Az általad vélt konklúziót a laikusok számára azért leírhatnádGondolom nem magányos gépeket küldenek be, és lelőnek minden légi járművet ami adatott rögzíthet.
Azért gondolkodjunk el azon, hogy semmilyen földi telepítésű , nyugati IR vezérlésű légvédelmi rendszer nem képes megközelíteni sem ezt a lőtávolságot.
Az oroszok egyetlen IR légvédelmi rendszere meg a sztrella-10M ami egy rövidhatótávolságú csapatlégvédelmi rendszer!
A többi radar vezérlésű, nem hat rá az IR csali....
E mellet az A-50-es nem rendelkezik (tudtommal) passzív rakéta közelség érzékelővel.
Magyarán látnia kellet radarral vagy az ellenséges rakétákat vagy az azt kilövő gépet.
50 másodperc telik el az első IR fáklya és az első találat között!
A strella-10M rendszer esetén kb. 10 másodpercet repül a rakéta... Innentől kezdve én ezt ki is zárnám...
Sőt, a legtöbb IR rövid távú légiharc rakéta sem repül 50 másodpercig.
Pusztán matematikai úton az A-50-es észlelte kis távolságon azt az eszközt ami indított rá. Én nekem ez a tippem.
De érdekel mások megfejtése is az ügyben, csak maradjunk meg az eszközök műszaki paraméterei alapján való vélemény nyílvánításnál.
Szóval orosz légvédelem nem lehetett, mert ebben az esetben (IR miatt) csak a sztrela jöhetne szóba, de annak a repülési ideje nincs ennyi.
Tehát csak valami nyugati BVR rakéta lehetett repülőgépről indítva? Vagy akár hajóról is?
Az egyik náciszimpatizáns csatornán konkrétan GUR művelet eredményeként adják el a dolgot. Ezt persze inkább gondolnám dezinformációnak vagy más tollával való ékeskedésnek, de az általad írtak miatt, akár igaz is lehet?