Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
Nem tudom de szerintem nem olyan egyszerű. Kétes hogy mennyi az ottani tudása, tényleg orvos-e,tényleg olyan orvos mint aminek mondja magát, ottani módszerek,eszközök,kezelési módok másabbak-e,gyakorlat,megérti-e mi a panaszod,megérti -e amit olvas vagy mondanak neki,mennyire ismeri az itteni eszközöket készség szinten, stb. Ja és bónuszként elmesélem:
Találtam a neten egy tapolcai szír dokit, valami fogorvos vagy mi már nem emlékszem de nagyon odavolt a kis zöld lefejezősökért.
Tavaly az év magyar orvosa egy muszlim volt.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Naja.Norvégiában is iszonyú rossz a közbiztonság,még tömegmészárlás is volt......
Az iszlám kultúra sem egységes.Középkorban jóideig Európa volt a barbár világ,és a muzulmán a gazdag és fejlett.Aztán náluk a hatalom egyszerüen befagyasztotta a fejlődést.Ugyanazért,amiért a kinai császárok is betiltották a hosszútávú hajózást,és a korai nagyolvasztókat-hogy hatalmon maradhassanak.Kinában is elmaradottság,magas bűnözés és rossz közbiztonság,meg 100évnyi polgárháború lett az eredménye,pedig nem muzulmánok.És ott is voltak olyan mozgalmak,terrorszervezetek,akik a gyökerekhez való visszafordulásba,és minden nem kinai kiirtásában látták a megoldást.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 844
65 521
113
Tavaly az év magyar orvosa egy muszlim volt.
Miattam lehet, az csak egy cím,vagy papír, vagy IQ harcos facebook függők beszavazása. Nekem mindegy, de tőlem akár lehet az év dokija vagy sztahanovistája is. Én is hoztam egy példát te is. De ha nagyon akarjátok előkeresem a doki nevét és foghatjátok a fejetek mik a lelki gondjai szegény szír dokinak. Magyar orvos legyen, küldjék végre el a nyugdíjas remegő kezüket pénzért tartó tatákat és így talán van remény az előmenetelre. Rengeteg fiatal orvosunk van, pozitívak még mind akikkel találkoztam, kössék röghöz őket azzal hogy előbbre tudnak jutni és így érzik hogy számítanak. Dokikat ha már mindenképp pótolni kell akkor a volt SZU területéről hozzanak, igaz kicsit fájdalmasak,de értik a dolgukat.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 226
4 578
113
Ha valakinek nem lenne ismeros ez az eset, akkor rakereshet a beke vallasanak hivei altal keszitett videora. Brutalis. Az a ket lany is epp azt probalta demonstralni, hogy Marokkoban milyen nagy a biztonsag...
(Elkepeszto, hogy veletlenul eppen par nappal az itelet utan jon egy forumozo, aki mosdatja ezeket... :oops:)


A halalos itelettol sem feltek ezek az jovevenyek . (Ez az uj neve a muszlim migriknek. :rolleyes:) Csak kinevetik az europai torvenyeket...
Ők sem féltek. És mit műveltek a lányokkal... : https://szakirodalom.atlatszo.hu/20...takart-a-dunaszerdahelyi-maffia-es-aldozatai/
 

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113

Ez más, ezt nem lehet felhozni OV mellett, így tekintsük úgy, hogy ilyen nincs is. Kamu, hamu, mamuka és Fake News.. Viszont én biztos védem a gyilkosokat, ez azért benne van..
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 304
113
Ebben igazad van. Én ebben a balanszot ott látom, hogy a fidesz kormány előtt meg ugyan úgy olyan műsorok mentek közpénzből, mint pl. a Napkelte - Kinn padon - Heti hetes etc...
Van különbség? Nincs.

Aki éppen hatalmi helyzetben van, az mindig talál közpénzt arra, hogy magát fényezze, és az ellenfeleit üsse. Most 9 éve a Fidesznek adta ki, én ezt értem hogy fáj annak aki baloldali/liberális, de hát ez egy demokrácia uraim, választást kell nyerni, azt utána lehet közpénzből tolni majd megint a Napkeltéket. Most M1 van, mert erre szavazott a választók többsége...
Olyasmi nem lehetne, hogy mondjuk feloszlatjuk a közmédiát és mindenki piaci alapon próbál szerencsét?
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 304
113
Oké, játszunk el a gondolattal.
Kire? Hol látsz olyat, aki LÉTEZIK, tehát ne egy szuper emberekből, akik szépek okosak nem korrumpálhatóak, kellőképpen szeretik Mo-t és tudás/tapasztalat is van, nem csak tiszta szív egy állam elvezetéséhez álló de sajnos NEM létező erőt fantáziálj ide, hanem egyet a valós rendelkezésre álló alternatívák közül!
Kit?
Én nem látok sehol senkit...
Minimalizálni kell az államot. Ez a megoldás.
 
  • Tetszik
Reactions: Celebra

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 323
4 506
113
Olyasmi nem lehetne, hogy mondjuk feloszlatjuk a közmédiát és mindenki piaci alapon próbál szerencsét?

Ha az ember belegondol az információ eljuttatásának (vagy elhallgatásának képéssége) egy nagy embertömeghez iszonyatos hatalom. Ha nincs állami szereplő iszonyatos befolyást tud szerezni bárki akinek van elég pénze hogy belépjen a piacra. Ez kb azt jelentené mint am az USA-ban vagy ukrajnában van vagyis baromi gazdag emberek csinálnának maguknak televiziót meg újságot hogy média befolyásukkal kényszerítsenek ki számukra kedvező döntéseket a politikusoktól. Van olyan valahol hogy tiszta piaci alapon megy a média? Szerintem nem. A verseny attól jön létre hogy ha az állami tv lenyom egy hírt azt a pénzes ember hiradója is le fogja adni különben még úgy néz ki hogy lemaradt a hírről... még akkor is ha üzleti szempontból esetleg neki ez nem kedvező. A titok az hogy hogyan van szabályozva az állami média felügyelete. Vagyis mennyi ellenzéki ücsörög a média tanácsban, meg hogy mennyi időnek is kell jutni ellenzéki képviselőknek a hírműsorokban hogy az ellenzék is el tudja juttatni üzeneteit a tömegekhez. Ezt elvileg a média törvény szabályzná ami ezért mindenhol 2/3-os törvény. Ez sem tökéletes hisz lártjuk hogy mai M1-hez meg napkeltéhez vezet... de mondhattam volna BBC-t is ami szintén egy vicc...pedig nem kis pénzt fizet érte az átlag britt aztán mégse tűnik kiegyensúlyozottnak meg függetlennek. De talán még mindig jobb mint ha lenne pl a Csányinak meg a Mészárosnak egy TV-je aztán mindenki nézi azt ami neki tetszik. Most csak kiragattam 2 nevet a top 50 leggazdagabb magyarból.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 010
113
Minimalizálni kell az államot. Ez a megoldás.
Anarchia, önszerveződés, motorosbandás káosz lenne az eredménye inkább előbb mint utóbb, s ez csak a belpolitikai vonzat. A külpolitikairól jobb nem is beszélni, de igen sokan mosolyogva használnák ki a helyzetet. Valamint ott van példának az Eü, ha azt piaci alapon versenyszféra szabályai szerint kezdenénk el csinálni, a magyarok jelentős részét halálra ítélnénk az alsóbb társadalmi osztályban.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 010
113
Olyasmi nem lehetne, hogy mondjuk feloszlatjuk a közmédiát és mindenki piaci alapon próbál szerencsét?
Mivel az aktuális hatalomnak sosem lesz érdeke hogy ne fényezze saját magát, pocskondiázza az ellenlábasokat, a hatalmi helyzete meg adott hozzá hogy közpénzből üzemelő közmédiára ebből a célból nyomást gyakoroljon, lehetni persze lehetne, csak kicsi rá az esély. Ez minden országban és pillanatban csak azon áll, hogy van e morális gát vagy sem. Nálunk nincs, de azonnal hozzáteszem sosem volt! Ahogy egyébként én pl. az Usa médiával is nagyjából képben vagyok, hát az sem jobb ám mint a miénk. Ott is mindig az kapja a zsíros állami bizniszt, hirdetést, exkluzív interjút, aki szépen beszél a hatalomról. Most a Foxnak áll a zászló, előtte meg a CNN volt a kedvenc.
Így megy ez még a demokrácia őshazájában is...
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 861
15 262
113
Minimalizálni kell az államot. Ez a megoldás.

Erre emlékszem, ezzel és az állam rossz gazda felkiáltással lopták szét és mentették át a közvagyont a 90-es években, ami nem került elvtársi kézbe azt pedig módszeresen szétverték a külföldi multik hogy ne legyen konkurenciájuk.

Baromi jól működött az is, amikor az állam a tőkepiaci folyamatokba nem szólt bele, ebből lett a devizahiteles válság, ami a társadalmi válságon túl amúgy majdnem magával rántotta az itthoni bankszektort is.

A modern világban olyan erős és hatalmas érdekérvényesítő képességgel rendelkező tőkekoncentrációk vannak, hogy hatékonyan szabályozási pozíciót felvenni képes állam nélkül villámgyorsan kialakulhat körülötted egy nem túl kedves disztópia, ahol a magánemberek teljesen kiszolgáltatottak a médiának és a monopolhelyzetbe kerülő szolgáltatóknak.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 226
4 578
113
Ez más, ezt nem lehet felhozni OV mellett, így tekintsük úgy, hogy ilyen nincs is. Kamu, hamu, mamuka és Fake News.. Viszont én biztos védem a gyilkosokat, ez azért benne van..
Nem politikai célból idéztem, csak hogy látható legyen, hogy az emberi aljasság kultúrafüggetlen. Sajnos jó része igaz a szerdahelyi ismerőseim szerinnt...
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 226
4 578
113
A verseny attól jön létre hogy ha az állami tv lenyom egy hírt azt a pénzes ember hiradója is le fogja adni különben még úgy néz ki hogy lemaradt a hírről...
Ez akkor bukott el, amikor ingyenessé tették az MTI alap hírszolgáltatását. Ezzel megszüntették a versenyt, mert a kis hírportálok nyilván nem fizetnek azért, amit ingyrn is megkaphatnak.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 010
113
Erre emlékszem, ezzel és az állam rossz gazda felkiáltással lopták szét és mentették át a közvagyont a 90-es években, ami nem került elvtársi kézbe azt pedig módszeresen szétverték a külföldi multik hogy ne legyen konkurenciájuk.

Baromi jól működött az is, amikor az állam a tőkepiaci folyamatokba nem szólt bele, ebből lett a devizahiteles válság, ami a társadalmi válságon túl amúgy majdnem magával rántotta az itthoni bankszektort is.

A modern világban olyan erős és hatalmas érdekérvényesítő képességgel rendelkező tőkekoncentrációk vannak, hogy hatékonyan szabályozási pozíciót felvenni képes állam nélkül villámgyorsan kialakulhat körülötted egy nem túl kedves disztópia, ahol a magánemberek teljesen kiszolgáltatottak a médiának és a monopolhelyzetbe kerülő szolgáltatóknak.
Így van. Ennél jobban én sem tudnám összefoglalni a lényeget. Az hogy bebasszuk a lovak közé a gyeplőt, nekem kicsit arra hajaz amit az arabok csinálnak a harcban:
"Célozni azt minek??! Ha Allah akarja majd úgy is talál a lövedékem, ha fej felől egy kézzel kaszálok ki egy teli tárat! Insallahratataatatttaaaa!!!" Azt is jól meg lehet nézni, mennyire jön be...
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Anarchia, önszerveződés, motorosbandás káosz lenne az eredménye inkább előbb mint utóbb, s ez csak a belpolitikai vonzat. A külpolitikairól jobb nem is beszélni, de igen sokan mosolyogva használnák ki a helyzetet. Valamint ott van példának az Eü, ha azt piaci alapon versenyszféra szabályai szerint kezdenénk el csinálni, a magyarok jelentős részét halálra ítélnénk az alsóbb társadalmi osztályban.
Persze.Svájc az anarchiárol hires........Meg az utcán haldokló szegény emberekről......
Államra szükség van-de nem erre a bolsevik tipusú államdiktatúrára
 
  • Tetszik
Reactions: Robur and Masztiff
Status
Not open for further replies.