[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 792
113
Majdan szerű polgárháborús helyzet
Egyébként szerintem nekünk pont hogy egy forradalomra van szükségünk.Mert amig ez a félfeudalista,elnyomó és élősködő államszervezet nem lesz leváltva,addig soha nem fogunk kimászni a gödörböl.
_Tetszettek volna forradalmat csinálni....
89ben nem lett leváltva a kommunista államszervezet.Továbbra is feudális viszonyok uralkodnak.És 1000ben lehet,hogy a feudalizmus volt a korszerű államforma,de ma már a feudális viszonyrendszerű állam nagyon nem az Europában.
Tökéletes rendszer nincs.Minden rendszernek vannak vesztesei.De az arányok nagyon nem mindegyek.
Ajánlott olvasmány Acemoglu (Pogi kedvence).Pl,"Miért buknak el nemzetek?"
Mindenki felett aki hivatásosként szolgál. Ez van egy demokráciában. Civil kontroll van minden állami erőszakszervezet felett, ami civil kontrollt a mindenkori végrehajtó hatalom csúcs szerve, a törvényesen megválaszott kormány miniszterei által gyakorol.
Viszont egy nem elnyomó jellegű államszervezetben ez a civil kontrol megoszlik.Klasszikus példa az USA szövetségi US Army,és a tagállamok NG-i.(bár a szövetségi állam igyekszik minnél jobban átvenni a kontrolt)
És itt jön egy másik fogalom,a jogállam kérdése.
Mert nálunk nincs jogállam.Nálunk nincs szétvállasztva a végrehajtó és a törvényhozó hatalom (bolsevik parlamentáris diktatúra rendszer van még mindig,bármilyen furcsán hangzik is).
Jogállamban a törvény uralkodik.A végrehajtó hatalom felett is.És az egyenruhásnak (is) törvény adta joga és kötelessége akár a végrehajtó hatalom csúcsa ellen is fellépni,amennyiben az sérti a törvény betüjét-és szellemét.
Hát nálunk nagyon nem ez van.Nálunk a törvénnyel uralkodnak,amit a monolit hatalom hatalmi érdeke szerint váltogat (mármint a törvényt),és a szervilis (feudális jellegű) államszervezet,benne az egyenruhások is,engedelmesn végrehajt és kikényszerit.
Lehet utálni Magyar Bálintot,de abban nagyon igaza van,hogy ami nálunk van,az egy maffiaállam (a maffia egy feudális szervezet,eredetileg a normannok elleni lázadók szervezete volt).Amiröl nem szeret beszélni,az az,hogy már akkor is az volt,mikor még miniszterkedet-csak nem volt csúcsra járatva.
89ben egy történelmi lehetőséget szalasztottunk el (már megint....).És ennek még nagyon sokáig fizetni fogjuk az árát.Nincs menekvés,a múlt hibáiért MINDIG fizetni kell.Igy vagy úgy,de fizetni kell.
Feletted esetleg.
Linder Béla 1918. november 9. – december 12. között volt hadügyminiszter.....9napig.1918ban összeomlott az állam,és benne a hadsereg.Igazábol Linder 9napos miniszterkedésének ebben semmiféle szerepe nem volt.
18-19 egy tipikus interregnum káosz volt.A régi elavult,amortizálodott rendszer összeomlott,de még nem alakult ki az új.És sajnos nálunk akkor,és azóta sem alakult ki az új,resteurálodott a régi.(Horthy rendszer,ami a francia titkosszolgálat révén,román szuronyokkal került hatalomra.)
És tulajdonképpen még mindig a régi rendszerben vagyunk,ami csak nevében,de tartalmában nem,átalakulva máig uralkodik Mo-on.Ettől vagyunk mucsajröcsöge.
Egyébként a Károlyi kormány Linder kirugása után egy elég jó,és meglehetősen hagyományos hadszervezetet akart kialakitani,csak már nem tudta megvalósitani.Megbukott (Károlyi egész egyszerűen alkalmatlan személy volt a feladatára.Amit elképzelt,az jó volt,de gyenge személyiség volt hozzá,hogy véghez is vigye Mo modernizálását-hát nem volt egy Atatürk.....Aki egyébként szovjet támogatás révén került hatalomra,de ez már egy másik elhallgatott történet.)

A jelen nemzedék megbocsáthatatlan bűne az, hogy százszorta jobb idők, és kedvezőbb körülmények dacára mégis újra azon gyümölcstelen kuruc szellemet buzgólkodik felébreszteni, melynek nem volt egyéb eredménye, mint az, hogy gyásznapokat hozott hazánkra, és századokra lökte vissza nemzetünk kifejlését.
Széchenyi István
Ma élne,ma is ugyan ezt irná.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 496
17 100
113
Ha tetszik ha nem, a politikum felettünk van, annak minden előnyével és hátrányával. Még egy vezérkar főnök felett is ott van a Honvédelmi Miniszter. Ezt el kell tudni fogadni. Aztán lehet menni választani 4 évente.
:D :D :D
Offffffffff

Jaj istenem.

El lehet menni választani de most ne menjünk abba bele, hogyan lett a mèdiatörvèny megváltoztatva.
Ez hogyan alakította ki azt hogy a közmèdiában folyamatosan kormánypropaganda folyik ami nem túl demokratikus.
Ezzel főleg az idősebbeket befolyásolva sokszor nyilvánvaló(na nem nekik) hazugságokkal.

Hogyan lett megváltoztatva a választási rendszer.
1 fordulóra/ nyertes kompenzáció, ahol az 50 vagy kevesebb százalèkot kapó 2/3ot kap a parlamentben!
Hogyan vannak választókörzetek meg gerrymanderingelve.
Most pedig eltörölve a választásokon elkölthető kampánypènzt???

Eldugott kis faluban hogyan nöttek ki kiskirályok, akik a választáson lefotóztatják a szavazólapot az emberekkel, akik van közmunkát is csak így kaphatnak.

Stbstbstbstb

Ès hogyan lett a magyar köztársaság elnöke olyan ember aki kitörli az orosz szót a közlemènyèből.
Mièrt is??
Kit zavart??
Most neki le kell mondani?:D

Magyarországon szabad választások vannak.
Jogilag minden rendben. :D
Ok.

Semmi baj a civil kontrollal!
Ha az viszont a saját meggazdagodását nèzi, itt konkrètan a honvèdsèg/haza èrdeke elött, az már mondhatjuk baj.(Nálam hazaárulás de gondolom jogilag nem az)

Remèlem nem hiszed el ezt a pilótakèpzèses maszlagot.

Lehet menni 4 èvente szavazni.
Kèrdès már csak hogy minek.
Ès azzal az ember tènyleg beleszól e bármibe.

Onnnnn

• Szomorú
Reactions: Negan

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 288
56 559
113
:D :D :D
Offffffffff

Jaj istenem.

El lehet menni választani de most ne menjünk abba bele, hogyan lett a mèdiatörvèny megváltoztatva.
Ez hogyan alakította ki azt hogy a közmèdiában folyamatosan kormánypropaganda folyik ami nem túl demokratikus.
Ezzel főleg az idősebbeket befolyásolva sokszor nyilvánvaló(na nem nekik) hazugságokkal.

Hogyan lett megváltoztatva a választási rendszer.
1 fordulóra/ nyertes kompenzáció, ahol az 50 vagy kevesebb százalèkot kapó 2/3ot kap a parlamentben!
Hogyan vannak választókörzetek meg gerrymanderingelve.
Most pedig eltörölve a választásokon elkölthető kampánypènzt???

Eldugott kis faluban hogyan nöttek ki kiskirályok, akik a választáson lefotóztatják a szavazólapot az emberekkel, akik van közmunkát is csak így kaphatnak.

Stbstbstbstb

Ès hogyan lett a magyar köztársaság elnöke olyan ember aki kitörli az orosz szót a közlemènyèből.
Mièrt is??
Kit zavart??
Most neki le kell mondani?:D

Magyarországon szabad választások vannak.
Jogilag minden rendben. :D
Ok.

Semmi baj a civil kontrollal!
Ha az viszont a saját meggazdagodását nèzi, itt konkrètan a honvèdsèg/haza èrdeke elött, az már mondhatjuk baj.(Nálam hazaárulás de gondolom jogilag nem az)

Remèlem nem hiszed el ezt a pilótakèpzèses maszlagot.

Lehet menni 4 èvente szavazni.
Kèrdès már csak hogy minek.
Ès azzal az ember tènyleg beleszól e bármibe.

Onnnnn
Erre nem tudok mit mondani, de elszomorít, mert őszintén ilyen Majdan előtti hangulatot árasztotok többen... Lehet ezt csinálni srácok, de én őszintén azon a véleményen vagyok hogy azt azért talán el kéne kerülni hogy majd egymásra lövöldözzünk, meg dobáljuk a molotov koktélt és ha egyik csapat bezavarja a másikat a pártszékházba akkor rájuk gyújtogassák. Szóval jobb híján igen, én magam részéről elmegyek szépen választani, aztán lesz aki lesz, s teszem a dolgom tovább legjobb tudásom szerint becsülettel ahogy eddig is! Akkor is ha az új miniszterelnököt pl. Magyar Péternek fogják hívni! Meg nyilván ha maradnak a mostaniak, akkor is.

Ti meg ezért olyan szarnak, lojalistának, gerinctelennek gondolhattok, amilyennek akartok. Az viszont hogy valaki hivatásosként megkérdőjelezze a politikum szupremációját, nekem minimum fura, na...

Lehet ezt tolni, csak ahigy leírtam, ha sikerült hős leszel, ha nem katonai bűncselekmény, és hazaárulás, pukk.

• Tetszik
Reactions: SilvioD

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 501
91 051
113
Respergert is kedvelem, engem közvetlenül nem tanított, de van jóbarátom akit meg igen, és állítólag jó tanár is. Ha tehetem orosz-ukránnal kapcsolatban mikor van fent előadása mindent megnézek.
Amit leírtatok milyen ember, milyen vezető volt, én pl. örülök neki hogy a képzés területén van, ahogy mikor hallottam Respergerről, neki is örültem, és minden ismerősöm akit tanított dícsérte "Resit" ahogy ők emlegették.
Az meg van, hogy ő már nincs az NKE-n? Most a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Biztonságkutató Intézetének a vezetője. Ahogy az előadásain mondani szokta élelmezéskutatással foglalkozik harckocsizóként...

• Tetszik
Reactions: endre and zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 288
56 559
113
Az meg van, hogy ő már nincs az NKE-n? Most a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Biztonságkutató Intézetének a vezetője. Ahogy az előadásain mondani szokta élelmezéskutatással foglalkozik harckocsizóként...
Természetesen. Annak az okát sem tudom, annyit tudok hogy akit tanított, az szerette, meg nekem is szimpatikus.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 496
17 100
113
HA nem tartod be és lebuksz, küldik érted a NAV-ot, vagy a rendőrséget
Pride? :rolleyes:

Ez az igazi civil kontroll a kormány felett.

Te egy ideális világot írsz le, ahol a politikusok normálisan dolgoznak.

De láthatjuk ez nem így van.

Itt politikusok kamu feltalálókká vállnak ès miután szètrabolják a rájuk bízott kerületet semmi nem törtènik.
NAV/rendőrsèg?
Nemár.

Schadl-Völner? Mèg most is gazdagodnak.
Majd kapnak pár èvet. De lehet a nagyját már háziőrizetben letöltöttèk.

Matolcsi klán.
A 4 èvente megválasztott civil kontroll aszisztált ehhez a rabláshoz, csak átbaszták őket.
Most ezèrt kapálóznak egy kicsit.

lèlegeztető gèp biznisz?
Csak ezèrt egy normális demokráciában bukni kellene egy kormánynak.
Hogy magyar emberek halálán nyerèszkedtek.

Stbstb

Civil kontroll teljesen rendben van.
De itt romokban van a honvèdsèg.
Ès nem a szakmai hozzánemèrtès miatt, hanem az utóbbi 35 èv civil kontrollja miatt.
Ami most pár èvet kivève, mundíg gátat szabott a szakmának.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 377
13 701
113
Na ez magasabb szinten úgy működik, hogy ellentmondás = árulás, még ha javító szándékú és egyébként nem habzó szájú kritika is.

...és ehhez nem is kell katonának lenni.
Sikerült meghonosítani az egész közigazgatásban és az üzleti életben is. Ha ellentmondasz, ha nem tetszik valami, akkor véged. Személyes sértésnek veszik.
De olyan szinten, hogy ha nem mész focizni munkaidő után, ha nem tetszik a jól fizető ügyfél háza, amihez amúgy egyikőtöknek sincs köze, akkor azt úgy veszik, mintha a világ színe előtt köpted volna arcon őket.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 288
56 559
113
Pride? :rolleyes:

Ez az igazi civil kontroll a kormány felett.

Te egy ideális világot írsz le, ahol a politikusok normálisan dolgoznak.

De láthatjuk ez nem így van.

Itt politikusok kamu feltalálókká vállnak ès miután szètrabolják a rájuk bízott kerületet semmi nem törtènik.
NAV/rendőrsèg?
Nemár.

Schadl-Völner? Mèg most is gazdagodnak.
Majd kapnak pár èvet. De lehet a nagyját már háziőrizetben letöltöttèk.

Matolcsi klán.
A 4 èvente megválasztott civil kontroll aszisztált ehhez a rabláshoz, csak átbaszták őket.
Most ezèrt kapálóznak egy kicsit.

lèlegeztető gèp biznisz?
Csak ezèrt egy normális demokráciában bukni kellene egy kormánynak.
Hogy magyar emberek halálán nyerèszkedtek.

Stbstb

Civil kontroll teljesen rendben van.
De itt romokban van a honvèdsèg.
Ès nem a szakmai hozzánemèrtès miatt, hanem az utóbbi 35 èv civil kontrollja miatt.
Ami most pár èvet kivève, mundíg gátat szabott a szakmának.
Mindennel egyetértek. El kell menni választani, és leváltani őket jobbra. Alakíts pártot. Lépj be egy már létezőbe, és jelentkezz választási megfigyelőnek.

Egyetlen esetben lennék hajlandó erőszakos cselekményre, ha megpróbálnák elcsalni a választást, vagy nem adnák át a hatalmat egy bukott után. A többi meg az én lojalista szar szememben a hazaárulás kategória srácok... Akkor is ezt mondanám ha most Gyurcsány lenne épp a miniszterelnök!

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 393
142 462
113
Mindennel egyetértek. El kell menni választani, és leváltani őket jobbra. Alakíts pártot. Lépj be egy már létezőbe, és jelentkezz választási megfigyelőnek.

Egyetlen esetben lennék hajlandó erőszakos cselekményre, ha megpróbálnák elcsalni a választást, vagy nem adnák át a hatalmat egy bukott után. A többi meg az én lojalista szar szememben a hazaárulás kategória srácok... Akkor is ezt mondanám ha most Gyurcsány lenne épp a miniszterelnök!
Az nem normális hogy nincs lehetőséged szakmai érdekvédelemre konkrétan semmi és hogy szerinted az a véglet létezik csak hogy fegyveres felkelés vagy pedig làbtörlő vagy kissé sarkos.

A társadalom tájékoztatása lenne erre, a kurva parlament lenne erre hogy valaki szàmonkérjen ha nem úgy mennek a dolgok.

Ezek amiket te savallsz segélykiàltások amiknek oka van, mert nincs más lehetőség..

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 496
17 100
113
Erre nem tudok mit mondani, de elszomorít, mert őszintén ilyen Majdan előtti hangulatot árasztotok többen... Lehet ezt csinálni srácok, de én őszintén azon a véleményen vagyok hogy azt azért talán el kéne kerülni hogy majd egymásra lövöldözzünk, meg dobáljuk a molotov koktélt és ha egyik csapat bezavarja a másikat a pártszékházba akkor rájuk gyújtogassák. Szóval jobb híján igen, én magam részéről elmegyek szépen választani, aztán lesz aki lesz, s teszem a dolgom tovább legjobb tudásom szerint becsülettel ahogy eddig is! Akkor is ha az új miniszterelnököt pl. Magyar Péternek fogják hívni! Meg nyilván ha maradnak a mostaniak, akkor is.

Ti meg ezért olyan szarnak, lojalistának, gerinctelennek gondolhattok, amilyennek akartok. Az viszont hogy valaki hivatásosként megkérdőjelezze a politikum szupremációját, nekem minimum fura, na...

Lehet ezt tolni, csak ahigy leírtam, ha sikerült hős leszel, ha nem katonai bűncselekmény, és hazaárulás, pukk.
Vagy leszerelhet az ember.
Már ha engedik. :D

Ezt tettem èn. Bár nem csak az idiotizmus miatt bár ez volt a legfőbb indok.

De kíváncsi lennèk ha nem lennènek kibeszèlő katonák, ès te nem tudnád, hogy vannak problèmák azt jobbnak tartanád e?

i meg ezért olyan szarnak, lojalistának, gerinctelennek gondolhattok, amilyennek akartok. Az viszont hogy valaki hivatásosként megkérdőjelezze a politikum szupremációját, nekem minimum fura, na...
Nem gondolom, hogy az vagy.

Egyzerűen csak máshogy èled meg amikor szopatnak.:D

Viccet fèlretève, egy nyugodt embernek tűnsz így lassabban èrintenek meg a dolgok.

Vagy..... de konteózni nem szeretek.:D

• Imádom
Reactions: zsolti

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 312
14 610
113
Erre nem tudok mit mondani, de elszomorít, mert őszintén ilyen Majdan előtti hangulatot árasztotok többen...
Kapj a fejedhez, nem a mostani helyzetben kellene az ördögöt a falra festeni. Senki nem emlegetett semmiféle felkelést, mert a Majdan az volt.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 288
56 559
113
Vagy leszerelhet az ember.
Már ha engedik. :D

Ezt tettem èn. Bár nem csak az idiotizmus miatt bár ez volt a legfőbb indok.

De kíváncsi lennèk ha nem lennènek kibeszèlő katonák, ès te nem tudnád, hogy vannak problèmák azt jobbnak tartanád e?

Nem gondolom, hogy az vagy.

Egyzerűen csak máshogy èled meg amikor szopatnak.:D

Viccet fèlretève, egy nyugodt embernek tűnsz így lassabban èrintenek meg a dolgok.

Vagy..... de konteózni nem szeretek.:D
Máshogy élem meg, meg tényleg a káoszt tartom a legnagyobb fenyegetésnek, a belviszájt, az irányítatlan. anarchiát. Az az igazi vég.

Nekem jó helyem van, hagynak azt csinálni amit szeretek. EGO-s vagy törtető sem vagyok, szoktam mondani nevetve nekem már arra kell csak vigyázni nehogy magasabb beoba kerüljek, s sokan akik nem ismernek jól azt hiszik viccelek, pedig nem...

Nem azzal van bajom hogy vannak kibeszélő katonák, azt mondtam megértem hogy ha kiderül ki volt, el lesz távolítva utána. A kettő nagyon nem ugyan az. Be lehet vállalni, csak annak minden ódiumával. Egyébként nem is a. kecsói lopással kapcsolatban írtam ezt sem, vagy a fura pk váltásos videóval, hanem a határnál történt indexes szivárogtatással kapcsolatban.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 496
17 100
113
Leváltani jobbra??

Hát sajnos úgy látom a világpolitikában is, nem annyira a jól kormányzás, a jó program ami előre juttat egy politikust.

Mindjárt alapítok egy pártot.
Elötte megcsinálom a hambit ebèdre.
De aztán nekiállok.

Őő.
Nem szeretnèk politikus lenni.

Választási megfigyelő nem megy be a fülkèbe.
Ráadásul nem azt mondom, hogy nem oda megy az X. Hanem hogy sok oka lehet annak hogy oda megy ahová.

Tènyleges meggyőződès.
Megtèvesztettsèg.
Haszon.
Fèlelem.
Teljes tudatlanság.

De ezek az emberek így-úgy saját elhatározasból rakják. Ebbe egy megfigyelö nem szólhat bele.

• Tetszik

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 288
56 559
113
Leváltani jobbra??

Hát sajnos úgy látom a világpolitikában is, nem annyira a jól kormányzás, a jó program ami előre juttat egy politikust.

Mindjárt alapítok egy pártot.
Elötte megcsinálom a hambit ebèdre.
De aztán nekiállok.

Őő.
Nem szeretnèk politikus lenni.

Választási megfigyelő nem megy be a fülkèbe.
Ráadásul nem azt mondom, hogy nem oda megy az X. Hanem hogy sok oka lehet annak hogy oda megy ahová.

Tènyleges meggyőződès.
Megtèvesztettsèg.
Haszon.
Fèlelem.
Teljes tudatlanság.

De ezek az emberek így-úgy saját elhatározasból rakják. Ebbe egy megfigyelö nem szólhat bele.
Megint mindennel egyetértek. De akkor ha nincs elcsalva, és így vagy úgy odamegy a több X, akkor mi a faszt csináljunk érted?!

Legyen egy műveltségi cenzus? Csak érettségi, vagy csak diplomás szavaz? Vagy etnikai, pl. kisebbségi nem szavaz, csak akinek van magyar nemesi felmenője? Ki mondja meg akkor mi a jó irány, Te, én, Busho3301?!

Nem jó ez, csak jobb módszer per pill szerintem nincs. Aztán egy hivatásos meg túlgondolja magát, és egyszer kijelenti felette a politikumnak nincs hatalma, ezt sikerre is váltja, akkor majd királyunk, kormányzónk lesz megint...

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 312
14 610
113
Nono, nem én voltam aki azt mondtam hogy felettem aztán nem áll a politikum, hanem Te!
Atyaég.

A politikum felé lojalitással a civil nem, a fegyveres testületek egy bizonyos szintig tartoznak. Többetek kedvelt példája, hogy ha egy leendő kormány külső utasításra nekihajtja a MH-t az oroszoknak, akkor ez meg az lesz mert árulók. Na, így világos?
Nagyon durva, hogy a szivárogtatással kapcsolatos véleményekről rögtön az ukrán felkelés jutott eszedbe. Senki ezen a fórumon ilyesmire nem buzdított és nem is engednénk, ahogy a jogszerű működésre eddig is odafigyeltünk.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 496
17 100
113
Legyen egy műveltségi cenzus? Csak érettségi, vagy csak diplomás szavaz? Vagy etnikai, pl. kisebbségi nem szavaz, csak akinek van magyar nemesi felmenője? Ki mondja meg akkor mi a jó irány, Te, én, Busho3301
Termèszetesen èn tudom a tutit.:D

Fogggalmam nincs.

Bár èn szavazat arányosan raknám a parlamentbe a pártokat.
Nem így ahogy most van.

Mindenesetre sajnos vègignèzve egy parlamenti közvetítèst, bármely oldalon elvètve látok korrekt, èrtelmes politikust.

Szóval lehet úgy is mindegy lenne.

De megnèzve a kutya párt mostani kalandját a 444-el :eek: hát nemtudom van e èrtelme idehaza megpróbálni korrekten politizálni.

• Imádom