1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A II. világháború

Diskurzus a(z) 'Hadtörténelem' témában - joker által indítva @ 2015. június 22..

 1. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member


  Egyesek -és még sokak: szerintem is-, az I. Világ-háború. után következett a II. ̶V̶̶̶i̶l̶á̶g̶-̶h̶á̶b̶o̶r̶ú̶ "félidő" vagy inkább visszavágó.
  ...és a második (???) sem oldotta meg a problémákat!
   
  Littlejohn likes this.
 2. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://m.mult-kor.hu/az-orjngo-szt...kellett-adniuk-magukat-20200509?fbrkMR=mobile
  "Ezzel az aláírással a német nép és a német haderő, tetszik vagy sem, a győztesek kezébe adta magát” – nyilatkozta letörten Alfred Jodl vezérezredes Dwight D.Eisenhower tábornok, a szövetséges haderők európai főparancsnokának reimsi főhadiszállásán, 1945. május 7-én. A kapitulációt aláíró, keserű Jodl így folytatta nyilatkozatát: „ebben az órában csak remélni tudom, hogy a győztesek nagylelkűen fognak bánni a legyőzöttekkel”. A nagylelkű bánásmód egyelőre még másodlagos dolognak tűnt, mert Sztálin őrjöngött, amikor megtudta a hírt a német kapitulációról, a szovjet vezérnek ugyanis más forgatókönyve volt a háború lezárására."
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ja értem. Szóval a nyugati naivok béke vetett hite és gyengekezűsége = ők a hibásak nem az, aki vastagbőrős módon tolta politikát, majd indította a háborút. Tudod, 20 évvel az I. világégés "élményei" után kurvára nem szerettek volna még a győztesek sem háborúzni, mert a győztesnek majdnem annyiba került a győzelem, mint a vesztesnek a vereség. 80 évvel később meg kurva könnyű okosnak lenni.

  Inkább maradj szerintem a műszaki dolgok posztolásánal, mert ezzel csak magadat nevetteted ki.
  A konteós NWO oldalak kettővel odébb vannak.
   
  endre and HAndrás like this.
 4. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  2020.05.08. Berlin

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  ogretankHU likes this.
 5. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

   
 6. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 8. misinator

  misinator Well-Known Member

 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 10. misinator

  misinator Well-Known Member

  Vagy húsz percig nézegettem.
   
  molnibalage likes this.
 11. fishbed

  fishbed Well-Known Member

  A Toldy gimi épülete , sajnos a ház amiben lakunk akkor már az utcával volt egyszinten.
   
 12. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 14. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Az már túl régen volt. :)
   
 15. boki

  boki Well-Known Member

  Te miről beszélsz? Hol írtam, hogy GBR és FRA felelős a 2. világháború kitöréséért? Ulippónak válaszoltam azom kijelentésére, hogy a Molotov-Ribentrop paktum megkötése miatt robbant ki a 2. világháború. Leírtam, hogy mely jellegzetes események utaltak a közelgő háborúra.
  Azt pedig, hogy ki robbantotta ki és ki a felelős a 2. világháborúért már leírtam. Sőt a németek saját maguk elismerték.(Ha valami nem világos inkább kérdezd meg)

  "Publikációt jelentetett meg Heiko Maas német külügyminiszter a Spiegelben, Andreas Wirschinggel, a müncheni Legújabbkori Történelem Intézetének vezetőjével melyben úgy fogalmazott, hogy „aki kétségbe meri vonni Németország kizárólagos felelősségét és más népeket is bűnösnek tart, az az áldozatok emlékét sérti meg”. A Nincs politika történelem nélkül c. cikkben a német külügyminiszter elismeri, hogy a tegnap 75 éves, a náci Németország felett aratott szövetséges győzelem az igazságtalanság legyőzése volt, „egy olyan igazságtalanságé, mely 40 millió ember életét követelte”. Heiko Maas szerint Németországnak hálásnak kell lennie azoknak, akik a nemzetiszocializmus ellen harcoltak. „A háború kezdete nem köthető máshoz, mint a Lengyelország elleni német támadáshoz” – fogalmazott a külügyminiszter. Maas ezzel reagált azoknak a kijelentésére, akik a Molotov-Ribbentrop-paktum aláírásának köszönhetően egyenrangú háborús bűnössé teszik a Szovjetuniót a náci Németországgal"

  Nevetséges az aki azt állítja, hogy a Molotov-Ribentrop paktum megkötése nélkül nem tör ki a 2. világháború.
   
 16. ZeiG

  ZeiG Well-Known Member

 17. ulippo

  ulippo Well-Known Member

 18. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Szoros a verseny... ha a mostani ellenzék lenne kormányon, egy gyors mellbedobással még feljutatna minket a bűnösök képzeletbeli dobogójára (Románia, Csehoroszág, Horvátország, Finnország persze "győztesek")
   
 19. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Még szerencse, hogy nem az ellenzék van kormányon, úgyhogy kétség sem férhet hozzá, hogy mi akkor is tökéletesen patyolattiszták voltunk, olyan ártatlanok mint a ma született bárány, olyan bűntelenek mint Jézus a kereszten.
   
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

Ezen oldal megosztása