1570ben se volt esély szegedi országgyűlésre.....
A speyeri egyezményre gondolsz? Ott két nagyhatalom alkuja és a pillanatnyi erőegyensúly következtében jöhetett létre az Erdélyi fejedelemség.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
1570ben se volt esély szegedi országgyűlésre.....
Nem.Arra,hogy 1569ben,de 1669ben se volt arra esély,hogy 1 év múlva Szeged magyar felségterület legyen.A speyeri egyezményre gondolsz? Ott két nagyhatalom alkuja és a pillanatnyi erőegyensúly következtében jöhetett létre az Erdélyi fejedelemség.
Na jó, hát 200 évre előre gondolkodni ki tud? Tizenöt év múlva pedig lehet, hogy a honvédség gerincét a Kfirek és Merkavák alkotják.Nem.Arra,hogy 1569ben,de 1669ben se volt arra esély,hogy 1 év múlva Szeged magyar felségterület legyen.
Lengyelországot feldarabolták,aztán majd 200 évre eltünt a térképről.Végül csak előkerült.
Most ilyen Magyarország.Hogy milyen lesz 200 év múlva,azt nem tudjuk.bizzunk benne,hogy tuljut a jelenlegi belső bajain,és megerősödik.Atörténelem kereke forog.Aki lent van,kerülhet még föl is.De le is eshet,és el is taposhatja a kerék.Majd az ükunokáink megmondják,mi lett.
Ha belegondolsz csak az autógyártásban is kb. 15 évre előre dolgoznak, pedig az relatív nem nagy szegmens egy politikai, gazdasági (nemzet)stratégiához képest. Vagy ha azt nézed, hogy a ma megvásárolt haditechnikát lehet, hogy még a század közepén is használják majd...Na jó, hát 200 évre előre gondolkodni ki tud? Tizenöt év múlva pedig lehet, hogy a honvédség gerincét a Kfirek és Merkavák alkotják.
Sztem a brüsszeli egyeztetéseket várják meg, de a héten további német beszerzést, konkrétum nélkül, bejelentettek a tárgyalásokon.
Merkavával jol járnánk.Kfirt viszont elcserélném egy jol működő Lavira.F414 hajtóművel talán összejönne nekik-de már nem foglalkoznak vele,F35 a favorit.Na jó, hát 200 évre előre gondolkodni ki tud? Tizenöt év múlva pedig lehet, hogy a honvédség gerincét a Kfirek és Merkavák alkotják.
Az ausztrálok Ausztráliában fogják gyártani a Lynxet, ha az nyeri a tendertHa például az ausztrálok és a csehek előttünk rendelik be pl a Hiúzokat , akkor kb mikorra kapjuk meg? Mert szerintem az nagyon sok idő lenne,mivel mindkét ország gondolom több száz darabot akar vásárolni. A másik dolog, a külügy és külgazdaságok ura nemrég azt nyilatkozta, hogy a szállítógép beszerzés a második fázisába lépett. Vajon hány fázis lehet? Lehet a mi szállítógépünk még a tervezőasztalon sem létezik.
Ha például az ausztrálok és a csehek előttünk rendelik be pl a Hiúzokat , akkor kb mikorra kapjuk meg? Mert szerintem az nagyon sok idő lenne,mivel mindkét ország gondolom több száz darabot akar vásárolni. A másik dolog, a külügy és külgazdaságok ura nemrég azt nyilatkozta, hogy a szállítógép beszerzés a második fázisába lépett. Vajon hány fázis lehet? Lehet a mi szállítógépünk még a tervezőasztalon sem létezik.
A cseheknél volt valami közvéleménykutatás féle valamelyik haditechnikai oldalon a beszerzendő iifv-l és ott a CV-90 volt a befutó persze ez csak érdekesség nem jelent semmit.
Vadai 2010 előtt már a honvédelemnél volt? Amúgy simán nyer a Fidesz két év múlva, ez tuti. Ne izgulj.Sziasztok. Most ha lenne valami közvéleménykutatás, talán...de talán a fidesz miatt lehetne max lőszert venni az ak-hoz ami van. később az se. ughogy mindenki szurkoljon hogy ne vadaik jöjjenek ujra..
Sziasztok. Most ha lenne valami közvéleménykutatás, talán...de talán a fidesz miatt lehetne max lőszert venni az ak-hoz ami van. később az se. ughogy mindenki szurkoljon hogy ne vadaik jöjjenek ujra..
A német gazdasági és energiaügyi minisztérium adatai alapján Magyarország 1,76 milliárd euró értékben vásárolt fegyvereket Németországtól 2019 első félévében, ebből körülbelül 1,39 milliárd eurót költöttünk az A0006-os kategóriába tartozó eszközökre, ami páncélozott harcjárműveket és támogató járműveket, illetve ezek tartozékait jelenti. Magyarország összesen új 44 Leopard 2A7+ harckocsit vásárolt Németországtól, ezen kívül 12 felújított Leopard 2A4 érkezik kiképzési célokra. A harcjárművek mellett beszerzésre kerülnek még Wisent 2-es műszaki járművek, illetve Rheinmetall HX és TGS logisztikai járművek is. https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...kerulhettek-magyarorszag-uj-pancelosai-440704Igen azért van tele a net 600M dollárról mert 1,39 milliárdot csengettünk ki. Valami linket pls. Még a 400M-os pzh-ra se adtál semmit.
Itt fanok vannak. Jellemzően aktív vagy volt katonák, de minimum hazaszeretők..Kint a "piacon" meg tobzódik a csürhe...sajnos.Jó lenne ha nem csak én pofozkodnék néha) de félre a viccet..ez az uj generáció y-vagy minek hivják magukat, azt se tudja mi az a trianon...mi meg ezekre akarunk fegyvert venni..onnan hogy tegnap ppen emiatt vesztem össze kb 20!!! emberrel egy helyen, akiknek az volt a lényeg hogy pumped gabo miert nem megy a tv-ben. én meg álltam ott egy darabig aztan eltört a bicska..) szidták orbánt meg a vn faszokat (40+) hogy miéert nem jo ami lenne az eu-ban...stn..ez a jövő..sajnos.a vegen ki lett osztva 3-4 maflas de szerintem nem tanultak belőle. sőt!!!
Ha másképp gondolkodik vki mint te azt lecsapod? Jó lehet veled beszélgetni.onnan hogy tegnap ppen emiatt vesztem össze kb 20!!! emberrel egy helyen, akiknek az volt a lényeg hogy pumped gabo miert nem megy a tv-ben. én meg álltam ott egy darabig aztan eltört a bicska..) szidták orbánt meg a vn faszokat (40+) hogy miéert nem jo ami lenne az eu-ban...stn..ez a jövő..sajnos.a vegen ki lett osztva 3-4 maflas de szerintem nem tanultak belőle. sőt!!!
onnan hogy tegnap ppen emiatt vesztem össze kb 20!!! emberrel egy helyen, akiknek az volt a lényeg hogy pumped gabo miert nem megy a tv-ben. én meg álltam ott egy darabig aztan eltört a bicska..) szidták orbánt meg a vn faszokat (40+) hogy miéert nem jo ami lenne az eu-ban...stn..ez a jövő..sajnos.a vegen ki lett osztva 3-4 maflas de szerintem nem tanultak belőle. sőt!!!
Szóval Németh Szilárdnak: "Hiszek egy Istenben",stb..vissza de marha gyorsan az oktatásba..mert a kadét iskolák kevesek lesznek ha mi kihalunk..a 40. 50+-osok..Itt fanok vannak. Jellemzően aktív vagy volt katonák, de minimum hazaszeretők..Kint a "piacon" meg tobzódik a csürhe...sajnos.Jó lenne ha nem csak én pofozkodnék néha) de félre a viccet..ez az uj generáció y-vagy minek hivják magukat, azt se tudja mi az a trianon...mi meg ezekre akarunk fegyvert venni..