Végül is haditechnikai/háborús cikk.
Pokoli forgatókönyv, ilyen lehet a világ, ha ledobnák az atombombát
Érdekes cikk, csak nekem van vele pár problémám. Olvastam a Daily Mail cikket is, amire hivatkozik. A probléma a szerző és vele a nyugati világ szemlélete a világ többi részéről, mint már párszor utaltam rá.
Először is, az észak-koreai vezetés nem hülye. Gonosz de nem hülye. Nekik egyetlen érdekük van, hatalomban maradni, ergo a pénz, a luxus maradjon meg. Hülyék lennének kirobbantani egy olyan háborút amiben percek múlva elporladnának. Nem, ők soha nem fognak atomtámadást intézni az USA ellen. Saját akaratukból nem. Egyrészt a kínai és újabban az orosz vezetés egyetrétése nélkül semmiképp. Mert jelenleg tőlük jön a jólét (már a Kim familiának és a funkcionáriusoknak, mert a pórnéppel arrafel úgy párezer éve nem törődik senki). Fogyóeszköz. Hogy éhezik a társadalom? Hát, ja. De tapsol szorgalmasan, mert ha nem, akkor nem csak éhezni fog, hanem arcal lefelé feküdni, két méterrel a föld alatt, vagy ami még rosszabb, egy átnevelő táborban találja magát, ahol ugyan az lesz a vége, csak kis "átnevelés" közben éri a vég. Annyi kaja meg van, hogy a katonáknak jusson belőle.
Szóval, Kim soha nem fog váratlanul atomcsapást indítani az USA ellen. Miért is tenné? Ő nem azért fenyegetőzik, mert tényleg támadni akar. Ő segélyt akar, meg több engedményt kicsikarni az egyik oldalról, erőt mutatni hazafelé a másikról. Minden egyes évben ugyan azt játsza el.
Arról már nem is beszélek, hogy a rendkívül fejlett észak-koreai tengo hogyan oson el amerika partjaiig? Na mindegy.
A másik probléma az oroszok ábrázolása. Miért kell egyből ilyeneket írni? "A paranoiára hajlamos orosz elnök most úgy véli, hogy Oroszországot lefejező csapás célpontjává tették." Hogy mi van? Az amerikaiak természetesen az első tizedmásodpercben ki tudják kalkulálni a rakéta célpontjait, az oroszok meg felételezik, hogy ellenük indult csapás? Tudom, tudom, tologatós számológép. Hosszan lehetne még sorolni, de miért jó, hogy olyan emberek írhatnak "szakértő" cikkeket, akiknek, vagy nincsenek ismereteik az ellenfelekről, vagy direkt hülyeségeket írnak?
Azt már csak csendesen teszem hozzá, Index hülyeség, hogy olyanokat, hogy "85 méterrel a Csendes-óceán felett", nem írunk le, mert az egy léghajó lenne, vagy ha valaki arra öszpontosít, hogy az orosz elnököt vonalban TARTSA, akkor mit jelent az, hogy nem tudják elérni az oroszokat. OK, Index.