1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Bocsánat, nem rémhírterjeszteni akartam, csak nekem a legutóbbi V4-es védelmi miniszteri találkozóból az maradt meg,hogy a T-72-esek felújítását mint lehetséges együttműködési lehetőséget említették.....csak nem Benkő papa, hanem Metnar. Gondolom arra gondolt, hogy a lengyelek ráhajtanak a szlovák felújításra.
   
  fedett_mókus likes this.
 2. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A legutolsó hivatalos nyilatkozat az volt a Leo A4-esek mostani átvételénél, hogy az A7+HU verziók rendszerbe állításáig a T72-esek maradnak, további sorsukról pedig még nincs kormánydöntés.
   
  LMzek 2.0, honved and pöcshuszár like this.
 3. Gaudi

  Gaudi Well-Known Member

  Igen, voltaképpen ez itt a lényege az egésznek. Ami nekünk van, az olyan, hogy még eladni is lehetetlen. Egy átlagos afrikai törzsi milícia jobb cuccokkal van felszerelve. Na. Most akkor minek tartogassuk?
   
 4. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ez volt a másik kétségekre okot adó nyilatkozat. Csak én a V4-es meetinghez kötöttem.
   
 5. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Azt hiszem, hogy 54 db. Himarsot terveztek venni, de csak 18 lett belőle, mert elfogyott vagy sosem volt elég pénzük rá. Azóta sokkal rosszabban állnak, és jócskán túlköltekeztek. Sok tervük dugába dőlt, vagy alig halad pl. Piranha V gyártás, F16 flotta beszerzése, működtetése, stb ....
  De 18 HIMARS is 18 Himars, konfliktus esetén a 18-ból 16 felénk nézne.... és van hozzá ATACMS rakétájuk...
   
 6. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Van a használt áruk piacának egy olyan kategorizálása, hogy vannak:
  1. Vannak valós piaci értékkel rendelkező eszközök (kézi balisztikus fegyverek, An-26 osok)
  2. Vannak olyanok, amelyeknek piaci értékük ugyan nem nagyon, de használati még van. (Mi-24, RPG)
  3. És vannak amelyeknek sem használati, sem piaci értéke sincs (T-72, Mig-29-es és Mi-24-es roncsok)
   
  Gaudi likes this.
 7. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Nem,a szlovákok akarnak kooperálni a csehekkel és a lengyelekkel kb a vak vezet világtalant esete áll fent.
   
  borisz likes this.
 8. kamm

  kamm Well-Known Member


  Pontosabban amit ki is fizettek. :D

  Mar linkeltem, de itt van ujra, hihetetlen, mi mindent berendeltek a romanok, amibol aztan a fele sem lett kifizetve, 2019 tavaszig: https://www.roec.biz/project/the-known-unknowns-of-romanias-defense-modernization-plans/

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  fedett_mókus, Gaudi and Terminator like this.
 9. kamm

  kamm Well-Known Member

  Ez nem lebecsules.
  Korabban mar irtam, hogy arrol ne almodjunk, hogy tulkoltjuk oket, viszont az teny, hogy mivel rongyos a valaguk es ostoba a verzkaruk is, a politikai vezetes meg plane, igy elerhetunk fegyvernemi folenyt, tobb esetben is.
  Ujabb 2 szazad E/F Gripennel (Meteor stb) akar masik 20 oregecske F-16 beszezese utani 30 gep ellen is folenyben lennenk.
  Siman maris minimum paritasban leszunk masik 60-80 2A7HU meg 200 Puma/Lynx beszerzese utan a szirszar kohoszokeveny, sajat maguk hekkelte T-55/T-85-osok meg a maroknyi mukodokepes BMP-1 avagy 8 (!) darab Piranha ellen. A 100-200 mukodokepes BTR-60 (!) es hasonlo osoreg APC meg mar a mi lefaradt BTR-80A ellen sem jok mar.
  A roman hadsereg szarazfoldi pencelos ereje komolytalan hosszu evek ota. Ha a 220 Puma/Lynx melle jon masik 300-400 kerekes Boxer/Patria, akkor gyakorlatilag folenyben lenne a magyar szarazfoldi ero.
  Ahol lehet meg eselyunk idovel, de meg rank vernek, az a tuzerseg ill az ATGM/anti-tank tuzero - utobbit tuti fejleszteni is fogjak, mert az a legolcsobb ellenszere a mi hk+IFV eroinknek.
  Amiben valoszinuleg nem fogunk felzarkozni az a helikoptereik, de nem tudom, azoknak milyen szazaleka uzemkepes avagy mivel vannak felszerelve...
   
  anonim999, alfa74 and SilvioD like this.
 10. kamm

  kamm Well-Known Member

  Te egyaltalan elolvasod, amire valaszolsz?
  Hol, a hatorszagban avagy a legvedelemmel ellatott bazison, ahol orzik az objektumokat?
  Micsoda ostoba komment.
   
 11. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Az nem el képzelhető, hogy mi is majd idővel, de HIMARS-ot veszünk? Mert vmilyen rakératüzérségi rendszer gondolom nálunk is tervbe van véve.
   
 12. papi

  papi Well-Known Member

  :)

  Cloaking device on.
   
 13. migfun

  migfun Well-Known Member

  Meg a korszerű önvédelmi rendszer...
   
 14. Anti

  Anti Well-Known Member

  Nagyon remelem hogy ebbol kimaradunk de a szappanoperara befizetek, mire eldontik hogy szlovak, cseh vagy lengyel verzio vagy ezek kombinacioja legyen az tiz ev... :p:D

  Ez az a tipikus eset amikor egy orszagnak van hadiipara de mar nem tudja hozni a vilagszinvonalat de megis tolni kell bele penzt hogy a hazai cegek ne menjenek tonkre.
   
  borisz and arcas like this.
 15. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  Nem tom hol olvastam, de mintha megkapta a sereg az első 32 db (vagy36?)Piranha-t.. De lehet rosszul emlékszem..
  Nem kell őket sem alul, sem felülbecsülni, de nekünk sem jött még meg, egyetlen A7 sem, az IFV, APC-t meg még nem is tudjuk mi lesz.. szóval... Jelen pillanatban biztos jobban állnak mint mi, még helikopterekkel is.(Persze tudom az minden ócska régi, csak nálunk az az 5000 tényleges katona győzi le még a Szíriuszról jövőket is.) Más hadsereg sem butább, sem okosabb mint a mienk.
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Hány objektumról beszélünk? Hirtelen végtelen sok csapatlévédelem lett?
   
 17. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az összes környező ország tud MANPADS-ot adni a milicistáinak, szóval nem. Nincs értelmezhető harcértékük, csak hírértékük lenne, amikor lelövik őket és kiteszik a videót erről a netre.
   
 18. kamm

  kamm Well-Known Member

  Dehogy kaptak. Az lett volna a svajci gyartasu elso szeria, amibol *talan* valami 6-8, ird es mondd, 8 darabot vettek at, amit a svajciak gyartottak le, de mar a tobbit sem sikerult kifizetniuk. Tovabbi 150-200-at naluk kellett volna elkezdeni gyartani, de arra vegkepp nincs egy kanyi sem, beinditani a gyartast.

  Kiveve, hogy mi mar fizettunk es fizetjuk, a kikepzo 2A4-ek mar erkeznek, no meg mi nem jelentgetunk be semmit elore, max utolag. A mi szavahihetosegunk erintetlen, az oveke kozelit a nullahoz es egyelore meg mindig ott tartanak, hogy 'de nekunk magunknak kell gyartani;'... modern hk. erted? A romanok. :D

  Az IFV nemet lesz, barmelyik is, a csucs a mai haditechnikaban ill hadviselesben es 2-3 even belul itt lesz.

  Naluk mar sinen van par dolog, naluk meg nyoma sincs, hogy egyaltalan ertenek a problemajukat. Ha holnap rendelnek 120 normalis hk es esetleg ki is fizetik, akkor is a mieink utan erkezik es akkor nem rendelnek semmi mast az oroszok ellen, sem IFV-t, sem semmi egyebet.
   
 19. kamm

  kamm Well-Known Member

  Te erted egyaltalan, mire valaszolsz? Leirta, hogy hatorszag stb. Szerinted elfoglalt teruleten fog barki objektumvedelmet bizni gepkarabelyos gyalogosokra, legvedelem nelkul?
   
 20. kamm

  kamm Well-Known Member

  Ez megint a szokasos autoskartya-szintu hulyeseged.
  Attol, hogy van MANPAD, attol meg a Hindrol inditott Spike leszedi a roman T-85-ot problema nelkul, ez nem zero sum game.
   

Ezen oldal megosztása