Tavaly is vettek belőle a rendész zászlóaljnak szóval eladják.Szerintem most már nem adnák el.....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tavaly is vettek belőle a rendész zászlóaljnak szóval eladják.Szerintem most már nem adnák el.....
Az alumínium is korrodálódik, különösen a hajók esetében. Csak itt nem a vízzel, hanem a más fémekkel való érintkezés okozza a problémát.
Na öntsünk egy kis tiszta vizet a pohárba.
Igen biztosan vannak PR önkéntesek is megbízási alapon mivel a propagandának működni kell. Megj. szinte mindenhol van ilyen. Igaz lehet hogy mások okosabban csinálják. A papír mindenhol papír.
November 21 én tettük le a Nyíregyi hadkiegen az esküt. Egyenlőre 6 an illetve 7 fő volt Egy srác nem írta alá mert őrvezetői ranggal nem akart menni sofőrnek/gépkocsivezetőnek. Szerződéses volt és anno annak idején szakaszvezetői rangig vitte. Szerintem érthető hogy ragaszkodott a korábbi rangjához. Mivel eddig kurva kevesen vagyunk, biztosan hogy megegyeztek valamiben. Mert jövőhéten megy a kollégám másodmagával és elvileg eddig 9 fő van.
Igen kevés a létszám. De tavaszig legkésőbb nyárig talán meglesz az a létszám Tervezett 29 fő. Hogy miért vagyok ebbe biztos. Egyrészt a volt kollégám aki most "postásként" gürizik őt is nagyon érdekli. Megj: Utolsó sorkatonáként szerelt. Tehát még ideális korban van. Ha aszt nézzük Másrészt a cégen belül is páran érdeklődnek iránta. Nekünk szerencsénk van. Mert a vezetőnk a 10 ből az az értelmes egy aki nem csak kér hanem meg is hallgatja az embert. Elmagyaráztuk neki és meg is értette hogy miről van szó. Igaz jelezte hogy csak pár embernek járul hozzá. Létszámilag mi sem vagyunk eleresztve. A táppénzt szabadságolásokat nekünk is meg kell oldani.
Igen döcögősen nyögvelősen indul be a rendszer. Lehetne még nagyon sokat finomítani rajta. Akik eddig jelentkeztek azok régebben vagy voltak valamely fegyveres testületnél vagy sorkatonák voltak. Tehát az a 120 órás modul amit a nyárra terveznek a fiataloknak az egyrészt hogy a felhívják a figyelmet a rendszerre. Másrészt ha az is beindul/na akkor lassan de biztosan el fogják érni legalább a megyei szinteken azt az egy két teljes századot. A többit elbírja a papír.
Egyébként a mai harci tapasztalatokból okulva. Láttuk jól felszerelt egységeket is pillanat alatt ki lehet ütni. Az IQ meg a kreativítás a mai napig megállja a helyét a harcmezőn. Tegyük hozzá a motivációt is. Megj: egy 70-80 as átlag IQ bajnokra rakhatunk bármit. Attól a hülye az még hülye marad. Ebből következően ez a területi dolog nevezzük amatőr szintnek vagy bárminek láthattuk van jelentősége. Sajnos elnézve nyugat europát és elhallgatva egy két élménybeszámolót. (kamionosok is tudnak mesélni) A helyzet belátható idő belül itt is az lesz mint ami megyen a közel keleten.
Az még haggyán hogy egyenruhát adnak rájuk - mert kormánymeghízottként vannak a védelemmel kapcsolatos munkaköri kötelességei is - de könyörgöm...EZREDESI rendfokozatot adni nekik? Miért nem mindjárt tábornok?
Tartalékos ezredesként nyugodtan hordhatja az egyenruháját, a rangjelzését és nem lesz rá írva Haha...Én csak egy biodíszlet vagyok és "tényleges katonai szolgálatra nem vagyunk behívhatók, honvédelmi alegységek nem kerülhetnek parancsnokságunk alá".
Szerintem ez az intézmény lejáratása. Milyen már, hogy más katonáknak akik évekig keményen gürizneg egy magasabb rendfokozatért, legközelebb tisztelegniük kell az aktatologató kislánynak, aki még azt sem tudja hogy a puska melyik végét kell megfognia...
Mert vagy adomány vagy valami olcsó alkalmi vétel.Ne gondold már azt a butaságot,hogy itt bárki bármit koncepcionálisan csinál.
Na akkor még egyszer:Tényleg öntsünk tiszta vizet a pohárba!
120 óra = 5*8*3, azaz három hét. Már az eredetileg 5 hetes tartalékosoknak szánt kiképzésből is engednek kettőt.
Mégis mire számítotok, mit vártok el?
Az hagyján, hogy nem egy rambóképző, de ez egyszerűen siralmas!
Anno én az utolsó előtti behívott állományban voltam, 4 hetes alapkiképzés volt.
Egyöntetű vélemény szerint egymásra nagyobb veszélyt jelentettünk, mint a feltételezett ellenségre.
Te a liberalizmus kezdeten voltal behivva, amikor az volt a cel, hogy egymasra legyetek veszelyesek es soha tobbet ne akarjatok katonak lenni. Ma meg mar nem liberalizmus van. 3 het rendes kepzes alatt tobbet lehet tanulni mint 4 het unatkozas alatt. Raadasul innen tovabb lehet lepni.Tényleg öntsünk tiszta vizet a pohárba!
120 óra = 5*8*3, azaz három hét. Már az eredetileg 5 hetes tartalékosoknak szánt kiképzésből is engednek kettőt.
Mégis mire számítotok, mit vártok el?
Az hagyján, hogy nem egy rambóképző, de ez egyszerűen siralmas!
Anno én az utolsó előtti behívott állományban voltam, 4 hetes alapkiképzés volt.
Egyöntetű vélemény szerint egymásra nagyobb veszélyt jelentettünk, mint a feltételezett ellenségre.
Ez a tortenelem vege nem csak egy vicc volt? Ilyen fukuyama tenyleg van? En meg nem olvastam tole semmit. Akkora meretes baromsag, hogy azt hittem valami vicc mint a britt tudosok, csak Japanban.Ugy van adomany.
A honvedelem ugyevel egyik rendszervalto part sem foglalkozott mert az volt a velemeny hogy haboru errefele mar soha tobbet nem lesz.
Az hogy a hadsereg masra is jo az nem ment at.
Meg sz sem hogy Fukuyama us tevedhetett es nincs itt a tortenelem vege.
Na ezek legalább nem pocakos öregek! Kérdés közülük hányan teljesítik ténylegesen a kiképzést és teszik le az esküt! Mert attól, hogy jelentkeztek még nem lettek önkéntesek!
ja és egy pár napos hír:
Sorkatonai idejének letöltésével leszerelt a hadseregből a miniszterelnök fia, Avner Netanyahu.
Magyarországon mi a helyzet a politikusok kölykeivel?
Vagy csak nem reklamozzak.Magyarul eszükbe se jutott kivenni a részüket a haza fennen hangoztatott védelméből.
Magyarul eszükbe se jutott kivenni a részüket a haza fennen hangoztatott védelméből.