A II. világháború (1939 - 1945)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

FxXMV02WYAAcMdp

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs

Fx2kHH5XwAAv_wR

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711

Számvébert Norbert:
"Szovjet páncélosveszteség Ukrajnában a második világháborúban
Egy készülő podcast miatt alaposabban megvizsgáltam a második világháború keleti frontján, ukrán területen elszenvedett szovjet páncélosveszteségeket és összesítettem az állományból törölt (tehát javíthatatlan) közvetlen vagy közvetett harci veszteségek mennyiségét.
Külön foglalkoztam az 1941-ben és külön az 1943-1944-ben vívott harcokkal.
Valaki sejti-e, hogy mekkora számokról van szó az egyes időszakok esetében?
UPDATE
Az adatok alapvetően két nagyobb csoportot alkotnak: a hadászati jelentőségű hadműveletek alatt ukrán területen 1941-ben 4893 harckocsi, 1943-1944 folyamán pedig 12230 harckocsi és önjáró löveg veszett oda végleges veszteségként. Ez összesen 17123 ukrán terülten megsemmisült szovjet páncélost jelent.
Csakhogy a hadászati jelentőségű hadműveletek vesztesége a teljes szovjet végleges páncélosveszteségnek csupán a 65,5 százaléka, ezért szerintem indokolt a 17123 darabos mennyiséghez hozzáadni ennek 34,5 százalékát.
Így számításaim szerint 1941-re 6581, 1943-1944-re pedig16449, összesen 23030 darab véglegesen odaveszett szovjet harckocsi és önjáró löveg jön ki ukrán területen."

Számvébert Norbert:
"Szovjet páncélosveszteség Ukrajnában a második világháborúban
Egy készülő podcast miatt alaposabban megvizsgáltam a második világháború keleti frontján, ukrán területen elszenvedett szovjet páncélosveszteségeket és összesítettem az állományból törölt (tehát javíthatatlan) közvetlen vagy közvetett harci veszteségek mennyiségét.
Külön foglalkoztam az 1941-ben és külön az 1943-1944-ben vívott harcokkal.
Valaki sejti-e, hogy mekkora számokról van szó az egyes időszakok esetében?
UPDATE
Az adatok alapvetően két nagyobb csoportot alkotnak: a hadászati jelentőségű hadműveletek alatt ukrán területen 1941-ben 4893 harckocsi, 1943-1944 folyamán pedig 12230 harckocsi és önjáró löveg veszett oda végleges veszteségként. Ez összesen 17123 ukrán terülten megsemmisült szovjet páncélost jelent.
Csakhogy a hadászati jelentőségű hadműveletek vesztesége a teljes szovjet végleges páncélosveszteségnek csupán a 65,5 százaléka, ezért szerintem indokolt a 17123 darabos mennyiséghez hozzáadni ennek 34,5 százalékát.
Így számításaim szerint 1941-re 6581, 1943-1944-re pedig16449, összesen 23030 darab véglegesen odaveszett szovjet harckocsi és önjáró löveg jön ki ukrán területen."

Nem csoda, hogy a nemetek nem tudtak a keleti fronton legyozni az oroszokat. Elkepeszto mennyisegu technikat pusztiottak el, de ez sem volt elegendo.

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs
  • Tetszik
Reactions: SirHiggins