Max úgy jártunk volna,mint a bolgárok. Cseberből vederbe.
2-300e ember, elvitt gyárak, "malenkíj robot"...
Pár-száz-ezer megerőszakolt magyar lány/asszony...
Ezek nekem elég nyomós érvek lettek volna!
Rossz lett volna úgy is, de hogy az volt a legjobb, ahogy történt, az azért eléggé meglepő vélemény szmomra!
Szerintem a "lehető legrosszabb"-hoz jóval közelebb voltunk a II. V-h utáni egyenlegnél, mint a "viszonylag jól megúsztuk"-hoz!
Szerintem nagyjából mindenféle saját fejlesztést el kellett volna engedni. A németeknek pedig nemhogy át kellett volna adniuk több technikájuk gyártáshoz szükséges dokumentumokat, hanem egyenesen kötelezni őket a gyártásra. Mi következett volna ebből? Az olaszok a sivatagba nem a hulladék vicckategóriás hk-ikkal bohóckodnak, hanem Pz. III-ak és IV-ek harcolnak az Afrika Korps mellett. Mi sem ölünk bele éveket a semmit nem érő Túrán, Zrínyi és egyebek tervezésébe, gyártásba… potens és modern dolgokkal harcolhattunk volna, mint a Panzerek, Stugok... s ezekből értékelhetőbb mennyiséget gyárthattunk volna. Ott volt az MG42, MP40, fillérekből Panzerfaust…
A németeknek fel kellett volna ismernie ezeket a lehetőségeket. Szörnyen szűklátókörűek voltak ebben a kérdésben is.
Igen! ez jobb lett volna! Sokkal jobb!!! ... csak az ehhez szükséges németek nagyon-nagyon másképp gondolták: "... a magyar kérdés (csak) vagon kérdés!"
Megcsíptük ismét a "Két szék között a földre..." huppanós megoldást.
.