T
Törölt tag 1711
Guest
rudi
Ezen én is gondolkodtam, hogy mi lett volna ha leesik nekik , hogy Líbia tele van olajjal.
Vagy ha németek nem ostobák és a szovjetunió megtámadása helyet Észak-Afrikából kiszorítják a briteket.
Vagy ha van annyi esze az olaszoknak, hogy a háború kezdetén lerohanják Máltát, amire a Britek számítottak is (részlegesen kiürítették) aztán ez valami furcsa okból elmaradt.
Vagy ha az olaszoknak egyszer eszébe jutott volna, hogy a földközi tenger tele van szigettel és lehet, hogy éppen ezért ki kellene építeni egy partraszálló+légideszant haderőt.
Vagy ha az olaszoknak lett volna annyi esze, hogy rendszeresítenek egy normális távolsági vadászgépet.
Vagy ha eszükbe jut rendszeresíteni egy normális haditengerészeti járőr gépet (pl. FW200)
És ezt a vagy ha dolgot kb. a végtelenségig tudnám sorolni.
Én úgy érzem, hogy a világháború ténye az olaszokat lepte meg a legjobban, és ők voltak a legmotiválatlanabbak is.
Pedig a világháborúban ők nyerhették volna a legnagyobbat! Szerintem
39 Júliusában Mussolini és Hitler megyeztek, hogy legalább 4 évig még béke lesz, mert az olasz ipar még nem áll készen, a csapataik ellátottsága fegyverzettel 50% körüli, haditengerészet nem rendelkezik radarral, légvédelme elégtelen, a légierő motorikusan súlyosan le van maradva...
Persze, hogy meglepte őket a háború.