Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem volt csak rádió vevő. Rádió adó-vevő csak a parancsnoki harckocsikban volt.Zsukovról: az akkori szovjet doktrina mesteri képviselője. Nem Zsukov volt kegyetlen, hanem a tömegharcászat. Másképp nem győzték volna le a németeket. Legfőbb teljesítménye a seelöwi magaslatokon alkalmazott fényszórós támadás. Kb. hatszor annyi tankot vesztett csak ott, mint addig. Le is kellett állítani 3 napra az offenzívát, hogy feltöltse csapatait. Egy dolog viszont vitathatatlan. Remekül tudott súlypontot képezni, meg tudta szervezni az addig káosz szinten működő logisztikát. Ami azonban a legfontosabb, "el tudta adni" magát Sztálinnak.
T34: a maga korában arra, amire kellett (tömeges támadás, front átszakítása, benyomulás a résbe), arra megfelelt. Mikor az első széria hülye tornyát lecserélték, akkor jól manőverezve bármely német járműre veszélyes volt. Ráadásul '43-ra már rádió is volt. Itt is érvényes a fenti fórumtárs megállapítása: a kiképzés olt a legfontosabb és 43-ban már az orosz katona sem az volt, aki '41-ben. Sajnos, a vezetés minősége és a harcászati elvek miatt a veszteség óriási volt. De a szovjet rendszer nem engedhette az önálló taktikai gondolkodást. Kivétel Issza Plijev harccsoportja. Ő talán a legjobb orosz pc.-tiszt volt - szerintem.
Oké, akkor felejtsük el Földi Pált. Mintha nem is létezne.Hazudni több félén lehet. Lehet úgy, hogy azt mondod, a fű kék az ég zöld. Ilyet valóban nem csinál.
És lehet úgy is, hogy tulajdonképpen minden amit leírsz igaz, csak az összkép hazugság.
Pl:
Kétszerkettő NÉHA öt...Na Földi ez utóbbi nagymestere. Természetesen amiket leír, és forrásokkal alátaszt abban nincs hiba. Csak a források megválasztása, illetve az azokból levont következtetései teljesen hazugok.
16 - 36 = 25 - 45
Most adjunk mindkét oldalhoz (9/2)2 -t !
16 - 36 + (9/2)2 = 25 - 45 + (9/2)2
Vegyük észre, hogy mind két oldalon teljes négyzetet látunk !
[4 - (9/2)]2 = [5 - (9/2)]2
Vonjunk, mindkét oldalból gyököt !
4 - (9/2) = 5 - (9/2)
A baloldalon szerepel 4, amiről tudjuk, hogy 2x2
2x2 - (9/2) = 5 - (9/2)
Adjunk mindkét oldalhoz (9/2)-t !
2x2 = 5
Pl: A hazáért és szabadságértből idézve pontosan az előbbi esetet:
"Heister marsall, aki dühét legszívesebben a fegyverteleb néppel éreztette, de az ellenség színe előtt többnyire óvatos és tartózkodó volt, Trencsén alatt is ki akart térni az ütközet elől. Így aztán elkövette az a legnagyobb hibát, amit egy hadvezér elkövethet- az ellenség arcvonala előtt egy oldalmenetet hajtott végre.
Ezt a helyzetet jól ismerte fel Rákóczi, és parancsot adott Perky tábornoknak, hogy lovasságával támadja meg a vonuló császári csapatokat... ... így Perky sokat ígérő lovasrohama megtorpant egy jelentős méretü, ingoványokkal benőtt halastó előtt" 193. Oldalról idézve.
Na most ezt a verziót tényleg sok forrás erőlteti, de egyszerűen baromság. Heister és Pállfy ugyanis gyakorlatilag abban a pillanatban, hogy a kuruc lovasság támadott, ellentámadással reagált, bár tény, hogy csak a lovassága volt ott, és ki akart térni az ütközet elől az alapvetően vértes lovassággal, és az is igaz, hogy Pállfy és Heister között vita volt arról, hogy a szurdokon keresztül vonuljanak tovább, vagy Trencsén felé térjenek le. Végül ugye az utóbbi történt. De a lapályon keresztül a kuruc támadás elakadt, ami egyben jelzi azt is, hogy miért hülyeség, hogy egy azonnali kuruc támadásnak bármi esélye lett volna.
Na ebből hozta ki a fenti dolgot Földi. Sorrol sorra nézve nem hazudik. Csak éppen mindenben.
Addig nyújtózkodj ameddig a takaró ér.
A németek rutinszerűen túlnyúltak. Meg is fizettek érte.
Szerinted. Aki meg ért hozzá, aszerint meg nem.
és aztán szépen visszaverték őket, mert azt hitték a bab is hús.
Hát ha ezt így kerek perec leírta akkor igenis kurva nagyokat hazudik az öreg.
Mondjuk amúgy is.
Ésitt már látszik, hogy nem felejtetted el Földit. És szelektíven szemezgetsz a források között.1, 1939, Halhin Gol. Zsukov legnagyobb győzelme. Óriási szovjet túlerő, de mégis borzalmas veszteségek, japánokénak a többszöröse. Nem vall jó stratégiai vagy taktikai érzékre. Már itt is szovjet katonák vérébe fojtotta az ellenséget.
Akkor nézz utána a forrásaidnak. MINDEN forrás komoly túlerőről számol be! És MINDEN forrás nagyobb szovjet veszteséget említ!Ésitt már látszik, hogy nem felejtetted el Földit. És szelektíven szemezgetsz a források között.
Halhin Golnál egyetlen forrás szerint volt óriás szovjet túlerő, és többszörös szovjet veszteség, a japán jelentések szerint.
Valahol minyha olvastam volna, hogy egy páncélos "élettartalma" alig 2 hét volt a nyugati fronton. Előbb utóbb minden harckocsit kilőttek.Akkor minek köszönhetőek a brutálisan nagy veszteségek?
Nem tudom emlékeztek-e arra a Maróthos interjúra amikor valami harckocsizó tiszt is volt vele. Mit is mondott ez a harckocsizó tiszt? Neki azt tanították, hogy addig kell támadnia amíg el nem éri a saját csapataival a kétharmados veszteséget. Tehát nem addig kellett támadnia amíg volt értelme, hanem addig amíg meg meg nem semmisült az egységének a 66%. Ez mit jelent a gyakorlatban? Azt, hogyha elsőre nem sikerül áttörnie a védelmen akkor menni kell újra és újra amíg 66%-os veszteséget nem szenved függetlenül attól, hogy már az első támadáskor is kiderült számára, hogy ott ő képtelen áttörni.
És ne legyenek kétségeink, a Néphadseregben a szovjet harcászat és hadászat került alkalmazásra.
Milyen radar? Mit mér a giro? Miért nincs vario? A műhorizont is nagyon gagyi.
Gondolom, hogy Ő az, akire gondolsz.....
Ki volt az a brit, aki a 1-2 ho-val lényegében a teljes olasz afrikai haderőt seggberúgta?
Ismeretlen senki a többségnek, nekem se jut perpill eszembe a neve.
Nem tudom, lehet.Gondolom, hogy Ő az, akire gondolsz.
Richard O'Connor
Sajnos elkapták a németek, e miatt ívelt fel Monty.
" Öt nap alatt csapatai felszabadították az olaszok által elfoglalt egész egyiptomi területet. O'Connor tábornok az Iránytű művelet sikerére épít és ..."
Richard o'connor - frwiki.wiki
hu.frwiki.wiki
Ki kicsoda? – O'Connor
www.bibl.u-szeged.hu
Auhinleck marsall akire gondolszNem tudom, lehet.
Volt valami eszméletlen fura nevű, akinek nevét sem tudom helyesen leírni, ezért sehol nem találom.
Valami Auhlenick vagy valami ilyesmi volt.
De itt sem találom.
Csak arra emlékszem, hogy talán Geoffrey R. (?) féle könyv említette, hogy alig 1 hadosztálynyi erővel rúgta seggbe az olaszokat a brit erő.
Szerintem erre gondolsz:Nem tudom, lehet.
Volt valami eszméletlen fura nevű, akinek nevét sem tudom helyesen leírni, ezért sehol nem találom.
Valami Auhlenick vagy valami ilyesmi volt.
De itt sem találom.
Csak arra emlékszem, hogy talán Geoffrey R. (?) féle könyv említette, hogy alig 1 hadosztálynyi erővel rúgta seggbe az olaszokat a brit erő.
Ez nem a T-34-re vonatkozik? Én úgy emléxem azzal kapcsolatban volt valami ilyesmi. Ezért nem számított annyira, hogy a típus mennyire megbízhatatlan, előbb kilőtték minthogy elromolhatott volnaValahol minyha olvastam volna, hogy egy páncélos "élettartalma" alig 2 hét volt a nyugati fronton. Előbb utóbb minden harckocsit kilőttek.
Gyakorlatilag azt mondtad, hogy Zsukovnak semmi érdeme nincs a háború megnyerésében, ez azért legalsó hangon is nem helyénvaló.Lehet fikázni Földi Pált, de amiket állít, nem hülyeség. Az, például, hogy Zsukov valójában nem készített egyetlen értelmes haditervet sem, nem vett részt a hadműveletek megszervezésében, bizony tény. A legtöbb szovjet tábornok vagy marsall tanúsítja. Miután elolvastam a könyvet, utánajártam mi belőle az igaz és mi nem. A szovjetek iránti gyűlölete nyilvánvaló (bár ezzel nekem bajom nincs), de hazugságokat nem ír sehol.