Harckocsik a második világháborúban

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Egy kis visszatekintés a Tigrisek ászára:
http://1939-1945.blog.hu/2015/01/28/meghalt_otto_carius
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 094
25 096
113
T-44, az öszvér
t-44-2.gif
 
R

rejsz felügyelő

Guest
https://warisboring.com/the-u-s-armys-tank-destroyers-weren-t-the-failure-history-has-made-them-out-to-be-ec595d8a433e#.v2sa1zhhf

Nem tudom volt-e.Amerikai harckocsivadászok a második világháborúban.
 

sequadon

Active Member
2013. december 7.
354
220
43
212.jpg


Mozgóképen

The battle sled, invented by Brig. Gen. John W. O'Daniel (Truscott's successor as commander of the 3d Division), was half a torpedo shell, just large enough to hold one soldier lying down. Six were hooked together and attached to each side of a tank and the twelve sleds were pulled forward in the paths made by the tank's tracks, enabling an infantry squad to accompany a tank without being exposed to small arms fire and antipersonnel mines. After O'Daniel sent Ordnance a sketch of what he wanted, Colonel Jaynes and his staff developed a model with runners, to prevent heat from friction, and made the sleds in an atmosphere of the greatest secrecy in a field near the Capua shops. They set up a production line, using 80 welding sets in stalls under a big circus tent, and with the expert supervision of Sergeant Sellfors as chief welder, Fifth Army and PBS mechanics working in 8- hour shifts manufactured 360 sleds between 29 April and 14 May.

All the sleds were used in the breakout at Anzio. The worst impediments were ditches and mines that immobilized the tanks. In one regiment a platoon of tanks and four sets of sleds failed to get into action because of rough ground and the loss of several tanks from mines; in another, the results were negligible because the terrain was unsuitable; in a third unit, the towed infantry, supported by the tanks, took a strongly fortified house. Infantrymen were not enthusiastic about the sleds because they felt like "dead ducks" lying so close behind the tanks. General O'Daniel felt that the combat test was not conclusive, and that these special devices should be employed against organized positions when terrain and antitank defenses permitted. Half the sleds were salvaged from the battlefield and used in the invasion of southern France.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 331
34 114
113
Igen a futogorgok száma szerint is az... csak reménykedtem hátha egy ritkasagba botlott amit parducnak azonositottak. (Amúgy a parduc tervezésekor rengeteg mindent a porsche tornyosbol emeltek át lekicsinyitve.) Kár hogy olyan kevés készült csak belőle
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 331
34 114
113
Kíváncsi lennék mi lett volna ha !!!
A bonyolultabb gyártású de azonos védettség mellett könnyebb porsche félét rendszeresitik -5t a motorizaltsag problemajan enyhithetett (bár előbb volt mint a henchel féle) fogyasztása is jobb volt ahogy a megbizhatosaga is . Bár a háborút nem nyerte volna meg gibraljtar ezzel se lett volna elfoglalva...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 761
77 868
113
Annak lett volna értelme,ha a Párduc megjelenésekor azonnal leállítják a Tigris gyártását a Királytigrist meg el sem kezdik és minden erőforrást a Párducra fordítanak.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 511
44 995
113
Annak lett volna értelme,ha a Párduc megjelenésekor azonnal leállítják a Tigris gyártását a Királytigrist meg el sem kezdik és minden erőforrást a Párducra fordítanak.
Több ilyen elemzést olvastam én is, birodalmi márka és munkaórában, beletett nyersanyagban a Tiger család sokkal drágább/erőforrás igényesebb volt mint a Párduc, cserében viszont alig/ha egyáltalán valamivel volt csak ténylegesen nagyobb harcértéke. Attól függetlenül, a Tiger pszichológiai hatása sem volt elhanyagolható, ettől rezzent össze mindenki a túloldalon.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 511
44 995
113
A II. Vh legjobban sikerült alkotása harckocsi fronton pedig szerintem az "öreg győztes", a T-34/85. Mobilitás, jó terepjáró képesség - igénytelenség, viszonylag súlyához képest jó tűzerő és ami a legfontosabb, TÖMEGGYÁRTÁSRA optimalizált konstrukció volt. Sok lúd disznót győzött. Anyagháborúban ez dönt.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 761
77 868
113
Több ilyen elemzést olvastam én is, birodalmi márka és munkaórában, beletett nyersanyagban a Tiger család sokkal drágább/erőforrás igényesebb volt mint a Párduc, cserében viszont alig/ha egyáltalán valamivel volt csak ténylegesen nagyobb harcértéke. Attól függetlenül, a Tiger pszichológiai hatása sem volt elhanyagolható, ettől rezzent össze mindenki a túloldalon.
Már ha láttak egyáltalán valaha Tigrist pláne Királytigrist...