A II. világháború (1939 - 1945)

1945-ben a mai napon adják meg magukat az utolsó németek
Spitzbergák, meteorológiai állomás
F5KNtxhW4AAVOMJ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"We are pilots of the Israeli Air Force in the skies of this horror camp. We rose from the ashes of millions of victims, carrying their silent cry, saluting their heroism and promising to be a protector of the Jewish people and their country, Israel”.

/"Az izraeli légierő pilótái vagyunk ennek a horror tábornak az egén. Áldozatok millióinak hamvaiból emelkedtünk fel, hordozva néma kiáltásukat, tisztelegve hősiességük előtt, és megígérve, hogy a zsidó nép, és országa, Izrael védelmezője leszünk."/

A mindenki által kedvelt MP-k :D
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: tcskhun
1939. sep. 9.
Lublin német bombázása
Egy 50kg-os bomba becsapódik egy pincébe, ami fedezéket kereső nőkkel volt tele de besült.
A házmester, Jan Gilas felkapta a bombát és kiszaladt vele.
Felérve, a megerőltetéstől és stressztől szívrohamot kapott és elhunyt.
F5k0szOWQAAaMI6

1939. sep. 9.
Lublin német bombázása
Egy 50kg-os bomba becsapódik egy pincébe, ami fedezéket kereső nőkkel volt tele de besült.
A házmester, Jan Gilas felkapta a bombát és kiszaladt vele.
Felérve, a megerőltetéstől és stressztől szívrohamot kapott és elhunyt.
F5k0szOWQAAaMI6

Ez nekem inkább tűnik valamilyen sose el nem lőtt gránátnak mint bombának és propagandafotónak / történetnek..

Hogy erted azt velemenyes a kep? Elvettek a halott hazmestertol az 50 kilos bombat es tettek oda valami ilyen valamit es lefotoztak ugy? Addig meg ott halottkodott maganak a foldon az ember, hogy hetkoznapi host faragjanak belole?
Szerintem nem véleményes. Kurfürst kétségeire reflektáltam, hogy LEHET az is.
A másik két mondatoddal nem tudok mit kezdeni.

Szerintem nem véleményes. Kurfürst kétségeire reflektáltam, hogy LEHET az is.
A másik két mondatoddal nem tudok mit kezdeni.

En azt gondolom igy elso es masodik blikkre, hogy az nem egy 50 kilos nemet bomba. Szembol egyertelmuen nem lehet, gondoltam leszakadt a stabilizatorokat tarto hatso resz, de az 50 kilosok hatulrol sem igy neztek ki stabi nelkul.

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Ez nekem inkább tűnik valamilyen sose el nem lőtt gránátnak mint bombának és propagandafotónak / történetnek..
En azt gondolom igy elso es masodik blikkre, hogy az nem egy 50 kilos nemet bomba. Szembol egyertelmuen nem lehet, gondoltam leszakadt a stabilizatorokat tarto hatso resz, de az 50 kilosok hatulrol sem igy neztek ki stabi nelkul.
Rákerestem jobban a dologra, de sokkal több infót nem találtam.
Viszont a lengyel honlapokon is ez a kép van fent, ezzel az aláírással:
Jan Gilas fotója, aki szívbetegségben halt meg, bombát tartva a karjában, az egyik leghíresebb lublini fénykép a háborúból.