Egyetértek, leginkább ebben kellene gondolkodni, vagy ide eljutni 3 zászlóalj mennyiségben. A megfelelő tárolás, üzemeltetés, karbantartás mellett.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha mondjuk a végső megoldás az OPLOT lenne, akkor szerintetek el lehetne fogadni, vagy inkább hagyjuk az "ukrán minőséget"?
http://1.bp.blogspot.com/-5147eBy1RHA/Ui4jLMAavaI/AAAAAAAABkk/1BfjSyXWQsM/s1600/UIl74.jpg
Sherman tankot ne vegyünk? A T-72B már bőven másodvonalas de inkább harmadvonalas cucc. A lengyel gépről már szintén volt itt szó pár hónapja részletesen, nem nagy szám. Az M60 meg mennyi idős is lesz 40 év múlva? 100? Van kb 36-40db úgy ahogy üzemképes elavult széthajtott T-72-es tankunk. Legalább 1,5-2 millió dollár/db ha rendesen rendbe rakják őket és nem a Currusos festésben merül ez ki. És akkor ez nincs egy zászlóalj,és nincs hozzá még alkatrész. Egy hk század mozdulatait szerintem bízzuk rutinos, profi, rendesen kiképzett legénységre és parancsnokokra.Ahogy írták ukrán termék mióta balhé van kint hitvány minőséget hoznak.
Ha nincs elegendő T-72 es. Mert szétbarmolták az okosok. Akkor a maradék állományt lehetőség szerint ne barmoljuk szét. Felújítás,modern optika plusz némi kiegészítő páncélzat után mehetnek tartalékba és tartalékosoknak. Legalább a szomszédok jó példáját követnénk. Ha valaki azzal jön hogy a tartalékosokat nem lehet kiképezni rá. Mindent meg lehet oldani. Csak szervezés kérdése az egész. A kulcsszó meg moduláris rendszer nálunk. (Sorosokat hogy képezték ki annak idején BTR re BMP-1 re és harckocsira).
A lengyel T-72 ben is én úgy tudom hogy a régi löveget kukázták. Új löveg lett beépítve. A szerbek is átépítettek pár db M-84 et új saját fejlesztésű lövegekre. Pedig az M-84 es már B szintet üti.
Az baj ukránok keze is benne van. Ha viszont a lengyelek vállalnak be garanciát akkor meggondolandó.
Vegyünk modernizált M60 at ha már voltunk olyan ügyesek hogy a maradék T-72 et is lelaktuk De könyörgöm ha bármit veszünk azt a szerviz opciót építsük bele az árba,mert itthon a jó szakértő donor kezek pár hónap alatt leamortizálják. Ép Krisss írt róla pár hónapja infot hogy az ukránoktól talán alkatrészt szerzünk be a 72 hez.
Modernizált M60 ast olasz,török,spanyoloktól tudnánk beszerezni. Legalább nem fog érte a NATO baszogatni és arra elég lesz amire nekünk szükségünk lesz itt. Ja tankhadosztályok egymás elleni ütközete. Már elmúltak az az idők vagy 72 éve.
ÚJ meg keleti jöhetne szóba T-90 vagy VT-4. De ez jelenleg felejtős. Nekünk kár bármiféle új nyugati harckocsira pénzt adni. Mert úgy járunk velük ha nem teszünk bele opciókat (szervizt 10 évre) hogy 4-5 év alatt szétbarmoljuk őket. Nem hinném hogy olyan jól állnánk anyagilag hogy 5-6 évente új vasakat vegyünk.
.
Szerintem a bennfentesek számára is misztikus!Az egész terv, a kívülállók számára misztikus. Úgy beszél, hogy nem mond el semmit szinte. Ezen dühöngünk szerintem itt többen is.
Kaparjuk ki szedjük össze azokat a T-72 et. Mindent ami van még a szétbarmoltakat is. legalább 3 zászlóalnyi mennyiségben. Irány Lengyelország! Ahogy írtad 1.5-2millió dollárból reinkarnálni őket. Ha ezt eljátszottuk a Mi-24 el akkor a T-72 el is meg tudnánk csinálni.Sherman tankot ne vegyünk? A T-72B már bőven másodvonalas de inkább harmadvonalas cucc. A lengyel gépről már szintén volt itt szó pár hónapja részletesen, nem nagy szám. Az M60 meg mennyi idős is lesz 40 év múlva? 100? Van kb 36-40db úgy ahogy üzemképes elavult széthajtott T-72-es tankunk. Legalább 1,5-2 millió dollár/db ha rendesen rendbe rakják őket és nem a Currusos festésben merül ez ki. És akkor ez nincs egy zászlóalj,és nincs hozzá még alkatrész. Egy hk század mozdulatait szerintem bízzuk rutinos, profi, rendesen kiképzett legénységre és parancsnokokra.
Kicsit félek mert rákérdeztem itt a topikban a folyami hajókra és pár nap múlva beírta valaki hogy AN-2-ket újítunk fel.Nehogy meghallják akár itt akár odafenn.
Kaparjuk ki szedjük össze azokat a T-72 et. Mindent ami van még a szétbarmoltakat is. legalább 3 zászlóalnyi mennyiségben. Irány Lengyelország! Ahogy írtad 1.5-2millió dollárból reinkarnálni őket. Ha ezt eljátszottuk a Mi-24 el akkor a T-72 el is meg tudnánk csinálni.
Újat majd akkor ha lesz itthon normális háttér hozzá és hozzáállás.
Értsd meg légy szíves végre hogy nincs itthon 3 zászlóaljnyi mennyiségű T-72 változat. A 72-esek közt amik donorként vannak az Alföldön. a képek tanúsága szerint van még sima optikai távmérős is. Talán valami múzeumnak tartogatják. Ezek kb 30-35db. Amik Tatán vannak azok kb mind a belorusz gépek első ránézésre. Azok a legmodernebbjeink, 35-36 db elvileg. Plusz Szentendrén lehet még 3-4 db vagy hol.Kaparjuk ki szedjük össze azokat a T-72 et. Mindent ami van még a szétbarmoltakat is. legalább 3 zászlóalnyi mennyiségben. Irány Lengyelország! Ahogy írtad 1.5-2millió dollárból reinkarnálni őket. Ha ezt eljátszottuk a Mi-24 el akkor a T-72 el is meg tudnánk csinálni.
Újat majd akkor ha lesz itthon normális háttér hozzá és hozzáállás.
A Lazar tetszetős, de erre van szükség most itthon legkevésbé.Na a végére bosszantás képen csak blogenek Ha már annyira ................
Legalább mi állnánk ilyen jól téren. Ja most vettek S-300 ütegeket is.
A lázárt is fejlesztik tovább.
Nem tudtam hogy ennyire szarul állnánkA Szétbarmoltakkal együtt lehet 1 zászlóaljnyi mennyiség. Egyébként végig lehet követni a típus hazai történetét. Mikor, kitől, hány db jött. Mikor, kinek, mennyit adtunk ajándéka és mennyi maradt itthon még.
Nem tudtam hogy ennyire szarul állnánk
Akkor jobb ötlet valakinek?
A végére utána feladom az egészet.
Februárban magyar szerb csúcstalálkozó. Nem hinném hogy nem tudnánk megoldani pár elfekvő még használható M-84 es teknő beszerzését. Viszonylag csendes árban. és ezekkel ne tudnánk kiegészíteni vagy teljes mértékben kiállítani azokat a zászlóaljakat. Ha ez megvan irány Lengyelország. Nem mondom hogy csodákra lesz képes de egy M-60 tól biztosan jobban járnánk.
Ezután én feladom.
A lengyeleknek van 800 db t-72 raktáron mi a tökömnek vinnénk m84 teknőt hozzájuk amikor helyben odaadják a sajátot?Nem tudtam hogy ennyire szarul állnánk
Februárban magyar szerb csúcstalálkozó. Nem hinném hogy nem tudnánk megoldani pár elfekvő még használható M-84 es teknő beszerzését. Viszonylag csendes árban és ezekkel ne tudnánk kiegészíteni vagy teljes mértékben kiállítani azokat a zászlóaljakat. Ha ez megvan irány Lengyelország. Nem mondom hogy csodákra lesz képes de egy M-60 tól biztosan jobban járnánk.
Ezután én feladom.
Azt tudod ugye hogy azt a németek gyártották?Jobb ötlet, a svédektől megrendelni 3 zászlóalj, új gyártású, STRV-122 típusú harckocsit, tokkal, vonóval. Aztán ha megjöttek hadrendbe állítani. 30 évre megvan a harckocsink, ha nincs háború. Ha lenne, akkor a veszteségek pótolnadók. Ennyi.
Na ez nem lesz még egy jó darabig.Se a spanyolok, se a görögök, se a svédek nem gyárthatnak exportra német harckocsit. Saját maguknak gyárthattak és ennyi. A használtat adhatják el legföljebb.
Az a bibi hogy a lengyel, cseh, szovjet(belorusz) gépek alkatrészei nem csereszabatosak egészen ahogy mondják. Na most akkor ebbe még hozzuk be a szerb változatot. Bár remélem hogy az összes cseh meg lengyel vackot kiszórták (gondolom ezek mentek nagyrészt csehekhez meg ahogy láttuk Irakba).Nem tudtam hogy ennyire szarul állnánk
Februárban magyar szerb csúcstalálkozó. Nem hinném hogy nem tudnánk megoldani pár elfekvő még használható M-84 es teknő beszerzését. Viszonylag csendes árban és ezekkel ne tudnánk kiegészíteni vagy teljes mértékben kiállítani azokat a zászlóaljakat. Ha ez megvan irány Lengyelország. Nem mondom hogy csodákra lesz képes de egy M-60 tól biztosan jobban járnánk.
Ezután én feladom.
Gyártják még? Gyárthatják? Ezt se olcsóbb fenntartani mint a német Leo2-t. Ráadásul kb 15 éves technológia.Jobb ötlet, a svédektől megrendelni 3 zászlóalj, új gyártású, STRV-122 típusú harckocsit, tokkal, vonóval. Aztán ha megjöttek hadrendbe állítani. 30 évre megvan a harckocsink, ha nincs háború. Ha lenne, akkor a veszteségek pótolnadók. Ennyi.
Nem a svédek?Azt tudod ugye hogy azt a németek gyártották?