mai várban, kastélyokban, uradalmakban lakó "nemesség" meg most is gazdag, sőt egyre gazdagabb. Ergó cél elérve: Minden oké! :p

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
556
1 870
93
Várom, hogy megnyíljon a teljesen szabad leszerelés, mert így mki csak azt mondhatja sztem. Bár most is lehet közös megegyezéssel.

Ugyanez volt az egészségügyben, dokinál, ápolóknál, tanároknál majd mki felmond.
Az eü-ben gyakorlatilag senki sem mondott fel a sajtókampány ellenére, sőt többen dolgoznak, a tanároknál meg akit belehecceltek a felmondásba, később azon problémáztak nem veszik fel őket.
Azért érdekelne hogy ezt honnan vetted. A saját tapasztalatom az hogy a gyermekeim általános iskolájában felsőben úgy vadásszák a szaktanárokat, az egészségügyben meg elég sok barátom/haverom van, többen kijöttek magánba - orvosok és ápolók is (tudom hogy csak micro szinten látom, de a "gyakorlatilag senki sem mondott fel" állítást ezek alapján erős torzításnak érzem.)

Bocsi az offért, csak kissé zavart ez a nagy megmondás (mert a hadseregen kívül pont hogy az egészségügy és az oktatás az ahol szerintem kutya nagy gondok vannak)

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 315
38 827
113
Azért érdekelne hogy ezt honnan vetted. A saját tapasztalatom az hogy a gyermekeim általános iskolájában felsőben úgy vadásszák a szaktanárokat, az egészségügyben meg elég sok barátom/haverom van, többen kijöttek magánba - orvosok és ápolók is (tudom hogy csak micro szinten látom, de a "gyakorlatilag senki sem mondott fel" állítást ezek alapján erős torzításnak érzem.)

Bocsi az offért, csak kissé zavart ez a nagy megmondás (mert a hadseregen kívül pont hogy az egészségügy és az oktatás az ahol szerintem kutya nagy gondok vannak)
rendőrséget és a tűzoltóságot ne hagyd ki a felsorolásból....

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 870
21 204
113
Bocsánat.
Erről megfeledkeztem.

Főleg amikor a Vityesz pár hónapja majdnem mindenkit lehülyèzett, hogy bèke van.
Mit problèmáznak a nèpek.

Ja meg Bèke költsègvetès csinált a parlament.

Szóval bocsi.
Megzavarodtam.

Épp tegnap jelentette be hogy mi vagyunk a béke szigete, miközben Európa háborúban áll. Ehhez képest egyedül nálunk van háborús vészhelyzet. ;)

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 266
4 667
113

Papíron a létszám megvan. Mint tudjuk, az a lényeg.

• Tetszik
Reactions: Aladeen