[BIZTPOL] Magyarország

Oké, értem, hogy számossággal kapjátok el az EU-pénz elsíbolókat, de én önmagában rossz ötletnek tartom, hogy két évtizede (!) megy ez a buzi pályázatosdi. Úgy értem, egy dolog, hogy sokan visszaélnek vele (hidd el, nem szóbeszédről írtam, amikor azt írtam, hogy hallottam cifrákat), de eleve az ötlet, hogy a magyar GDP 2-3-4%-át évente ráöntötték a gazdaságra úgy, hogy nem volt éppen nagy hatékonyságú a dolog, és még mellé kinevelt egy ilyen, piacképtelen tevékenységeket valahogy lepapírozó réteget, na az eléggé káros.
Másik kedvenc példám az egy időben mindenhol a földből kinövesztett “látogatóközpontok” (a korabeli “lombkoronasétányok”) - ezeknél is az látszik, hogy volt pályázati pénz megépíteni, de fenntartani már nem, mert ahhoz mondjuk egy fokkal komplexebb üzleti terv kellett volna, meg rengeteg marketingzseton, törődés, elhivatottság, stb.
Persze tisztelet a kivételnek.

Ahogy a “kommunizmusunk” kb 45 éve alatt berögzült rossz szokásokat kb ugyanennyi idő lenne kigyomlálni, ugyanúgy az EU tagságunk okozta gazdasági torzulásainkat is minimum annyi idő lesz visszacsinálni, mint ameddig tart ez a cirkusz.

Ja, és a generációkat illetően egyáltalán nem specifikusak a fentiek a Kádár-korban felnőtt generációkra.
Egyetlen dolog miatt tettem röhögős szmájlit: ennek nincs köze a kommunizmus szokásaihoz. Akkor ugyanis a dolgok működtek, csak nem csúcs módon működő kapitalista szinten.

Az EUs pénzek felhasználása megbukott volna a kommunizmus idején is, mert meglepő módon több elszámoltatás volt mint most.

A magyar elit (oldalfüggetlenül) játszik össze abban, hogy a beérkező pénzekből nulla közeli munkával megvegye magának amire vágyik és ne csináljon SEMMIT, de semmit, ami piaci alapon VALAHA megélhetne. És ez nem a kis- és középvállalkozól szintje (akik mondjuk vesznek egy szerszámgépet EU támogatással), hanem a csúcs, az igazán komoly pénzek.
Papír mindent elbír.
Az ország meg rohad szét.
És ezen delikvensek nagy része pelenkában rohangált a komcsi rendszer idején vagy még csak kósza gondolat volt.

Vannak kivételek természetesen; ők távolmaradnak alapvetően minden állami/EU pénztől, ha tehetik, mert jönnek "szívességkérések", a hülye bürokraták (akik totál fogalmatlanok a piac működése kapcsán, de eldöntik, hogy minek van és minek nincs megfelelősége).... Sorolhatnám.

mi mit is költünk most egy válságálló infrastruktúra kialakítására?
Ezt lebombázni sem kell, olyan felesleges.

És mi lesz amikor nem Orbán lesz a miniszterelnök? Arra mi a terv? Mert nem ő a nemzet, nem ő az ország.
Hát gondolom vmi terve van a Manökennek vagy ezt is Orbán oldja meg? o_O

Igazából jó kérdés, mert az se tudom ki határozná meg a Tiszából a magyar kül- és biztonságpolitikát és mi lenne az irány. Sejtésem van, de az nem tetszene.

Igazából jó kérdés, mert az se tudom ki határozná meg a Tiszából a magyar kül- és biztonságpolitikát és mi lenne az irány. Sejtésem van, de az nem tetszene.
Ez is rossz válasz. Nem szabad egy-egy személytől függenie egy ország jövőjének. A fidesznek 16 éve volt az egységes nemzet építésre, és a feudalista, maffia szerű '90-es évekre hajazó működés felszámolására és a polgári társadalom felé való elmozdulásra, ami képes olyan vezetőket kitermelni és kiválasztani, amik pártpolitikától és személyektől függetlenül a közös érdekek mentén vezetik az országot.

Na, ebből mi valósult meg?

Rendszerváltás kéne már végre.Gengszterváltás volt már elég (bár az tény,hogy a mostani gengszternél most már csak jobb jöhet).
Államszervezeti rendszert kéne már leváltani,hogy ne lehessen többé büntetlenül gengszterkedni.
Rendszerváltás kéne már végre.Gengszterváltás volt már elég (bár az tény,hogy a mostani gengszternél most már csak jobb jöhet).
Államszervezeti rendszert kéne már leváltani,hogy ne lehessen többé büntetlenül gengszterked
Reálisan nézve, egy esetleges kormányváltás esetén, a 15 éve várakozó baloldali háttér kívánná először bepótolni az elmaradást az állami pénzekből. A hatalomra jutó új kormánynak először ki kellene elégítenie a nyilvános, és nem nyilvános ígéreteket, belföldre, és külföldre is.
Tekintve, hogy az állami vagyon megduplázódott az elmúlt években, el lehet képzelni micsoda igények lehetnek már most bejelentve, a segítség fejében.
Őszíntén bízom benne, hogy nem lesz kormányváltás, egyrészt mert semmilyen potenciált nem látok a Tisza mögött, másrészt brutális rablás fog beindulni, amit láttunk már 2002 után.
Csak azért nem veszek új autót, hogy új legyen, ha az újnak nincsenek jobb paraméterei mint a réginek.
Bár én családom élményei okán soha nem szavazok baloldali politikai pártra, de mint írtam: mindenki a maga M.o-án él.

Reálisan nézve, egy esetleges kormányváltás esetén, a 15 éve várakozó baloldali háttér kívánná először bepótolni az elmaradást az állami pénzekből. A hatalomra jutó új kormánynak először ki kellene elégítenie a nyilvános, és nem nyilvános ígéreteket, belföldre, és külföldre is.
Tekintve, hogy az állami vagyon megduplázódott az elmúlt években, el lehet képzelni micsoda igények lehetnek már most bejelentve, a segítség fejében.
Őszíntén bízom benne, hogy nem lesz kormányváltás, egyrészt mert semmilyen potenciált nem látok a Tisza mögött, másrészt brutális rablás fog beindulni, amit láttunk már 2002 után.
Csak azért nem veszek új autót, hogy új legyen, ha az újnak nincsenek jobb paraméterei mint a réginek.
Bár én családom élményei okán soha nem szavazok baloldali politikai pártra, de mint írtam: mindenki a maga M.o-án él.
Nincs se baloldal,se jobboldal Mo-on.Ez csak egy ideológiai gumicsont,lepel,hazudozás.
Egy bolsevik pártállami rendszer van,ami élősködésre épül.Ezt kell lerombolni.
A NER egy országpusztitó maffiabanda.És kissé paradox,de azért kéne minnél elöbb eltünniük,mert jók abban,amit csinálnak.Egy kevésbé jó maffiabanda kisebb károkat tud okozni,mert nem olyan tökéletes a kontroljuk.

Nincs se baloldal,se jobboldal Mo-on.Ez csak egy ideológiai gumicsont,lepel,hazudozás.
A NER egy országpusztitó maffiabanda.És kissé paradox,de azért kéne minnél elöbb eltünniük,mert jók abban,amit csinálnak.Egy kevésbé jó maffiabanda kisebb károkat tud okozni,mert nem olyan tökéletes a kontroljuk.
Te egy "Netflix univerzum" szerű álomvilágot szeretnél! Sem itt, sem más országban nem lehet atomi szintről újra építeni egy országot. Max, ha szigeország lennénk.

• Tetszik
Reactions: BJani and cirqle
Úgy teszel, mintha nem lenne nyomás :D. Még egy semmitmondó felületes Venezuelai beavatkozást elitélő papírt sem írunk alá, hátha egy kicsit is jobban tekintene a kormányra Trump. Adott szankciómentességet olajra egy évre (amit Rubio-tól kellett megtudnunk, mivel Orbánék szerint korlátlan időre kaptuk), vagyis csak haladékot adott. Kiment a kormány delegációja hatalmas ünnepélyességgel és hazajöttek, azzal hogy szándékoznak amerikai fegyvereket venni és hazudtak egy megkötött pénzügyi védőpajzsról (Amit meg Trumptól meg kellett megtudnunk, hogy nem kötöttek).
Sztem pont azért nem írtuk alá, mert az ilyen semmitmondó Uniós nyilatkozatokat sosem szoktuk aláírni senki kapcsán.
Előrébb visz vmivel? Nem. Csak mutatja, mikyen töletlen az Unió.

Orosz gáz és olaj szankciómentesség.
Legvalószínübb, higy Trump időkorlát nélkül ígérte meg.
Viszont az OFAC és a pénzügyminisztérium bizonyos időközönként felülvizsgálja. Mivel Bidenékkel ellentétben most semmilyen amerikai nyomás nincs a magyar kormánynon, hogy váljunk le, ezért Trump és Orbán alatt ez meg lesz hosszabbítva. Hogy más amerikai vagy magyar kormánynál ez ugyanígy működni fog kérdéses. De ha valaha véget ér a háború, akkor valszeg ez is változik, tehát mi szinte egyedüliként ezt kiharcoltuk. És ezeken a szankciókon mi valószínűleg másom rpvására sokat nyerünk! Lehet gratulálni Orbánnak!!! :cool:

Pénzügyi védőpajzs
Ugyanazokat a köröket futjuk. Elvi megállapidás van, gyakorlati még nincs. Erről beszélt Orbán is. Ettől annyira bexart a hazai balliberális oldal, úgy érzi ha sokszor mondja nem lesz, akkor nem lesz. Aztán nehogy Trump tavasszal aláirja Budapesten. Akkor majd mást kell mantrázni.

A honvédelmire -gondolom- nem csak sejtésed van!

• Tetszik
Reactions: SilvioD
Te egy "Netflix univerzum" szerű álomvilágot szeretnél! Sem itt, sem más országban nem lehet atomi szintről újra építeni egy országot. Max, ha szigeország lennénk.
Atomi szintröl nem is.
,de itt csak államszervezeti reformról van szó (inkább váltásrol esetünkben).
Ilyen pedig történt,elég gyakran.KE-ban rajtunk kivűl mindenki megcsinálta a kommunista blokk bukása után,előbb-utóbb.Franciaországban De Gaulle 58ban csinált ilyet.Egy rakat ország csinált ilyet,ki tööb,ki kevesebb sikerrel.
Igazábol történelmi léptékkel lényegében minden hosszú ideig fennálló ország időröl időre csinál ilyet.Egyszerűen mert a fejlődés elavultá teszi az addigi berendezkedést.

Sztem pont azért nem írtuk alá, mert az ilyen semmitmondó Uniós nyilatkozatokat sosem szoktuk aláírni senki kapcsán.
Előrébb visz vmivel? Nem. Csak mutatja, mikyen töletlen az Unió.

Orosz gáz és olaj szankciómentesség.
Legvalószínübb, higy Trump időkorlát nélkül ígérte meg.
Viszont az OFAC és a pénzügyminisztérium bizonyos időközönként felülvizsgálja. Mivel Bidenékkel ellentétben most semmilyen amerikai nyomás nincs a magyar kormánynon, hogy váljunk le, ezért Trump és Orbán alatt ez meg lesz hosszabbítva. Hogy más amerikai vagy magyar kormánynál ez ugyanígy működni fog kérdéses. De ha valaha véget ér a háború, akkor valszeg ez is változik, tehát mi szinte egyedüliként ezt kiharcoltuk. És ezeken a szankciókon mi valószínűleg másom rpvására sokat nyerünk! Lehet gratulálni Orbánnak!!! :cool:

Pénzügyi védőpajzs
Ugyanazokat a köröket futjuk. Elvi megállapidás van, gyakorlati még nincs. Erről beszélt Orbán is. Ettől annyira bexart a hazai balliberális oldal, úgy érzi ha sokszor mondja nem lesz, akkor nem lesz. Aztán nehogy Trump tavasszal aláirja Budapesten. Akkor majd mást kell mantrázni.
Elvi okokból nem írnak alá ilyen nyilatkozatokat, mert külpolitika az tagállami hatáskör, ez pedig ebben a formában bújtatott hatáskör elvonás.
Ez nem zárja ki a közös nyilatkozat formáját, de az esetleges kimaradás nem róható fel az adott tagállamnak.

• Tetszik
Reactions: vata and BJani
Azért érzel zavart az erőtérben, mert a kormány a Kohl-i poltika jegyében rég megelőzte balról a nevükben baloldali pártokat,akik így gazdaságpolitikailag és szociálisan is jobbra tolódnak.

• Tetszik
Reactions: cirqle
Ez is rossz válasz. Nem szabad egy-egy személytől függenie egy ország jövőjének. A fidesznek 16 éve volt az egységes nemzet építésre, és a feudalista, maffia szerű '90-es évekre hajazó működés felszámolására és a polgári társadalom felé való elmozdulásra, ami képes olyan vezetőket kitermelni és kiválasztani, amik pártpolitikától és személyektől függetlenül a közös érdekek mentén vezetik az országot.

Na, ebből mi valósult meg?
Mi az hogy rossz válasz? Mi van ha hülye a kérdés?? o_O
Ez amit leírtál egy bullshit!!
A demokrácia lényege hogy pártok és politikusok alakítják. Ha vki függetlennek hazudja magát a politikában az is egy politikai marketing.
A mai világpolitika nagyon impulzív, változó. Az Európa-poiitika meg félig belpolitika. Itt ilyen közös célok lehetetlenek, hisz éppen ez az új belpolitikai törésvonal lényege, hogyan politizáljunk egy ilyen változó világban. Leegyszerűsítve mifelénj két válasz van, az orbáni szuverenista modell, meg a brüsszeli föderalista.

Közösen, békében szakértők vezetik az országot, vmi komcsi hippi látomás.
Ilyenből semmi sem valósult meg, mert ilyenről szó sem volt.

Azért érzel zavart az erőtérben, mert a kormány a Kohl-i poltika jegyében rég megelőzte balról a nevükben baloldali pártokat,akik így gazdaságpolitikailag és szociálisan is jobbra tolódnak.
A vajda nem kholi politikát folytat,hanem kádárit....Kádár rendszer meg tudjuk,hogy hová vezetett