Miért volt a nácigyűlölet? Hát bakker, ha ezt magyarázni kell....Természetesen, az USA már akkor is tényező volt, de csak egy volt a 4 nagy (USA, Németország, SZU, Anglia) közül és nem volt akkora erőkülömbség, mint a háború után.
A németek versenyben voltak velük és ha nincs ilyen elhúzódó világháború, akkor az USA nem erősödik annyira meg, hogy majd egy nagyságrenddel legyen erősebb, mint a többi hatalom.
Míg Európa gazdasága leamortizálódott, az övék érintetlen maradt, plusz Európából rengeteg ember kivándololt (köztük tudósok, szakemberek) az USA-ba. Ilyen véres háború nélkül ez nem lett volna.
Márpedig a háború nem lett volna ilyen véres, ha az angolok belemennek a békébe. Hisz mint írtam, 1940-re, amikorra a németek szinte teljes Európát megszállták a halottak száma és a rombolás mértéke még elhanyagolható volt a későbbi évekhez képest.
"Soha nem kötött volna békét Britannia a nácikkal. Never."
Na ez a mentalitásuk vitte a sírba az angolokat. Inkább elveszítettek ők mindent, és csináltak szuperhatalmat az USA-ból, csak nehogy a németek nyerjenek.
Egyébként miért volt ez a nagy német gyűlölet? Jobb a volt gyarmatotok szolgája lenni mint a németekkel majd egyenrangú hatalom?
Én tartom, hogy mindenki jobban járt volna egy győztes Németországgal, még a zsidók is.
Szerintem elmaradnak a haláltáborok is ha a németek győznek, max. nem Palesztinába hanem Madagaszkárra költöztetik őket.
A haláltáborokat meg nem a háború kimenetelének felfogásakor létesítették.
A többire meg nem is reagálok, mert nem látom értelmét, hogy alapvető történelmi tényeket magyarázzon az ember.