Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Aranyos kis járgány volt ez a Marder.Miért voltak fontosak a MARDER ek
World of Tanksban azért a Hetzer... mármint a nerf előttAranyos kis járgány volt ez a Marder.
![]()
A fotón az LSSAH egyik Marderje a keleti fronton.
Egyébként nem egy nagyon köztudott tény, hogy a németek legkomolyabb páncélrombolója és legsikeresebb harckocsivadásza az akkor 82500 Birodalmi Márkába kerülő Stug III volt. Az 1942 decemberétől gyártott G változat igazoltan 30.000 feletti szovjet és szövetséges harckocsit pusztított el.
![]()
Stug-ok, szintén az LSSAH-tól
![]()
Ps. nyilván a Stug III rekordját azóta sem döntötte meg egy harcjármű sem. Nem is fogja.
A budapesti katlanban volt egy másik német katona, aki megkapta a lovagkeresztet és az arany közelharcpántot is. Hermann Maringgele. (Úgy tudom, ez a párosítás volt a legritkább, a német katonai kitüntetések között.)Igen. A háború 6 éve alatt közel 17 millióan harcoltak a Wehrmachtban és Waffen SS-ben, az arany fokozatot pedig az egész háború során összesen 635 alkalommal osztották ki. Ebből látható mennyire ritka és megbecsült kitüntetés a Közelharcpánt arany fokozata.
Igen,és szintén túlélte. Úgy rémlik félig olasz volt,vagy Dél-tiroli talán.A budapesti katlanban volt egy másik német katona, aki megkapta a lovagkeresztet és az arany közelharcpántot is. Hermann Maringgele. (Úgy tudom, ez a párosítás volt a legritkább, a német katonai kitüntetések között.)
Valóban. + 17 millió katonából 7360 érdemelte ki a Lovagkeresztet, 631 a Közelharcpánt arany fokozatát és a kettőt együtt 98 katona.A budapesti katlanban volt egy másik német katona, aki megkapta a lovagkeresztet és az arany közelharcpántot is. Hermann Maringgele. (Úgy tudom, ez a párosítás volt a legritkább, a német katonai kitüntetések között.)
A JPanther sztem cukibbAranyos kis járgány volt ez a Marder.
Nem tudsz hibázni!Igen,és szintén túlélte. Úgy rémlik félig olasz volt,vagy Dél-tiroli talán.
Ebből a témából jól menő tanszéket vezethetnék. Bár a bátyám nagyobb spíler ebben.Nem tudsz hibázni!
![]()
A csatáról két leírás.
Jaah vágom. Csak az írás, okoskodás meg válaszolgatás kényszere…
Kivételesen most csak félre olvastalak. Azt akartam, hogy 90%-hogy ezek németek.Jaah vágom. Csak az írás, okoskodás meg válaszolgatás kényszere…![]()
Ügyesen kigugliztad, hogy a Wiking 90%- német származású volt, bravó. Ellenben én nem a fotókhoz írtam, hanem Flamandot pöckölgettem az ott nagyot menő vallonokkal…Kivételesen most csak félre olvastalak. Azt akartam, hogy 90%-hogy ezek németek.
De nem releváns.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..