A II. világháború (1939 - 1945)

Ezek vajon célba értek?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Igen, az abban a "csomagban" leszállított Spitfire-ekkel két szovjet vadászezredet szereltek fel, amelyek részt vettek a kubányi harcokban, a maradék meg talán még Kurszknál is ott lehetett.

Igen, az abban a "csomagban" leszállított Spitfire-ekkel két szovjet vadászezredet szereltek fel, amelyek részt vettek a kubányi harcokban, a maradék meg talán még Kurszknál is ott lehetett.

Én úgy tudtam nem repültek harci bevetést, mert a saját és amerikai repülőket jobbnak tartották + túlságosan elütött a sziluettje a szovjet gépekétől ezért féltek, hogy baráti tűz áldozata lenne.
Hurricane-okat viszont végig használták, a háború során át is építették, lecserélték a géppuskákat szovjet gépágyúkra.

Én úgy tudtam nem repültek harci bevetést, mert a saját és amerikai repülőket jobbnak tartották + túlságosan elütött a sziluettje a szovjet gépekétől ezért féltek, hogy baráti tűz áldozata lenne.
Hurricane-okat viszont végig használták, a háború során át is építették, lecserélték a géppuskákat szovjet gépágyúkra.
Én úgy olvastam, a Hurricanekre fanyalogtak a ruszkik, Spitfiret szerették volna helyette. Ez még 41/42 ben volt.

Volt meglepi a kezdetkor - ami már nagyon a vége felé volt -, de ha jól tudom, nem voltak tartósak/nagyon kevés volt belőlük. ? :)

Volt meglepi a kezdetkor - ami már nagyon a vége felé volt -, de ha jól tudom, nem voltak tartósak/nagyon kevés volt belőlük. ? :)

Olvasmányaim alapján kb 50 Párducot szereltek fel Sperber FG 1250 jelű berendezéssel (30 centis infralámpa és a monitor a parancsnoknak) aminek 600 m volt a látótávolsága az írások szerint.
Kevés volt, meg aztán a valós harctéri körülmények alatt szerintem lehet felezni a 600 métert + mivel használniuk kellett nyomjelzős lövedékeket hogy lássák is hova lőnek, elég hamar rájön az ellen ilyen távolságból honnan jön az áldás.
A hernyótalpasokra szerelt verziókra már nem emlékszem nagyon, csak hogy ott volt talán egy duplaméretű lámpával felszerelt verzió amit elsősorban a Párducoknak "célmegvilágításra" akartak használni, részben kiküszöbölve a problémát.

De a lövésszállító verzió géppuskájára szerelve érdekes hová juthatott volna el ez a dolog.
Azt tudom hogy a "Vámpír" alakulatok amik rohamgyalogos egységek voltak nagyrészt Stg.44-kel és hasonló éjjellátókkal felszerelve, marha nehéznek találták a rendszert (elsősorban az akksikat amik nem is bírták csak azt hiszem valami fél órát talán).

Hajótörések a II. VH alatt.

Inkább az Afrika és az Indiai-óceán környéki megdöbbentően sok, mert azok Japántól és Németországtól is távol voltak. Főleg az a két nagyon déli úgy a 40-50 szélességi kör táján. A kutya nem jár arra még ma sem.

• Tetszik
Reactions: fishbed and jani22
Inkább az Afrika és az Indiai-óceán környéki megdöbbentően sok, mert azok Japántól és Németországtól is távol voltak. Főleg az a két nagyon déli úgy a 40-50 szélességi kör táján. A kutya nem jár arra még ma sem.
Igen számomra is meglepő volt. Ugye ez a térkép nem közöl háttérinfót. Nem lehet, hogy nyersanyag szállítás van a háttérben?
Japánnál meg az USA tengói voltak nagyon hatékonyak, mert az ottaniak nem ismerték a konvoj rendszert.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
A kietlenebb helyek valószínűleg nagyrészt tengeralattjárók, és áldozataik.

Igen számomra is meglepő volt. Ugye ez a térkép nem közöl háttérinfót. Nem lehet, hogy nyersanyag szállítás van a háttérben?
Japánnál meg az USA tengói voltak nagyon hatékonyak, mert az ottaniak nem ismerték a konvoj rendszert.
Ismerték, csak nem használták. Talán a japán hadvezetés legnagyobb baklövése.

EDYHmcVWkAEDn3v.jpg