A haditechnikai cikkek minőségéről...

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 776
36 310
113
Nna igen, nem véletlen pöcsmörögtem el tavaly egy hónapot, amikor a stratégiai és taktikai atomfegyverekről meg az orosz nukleáris doktrínáról csináltam a saját videómat. Ugyanez igaz az ukrán atomprogramra is, csak abba az elhúzódó vágás miatt beleszart Trump megválasztása, aztán jóval szarabbul teljesített, mint lehetett volna.

Nem a kollégát akarom védeni, de kiindulva a feltöltési menetrendjéből ő a mennyiség a minőség felett elvet alkalmazva napi szinten rak ki egy-egy videót. Ha törik, ha szakad. Havi szinten bevétel szempontjából ez jobban jön ki, mivel bár az egy videóra eső megtekintések - és bevétel - száma alacsonyabb, ám miután ezek összeadódnak 30 nap alatt, így végső soron a hó végi elszámolásban többet kapsz, mintha pl heti szinten posztolnál egy nagyobb elérésű videót.

Ez viszont azt jelenti, hogy nem tudsz úgy elmélyülni az adott témában, a videó felületesebb lesz, hibák szinte biztosan lesznek benne, és utómunkáról ne is álmodj, mert másnapra ki kell mennie a videónak. Nincs színes-szagos illusztráció, nincs utólagos ellenőrzés - lásd most épp a Leo 1 motorkódját basztam el MB838 helyett MB338-ra -, nincs az, hogy akkor most fél órát elpöcsölsz egy 20 másodperces szegmenssel, ahova mondjuk a Nozs reaktív páncéllal felszerelt kilőtt Leopard 1A5 harctéri videót keresed ki a 8 millió Telegram üzenet közül. Tömegtermelés vs manufakturális kisipari munka gyakorlatilag.

Persze megvan erre mind a kereslet, mind a kínálat, de saját magamból kiindulva én nem ez a kategória vagyok és nem tudnék tömegtermelni. Persze ennek megvan az a hátulütője, hogy kevesebb videó, kisebb bevétellel, kiismerhetetlen upload schedule mellett - most is csúsztatom a meglévő késésemen túl legalább 2 napot, mert tévém és Ultrahangom is lesz, meg mellette elviszi a nézettséget az űrrepülés -, de legalább büszke vagyok arra, amit kirakok és 5 év múlva is teljes mellszélességgel tudom vállalni.

Youtube tendenciákat nézve megint én hugyozok szembe az árral, mert ha megnézitek általánosságban nagyrészt mindenki más is inkább a mennyiségre megy rá a maximalista kisipari munka helyett, de ez van.

Másrészt meg ami a szerepléseket illeti, ugyanez igaz erre, avagy aki napi szinten akár többször megy egyik helyről a másikra nyilatkozni, az óhatatlanul felületesebb lesz, mintha csak tudomisén heti 2-3-szor történik ez. Nincs úgy idő felkészülni, elmélyülni, jön egy sample text sablon szöveg oszt szoszi. Meg egy idő után ismétli is magát az ember, mert annyi új nem történik, mint amennyit nyilatkozna, és eljutunk a sztorizgatós nem mondok semmit 30 perc alatt típusú nyilatkozatokig.
A silány tömegtermelés problémája nagyon erősen jelen van a neten.
A szimpla propi hazudozásé még erősebben (mint itt az ukrán rovat).
Na meg hirtelen mindenki érteni kezdett a focihoz.....
Ami szerintem,vagy inkább számomra,a legnagyobb baj,az a vonalasság,a szekértábor nézőpont eluralkodása.Ez az egyébként helyes információkat tartalmazó cikk tartalmát is el tudja úgy torzitani,hogy a full laikus átlagfogyasztóban e miatt teljesen falsch benyomás alakul ki.
s hát izé.....Konstantinom,nálad is érezhető ez a dolog.Pedig láthatóan igyekszel objektivitásra törekedni.
Nincs ember,ki erre 100%ban képes lenne,de minnél inkább ki kell kapcsolni a szimpátia kérdését,mert tévútra visz.
Valahogy azonban meg kell kiérelni a lehetetlent,mert nincs keleti meg nyugati hadművészet,csak hadművészet van.
Az alkalmazott hadviselési módokat nem az ideológia,hanem a katonaföldrajz,az erőforrások,az ipari kapacitás és minőség,a társadalmi háttér határozza meg.
Ez a vonalasság nyugaton is keményen jelen van-a tömegmédia bulváros részén.De a kifejezetten szakmai oldalakon elenyésző mértékben.
Nálunk viszont erősen jelen van a szakmai részben is.(szerintem ez az államszervezetünk pártállami strukturájábol adódik).
Nem tudom,hogyan lehetne ezt a problémát megoldani.Főleg,hogy az átlag médiafogyasztó nem is igényel valójában 2bitesnél bonyorultabb válaszokat.
Csakhát a hadművészet,haditechnika kérdései nagyon nem kettő,hanem billió-csilliárd bites kérdések.
Még itt a fórumon is keményen jelen vannak ezek a problémák,hát még tömegmédia szinten megaztán....
Halványlilagőzöm sincs,hogy lehetne ezt a gordiuszi csomót átvágni.

• Tetszik
Reactions: nyugger

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 824
29 785
113
G.Spöttle ismerőse azért bukik meg a nemzetbiztonsági ellenőrzésen, mert Spöttle ismerőse...
Érdekes. Érdekes. Nahhhát.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 528
34 908
113
Na, most, hogy azért az iráni balhé egész nagy gázzal ég, gondoltam rákapcsolódok én is egy saját videóval. Két ötlet merült fel ennek kapcsán.

Egyik, amiről a fórumon is beszéltünk, hogy légvédelmi és ballisztikus rakétavédelmi feladatkörökhöz (Amúgy ennek mi a pontos magyar terminusa? Mert nekem az orosz ПВО/ПРО meg az angol SAM/ABM van meg) eltérő képességek, rendszerek, típusok szükségesek és amikor azt mondják, hogy hádde a Vaskupola nem kapta el a BM-et, az azért mert nem arra szolgál. Pár példa, működés, felhasználás, mit érnek-nem érnek hiperszonikus ellen (egyáltalán milyen hiperszonikus ellen) stb.

Másik opció az némileg egyszerűbb és gyorsabb, kicsit körbejárni a GBU-57-et (hordozás, felhasználás, utód GBU-72 stb) meg itt a bunkerrombolók kérdését Irán ürügyén, hogy miért is nehéz mondjuk egy hegybe vájt ojjektumot kiszedni.

Idő szempontjából kissé szorítva vagyok, mert legkésőbb pénteken fel kéne vegyem, mert hétvégén esküvőre megyünk aztán gatter, cserébe olyat sem akarok, hogy 2 naponta át kelljen valahogy szerkesszem, mert éppen ezt vagy azt kilőttek/bevetettek. Illusztrációnál (mert népnek az kell) talán könnyebb a GBU-hoz sima bombadobáló felvételeket találjak, mintsem ABM rendszerek működését.

Vagy ha az iráni buli még kitart 2 hétig, akkor egyik hétre egyiket, másik hétre másikat, miközben szerencsétlen Cockerilles Leocock rám ragad

• Tetszik
Reactions: fishbed and Ocses