T
Törölt tag 1711
Guest
Hát attól függ ki szerint, alapvetően egy lövetű puskáik voltak nekik is erősen korlátozott lőszermennyiséggel. Az hogy öntöltő az nagyon szép, csak éppen sorozatlövő képesség szinte nincsen, 1942-ig BAR sincs a rajokban, hanem csak századszinten, mert öntöltő puska fétis van... A gond csak az, hogy a BAR eleve egy elég elavult fegyver. Géppuskának kevés, puskának meg sok.
Puskagránát eleinte szintén nincs, aztán beosztanak egy Springfieldes embert is, mert a Garandhoz nincsen.. Géppisztoly nem hogy nem volt sok, hanem nem volt egyáltalán, hacsak nem egyéni kezdeményezésre, "okosba". Aztán nagy nehezen kapnak egyet.
Annyira én ettől nem vagyok elájulva, alapvetően "puskás" egység ez is, csak szinte automata fegyverek nélkül.. amit én legalábbis semmiképpen nem neveznék modernnek.
Amennyire én tudom (főleg ejtőernyősöknél) 44-re már voltak full automata fegyverrel felszerelt szakaszok, egy monte carlo-t megjárt fallschirmjager is nyilatkozta, hogy sokkal jobb volt a thompson, mint az mp40 (tár gyenge rugója miatt maximum 20 lőszert volt szabad beletölni, rengeteg ujonc halt meg miatta), csak nem mindig sikerült elegendő lőszert zsákmányolni hozzá.
45-re kihoztak egy könnyített .30-as golyószórót, de Európában csak az ejtőernyősök kaptak belőle.