Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
koronavirus1-369544.png
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
826
4 203
93
Ez de fa..ság!

"a bérleti jogviszonyokat nem lehet felmondani a veszélyhelyzet végéig, akkor sem, ha ez magánszeméllyel áll fenn. Tehát a bérbeadó nem mondhatja fel a szerződést a veszélyhelyzet végéig."

Tegyük fel, van egy bérlőd, nem fizet. Kirúgnád, de nem tudod, védi a tv. Normálisak? Ilyen hülyeséget b+!
https://index.hu/belfold/2020/05/07/kormanyinfo_sajtotajekoztato_gulyas_gergely_majus_7./
"bérleti jogviszonyokat nem lehet felmondani a veszélyhelyzet végéig az állam vagy önkormányzati tulajdonban álló lakásoknál, akkor sem, ha ez magánszeméllyel áll fenn."
Rád, mint magánszemélyre nem vonatkozik ez a rendelet, ha kiadsz egy ingatlant albérletbe.Mint ahogy látod, csak az állami és önkormányzati ingatlanok érintettek.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 965
82 815
113
"bérleti jogviszonyokat nem lehet felmondani a veszélyhelyzet végéig az állam vagy önkormányzati tulajdonban álló lakásoknál, akkor sem, ha ez magánszeméllyel áll fenn."
Rád, mint magánszemélyre nem vonatkozik ez a rendelet, ha kiadsz egy ingatlant albérletbe.Mint ahogy látod, csak az állami és önkormányzati ingatlanok érintettek.
Figyelmetlen voltam, és ma már a második. Köszi. (4kor feküdtem, 7kor keltem, Last Kingdom 4. évadból egyszerre 5 rész ilyeneket okoz. :)
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell and Shed

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Anthony Faucinak úttörő szerepe volt az AIDS megfékezésében, hat elnökkel dolgozott már együtt, most Trumpot segíti a koronavírus elleni harcban. Amerika doktorának arcát szentkép, tetoválás és fánk őrzi.
https://index.hu/kulfold/2020/05/07/anthony_fauci_portre_koronavirus_trump_egyesult_allamok/
"Amikor Donald Trump január 29-én – kilenc nappal az első hivatalos amerikai fertőzött után, egy nappal a világjárvány deklarációja előtt – megalakította a koronavírus elleni kormányzati akciócsoportot (White House Coronavirus Task Force), akkor a Republikánus Párt szenátoraitól kapott egy tuti tippet. A Trumppal konzultáló politikusok azt javasolták az elnöknek, tegye meg a főszereplőnek – természetesen önmaga mellett – a Nemzeti Allergia- és Fertőzéstudományi Intézet (National Institute of Allergy and Infectious Diseases – NIAID) igazgatóját, Anthony Faucit...
...Akkor még sem Trump, sem a republikánus elit nem vette igazán komolyan a koronavírus jelentette veszélyeket, de a veterán szenátorok számára nem volt kérdéses, hogy ha egy járvány kormányzati üggyé fajul, akkor a válaszokat Anthony Faucira kell bízni. A szakember ugyanis 1984 óta már öt korábbi elnökkel dolgozott együtt előbb az AIDS, majd a kétezres években a SARS, a H1N1 és legutóbb az ebola megfékezésében, de olyan szokatlan fenyegetéssel is foglalkozott, mint 2001. szeptember 11-e utáni lépfene-támadások.
Az Elnök és az Emberek Hőse
Tekintélyére jellemző, hogy amikor az akkor még csak Ronald Reagan alelnökeként tevékenykedő George Busht megkérdezték egy 1987-es elnökjelölti vitán, kit tart személyes hősének, valamilyen ismert figura helyett az akkor épp a HIV-vírussal kapcsolatos kutatásokat vezető Faucit nevezte meg, még úgy is, hogy biztos volt abban, az amerikai választók „valószínűleg soha nem hallottak róla”.
És annak ellenére, hogy az Egyesült Államok szenvedte-szenvedi meg a legjobban a koronavírus-járványt, és a szövetségi kormányzat helyett inkább a tagállamok váltak a védekezés tényleges főszereplőivé, harminchárom évvel az idősebb Bush szabadkozása után
A MA MÁR 79 ÉVES ANTHONY FAUCIBÓL VALÓSÁGOS SZUPERSZTÁR LETT, AKI SZÁZMILLIÓK HITÉT ÉS REMÉNYÉT TESTESÍTI MEG ABBAN, HOGY A KORMÁNYZAT VÉGSŐ SORON MÉGISCSAK ÉSZSZERŰEN CSELEKSZIK...
...A Fauci-kultusz persze nem kis részben annak köszönhető, hogy a szakember rendszeresen egy félinformációkat, áltudományos hiedelmeket és összeesküvés-elméleteket a közvéleményre zúdító politikussal osztja meg a színpadot. Andy Anderson kaliforniai illusztrátor, aki a gyógyítók patrónusaként kanonizált Szent Pantaleonként festette meg őt, így méltatta a szakembert: Fauci számomra a nyugtató, biztató hangot jelenti ebben a zűrzavaros, kiszámíthatatlan korszakban. Egy olyan nagypapára emlékeztet, aki biztosít arról, hogy minden rendben lesz. Hogy kemény dolgokra készüljünk, hogy szopó lesz, de végül minden rendbe jön majd. Az emberiség nagy reménye, hogy ilyen hozzáértő koponyák harcolnak a fennmaradásáért...
..
.Fauci nem csak intézményvezetőként lett elismert szakember, hanem kutatóként is. Több mint ezer publikáció fűződik a nevéhez, és szakterületén a világ legidézettebb tudósai közé tartozik...
...Fauciról hazai és külföldi kollégái is úgy nyilatkoznak, hogy nincs még egy olyan ember, aki jobban meg tudná fejteni a fertőző betegségek titkait...
Amikor a Science magazinban nekiszegezték a kérdést, miért nem világosította fel határozottabban a közvéleményt Trump egyik aktuális csodafegyverének tartott kezelés valódi hatékonyságáról, a korábban még egy cukorkás magyarázatot is bevállaló Fauci azt mondta: Legyünk realisták, mit is tehettem volna? Nem ugorhattam oda a mikrofonhoz, hogy lelökjem a pódiumról az elnököt...
...Amióta Fauci a koronavírus miatt az egyik legfontosabb közszereplővé vált, a közvélemény-kutatók érdeklődését is felkeltette; méréseikből kiderült, hogy miközben Trump járványellenes lépéseiben az amerikaiak kevesebb mint fele bízik, addig Fauci véleményét a közvélemény (kutatástól függően) 70-80 százaléka nem kérdőjelezi meg..."
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Mikozben az amcsiknal tombol a jarvany, az elnok egy masodik vilaghaborus rendeletre hivatkozva (Defense Production Act) kotelezte a elelemipar gyarakat amerikaba hogy minden aron folytasak a termelest.

Csak hat, nem ugy sult el ahogy elkepzeltek, tobb gyarban is, az egyik legnagyobb Tyson Food-s be i betort a jarvany.

Itt altalaban mexiokoiak es hasonlok dolgoznak. Tobb halott is van a gyarba, de tovabb kell bemenni dolgozni, tuloraznak, nincs vedo felszereles, semmi tavolsag trtas es meg a fizeteseket sem fizetik nekik rendesen.

A gyar az elejen nem is akarta bevalani hogy baj van, a halotoakat titkoltak 2 hetig, utana meg nem akartak bevalani a medianak hogy menyi beteg munkas van.

Mostmar kiderult hogy tobb mint fele munkas coronas.

ez a modern rabszolgasag, ez meg rosszabb mint a nemet spargas marhasag.


ja meg ez van amikor valaki okos mint az Sh11 meg tobbi itt aki nyafog a korlatozasok miatt... elszabadul a virus es van egy csomo halott ... es meg a termelesnek is kuka lesz mert akarjak nem be be kell majd zarni oket.

https://www.theguardian.com/environ...ctory-tyson-arkansas-food-workers-coronavirus

https://www.kansascity.com/news/coronavirus/article242519791.html
https://www.foxbusiness.com/markets/coronavirus-cases-tyson-meat-plant-iowa
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113

Kemény!
Iktatom ezt is...
..
(van amúgy egy hajmeresztő hipotézisem, vagyis inkább megérzésem, hogy ezek a "zavar a mátrixban" jelenségek miért fordulnak elő...
MÁTRIX jelentése = ANYAMÉH
Egyszer talán kifejtem. S ez talán magyarázat lehet arra is, hogy filmekben, amelyek sok ember tudatát elérik miért modellez(tet)ődnek le eseménysorok előre, amelyek aztán évekkel később a "valóságban" is bekövetkeznek!)

https://issuu.com/webshare/docs/ac-mh-szink
..
amúgy:
https://www.sports.ru/tennis/1084884979.html
..
https://www.rt.com/sport/485744-marat-safin-coronavirus-conspiracy/
 
  • Tetszik
Reactions: jani22

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 398
113
Akkor marha jól statisztikát nyomtak. 3,5-4,2k tesztet mondott MC/nap. Most vagy bővült a megfelelő laborok száma, vagy passz. Lehet egyetem is, de ha az, akkor régebb óta nyomhatják. VAGY, ezek már a célzott tesztek. Ha holnap is ekkora a szám, akkor bezzegszlovákiára is feljövünk pillanatok alatt. :)
A 7k teszt attól van, hogy a 17 ezer mintavétel haladt, ami a pillanatnyi lakossági általános átfertőződöttséget méri a reprezentatív mintán, és az persze mind hivatalos PCR teszteléssel is jár, tehát azt is bele lehet és bele is kell számolni az adatokba. Ez korábban nekem sem jutott eszembe, de valójában ez a helyzet vele. ;)


"Mégis működik a járványkezelés svéd modellje"
(euronews idióta faxság, lásd a bizonyítását alább ;))

Ezzel a kijelentéssel azért még jócskán lehet várni, amit az euronews megtett. AMÚGY MEG EGY BÜDÖS SZÖ SEM IGAZ BELŐLE !!! Már csak azért is, mert ha ezt az olaszok franciák spanyolok britek mondták volna ezt, hogy semmit nem csinálnak, vagy az US, akkor kígyót békát kiabálnának rájuk, ugye ? Így meg, azért, mert a svédek egy balfax felkészületlen trehány alakulat volt, még talán "szentté is kell avatni" a neoliberális svéd kormányt ? Aki odadobta a kaszásnak az országot felépítő öregeket, amikből ők most a pénzt szórják el, az országot teszik tönkre , adják el ??? Ez a svéd "törődés", a szociális érzékenység ? A saját véreikkel, a felmenőikkel ? Nem véletlenül ez a súlyos pszichopátia és aljasság egy ultraliberál szemétláda országban ? (pld. Sztálin csinált ilyeneket a sajátjaival, meg még sok másik szemétláda is a világban) Ha a saját öregjeiket a sírba így lökdösik bele, akkor mi a jó k..... (kedves, tudod...) anyukájuknak kell aggódniuk a menekültek életéért, meg cirkuszolni értük a fél világgal ?????? :mad::mad: (még soha nem mondtam ilyet, de olyan példás büntetést érdemelnek, amilyenekről az ószövetségben írtak néhányszor - megtizedelve rabszolgának elhajtatni az egész bagázst, úgy ahogy vannak - hááát nálam a kiakadás megvolt ezek miatt - most már jöhet a svédeknél az országuk migránsok általi átvétele, az lesz a büntetés a bűneikre, olyan ószövetségi stílusban, én így látom - lenne még bőven mit írnom miket műveltek régen, csak nem akarom mesélni...:(:mad:)

Nah az elmúlt napok 5.000-7.000-re növekedett tesztszámáról nyilatkozott ma Cili Mama. Ez a kórházi nyitás miatt következett be, illetve rendszeresen tesztelik a kórházi, idős otthoni dolgozókat, lakókat. A járóbetegellátásban is a rizikósabb kórházi vizsgálatoknál kötelező a megelőző negatív teszt.

Korábban nem számolták bele tudtommal az egyetemek által elvégeztetett teszteket, márpedig ezt a 17 ezret is ők csináltatják. Mondjuk alaposan torzítja így az eddigi adatokkal való összehasonlítást, hiszen eddig csak fertőzésgyanúsakat és kontaktszemélyeket teszteltek.

Az egyetemi tesztelések, így az országos tesztelés számai és magántesztek továbbra sincsenek bent a hivatalos adatokban. Ezért nem torzít a korábbiakhoz képest. Ha ezekből lesz pozitiv teszt, azt hivatalos állami teszttel is megerősitik.

Ezek alapján Magyarországon a hivatalos állami 100.000 teszten felül, még majdnem ugyanennyi egyetemi és magánteszt volt. Plusz a gyorstesztek.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Nah az elmúlt napok 5.000-7.000-re növekedett tesztszámáról nyilatkozott ma Cili Mama. Ez a kórházi nyitás miatt következett be, illetve rendszeresen tesztelik a kórházi, idős otthoni dolgozókat, lakókat. A járóbetegellátásban is a rizikósabb kórházi vizsgálatoknál kötelező a megelőző negatív teszt.



Az egyetemi tesztelések, így az országos tesztelés számai és magántesztek továbbra sincsenek bent a hivatalos adatokban. Ezért nem torzít a korábbiakhoz képest. Ha ezekből lesz pozitiv teszt, azt hivatalos állami teszttel is megerősitik.

Ezek alapján Magyarországon a hivatalos állami 100.000 teszten felül, még majdnem ugyanennyi egyetemi és magánteszt volt. Plusz a gyorstesztek.


a gyorsteszteket szerintem nem kell venni komolyan...

tiszta penz es eroforas pocsekolas, plusz a megbizhatatlan is...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 398
113
a gyorsteszteket szerintem nem kell venni komolyan...

tiszta penz es eroforas pocsekolas, plusz a megbizhatatlan is...
Nem az. Csak arra kell használni, amire való. Pl. Az országos felmérésben is használják A már gyogyult betegeket pl. Az egyik verziójával lehet azonosítani, amit a PCR teszt nem mutat ki, mert az a vírust keresi.
 
  • Tetszik
Reactions: laiki and zeal

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Látom nem használt a javaslatom.... Esetleg próbáld meg ezt! Kiváló anyag, tanúsíthatom.
https://online.auchan.hu/shop/elelm...nal-orosz-vodka-40-0-5-l.p57231/856470.v57570
Elmeroggyantakkal nem tárgyalok, mert mint a példád is világosan mutatja, jobbak nem lesznek, legfeljebb romlik az állapotuk. Elhiszem hogy elittad az eszed meg az életed. De ez a mocskoskodás amit itt művelsz az nem fog semmit visszahozni. :) Megértél arra, hogy kérjek rád egy kitiltást gyűlölködés miatt. Ez van. :) Azért mindent én sem nézhetek el neked, pedig hagytam lehetőséget, hogy befogd a mocskos pofádat. :) Látod, Shektor11-re is akartam kérni, ugyan nem mondtam, de nem kértem rá. Azóta már magától is elérte az elviselhető állapotot. Nálad viszont ilyen javulásra nem lehet számítani sajnos. A korbácsból meg a sallerekből értesz, másból nem. Hát igen, a kricsniben meg kellett tanulnod a fizikai túlélés szabályait. ;) Persze ez oda érvényes, de ide nem. Viszont erre sajnos az autodidakta tanulásoddal nem jöttél rá.

Ja, nem is kérdeztem még, pedig akartam. Te svéd vagy ? Netán részben ? A nicked svéd és vagy norvég irányra mutat. A Finnenknél nem tudok ilyen nevekről. Mint látod mind a kettő nációt nagyon szeretem, azért kisbetűsek. ;)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 398
113
Elég érdekes dolgokat mondott.
Decemberi olasz megjelenés aztán lappangás és február - márciusi berobbanás. Nálunk valahogy azt érezte 2 hét után, hogy nem robban a virus. Oltás és a korlátozások? Ezt már csak én kerdezem, ő nem mondta.

Nyájimmunitás nem lesz, csak a vakcina fog segitrni.

Viszont Pesten alacsony a részvétel az országos felmérésben. Pesten 30%, Budán 50%, vidéken magasabb. Mki vegyen részt senki se legyen hülye!!

Oltás fél év, 3/4 év múlva.
 
  • Tetszik
Reactions: laiki and Leonidas

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 058
26 619
113
Fel nem tudom fogni, hogy miért nem tesztelteti magát ingyen valaki, ha hívják! Így a budapesti adatok nem lesznek reprezentatívak, de lehet, hogy avidékiek se, hiszen 70-80 százalékos arány kellene a reprezentativitáshoz! Akár 10-15 százalékos eltérés is lehet a felmérés és a valóság között ilyen részvétellel. Elfecsérelt idő és erőforrás ez így, újra kell csinálni kötelező részvétellel!
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 398
113
Fel nem tudom fogni, hogy miért nem tesztelteti magát ingyen valaki, ha hívják! Így a budapesti adatok nem lesznek reprezentatívak, de lehet, hogy avidékiek se, hiszen 70-80 százalékos arány kellene a reprezentativitáshoz! Akár 10-15 százalékos eltérés is lehet a felmérés és a valóság között ilyen részvétellel. Elfecsérelt idő és erőforrás ez így, újra kell csinálni kötelező részvétellel!
Most a polgármestereken keresztül próbálnak hatni az emberekre. Sajnos a hülyeség határtalan. Én azért optimista vagyok, erős ráhatással növelhető az arány.
A következő köröket én is kötelezővé tenném!!!
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 213
4 426
113
Vótmà!? 9600 HUF literje a Molos kezfertőtlenítőnek.... Még jó hogy csak kettőt vehet mindenki.... Mi lenne ha korlátlanul lehetne venni....
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos