Bevallom Én meglepő és nem szokványos híve vagyok, improvizálás.
Szóval véleményem szerint egy helyi csúcs haderő a képességei és takarónkat ( mi az ami reális ) figyelembe véve.
Legmodernebb Légierő kell.
Jas 39 Gripenből és már E-F ből.
48-60 Gépes flotta. Légtéruralomhoz.
12-24 Szállító Helikopter a Gyors és meglepő hadműveletekhez.
12-24 Harci helikopter
Nagy Szállítógépek 2-3 db estleges Boxer kidobására.
Légvédelem
Nagy Hatótávolságú legmodernebb és nem ismert légvédelem, a nem ismert azért fontos , mert nem ismerik a tulajdonságait képességeit , ezért gyengeségeit sem. Kínai S-300 -as azonos.
Gyalogság felszerelés 10.000 Fő Elit haderő
Városi harchoz, minden felszerelés.
Kamerás fegyverek, gránátok stb...
Jó öreg Btrek mellé:
100 db Boxer
20-30 Főtank, T-90 , Ambras, de inkább Leo2a7 király , a beszerzés mehetne Boxerral már is olcsobb lenne.
Ami leo2a7 mellett szól hogy Németekkel jó viszonyba vagyunk szoros üzleti kapcsolat is ( Mercedes, Audi, Opel )
és amennyiben ezzel valami történe is akkor meg ott vannak a svédek akik licenc alapján gyártják a masinát, velük jó hadiipari kapcsolataink vannak és semlegesek.
Elvem szerint a jövő háborúját előszór a levegőben vívják , meg miután az egyik fél felül kerekedik , utána a szárazföldön megy tovább és ott sík terepen az a király aki megnyerte légiparádét.
A legnagyobb ellenállási pontok és elhúzódó csaták. A legnehezebb terepszakasz a városok lesznek, amennyiben erre specializáljuk katonáinkat, úgy nem fognak elhúzódni a harcok gyorsan két vállra lehet fektetni az ellenfelet.
Nehogy az elhúzódó harcok miatt egy jó fej környékbeli szomszéd hátba támadjon ugye ugye, Mohácsot szerintem azért nem felejtjük el.
Amennyiben az első lerendezed gyorsan , úgy a külpolitikában is megnő egy Ország súlya, nem kéréseid lehetnek csak hanem követeléseid

És szomszédon sok kis Ország van akik mindig a győztesek oldalára állnak.
Szerintem a modernkori Blitzkrieg lényege, hogy a légierő és légvédelem gyorsan és határozottan átvegye a légteret és mielőtt az ellenség felucsudna a nagyobb városokat ejtőernyős csapatoknak kell átvetniük, vagy az erődé válását lassítani vagy megakadályozni. Kisebb UAV -ok állandó fedezetében , elég nagy esélye van az elretentésre, plusz a mindent láttó szemmel látod az ellenség hadműveleteit, ami pfuuu nem is mondom mit aranyat , gyémántot stb.... Ha nagy a baj hívod a légierőt.