Előbb írtam, hogy félreolvastam.Ellenben én nem a fotókhoz írtam,
vági?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Előbb írtam, hogy félreolvastam.Ellenben én nem a fotókhoz írtam,
Vági. Előbb kugliztál után gondolkodtál. Vági.Előbb írtam, hogy félreolvastam.
vági?
Regisztráltam..., csak nem vagyok minden nap a fórumon(HTKA), de szerencsére te megemlékeztél az eseményről."1943. február 2-án kapitulált Paulus német tábornok 91 000 katonája a szovjetek által körbezárt Sztálingrádban, aminek következtében véget ért a város öt és fél hónapja tartó ostroma. A tengelyhatalmak B hadseregcsoportjának teljes megsemmisülésével záruló összecsapás fordulópontot jelentett a keleti hadszíntéren, a Vörös Hadsereg ugyanis győzelme után ellentámadásba lendült, és – két év alatt – egészen Berlinig űzte Hitler seregeit."
"A Sztálingrádért vívott csata 1943. február 2-án ért véget, a Szovjetunió még konzervatív becslések szerint is minimum egymillió katonát vesztett a városért vívott küzdelem során. A sztálingrádi csata minden évben komoly történelmi ünnep Oroszországban"
(@boki ezt neked kellett volna ide betenned...)
Gondolat ébresztőnek írom, hogy a II VH-ban 1.5 perc volt egy gpu. élettartama.lenne 2-3 ezer rajnyi lövészünk valaha is?
Nem hiszem - se békében, se háborúban...
Amúgy tartaléknak ott a PKM, Lynxekbe meg jó lenne a 7,62-es Minimi Mk3 ,aminek lőszere megyezik a Lynx FN MAG géppuskájével. Elég egyféle lőszer vinni...
Szerinted a németek legyártottak néhány 10 millió MG42-t vagy mi?Gondolat ébresztőnek írom, hogy a II VH-ban 1.5 perc volt egy gpu. élettartama.
Meg az a néhány ország aki részt vett benne.Szerinted a németek legyártottak néhány 10 millió MG42-t vagy mi?
Olvass utána kicsit a legyártott mennyiségnek...Meg az a néhány ország aki részt vett benne.
https://www.statista.com/statistics/1336877/wwii-machine-gun-production-annual/Meg az a néhány ország aki részt vett benne.
Tehát nem tarthatott túl sokáig a vh., eddig hazugságban éltem!!!
Ez honnan jött egyébként?Gondolat ébresztőnek írom, hogy a II VH-ban 1.5 perc volt egy gpu. élettartama.
Lássuk csak néhány adat mg-42 400.000, mg-34 400.000, sg-43 ca 1.000.000, stb, stb Az adatok, amit leírtam az egykori Frunze Katonai Akadémia tananyagában volt, több érdekes kutatási adattal.Olvass utána kicsit a legyártott mennyiségnek...
Frunzei Katonai Akadémia jegyzete.Ez honnan jött egyébként?
Mert hülyeségnek hülyeség, már ne haragudj, de érdekelne a háttér, az indok..
Nagyon jó ez a táblázat, köszönöm. A legyártott ca 7.000.000 darab nem kevés. Hiányolom ebből az amúgy nem kevés Francia, Csehszlovák darabszámokat, mert azok sem kicsik.
A csehszlovák szerintem pár tízezres lehet a francia tényleg érdekes adat lenne.Nagyon jó ez a táblázat, köszönöm. A legyártott ca 7.000.000 darab nem kevés. Hiányolom ebből az amúgy nem kevés Francia, Csehszlovák darabszámokat, mert azok sem kicsik.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..