Véleményem azért lehet?A náciknál persze, hogy népszerű volt az ötlet. Realitása semmi nem volt.
A Patton féle konteókkal kérlek engem ne fárassz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Véleményem azért lehet?A náciknál persze, hogy népszerű volt az ötlet. Realitása semmi nem volt.
Lehet. De amikor Pattonnál sokkal nagyobb McArthurt simán kibaszták Korea alatt, mert hülyeségeket kellett beszélni, akkor a kérdés igen gyorsan jön. Minek kellett volna Pattont megölni? Bármikor hazaküldhették volna, ahogy ez a D-nap előtt nem sokkal majdnem megtörtént, mert pofázott mr nagyarc.Véleményem azért lehet?
Persze egyetértek, bajkeverő volt. Népszerűsége, konoksága, WASP-sága sokak szemét szúrta. Ha hazaküldik, magukra borítják az ágytálat. Jobb volt ez így....Lehet. De amikor Pattonnál sokkal nagyobb McArthurt simán kibaszták Korea alatt, mert hülyeségeket kellett beszélni, akkor a kérdés igen gyorsan jön. Minek kellett volna Pattont megölni? Bármikor hazaküldhették volna, ahogy ez a D-nap előtt nem sokkal majdnem megtörtént, mert pofázott mr nagyarc.
Persze,hogy nem volt realitás,mert hiányzott a felismerés.A náciknál persze, hogy népszerű volt az ötlet. Realitása semmi nem volt.
A landolás ugyanoda őrültebb lenne.Hát, erről sem tudtam eddig.
The Crazy Aircraft Carrier Hangar Catapults Of World War II
The idea was novel, but far from a long-lived success.www.thedrive.com
Ez azért tetszik: "Ausztráliában ugyanis a közpénzek elköltését még a nyugat-európai szintnél is sokkal szigorúbban kezelik, itt egy pár dolláros számlával kapcsolatos gyanúba is sorozatosan buknak bele politikusok, több millió dolláros támogatást meg végképp nem adnak oda csak úgy bárkinek, teljesen elképzelhetetlen, hogy egy kormánybarát szociológus vagy táltos vagy bárki komoly pénzeket kapjon a saját agymenéseire (és hogy ehhez az állampolgároknak még asszisztálniuk is kelljen)."Az Indiai-óceán legnagyobb rejtélye
Nem messze azoktól a vizektől, ahol nemrég több ország hadiflottája és légiereje kereste a Malaysian Airlines 370-es járatát, 66 évig feküdt a hullámsírban a második világháború egyik legnagyobb rejtélyének megoldását jelentő két hajóroncs: a német Kormoran segédcirkálóé és az ausztrál Sydney…hattertortenelem.blog.hu
nekem meg ezen akadt meg a szemem:Ez azért tetszik: "Ausztráliában ugyanis a közpénzek elköltését még a nyugat-európai szintnél is sokkal szigorúbban kezelik, itt egy pár dolláros számlával kapcsolatos gyanúba is sorozatosan buknak bele politikusok, több millió dolláros támogatást meg végképp nem adnak oda csak úgy bárkinek, teljesen elképzelhetetlen, hogy egy kormánybarát szociológus vagy táltos vagy bárki komoly pénzeket kapjon a saját agymenéseire (és hogy ehhez az állampolgároknak még asszisztálniuk is kelljen)."
Irònia?Ez azért tetszik: "Ausztráliában ugyanis a közpénzek elköltését még a nyugat-európai szintnél is sokkal szigorúbban kezelik, itt egy pár dolláros számlával kapcsolatos gyanúba is sorozatosan buknak bele politikusok, több millió dolláros támogatást meg végképp nem adnak oda csak úgy bárkinek, teljesen elképzelhetetlen, hogy egy kormánybarát szociológus vagy táltos vagy bárki komoly pénzeket kapjon a saját agymenéseire (és hogy ehhez az állampolgároknak még asszisztálniuk is kelljen)."
Sajnos a jól eladható történetírás nem koncentrál erre. Látod a YT-n is a 26. videót, hogy Biscmark hogyan süllyedt el, de hogy a messzi északon milyen hadművelet volt, az a Hét Tenger blogról kellett megtudnom.nekem meg ezen akadt meg a szemem:
Az Ausztrália környéki, rosszul őrzött vizeken viszont épp 1940/41 fordulóján nagyon látványos sikereket arattak – 1940 decemberében a (szovjet segítséggel, az Északkeleti-átjárón át a Csendes-óceánra jutó) Komet és az Orion megtámadták a naurui foszfátkikötőt, 5 hajót elsüllyesztve, és vagy 10 hétre megbénítva a foszfátrakodást. (Ez egyébként leginkább a fő felvevőországnak, Japánnak nem tetszett…)
miylen bonyolult kapcsolati rendszere van az országoknak egy háborúban erről jutott eszembe, azt olvastam hogy nálunk a botond terepjáró teherautónak voltak angol alkatrészei, amit a háború végéig eredeti forrásból szereztek be valahogy
Ilyenkor jön rá az ember, hogy a 22-es csapdája mennyire zsigerien adja át a valóság rothadó lényegét.nekem meg ezen akadt meg a szemem:
Az Ausztrália környéki, rosszul őrzött vizeken viszont épp 1940/41 fordulóján nagyon látványos sikereket arattak – 1940 decemberében a (szovjet segítséggel, az Északkeleti-átjárón át a Csendes-óceánra jutó) Komet és az Orion megtámadták a naurui foszfátkikötőt, 5 hajót elsüllyesztve, és vagy 10 hétre megbénítva a foszfátrakodást. (Ez egyébként leginkább a fő felvevőországnak, Japánnak nem tetszett…)
miylen bonyolult kapcsolati rendszere van az országoknak egy háborúban erről jutott eszembe, azt olvastam hogy nálunk a botond terepjáró teherautónak voltak angol alkatrészei, amit a háború végéig eredeti forrásból szereztek be valahogy
Sajnos a jól eladható történetírás nem koncentrál erre. Látod a YT-n is a 26. videót, hogy Biscmark hogyan süllyedt el, de hogy a messzi északon milyen hadművelet volt, az a Hét Tenger blogról kellett megtudnom.
Pedig engem már inkább az ilyen finomságok érdekelnek. Egészen elképesztő, hogy a névleg ipari háborúban egyes kritikus nyeranyagokat ad-hoc alapon tudtak beszerezni...
Köszi.Az Indiai-óceán legnagyobb rejtélye
Nem messze azoktól a vizektől, ahol nemrég több ország hadiflottája és légiereje kereste a Malaysian Airlines 370-es járatát, 66 évig feküdt a hullámsírban a második világháború egyik legnagyobb rejtélyének megoldását jelentő két hajóroncs: a német Kormoran segédcirkálóé és az ausztrál Sydney…hattertortenelem.blog.hu