Ha szerinted egy hónap alatt lett 600 gép a semmiből...
Meg mi lenne elmélet gyártás helyett forrásokat keresni a gyártásra?
Az előző kommenthez gondoltam nem kell betenni, mert azt hittem, ennyire senki nem lehet ostoba a számokat látva. Tévedtem....
Ne haragudj, de szerintem te nem látod a fától az erdőt.
1) május 21-én amikor már látható volt, hogy North Cape-től Biarritzig az egész tengerpart a németek kezén lesz záros határidőn belül volt egy találkozó Reader és Hitler között. Gyakorlatilag Hitler (valószínűleg Reader némi sugalmazására, aki mindig is fázott egy angol partraszállás gondolatától) ekkor döntött úgy, hogy nem kezdik meg a felkészülést Britannia megszállására, mert az angolok majd úgyis belemennek a békébe cserébe az expedíciós sereg "elengedéséért"
közvetve ez volt az a döntés ami miatt a németek késlekedtek dunkerque bekerítésével, és, hogy a Luftwaffe nem kezdett el időben készülődni az angilai csatára (na meg persze az, hogy Göring dicsőséget akart a Luftwaffe-nak - mivel a francia hadjárat alatt minden a Werhmacht-ról szólt, ami eléggé csípte Göring szemét - Dunkerqe-nél és rábeszélte Hitlert, hogy azt majd ő elintézi)
2) leírom neked, hogy 1940 JÚNIUS-ában alig maradt BEVETHETŐ gépe a RAF-nak...erre te ezt azzal akarod cáfolni, hogy beraksz egy július 10-i állapotot? Amikor napi 20 gépet gyártottak az angolok..ami egyébként tökéletesen látszik abból a chart-ból is amit beraktál....megjegyzem a te táblázatodból is csak annyi látszik, hogy július 10-én 570 bevethető vadászgépe volt a RAF-nak....
az a könyv amire én támaszkodok annyit írt, hogy június 4-én alig 50 bevethető gépe volt a RAF-nak...akkor számoljunk csak. az 36 nap*20=720 gépet tudtak a britek annyi idő alatt legyártani...nem látom az ellentmondást...
de mielőtt megint belekötnél: nem állítom, hogy a németek június 4-én már tudtak volna támadni...csak annyit, hogy a németek késlekedtek az angilai csata megindításával, és ebben a helyzetben a RAF-nak 1-2 hét csúszás is a túlélést jelentette
3) mégis nem tudom mire alapozod azt, hogy a németek inváziója biztosan sikertelen lett volna.
az angilai csata első szakaszát megnyerték, a csatorna fölött övék volt a légifölény. Az admiralitás be is tiltotta a csatornán a hajózást. A sas hadművelet, ami a dél-angilai feletti légifölény kivívását és a RAF megroppantását célozta augusztus 8-án indult...
nézd már meg a chart-jaidat hogyan ugrott meg a RAF vesztesége abban az időben...szeptember elején a RAF az összeomlás szélén volt, még egy olyan hetet, mint a szeptember első hete nem bírtak volna el...szóval nem túlzás azt állítani, hogy ha a németek nem fordulnak el az eredeti célkitűzésüktől és nem kezdik el Londont bombázni, akkor megnyerik az angliai csatát...
szóval elviekben adott lehetett volna egy olyan szituáció, hogy a britek nemcsak a szárazföldi technikájukat hanem az embereiket is elvesztik Franciaországban (ha nem késlekednek a németek Dunkerqe-nél), és a németeké lett volna a légifölény dél-angilai és a csatorna felett...
szerinted egy ilyen helyzetben a britek nem mennek bele a békébe úgy, hogy azért számukra egyáltalán nem voltak olyan elfogadhatatlanok a feltételek...vagy inkább megkockáztatják, hogy a Kriegsmarine egyszerűen áthajózik a csatornán a wehrmacht meg szépen átmasírozik Anglián és mindent elvesztenek...hát nem tudom...